Last news in Fakti

21 Януари, 2023 18:51 1 357 23

Ченчев: Със сигурност има модел „Радев". Всичко беше овладяно от президентската институция през служебния кабинет

  • иван ченчев-
  • модела радев-
  • овладяване-
  • служебен кабинет

Лидерската среща беше нетрадиционна стъпка. По основните четири точки нямаше несъгласие. Не сме търсили коалиция, а разговор как да излезе България от кризата. След като няма съгласие трябва да се формира нов парламент по-скоро, коментира депутатът от БСП 

Ченчев: Със сигурност има модел „Радев". Всичко беше овладяно от президентската институция през служебния кабинет - 1
Снимка: NovaNews

Лидерската среща беше нетрадиционна стъпка. По основните четири точки нямаше несъгласие. Не сме търсили коалиция, а разговор как да излезе България от кризата. След като няма съгласие трябва да се формира нов парламент по-скоро. Тези, които не дойдоха на лидерската среща показаха, противно на твърденията си, че не са направили всичко, за да има кабинет. Беше им казано, че не започваме разговор за коалиция, а за бъдещето на България. Тези, които не дойдоха все още си мислят, че българския парламент е бизнес – форум. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев в ефира на Nova News.

Депутатът заяви, че от БСП не се бъркат в решенията на други партии. Той посочи, че не вярва на Бойко Борисов, защото той много пъти е внушавал какво ли не. „Няма да ни прикачи към ГЕРБ“, бе категоричен Ченчев.

„Със сигурност има модел „Радев". Всичко беше овладяно от президентската институция през служебния кабинет. Това води към опасението да не се върви към идеята за президентска република. Това означава еднолично управление“, каза депутатът. Той заяви, че от БСП искат да запазят парламентарната демокрация.

Депутатът уточни, че служебният кабинет не трябва да прави политика.

В следващите избори БСП трябва да направи кампания по проблемите на хората, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Между.ИздирванеНа спасевски

    9 1 Отговор
    България веднага да пусне за издирване с "червена бюлетина" на Интерпол и Европол на убиеца и наркотрафикант спасевски, защото в СърбоМакедония ,вместо да го съдят за опит за убийство, ще го наградят с орден. Не може да разчитаме на справедливост,защото глухи и слепи знаели, че се занимава с продажба на наркотици, т.е.има чадър и покровителство от властите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВЪЗРАЖДАНЕ!

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПОБЕДА 😁

    Коментиран от #7, #19

  • 4 ТаУмВзе

    12 6 Отговор
    Абе гугутка! Същества само модела Козяк - доган. Другите сте слугинаж на хранилката и нищо друго.
  • 5 Абе

    15 7 Отговор
    само простотии вменявате бе продажници! Президента на сила ли ви взе властта бе? Или доган и прокопиев, стоящи зад всички партии в парламента в момента, се борят за власт? Продажници! Само лъжи и простотии вменявате, всички до един! Пусто много пречи Президента на мафията, но късмет, че народа е с интелект на овтса и само блее докато го решете с такива глупости!
  • 6 Айде

    13 6 Отговор
    Този, не го знам кой е! Но ще му кажа как да излезем от управленската криза в България! Водачите на престъпните партии - Герб, БСП и ДПС трябва да са извън властта! Копейката - и той там! След това бързо ще оттекат в канала всичките им поддръжници! Задължително трябва да се промени политическата система, за да не може на власт да идват неграмотни демагози и престъпници! Това само като начало!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Забрави

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Айде":

    и ПП и ДБ, другите вредни за България!
  • 9 мдда

    9 14 Отговор
    Моделът Радев ще бъде изкоренен след като го изгоним от пРезиденството на Мацква!

    Коментиран от #20, #22

  • 10 Минева

    11 1 Отговор
    Стига вече с измишльотини. Все пак повредата може да е във вашия телевизор. Вие пукате балона и всички в кал, дамо вие в бяло.
  • 11 Локо Сф1956

    14 5 Отговор
    Не разбирам, защо всички партии нападат президента Радев, че има "някакъв модел Радев". Всичките тези партии се изложиха , че повече от две години не могат да сформират стабилно правителство със 3 основни приоритета. Съдебна система, социална система , антикорупционна система.
  • 12 Тиква

    7 4 Отговор
    Айдее от днес все Минчовци и плюене по Президента. Не ги огря ГЕРБ и сега залпов огън от идиоти!
  • 13 Със сигурност Тулупа

    8 4 Отговор
    Си купува БСП с вътрешни хора седесари. И със сигурност президента няма кюлчета и пачки нито е бил приватизатор по времето на Костов.
  • 14 Бай Канур

    11 2 Отговор
    Пеевските и Прокопиевите платени псета лаят ли лаят. Реално Радев е най-добрият политик раждат по тези земи от доста време. Бръкна им дълбоко и разрита кочината яко. Народът е зад президента
  • 15 Курд Околянов

    11 3 Отговор
    Няколко дена след последните избори един каза: И като не направят правителство, ще обвинят Президента, че преяжда с власт.

    Коментиран от #16

  • 16 папур

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Курд Околянов":

    появиха се ПП и цялото бкп-дс статуквови "капиталисти" скочиха и ги свалиха от власт!

    Коментиран от #18

  • 17 Мдааа

    8 4 Отговор
    Абе, нещастници, вие не можете НИЩО да направите в народното събрание, а все плюете по единствения, който работи реално за хората! Боклуци ниедни, за нищо не ставате! Политици, пфу...
  • 18 нннн

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "папур":

    ПП сами се свалиха. Вместо да борят мафията се заеха да оправят Русия -Украйна, Македония, да въвеждат спешно еврото, да спират руския газ и т.н., и т.н. Абе, все простотии сътвориха. Не броя парапета и др.
  • 19 Кого ще....

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВЪЗРАЖДАНЕ!":

    Побеждаваш бе оли..Г0..ф.р.€н
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЧЛЕНЧЕВ

    7 0 Отговор
    Другаря Членчев наднича под полата на Кака и се прави на мъж... с плонжове и шпакловка депутатин стана Членчев! Горната столетница расзипаха я разни кариеристи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ченчеджиев

    2 4 Отговор
    Гушнахме се с Баце, Мустафъта и оня умрял бухал Стефко, сега следва в коалицията да кацне и живият-мъртъв труп НДСВ, вчера го есхумираха, и ще спечелим/купим/ изборите, новите хартиени бюлетини са столевки, и Митрофанова ни похвали, и чак след това ще се разправяме със зеленият чорап.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол