Last news in Fakti

17 Декември, 2022 21:27 19 868 94

Европейската комисия с важна новина

  • европейска комисия-
  • решение

Изнасяме свободно петролни продукти до 5 февруари

Европейската комисия с важна новина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съвет - с позиция за износа на нефтопродукти от руски петрол извън територията на България. Според деветия пакет санкции “Лукойл” запазва право да изнася продукция до 5 февруари.

А след това експортът може да е само към Украйна. Извън забраната остават само горива, чието разпространение на територията на ЕС не се позволява.

Дали новите правила ще доведат до затваряне на “Лукойл” - отговорът на този въпрос не е еднозначен. Часове преди да станат ясни новите санкции икономическият министър предупреди, че промяна на правилата може да доведе до проблеми.

“Ако решат да променят дерогацията в рамките на нов санкционен пакет, разбира се, като правителство ще се съобразим с това решение. Но най-вероятно това ще доведе до сериозни сътресения. Ние сме ги информирали, решението е в техните ръце - ще затвори ли “Лукойл” - много е възможно да затвори”, каза служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Според представители на ДБ и ПП риск няма.

“Тук спекулации не трябва да има, защото се разрешава износа на Украйна, ограниченията важат само за руския петрол, ако България работи с не руски петрол - няма такива ограничения”, каза Мартин Димитров от ДБ.

“Няма никаква опасност от затваряне на рафинерията”, категоричен е Даниел Лорер от ПП. “Ние винаги сме стояли твърдо зад Украйна, против агресията на Русия, ние твърдо сме седели зад всички санкции “, допълни той.

Решение на служебното правителство даде възможност износът на преработени продукти от руски петрол извън територията на България да продължи до 5 март догодина. Енергийният експерт Красимир Манов обаче е категоричен, че така се нарушават еврорегламентите.

“Нашите хора четат директивите на Европейската комисия, както на тях им изнася - в полза на “Лукойл”. Само, че нещата не стоят и дефакто и деюре така. Тази дерогация, която сме получили, е само за България”, обясни енергийният експерт.

За NOVA от представителството на Еврокомисията у нас коментираха, че решението е взето след консултация с властите в София. Според Брюксел възможността продукция да се изнася само към Украйна ще осигури на страната горива, докато рафинериите ѝ са засегнати от войната. Припомням, че преди няколко седмици от Лукойл обявиха, че са готови да прехвърлят дейността си в България и да плащат данъци тук, ако се запазят правилата, по които компанията работи в момента.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    184 14 Отговор
    Кретеноидиотите нямат свършване !!! А ние защо ги търпим ?!
  • 2 Хххх

    194 36 Отговор
    Русофобите ДСБ и ПП чакат Сорос да преведе поредния транш -" Америка за България " , а народа да мре от студ и глад ! Престъпници , безродници , агенти на ЦРУ !

    Коментиран от #64

  • 3 Тази статия е супер

    92 39 Отговор
    Тенденциозна и невярна 😂
    НИЕ сме щели да изнасяме 😂
    Кои сме тия НИЕ ???? ЛУКОЙЛ е частна компания, която дори данъци не плаща в България 🧐
    Въобще не ми дреме дали ще изнася или не. Това не е работа на държавата и само показва колко дълбоко е проникнала корупцията в нашата държава🧐
    Ако Лукойл иска да печели от страданието на украинците - да се оправят сами!
    Стига корупция и лъжи 💪

    Коментиран от #10, #83

  • 4 А така

    171 19 Отговор
    тоя си го каза. Всички решения за нас са в ръцете на извергите от ЕС. Наште толупи са абдикирали. Полза от тях никаква.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сатана Z

    163 19 Отговор
    Затвори ли Лукойл с Бургас е свършено.Ще се превърне в рибарско селище подобно на тези в Сомалия.Така работят санкциите ,че ще затворят половината ни държава.

    Коментиран от #73

  • 9 Стига, бе!!!

    171 17 Отговор
    Затворете Лукойл, вдигнете цените на горивата до небесата, и накрая затворете и държавата, бе олигофрени такива!!! Какво чакате още??? Затваряйте всичко и да се свършва! Или се стегнете и оправете тая кочина в която живеем или ни очистете бързо!!! Защото ако оставите българина бавно да агонизира, ще изядете дървото! И в буквалния и в преносния смисъл. Още малко се поебавайте с народа на тази територия и после ще викате през рамо......"по-добре танковете да дойдат".............!

    Коментиран от #15

  • 10 Русофилите! Що ревете бе?

    35 106 Отговор

    До коментар #3 от "Тази статия е супер":

    Нали уж Лукойл не е руска а швейцарска, според вас. Нали уж била соросоидна компания. Нещо май се уздавате. Нека губи "ШВЕЙЦАРСКАТА" компания. На вас ко ви пука? Нека гладуват швейцарските нацисти, нали? Или не?

    Коментиран от #14, #16

  • 11 ейййй

    86 11 Отговор
    таман си викам опандилзили са фондерлайнерът за милиардите корупция през файзер а то пак нашите червени демократични галоши им се ще да прилагат комунистическите си похвати над частни компании които между другото гурото им лилав мавър приватизира срещу тлъсти комисионни
  • 12 Сериозни сътресения

    59 14 Отговор
    Има само в главата на министъра и никъде другаде.Този министър на коя планета живее?
  • 13 Бисмарк

    99 16 Отговор
    "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците."
  • 14 Тъпак

    126 20 Отговор

    До коментар #10 от "Русофилите! Що ревете бе?":

    Защото този завод дава хляб на Българи.Неофашистите си имате Сорос,да ви храни

    Коментиран от #20

  • 15 Що до небесата?

    19 86 Отговор

    До коментар #9 от "Стига, бе!!!":

    На Еко, Ромпетрол, Круиз, Шел по-скъпи ли са горивата? С колко? А ако минем само на тях, няма ли да паднат заради по големите обороти и количествата на едто? Или да си стоим на гадните лукойлски горива, с монополният им пазар и цени, които те диктуват на горепосочените.

    Коментиран от #18, #19, #24, #25, #93

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Европейската комисия

    95 10 Отговор
    Нищо не може да ни задължи, освен ако нашите предатели не са съгласни.
  • 18 Саше...

    110 8 Отговор

    До коментар #15 от "Що до небесата?":

    На Шел не му карат горивото от Англия и САЩ ! Мале , колко прост народ...
  • 19 Стига, бе!!!

    89 10 Отговор

    До коментар #15 от "Що до небесата?":

    А откъде мислите идват горивата до споменатите вериги бензиностанций!?

    Коментиран от #23

  • 20 Този завод дава хляб?

    32 51 Отговор

    До коментар #14 от "Тъпак":

    Този завод не плаща данъци от огром ите си печалби вече 30 години. Данъци, от които се плащат пенсии, здравна система и т.н. Ако се снабдява от друг доставчик, пак ще си работят хората, за хляба си там, но ще плаща данъци и няма да е монополист.

    Коментиран от #36, #70

  • 21 българина

    92 11 Отговор
    до всички седесари и десебари! сега дадоха по юронюз Урсула се похвали електропровод от Азербайджан до Румъния по ч море! но пък спряха Юп и стана турски! България я заобиколиха всдички проекти заради Козяк, искам да закрият и нефтохима! само така простите българи ще разберат колко са прости!

    Коментиран от #27, #88

  • 22 Ние сме се съгласили !!!! Нашите предате

    71 6 Отговор
    Еврокомисията у нас коментираха, че решението е взето след консултация с властите в София.
  • 23 Премиум горивата им са си техни

    23 25 Отговор

    До коментар #19 от "Стига, бе!!!":

    обикновените са лукойлски, на някои. Когато караш навън, и зареждаш навън, и виждаш редовно разлика в ранотата на двигател, разход и динамика, знаеш какви с боклуци зарежда Лукойл бензиностанциите. За това само премиум горива от гореспоменатите.

    Коментиран от #29

  • 24 Гост

    58 5 Отговор

    До коментар #15 от "Що до небесата?":

    Всички цитирани от теб, зареждат от лукойл, с малки изключения!
  • 25 Леле

    39 4 Отговор

    До коментар #15 от "Що до небесата?":

    Счупи Т Ъ П О М Е Т Ъ Р А!!!
  • 26 Простотии без край

    61 4 Отговор
    Тия ни разказаха играта. Лукойл е на ход....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Наблюдател

    78 7 Отговор
    Евро-атлантиците отново поставиха България в обичайната поза партер. След Шенген, още един голям евро-атлантически ще поемем.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 квс

    20 69 Отговор
    много ще се радвам ако лукойл затвори. въздуха в Бургас ще стане много по чист и рязко ще намалеят раковите заболявания. отделно че вече ще зареждаме колите си с качествени горива произведени от европейските рафинерии

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Проданиците с началниците си от брюксел

    85 6 Отговор
    Ни клатят като гладен циганин зеленаджанка. Преработеният петрол във вид на бензин, нафта, мазут, масло и др. петролни продукти вече не е руски продукт, а това са български горива и смазочни продукти. Все едно американска рафинерия като преработи руски нефт после да продава руски бензин... съчинения за кретеноиди от кретеноиди. Но целта на нашите подлоги е да затворят последната рафинерия в територията за да се харесат на големия презокеански "брат" и марионетките му в ЕС.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 нннн

    72 5 Отговор
    Европейският съвет - с позиция за правото ни да дишаме. Засега българите имат право да дишат. Засега.
  • 36 ЛъжешКуче

    66 5 Отговор

    До коментар #20 от "Този завод дава хляб?":

    Този завод циганина костоff го приватизира и чак тогава спря да плаща данъци - като стана частен.

    Коментиран от #87

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Айде честито бензин по 5 лв./л.

    61 7 Отговор
    Благодарение на ценностите.
    ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, които ще ни закопаят окончателно.

    ПП, ДБ и ГЕРБ ни обричат на глад и мизерия.

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Чичак

    30 1 Отговор

    До коментар #29 от "Стига, бе!!!":

    Инса ойл не внасят суров нефт, както е по забраната, а готови руски продукти като дизел и газьол, които дообработват в България.
    "Инса ойл"е собственост на Георги Самуилов и има рафинерия в Белозем, където има инсталация за сероочистка на газьолови фракции.....Данните на НСИ за първите осем месеца на годината има огромен ръст на износа за Украйна, и по-конкретно на газьол (подобен на дизела, но се използва основно като гориво в индустрията, в селското стопанство и т.н.) от 1.5 млн. лв. (за цялата минала година) до близо 700 млн. лв. Или над 500 пъти. Увеличението като количество е около 180 пъти, като разминаването се дължи и на по-високите цени.....По думите на Георги Самуилов е внесъл за тази година около 1 млн. тона горива и държи 25% от пазара, като вносът е изцяло от Русия. По неговите думи за Украйна компанията му изнася 30-40%, а останалото са вътрешнообщностни доставки.
  • 41 Швабово глобалистче

    70 4 Отговор

    До коментар #38 от "Айде честито бензин по 5 лв./л.":

    За съжалене, заради размътеното си повърхностно мислне, повечето не осъзнавате и не видждате основните цели зад всички баезумия, които почнаха да творят властите по света и у нас през последното десетилетие. Крайните цели са да не може да мръднете - без възможност за достъпен транспорт, да нямате адекватни опции за работа - съотвено и нормални доходи, да сте изцяло проследими и зависими от банките и корпорациите-правителства, да нямате имущество - още го гласят в ранна фаза, но прокарват и тук "праилните" закони, и изобщо да сте пълни роби в бъдещия цифров концлагер на територията на някогашна свободна многонационална Европа. Ще го осъзнаето, чак когато вече е късно т.е. чак когато всичко това ви се случи.
  • 42 Чичак

    32 1 Отговор
    по данни на бранша на "Лукойл" се пада 85% от пазара на дизел и 75% от пазара на бензин...Рафинерията през тази година е преработила 7.1 млн. тона нефт. От него са произведени 6.6 млн. тона различни видове горива, 57% от които са заминали за износ.Лукойл не изнася директно за Украйна а чрез посредници, примерно русенската "Булмаркет". Компанията не дообработва, а е сред групата играчи, които купуват дизел основно от пазарния лидер и изнасят впоследствие за Украйна.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Така е патенце

    18 4 Отговор

    До коментар #43 от "Стига, бе!!!":

    Той и генерал Стивън Янки е русофил, барабар с триморския каун масончест, а Бацолан пръв евроантлантик стана. Айде сига го игра "независим", личи ти по глупавите подготвени "цитати" по чия свирка играеш.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 асдасдсад

    56 3 Отговор
    Нали сме пазарна икономика?
    От къде на къде някой си в някаква си комисия ще ми каже какво да купувам, от къде да го купувам и как и на кого да го продавам????
  • 49 Сод Омит

    39 3 Отговор
    Хубаво е да знаем кой да търсим, ако изчезне дизелът или стане 5 лева
  • 50 Чичак

    35 4 Отговор
    Лукойл се е договорила уж за количества от Саудитска Арабия за февруари, които ще осигурят между 10 и 20% , за парлама, но от цялата тази лудница мисля, че най печеливша ще се окаже Турция !!! . азербайджанската SOCAR, която има огромна рафинерия в Турция !!!!!! А казахстанската KazMunayGas, собственик на румънската Rompetrol ще глътне вода скоро. Няма от къде да зарежда на практика. Лукойл според мен вече е обречен. логистика през Босфора и Дарданелите е трудна и Турция няма интерес да ни помага, броят на танкерите за Лукойл трябва да скочи на 14-15 поради по-дългия срок на доставка от 25-30 дни, цената да се оскъпи значително и става сложно.Иначе суров петрол има на всякъде и Саудитска Арабия, Иран, Алжир, Египет, Обединените арабски емирства......цената на продукцията обаче става неконкурентна спрямо огромна рафинерия в Турция на SOCAR......че тъй.... Мисля че с Лукойл приключихме, въпрос на време. Жалко за нас.....

    Коментиран от #62, #89

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 чичо стамат шумков

    30 1 Отговор
    Да приемем ,че ЛУКОЙЛ започва да преработва само неруски нефт и тогава може да търгува навсякъде,без да подлежи на санкции.Печалбата от тази дейност пак ли ще отива в РУСИЯ или ще пълни нечии европейски джобове.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мастър ъф Пъпец

    48 3 Отговор
    Турското робство преживяхме, но европейското ще ни ликвидира
  • 60 Чичак

    55 3 Отговор
    Ако Европейската комисия ни казва какво да правим за какво ни е правителство и парламент да питам?

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Факт

    21 0 Отговор

    До коментар #60 от "Чичак":

    За да изглежда че не ни казват какво да правим
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 М3 голд

    29 1 Отговор
    За Лукойл: ще работите, ако изнасяте само за Окраина. Иначе затваряте. Това казва Урсула. Какво ще стане? Лукойл няма да изнася за Окраина и затваря. У нас ще има недостиг на горива, цените им скачат, от там скачат цените на всичко! Транспортът е сериозен процент в стойността на продуктите. И къде е ползата от тази санкция? И за кого? Понеже Лукойл може да работи само с такъв тип нефт - като руския, като този от Венецуела, какво ще правят? Ще карат нефт от Венецуела? Смехории! Скоро ЕК в София ще яде камъни. А нашите соросоиди не зная как ще се движат по улиците.

    Коментиран от #80

  • 70 Кръпката

    31 2 Отговор

    До коментар #20 от "Този завод дава хляб?":

    От кой доставчик, бе умен? От Венецуела? Знаеш ли къде е на картата Венецуела? Хлябът, дето ще го купиш, докаран с гориво от Венецуела, ще ти е златен, а колата ти ще ръждяса от престой. Знаеш ли как ще гръмнат нагоре всички цени? И това го прави една назначена за оперативно управление акушерка в ЕК. А нашите Соросоиди клатят утвърдително глави и чакат поредния си транш за това. Не си в ред!
  • 71 Чичовци

    2 15 Отговор
    Какво ги обгрижваме тези натрапници,върти опашати лъжци?!Русия и Турция трябва,крайно време е да си получат своята доза унижение,унищожение и РАЗПАД.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ще затвори

    2 19 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана Z":

    Ама друг път . Всичките русо.фляци това повтарят хахаг
    Да ги видим как ще затворят руските монополисти . Такава държава на която не плащаха данъци над 20 години къде ще намерят , нали руски подлоги .
  • 74 Абе кой да ги слуша?

    24 0 Отговор
    Тези "евро комисии" и подобни дебили???
    Ако искаме да умрем икономически с тях, да ги слушаме. Но предполагам че искаме да живеем добре ? Тогава да изчезват ..
  • 75 Сомалия

    22 0 Отговор
    Откакто влезе в политиката тази партия продължаваме промяната на истина се промениха много неща в държавата
    Те водят агресивна политика в името на своите облаги те са слуги на западните страни и сащ
    в никакъв случай не работят за държавата и за българския народ имат ли си представа колко работника работят в лукойл може би 10 000 човека ще останат на улицата
    И ако спрат тецовете в стара загора тогава ще стане още по-зле ще има в българия скъп бензин скъп ток
    скъпа храна и българите ще умираме всеки ден по-малко
    Западните страни и сащ въобще не ги интересува какво ще стане с българия ама въобще
    Всички разбрахме какво каза Меркел за минските договори че въобще не е била целта да бъдат подписани тези договори и да няма братоубийствена война а целта им била да въоръжат украйна колкото се може повече за да може да се бие срещу русия въобще не ги интересува че ще умират хора важното е да има война срещу русия по същия начин не ги интересува и българия
    Тези които са начело на българия които тласкат държавата ни в тази голяма черна дупка те първо ще избягат защото техните банкови сметки са ги напълнали от сащ и западните им господари
    Затова помислете като дойдат изборите за кого ще гласувате това ще бъде последното важно гласуване за българския народ
    Не гласувайте за доказани крадци и лъжци това е партията на ПП и ДБ иГЕРБ
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Чочо

    21 1 Отговор
    ЕС по принцип да си греда работата,ние сме суверенна държава и трябва да гледаме интереса на държавата си.Можело само за Екрайна.Имаше един български лаф на актьора Георги Русев,за кучета и котки може а за ппасета не може.Това е ЕС.
  • 79 Тъпчо

    13 2 Отговор
    Тия европейски педа.и искат да ни ликвидират и д.б и пп са продажници.
  • 80 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    0 8 Отговор

    До коментар #69 от "М3 голд":

    Нищо не разбираш. Лукойл може да работи и с петрол от трети страни и да спре руския. Ако се интересуват как става- да питат Румъния, която има 5-6 рафинерии и не купува руски нефт. Да, имат и собствено производство, но то не е достатъчно. А целият този вой, че технологията била само за руски петрол е от незнание. Лесно могат да се настрои и за друга суровина. На цялата група руски менажери и инженери ,засега говорят това,което им е казано. Но, ако ФСБ им нареди : Затваряте и се прибирайте в Перм, то сигурен съм,че голямата част от тях под натиска на жените им и отличните заплати получавани тук, може и да решат да останат. Тук вече е от значение колко ние сме гъвкави, убедителни и т.н.
  • 81 Демиург

    10 0 Отговор
    Тая комисия цялата е за лудница! Толкова ненормални типове, как успяха да ги съберат на едно място в един мандат??! И грозни като уродчетата на сатаната. Кой, кой е демиургът??! Не че не знам, кой е.
  • 82 Папуас

    6 1 Отговор
    Ало, Европа, Брюксел, аз искам керосина на Лукойл, целия. Отровиха ни морето. Ще се къпя в керосин и целия друг отпадък на Лукойл. Аз плащам. Не се чудете бе, да не съм по-луд от вас.
  • 83 Чичо Митко

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тази статия е супер":

    Да, ама не! В Лукойл, независимо чия фирма е, работят няколко хиляди БЪЛГАРИ! На техните доходи разчитат техните семейства. Те си плащат данъците и реализират потребление, т.е. осигуряват доходи на следващите от веригата. Ако рафинерията затвори, веригата се обръща - вместо приходи те започват да консумират от държавния бюджет и тези, който все още работят започват да им плащат обезщетения за безработица чрез данъците си. Но на грантаджиите не им пука - те получават парите си от друг бюджет.
  • 84 Въртят сучат

    8 0 Отговор
    Коп...Ел.тата им гнусни Евро.едалски но се да ни е в гъ... .Махайте ни от ЕСЕС ще ни затворят всичко евтино и бензина може да удари 4лв.ЗАРАДИ МАЛОУМНИТЕ ИМ СМЕШНИ САНКЦИИ КОИТО УБИВАТ ЕВРОПА
  • 85 нормален

    9 0 Отговор
    Преди съветския съюз ни казваше какво да правим и икономиката ни беше на едно от първите места в европа сега се натресахме европейския съюз да ни казва какво да правим и сме на дъното на икономиката на европа по всички показатели сме най-долу за съжаление като гледам европейските народи как протестират и в това отношение е народа ни е най-зле какво да се прави такъв ни е материала както казва едно светило на пожарникарските служби
  • 86 Въртят сучат

    6 0 Отговор
    Коп...Ел.тата им гнусни Евро.едалски но се да ни е в гъ... .Махайте ни от ЕСЕС ще ни затворят всичко евтино и бензина може да удари 4лв.ЗАРАДИ МАЛОУМНИТЕ ИМ СМЕШНИ САНКЦИИ КОИТО УБИВАТ ЕВРОПА
  • 87 Как беше

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "ЛъжешКуче":

    Е па преди комбината го точеше Просточанов и един отбор Нефтокомик
  • 88 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "българина":

    И откъде ще мине кабело като Грузия и Румъния нямат морска граница Требебда мине или през Русия или през Турция и о да България
  • 89 Чиче чел си ама още требе

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Чичак":

    Ромпетрол е собственост на Казмунайгаз и има рафинерия в Констанца която работи с казахски нефт добиван от ЕксонМобил и Шеврон в Казахстан. И да ако Русия затвори тръбопровода Атирау Самара Новоросийск ще клвкнат. Азерски нефт може да влиза през тръбопровода Баку Супса. Нефт има но дали отговаря на технологичните изисквания не знам.
  • 90 Кубрат

    10 0 Отговор
    Не може да имаме селско стопанство.
    Не може да имаме химическа промишленост.
    Не може да имаме тежко машиностроене.
    Не може да имаме военна промишленост.
    Не може да имаме АЕЦ.
    Не може да имаме армия.
    Не може да произвеждаме бензин.
    Не може да пътуваме свободно в ЕС.
    Някой може ли да посочи една полза от това, че сме в ЕС, освен че можем да провеждаме гей-паради.
  • 91 Човек от народа

    8 0 Отговор
    Вие кравешкитеОтрепкиИпредатели твърдо стоите зад фашисткаОкрайна, но ние българския народ - не!!!
    Затова ще бъдетеИзритани наБунището, да живее България свободна от евроГейско робство!!!!
  • 92 Човек от народа

    4 0 Отговор
    Вие кравешкитеОтрепкиИпредатели твърдо стоите зад фашисткаОкрайна, но ние българския народ - не!!!
    Затова ще бъдетеИзритани наБунището, да живее България свободна от евроГейско робство!!!!
  • 93 Бате Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Що до небесата?":

    Ми ти да не мислиш че тия компании взимат гориво от някъде другаде
    От Лукойл го взимат откъде другъде
  • 94 Хаха

    0 0 Отговор
    Голям праз, ще си карам електричката. Господата с димящите комини да му мислят :-D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове