Last news in Fakti

24 Декември, 2022 17:22 2 018 32

Ивайло Мирчев: Няма как да остане незабелязано превръщането на главния прокурор в бухалка

  • ивайло мирчев-
  • иван гешев

Според него в Европа и САЩ отдавна са наясно, че царят е гол. "И не мислят да замитат този факт под килима

Ивайло Мирчев: Няма как да остане незабелязано превръщането на главния прокурор в бухалка - 1

"Минавам само да попитам според вас дали Асоциацията на прокурорите ще се скара и на конгресмена Дейвидсън, както се скара на мен заради изказването ми за Гешев и организираната престъпност? Човекът си казва 1:1, че са много обезпокоителни сведенията за корупционни действия от страна на главния прокурор, че санкциите по закона “Магнитски” никакви ги няма в България и че е абсолютно неприемливо главният ни прокурор да се прави, че такива санкции не съществуват", написа депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в Twitter.

Поводът за поста му е писмо по отношение на България към финансовото министерство на САЩ от американския конгресмен-републиканец Уорън Дейвидсън, което днес той публикува в личния си профил в Twitter. Писмото касае спазването на санкциите срещу Русия и в по-общ поглед борбата срещу корупцията. Важното в него обаче е, че се посочва конкретно име - това на главния прокурор Иван Гешев.

Мирчев отбелязва, че в писмото на Уорън Дейвидсън се споменава съвсем директно и това, че влиятелни български личности, санкционирани по закона “Магнитски”, са изнудвали действащи министри със заплахи за “повдигане на обвинение от офиса на българския главен прокурор, ако министърът не окаже съдействие”.

"И други неща се казват, споменават се и становища на европейски институции... Изобщо - четем и оставаме с впечатлението, че Асоциацията на прокурорите (и тази на следователите) и самият Гешев са единствените, останали неразбрали, че няма как главният прокурор на една европейска държава да е превърнат в бухалка и това да остане незабелязано.

Според него в Европа и САЩ отдавна са наясно, че царят е гол. "И не мислят да замитат този факт под килима. Защото бухалката вече не е просто български проблем, а директна заплаха за сигурността на държавите членки на НАТО в Европа", отбелязва депутатът от "Демократична България" в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вие от ПП

    49 33 Отговор
    се превърнахте в основната бухалка срещу БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #32

  • 4 Гошо

    47 19 Отговор
    "Писмото касае спазването на санкциите срещу Русия и в по-общ поглед борбата срещу корупцията. "
    Само дето баш те тоя Уорън е против участието на САЩ в конфликта Украйна Та нещо не е баш така като и се ще на тия о ДБ

    Коментиран от #17

  • 5 Гадните фашисти

    39 24 Отговор
    от ДБ и ПП с подкрепата на герб, дпс и бсп имат мисия. Да ликвидират родината ни и българите като нация. Срещу заплащане, разбира се.
  • 6 Ти си същата

    41 16 Отговор
    развалена стока.
  • 7 на тази малка червена cвиня

    50 16 Отговор
    утре е коледа, не е ли време да и теглим балтията?
  • 8 ДОСАЖДАШ С ГАДНАТА СИ МУТРА БЕ СЕЛЯНДУР

    47 16 Отговор
    ................................................
  • 9 ИвайлoCвинчеff

    67 17 Отговор
    Тате беше прост селски паритен секретар и беше добре по времето на СССР. Аз съм много прост жълтопаветен секретар из НПО-тата на Бойкикев и по времето на САЩ съм още по-добре!
  • 10 Пиои

    47 14 Отговор
    На всяка манджа мерудия. Този "разбира" от избори; от самолети; от демокрация; от Лукойл; от прокуратура; от далавера. Па да земе да се засрами, да се скрие. Нахалник
  • 11 отвратен

    17 22 Отговор
    Два тулупа стоят на пътя на България. Справянето едва ли ще е чрез избори! Без допълнителна енергия от съюзниците едва ли ще бъдат отместени двата тулупа!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хаха

    25 7 Отговор
    Търбух
  • 14 Кире

    21 6 Отговор
    , или русокосата с устата, виж пик
  • 15 Тоя американски конгресмен,

    20 8 Отговор
    Имащ искания относно Гешев е същият като американските конгресмени, които ЩЯХА да организират месец срптември като месец на македобската култура, допринесла за развитието на сша, ЛОБИСТИ на интереси, интереси на същите тези, които натикаха листчето, от което Байдън чете името на кирил петков, лобисти на променкаджиите и на ДаБъ, работени НПО, защитаващи олигархични интереси
  • 16 ГЕРБ

    23 8 Отговор
    Тъпегьоси не ви ли увря в кухите кратуни че Гешев ще си изкара мандата не може да го барнете
  • 17 Конгресмена е

    3 21 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Путинофил, доказано
  • 18 Абе, мирчев

    23 6 Отговор
    Що не продължи семейната партийна комунистическа линия на своя баща, председател на БКП на област Добрич, ами се правите на демократи с другият потомствен комунист бойкикев
  • 19 Четете pik

    21 8 Отговор
    За хакнатите тел.и заплахата към Гешев по Коледа, работещите НПО защитават олигархични интереси и лобират чрез тоя конгресмен-путинофил, изводи за ДаБЪ и ПП и техните медии-бтв веднага с тая новина, която е от миналият ден от чатовете на черепа, свинщина с държавата, тва е
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Помните ли

    19 3 Отговор
    Двамата американски конгресмени, които щяха да организират месец на македонската култура в САЩ/изселниците от географската област македония в началото на 20 век са БЪЛГАРИ/, тоя конгресмен е същият като тях, в БГ някои работят цял живот Неправителствени Организации/финансирани от вън/, намират лобисти, срещу БГ, срещу държавата
  • 22 Сирене

    21 5 Отговор
    Най трудно се забелязва интелекта на другаря Мирчев.. Ама айде, Коледа е утре, може и да стане чудо.

    Коментиран от #26

  • 23 друго

    24 2 Отговор
    САЩ няма да направят нищо на Гешев. След Нова година една делегация "евроатлантици" от ГЕРБ и ДПС ще отидат до САЩ, ще кешират една хуууубава сума, уж за самолети или друго, и всякакви санкции ще бъдат забравени. САЩ се активираха сега, щото дойде транш европари.по Плана. Част от тия европари трябва да заминат за САЩ. Не е за първи път САЩ така да си вземат поредната лепта.
  • 24 Мнение

    7 5 Отговор
    От ФАЩ ни шпионират. Гешев ако си мисли, че хамериканците не знаят за схемите и корупцията, жестоко се лъже.

    Коментиран от #27

  • 25 Ганчо

    21 5 Отговор
    ДеБейският Шиши пак ръси мъдрост. Специалист по всичко, а реално платен соросоиди и откровен -признат педерюга ...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 друго

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    Хамериканците знаят за корупцията у нас, ама не я изкореняват, само я кешират. Много е рентабилно да доят компрометирани хора, която са съгласни на всичко, само и само да не ги сринат. Лошото е за нас, че Гешев и Пеевски не плащат от джоба си. Плаща народът.
  • 28 КацаС

    4 1 Отговор
    Каца с мед и лъжица оцет или партия с поне един, като това нещо, комунопотомък, стигат за да се скапят до негодност.
  • 29 гумата

    3 2 Отговор
    Мирчев, Мирчев.... едва ли се сеща, че в САШ викат на Дехвидсън едно от момчетата на Путин..
  • 30 Само да попитам

    2 2 Отговор
    Искам да попитам този от снимката,Кирчо,Кокорчо,гномчо,Лорерчо и компания,какво е усещането да са толкова мразени същества и как се живее с тази мисъл?
  • 31 Ганьо

    0 0 Отговор
    Скрий се бе мисерок оскубан щял да подкрепя падането на мораториума за шистов газ.
    Типично за син на номенклатурата.
  • 32 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вие от ПП":

    Тези не виждат ли цените по магазините Тяхната цел «Ристо» да стане гл прокорор А народа да гладува
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове