Last news in Fakti

23 Януари, 2023 18:54 3 280 154

Политолог: Ако Русия победи, България ще се върне в мракобесните времена от преди 1989 година

  • политическа криза-
  • войната в украйна

Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната на Русия с Украйна, смята Георги Киряков

Дебатът за промяна на формата на управление на България и налагане на президентска република е несъстоятелен и излишен. Въпрос на време е партиите да съумеят да постигнат баланс помежду си и да се стигне до някакво управление. След изборите, които предстоят, ще има някаква зрялост, за да се състави мнозинство. Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната в Украйна. Ако Русия победи във войната с Украйна, България може да се върне 30 години назад. Икономическите и политически процеси в света водят до нова форма на блокова глобализация. Това каза Георги Киряков, политолог, в предаването "Клуб Investor" на Блумбърг TV Bulgaria.

Дори и да има политически или икономически играчи, които да ни тласкат в посока президентска република, те действат рационално на база на това, че виждат ясно раздробеността на парламента, неспособността на партиите да съставят правителство. Виждат ясно, че единствената консолидация на власт е в Президентството. За това по-скоро подкрепят такъв тип управление със служебни кабинети за защита на собствените си интереси, за по-лесно разпределение на финансов ресурс през бюджета, за разпределение на някаква власт, дали пряко или чрез поставени хора на съответните позиции. Важното е, че те виждат, че възможността да постигат свои цели е през служебните кабинети, обясни Киряков.

Оценката е ясна - настоящото Народно събрание не е способно да състави мнозинство, в което да се види някаква стабилност, затова всичко се насочи към президентската институция, добави гостът. По думите му обаче това не означава, че се "реже клонът, на който стоят политическите партии". Причината е, че сме членове на Европейския съюз и НАТО и имаме стабилна конституционна уредба. Президентството е с много малко правомощия. То черпи енергия и сили от неспособността на партиите да съставят мнозинство, а не от желанието за узурпация от страна на президента или на президентската институция, смята гостът.

Факт е, че, за да се промени конституционната уредба и да се промени формата на управление, пак партиите трябва да бъдат водещи. И е малко вероятно това да се случи, освен ако някой не се намеси отвън, ЕС се разпадне, България излезе от НАТО, а тези варианти са немислими към настоящия момент, категоричен бе събеседникът.

"Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната, която Русия е повела с Украйна. Когато там се види възможност за изход в полза на евроатлантическите каузи, тогава можем да видим разплитане на възлите в българската политика".

Ако Русия победи, то и България ще се върне в мракобесните времена от преди 1989 година, потвърди Киряков. "Постъпателно положението в България може да се влоши значително точно в тази посока. В България могат да надделеят сили, които да върнат страната далеч назад във времето до степен да затрият всички тези 30-годишни усилия да се откъснем от това влияние, което и сега е изключително силно и продължава да оказва сериозен натиск върху развитието ни в определена посока". Въпреки цялата несъстоятелност и безумие на войната, която Путин води.

"Защото тук става дума за огромен финансов ресурс, който се хвърля, не само в нашата страна, а и в съседни държави като Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, за да се разпалват конфликти там. Това създава усещането, че ЕС и НАТО не са способни да решат проблемите не само на Балканите, но и в България, свързани със сигурността за бъдещето на страната - не само в областта на отбраната, но и в енергетиката, и в социалните услуги и т.н.".

Икономическите и политически процеси в света водят до нова форма на блокова глобализация, коментира още събеседникът. "Ще се върнем отново (с разширяване, разбира се, защото тогава Източният блок, бе много по-голям и също не по-малко влиятелен от Западния в много отношения), до някаква двублокова форма на глобализиране, в която западния пазар и западните държави, колкото и условно да е това, ще си продължи със старите процеси на взаимосвързаност и взаимозависимост. От другата страна също ще има нещо подобен процес, само че на базата на общ интерес".

Както Китай има интерес Русия да напада Украйна, защото това отслабва ЕС и САЩ и те не могат да се концентрират в целите си в Тихоокеанския регион, така и за Русия е изгодно - да промени световния дневен ред, който е доминиран от САЩ и то не от 30, а от много повече години и да наложи някаква своя визия за това как трябва да се развива света, допълни гостът.

"Тук не може да става въпрос за деглобализация, а за нова форма на разделение на глобализациите, но между Китай и Русия глобализация много трудно може да се осъществи. Говорим за ресурсно изтощаване на Русия от страна на Китай, защото то тепърва прохожда. Ще отнеме десетилетия, за да се изгради необходимата инфраструктура".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркомандо

    178 24 Отговор
    Ако знаеш политоложе колко липсват на България тези времена преди 1989-та...

    Коментиран от #13, #42, #111

  • 2 Българин🇧🇬

    192 19 Отговор
    А дано се върнем в маркобесието когато не си заключвахме входни врати и народа беше 9.5 милиона и по БНТ нямаше новини на турски, и не знаехме какво е ОПГ

    Коментиран от #36, #52

  • 3 Ртл

    155 10 Отговор
    Тоз господин не си е пил хаповете..

    Коментиран от #127

  • 4 Вдно време беше рахат хората бяха свобод

    168 12 Отговор
    Мракобесните времена са сега, платена грантова соросня
  • 5 Комуниста

    161 16 Отговор
    Само нац предатели ги е страх от Социализма защото имаше закони за шпионаж и нац предателство

    Коментиран от #33

  • 6 124

    128 13 Отговор
    Живи глупости. И наистина ще победи, това вече е вярното 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #61

  • 7 Аве

    142 11 Отговор
    какво значи "мракобесните времена" та тогава сме биле в подем и разцвет Швейцария на балканите !
  • 8 Анти-маймуна

    124 8 Отговор
    Какъв политолог е тоя? Завършил е русенския филиал на югозападния университет
  • 9 Помнещ

    132 10 Отговор
    1989 кисело мляко бомбираше за 24 часа защото беше истинско.
  • 10 Коментар

    81 8 Отговор
    Такава подобна статия май вече пуснахте.
    Не знам дали ще се връщаме обаче е по-добре от ядрени взривове и да ни зануляват с The Great Reset.
  • 11 КОНТРАТА

    101 8 Отговор
    Ако Русия спечели ще спртът вноса на банани и ще измерем от глад

    Коментиран от #32, #149

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Смех

    18 118 Отговор

    До коментар #1 от "Наркомандо":

    Кво липсва бе ? Трудовите лагери ли ? Купоните за хляб и банани ли ? Или затвора ако посмееш да гъкнеш против политик ? Ми почивките в Гърция как ще ги правиш ? Или ти в Масква ходиш ?

    Коментиран от #24

  • 14 Цветанов

    99 4 Отговор
    Поредната жертва на "демокрацията"
    Хората къщи вдигнаха от подобни приказки в медиите. Сорос печата и раздава на правилно говорещите
  • 15 КОТарАК

    8 101 Отговор
    когато пукнат всички русофили , бг ще се оправи

    Коментиран от #22, #67, #141

  • 16 Последния Софиянец

    98 6 Отговор
    Такива златни времена няма да се върнат.
  • 17 00014

    99 5 Отговор
    Поредният платен атлантически глупак.
  • 18 Отново ще възстановим

    91 8 Отговор
    отношенията с братска Русия. А лаещите кучета като теб ще вкараме в кучкарника.

    Коментиран от #54

  • 19 СССРБарета

    98 4 Отговор
    Страх ви е, защото вие платените политолози журналисти и всичката пасмина която 30 години граби страната в полза на чужди интереси ще отидете в Белене до живот, така както се полага на всички национални предатели!
  • 20 Мдаааааа

    87 5 Отговор
    Тоя измислен платен "политолог" не разбира, че няма АКО, Русия ще победи, но Украйна и ЕС ще плати цената
  • 21 Преминаващ оттук

    71 4 Отговор
    Такива измислени политолози слагам на он.... работа.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Фред

    68 7 Отговор
    Иде края на фашисткия укропистан!
  • 24 Сега

    62 8 Отговор

    До коментар #13 от "Смех":

    Трябват лагери за такива като вас, Гърция ще ми ходи!

    Коментиран от #35

  • 25 Евлампи Кътев

    80 7 Отговор
    Цела България ке чека братята руси да го освободят от крадливите европски кожодери и да изритат натовските бандити от татковината ни!!!!
  • 26 Реалист

    74 5 Отговор
    Маркобесни времена преди 1989 защото тогава
    го нямаше Сорос даьщ ви плаща за колаборационизъм
  • 27 Стига Още

    70 4 Отговор
    Бла...блаа...бла ! Много специалисти, много отворковци и все акъл дават. А правилното решение е ясно и веднъж вече е правено в нашата история. Тогава за няколко години сме напреднали с десетилетия. И решението е забрана на всички партии. Всички са крадци и слуги на чужди интереси. Четете историята.

    Коментиран от #116

  • 28 Верно ли?

    59 2 Отговор
    Курвитолозите винаги са дрънкали глупости, но в последно време надскачат себе си!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 по името

    24 2 Отговор
    е ясно...
  • 31 Родопа планина

    53 6 Отговор
    Ей голям страх ги тресе .Няма Ако Русия ще победи..Гответе вазелина.
  • 32 Не са

    6 36 Отговор

    До коментар #11 от "КОНТРАТА":

    само бананите които ще липсват. Щом почна да изброявам какво още нямаше веднага ме изтриват.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хитрия

    35 3 Отговор
    Мяма АКО, а Рудия като победи зашото АКОне съществува и не вярвайте на вс глупости на петата колона която е на издържка от Козяк
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 НЯКОЙ

    5 46 Отговор
    Вярвам в пророчеството на Преподобна Стойна и се надявам и България най-после да се освободи от руската тирания и да тръгне по пътя на благоденстващите държави ! И всеки да получи според заслугите си !
  • 38 Критерий

    26 2 Отговор
    Това е свободата на словото.
    Да се публикува само само правилното мнение.
    Честито " Факти".
  • 39 пешо

    52 5 Отговор
    мракобесните са след 1989, палячо платен
  • 40 СКАЛАТА

    23 2 Отговор
    ГЛУПОСТИ
  • 41 Трак🇺🇦🇩🇪🇦🇹🇮🇹🇮🇷🇧🇬🇯🇵

    4 43 Отговор
    Хаха този българин разлая яко червените предатели на м-айка България безродниците продажници и терористичните болшевишки еврейски спящи клетки мечтаещи да се съвокупляват със не-гри болни от СПИН
  • 42 не на онова време

    6 47 Отговор

    До коментар #1 от "Наркомандо":

    Живяхме в тези мракобесни времена...кошмар..Дано никога това не се връща.!До Свиленград да решиш да отидеш ..открит лист ти искат.Те сега ако решат да се връща онова време сегашните /капиталисти -бивши комунисти/..няма да го позволят.Камо ли да се заговори за национализация..
  • 43 Хисторик

    33 2 Отговор
    Киряк Стефчов
  • 44 Даааа

    18 5 Отговор

    До коментар #35 от "Ахахахах":

    Професия Христов ви каза- 80% сте девили

    Коментиран от #53

  • 45 Време

    26 1 Отговор
    е за такива вещери като кИряка да се правят клади!
  • 46 Дън Бай

    16 7 Отговор
    Ако победи Украйна директно сме в 2101 г.

    Коментиран от #51

  • 47 Ценов

    65 7 Отговор
    Авторче, половината ми живот мина в "мракобесните години"! Беше ни писнало от ограничения, но правехме каквото си наумим, ядяхме по БДС, пиехме натурален алкохол, псувахме казармата, но излязохме от нея мъже! Другата половина я изживурках някак си в светлото настояще и честно казано предпочитам мракобесните години, а не годините на мутри, алчнии крадливи политици и такива подлоги като теб
  • 48 ДОСТ

    12 13 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ СА ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

    Коментиран от #78

  • 49 Бесен- _Язовец

    20 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тракиец 🇺🇦🇩🇪🇯🇵🇧🇬🇮🇹🇮🇷🇦🇹":

    Швйна правиш ли разлика между развит социализъм и комунизъм почвай да четеш манифест на Комунизма от Карл Маркс.

    Коментиран от #58, #72

  • 50 АРЕС

    50 2 Отговор
    АКО НЯКОЙ НЕ Е ВИЖДАЛ СОРОСОИДЕН ОЛИГОФР..... ДА ВИДИ СНИМКАТА.
  • 51 ДОСТ

    42 5 Отговор

    До коментар #46 от "Дън Бай":

    УКРАЙНА НЯМА ДА ПОБЕДИ РУСИЯ. РУСИЯ ЩЕ Я РАЗБИЕ.
  • 52 да да

    42 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българин🇧🇬":

    "ЕС и НАТО не са способни да решат проблемите не само на Балканите, но и в България" Какво трябва да направи ЕС И НАТО да убият 90% българи, които не са съгласни с тяхната политика на грабеж на български ресурси, против корупция и против войната в украйна ,която започнала с благословия на сащ и запада..
  • 53 Здрасти

    3 28 Отговор

    До коментар #44 от "Даааа":

    Копейки има ли?
  • 54 Диди

    6 43 Отговор

    До коментар #18 от "Отново ще възстановим":

    Събудете се. Русия никога не е била братска и няма да бъде.

    Коментиран от #63

  • 55 Пак казвам

    25 2 Отговор
    Без трепане няма се оправим.
  • 56 ежко

    23 1 Отговор
    Аме ти сериозно ли?Ауууууу....като няма агрументи и се опитва да всява страх!Номера,"ако не можеш да ги убедиш -объркай ги", вече сме го играли:)
  • 57 ТаУмВзе

    4 26 Отговор
    Точно това искат русоподлогите да грабят както през 90те и на буци кражбите след това!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Диди

    4 35 Отговор
    Русофилите са паразитите в българското общество.

    Коментиран от #66, #88

  • 60 Списваче,

    38 2 Отговор
    Ако Русия победи и България е с Русия пак ще стане 9 милиона ,в противен случай след 30 години ще е 1 милион мургави.
  • 61 Хахах

    7 34 Отговор

    До коментар #6 от "124":

    Хахахахахахах русия е загубила войната още преди да я е почнала . Вие се радвайте . Гражданска война и разпад я очаква твоята русия , стъпка по стъпка . Първоним разпаднаха ссср-чето сега се самоизбива . След това гражданска война и разпад на федерацийката . Вие си викайте путин добре се представя по плана хахах
  • 62 стефчов

    17 1 Отговор
    кириак отвори си двети филии и бавно славно ги лапни с кeф!Покле си имий устата....
  • 63 Последния Софиянец

    4 22 Отговор

    До коментар #54 от "Диди":

    Най големия душманин на България е калната робсия!
  • 64 Баце

    13 1 Отговор
    Видно от съжденията ти явно и тогава и с връзки не си ставал за нищо, та така говориш.
  • 65 Абе

    43 8 Отговор
    От къде гио изкопахте тоя рософоб, че и акъл раздава??? В тия "мракобесни времена" живеехме свободно и щастливо. Имаше работа за всички. Фабрики и заводи изградени с полощта на СССР, направиха ни и АЕЦ. Имахме безплатно здравеопазване и образование. Не си заключвахме входовете на къщи и блокове. Градовете ни бяха побратимени с руски и си ходехме на обмяна на опит. Българските деца почивахме в руски лагери, а русначетата по нашето Черноморие.
    От30 г само разпад, от САЩ нищо не сме получили, само ни ограбват. Разрушиха ни икономиката, селското стопанство, здравеопазване, образование. Прогониха от страната ни два милиона души да търсят работа по света, като така разделиха семействата ни. Страх за работа, страх за пари, страх за живота ни.
    А такива платени от НПО-та индивиди се издигат за да рушат и съсипват всичко българско. Дори историята ни променят и промиват мозъците на децата, че при социализма времената били мракобесни. Не тогава, сегашните са мракобесни.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Смотльо,

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    По скоро атлантиците.
  • 68 АЙДЕ ГЪЧ

    31 4 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ НИ "ОБРАБОТВАТЕ" С ТАКИВА БЛЮ/ДО/ЛИЗЦИ НА КАИШКА.....????????????
  • 69 !!!?

    32 6 Отговор
    "Мракобесни" за кого??? Аз нямам от какво да се притеснявам, но явно е такива национални предатели ги тресе страха и истерията!!! С кеф бих се включил в наказателните отряди, които ще преследват измекяри от пп, дб, дпс, герб, ндсв, бв, всякакви атлантици и лгбта-та!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Никой никъде

    14 3 Отговор
    Няма да ни върне. Всичките мъки сами си ги причиняваме. От мързел и от алчност.
  • 72 Дада

    8 30 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен- _Язовец":

    Селски как се наричаше твоята терористична партия взривявала църкви гари опери театри вагони с майки с деца и т н ? Не беше ли БКП ? И кво означава БКП ? България не се ли водеше съвсем официално като КОМУНИСТИЧЕСКА до 1989 не само от ссср но и от ООН и от самата НРБ ? Жа-лкия ти опит да прикриеш КОМУНИСТИЧЕСКА ТЕРОРИСТИЧНА България управлявана от БКП може да мине пред някое малко Ци-ганче с което се опиташ да си легнеш

    Коментиран от #85

  • 73 Само да припомня

    14 25 Отговор
    След като се отвори концлагера България и хората можеха да пресичат границата без риск да ги застрелят, 3 милиона българи избягаха от все още властващата ДС-КГБ мафия и всички на Запад.
    Как пък никой не се излъга да отиде в рая на монголските риZи ?
    Та като попитам някой путлераZт, би ли живял в руския рай и започва да гледа като вол.

    Коментиран от #94

  • 74 Хохо Бохо

    7 28 Отговор
    Ако Русия победи?
    Хи хи хи :))
    Русия воюва с 50 от най-развитите държави...
    Как тези безаналогови алкохолици могат да победят?

    Коментиран от #82, #95

  • 75 ха ха

    28 3 Отговор
    щото последните 20 години не са мракобесни у нас ? не заплащане на труд , работещи бедни , финансиране на мафията по евро проекти , поръчкови опрасквания , налудничаво деление на класи , безброй калинки на супер заплати , все демократични ценности
  • 76 Господина да каже

    29 5 Отговор
    колко му плащат от америка за България за тия глупости дето ги пише.
    Да, вярно бяха мракобесни времена за престъпниците.
    Народа си беше много добре.
    Имахме промишленост, селско стопанство, здравеопазване, образование и т.н.
    И храните бяха български и истински.
    Българите си имахме държава.
  • 77 Редко

    23 2 Отговор
    Нелепо изказване на политолока за социализма. Такъф учен при социализма и да се роди немаше да се отчува. Сега такива виреят и затова с такова мислене се стига до сегашното положение.
  • 78 Не всички

    16 0 Отговор

    До коментар #48 от "ДОСТ":

    само журналистите, политиците и политолозите! Съдиите не ги броим - те са толкова независими че от тях нищо не зависи.
  • 79 Ама това би било чудесно!

    29 4 Отговор
    Времена без мутри, без карикатури на политици, лъжещи парламента и погазващи Конституцията ни!

    Времена, когато според ООН, България беше на 27-мо място по цялостно развитие, с напълно безплатно и гарантирано образование.

    Времена на олимпийски върхове за спорта ни, и спорти школи дали на света Стоичков, Наим Сулейманоглу и дузини топ треньори.

    Времена на силна боеспособни армия готова да защити Родината 24/7 и без военни бази на чужди окупатори на територията ни.

    И най-вече, времена на спокойствие, когато циганите не си и помисля ха да тероризират повсеместно старите хора в провинцията, и когато наркомани имаше само в холивудските филми, а не на живо в ролята на недосегаеми убийци по улиците на градовете ни.
  • 80 ами

    14 1 Отговор
    и като как да победи украйна - ще й дадат танкове ама май месец и не 300, а 24 - руснаците да изчакат до тогава

    Коментиран от #83

  • 81 "Мракобесните времена"

    27 3 Отговор
    бяха най добрите години от историята на България! Но тия жалки продажни предатели ,няма да ви го кажат! България беше уважавана и благоденстваща нация,а сега сме територия и протекторат на кравари и нагло сакси!
  • 82 позеленял

    13 2 Отговор

    До коментар #74 от "Хохо Бохо":

    В какво са развити ? В ограбването на други държави и пресиране на собственото си население

    Коментиран от #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Дай Боже, Русия да победи,

    21 6 Отговор
    а България да стане отново Държава!
  • 85 За съжаление

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Дада":

    не може да се вреди от вас.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Оооо,тя твоята,

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Комшия ти от преди 1989г":

    и сега е заключва,ама вече за нищо не става!
  • 88 Не точно

    17 4 Отговор

    До коментар #59 от "Диди":

    Щатските подлоги са паразитите. Смучат от народната снага като кърлежи. Скоро ще бъдат трепани по улиците като бесни песове. Гнилите клони трябва да се кастрят. Ще има пролетна резитба.

    Коментиран от #97

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 !!!?

    1 8 Отговор
    Президентска република - мечтата на Кремъл !!!?

    Коментиран от #129

  • 91 Реално

    4 14 Отговор
    Ако русия победи всички от 18 до 40 г. да се готвят за мобилизация и включване в състава на кадировци .
  • 92 Хохо Бохо

    3 17 Отговор

    До коментар #82 от "позеленял":

    Развити са, защото не им е необходимо да ограбват другите..
    Ако им е необходимо нещо, си го плащат.
    Не са като безаналоговите алкохолици, които крадат хладилници и тоалетни чинии..

    Коментиран от #101

  • 93 9689

    6 1 Отговор
    Ку ку......
  • 94 Хората избягаха шот

    13 6 Отговор

    До коментар #73 от "Само да припомня":

    Драгалевския кюмур и шайката му комунета разрушиха държавата
  • 95 А ПО ЛЕКО

    8 6 Отговор

    До коментар #74 от "Хохо Бохо":

    Русия воюва с 50 от най-развитите държави...
    Как тези безаналогови алкохолици могат да победят?..................Е ТАКА.....ЩЕ ВИДИШ, И.........ЩО СИ ГРИЗЕШ НОКТИТЕ ОТ ЯД...........!!!????????????
  • 96 Аз съм от ссср

    16 3 Отговор
    Дай боже това да се случи.Русия пак ще ни освободи,това го е казала Ванга,този път от Америка и ЕС.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Гошо

    15 2 Отговор
    Абе хора пийте си хапчетата. България е била в десетката по БВП на Европа. И след 30 г. Демокрация сме на последно място. Още 30 г Демокрация и хептем ще удари дъното. Някъде със Сомалия ще се средноваваме.
  • 99 ДАНС

    4 2 Отговор

    До коментар #83 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Споко!
    Ние ги следим по Ай Пи адресите...
    Ще отговарят за деянията си!

    Коментиран от #117

  • 100 гост

    9 1 Отговор
    Какви са тия псевдо политолози марионетки не щем мнението върнете се бесете с мнението си боклуци
  • 101 позеленял

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "Хохо Бохо":

    стъкалца срещу злато , а който не купува му взимат скалпа
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Аз луд

    11 2 Отговор
    По добре с Русия отколкото с джендарите
  • 105 Е аз някак

    6 0 Отговор

    До коментар #97 от "Кажи честно ...":

    си завърших и више без да плащам на проЦесорите, но ти явно нянаш и четвурто отделение.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 дядото

    7 1 Отговор
    ами за да спестим страха ти и на тези като теб има един изход-мижавата ни войска на фронта в украйна да победи русия.

    Коментиран от #146

  • 108 дааам

    1 12 Отговор
    Много русофили тука, много нещо. За СССР мечтаят.

    Коментиран от #110

  • 109 Жокера

    4 4 Отговор
    Само Възраждане!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 И какво ти липсва...

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Наркомандо":

    От тези времена преди 1989г бе комунистически чу.ку.Н..д.у.Р????
  • 112 Анти комунист

    1 13 Отговор
    На изборите да се гласува против червените убийци и техните разклонения на българската интелегенция да излеем справедливия си гняв..!!!
  • 113 Павел пенев

    16 2 Отговор
    Мракобесните времена на България започнаха през 1990 год. и точно сега е техния връх. Но ти като платен лакей с евроатлантически ценности не можеш да осъзнаеш това което нашия народ чувства ежедневно.
  • 114 случаен

    12 0 Отговор
    Причината е, че сме членове на Европейския съюз и НАТО и имаме стабилна конституционна уредба.ТОЛКОЗ СТАБИЛНА ЩОТ ВСЕКИ Я НАРУШАВА,.ПЪРВИ БЯХА ДПС
  • 115 Румен

    10 1 Отговор
    Тойо си и Политолог. Да върнеш пърите дето си учил.
  • 116 невий

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Стига Още":

    Прав си за забрана на партиите, но в този век на лъжливите политици , нямаме гаранция как ще “мутира“ президента
    (както Български Възход) и дали като го изберем , няма да прегърне евроатлантическите “ценности“ на забранените партии за разпродажба на държавата . Дори да имаме смелоста да си върнем царя , Симеон или престолонаследника Константин , колкото и да обичат България , ще я вържат на каишка за Германия , която е чужда и безчувствена за българските интереси . Нямаме лидери на които народът да се довеери .
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Матей преображенски

    12 1 Отговор
    Какво лошо виждащ в това да се върнем в един подобрен вариант на социализма,бе джанъм?нещо не ти харесва лично на тебе ли,защото ще трябва да се разделиш с награбеното ,пък и със свободата и да видиш решетките.А пък народа недей да го плашиш,все едно да заплашваш куче с щафета салам,само някои младоци може да повярват в небивалиците,че по онова време било много лошо.Зле бяха сер-се-ми-те с престъпни наклонности,не можеха да крадат и да се мут-ра-фон-чат,за дребно и едро хулиганство се лежеше ефективно в пандиза..Никой ,дори овластени партийци не можеха да върлуват както сега обикновени се-лян-дур-ски дере-беи и криминални типове,за опг никой не беше чувал,не можеше да съществува.Работа имаше за целия китайски народ,достойна работа с достойно заплащане,безплатно лечение,без размотаване и хър-мър.Изобщо тъкмо обратното на това,което имаме като начин на живот сега.

    Коментиран от #130

  • 120 В следващата

    11 1 Отговор
    конституция, без значение кога ще я приемат, да има вписан текст, че се забранява политилогията да бъде наричана наука и в речника да се впише като синоним на шарлатанството.
  • 121 МАРИЯ

    8 1 Отговор
    Да. Живее. Русия. ЕВРОПЕЙСКИ. СЪЮЗ. ОБИЧАТ. САМО. КРАДЛИВИТЕ..ОТ.РУСИЯ.ТРУДНО.СЕ.КРАДЕ....

    Коментиран от #128

  • 122 Украйна е фашистка диктатура

    9 1 Отговор
    Това е чиста лъжа - преди 1989 г. времената не са мракобесни...

    Това са опорки на същата зловеща американска пропаганда, която сега величае неофашизма в Украйна.
  • 123 Психо Доктор

    11 1 Отговор
    Няма как да се върнем в това което сме. Най- бедната страна в ЕС, с най-висока смъртност, разградена държава, хилави и бездейни институции, в парламента не са народни представители, а корпоративни лобисти, култ към простащината, Навремето България беше съюзник с икономика, а сега какво сме..... задлъжнели до гуша потребители. Целият ни бизнес строи в несвяст както им дойде някакви сгради, а около тях мръсотия и мизерна инфраструктура. Откъде да се замогне тази държава като не реализира никаква добавена стойност а само вима кредити за да си купи нещо от кредиторите, да се смеешли да плачеш ли... От какко алчните глобалисти решиха че мога да отхапят от чуждата банища на нас ни се стъжни още повече. Дано да не дойде пак момента, както на нас все ни се пада да сме разменени за нечии интереси и да останем пак приластени и изоставени със съдрани гащи и затънали в дългове.
  • 124 Какво си разбрал ти от ония времена!

    12 1 Отговор
    В ония "мракобесни" времена имаше здравеопазване, имаше образование, имаше земеделие, индустрия, наука!!! Оставяхме си ключа под изтривалката и вечер не се страхувахме да се прибираме по тъмно! Нямаше "роми", нито издевателства на роми над българи, нито можеше да се жалват на бхк - след като са пребили българин и са му обрали къщата. Нямаше пустеещи земи, нямаше мутри и кюлчета...
  • 125 Никола Гешев

    3 13 Отговор
    Абсолютно вярно.Коментиращите носталгици за невремето 1944 - 1989 г роби не мразят господарите си. Мразят СВОБОДБИТЕ индивиди на които свободата и денокрацията дадоха възможнист да се реализират! Но сигурно е, че Империята на Злото Руслямия ще загуби тая война и пред клета майка България предстоят добри времена!
  • 126 Механик

    12 1 Отговор
    Ох, а дано Русия победи и пак се върнем в "мракобесните" времена, когато нямаше клошари, когато на никой не му взимаха жилището и когато за всички имаше работа и бъдеще! А дано и Амин!
  • 127 Пловдив

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ртл":

    Де да беше само тоя....
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Психо Доктор

    8 2 Отговор

    До коментар #90 от "!!!?":

    Затънала в кризи , дългове държава
    най-лесничко се управлява.
    А ако не се подчинява,
    с бомби тя се възпитава.
    Тактиката на Сценаристите от Фашингтон.
  • 130 Опълченец

    2 8 Отговор

    До коментар #119 от "Матей преображенски":

    Толкова много глупости на едно място не бях чел отдавна. Имах нещастието да поживея доста преди 89 година и още се моля тези години да не се върнат

    Коментиран от #137

  • 131 С този темп на изчезване по лошо едва ли

    5 2 Отговор
    Може, така или иначе няма ако, а Русия ще доведе нещата до победен край, а който иска западни ценности да отива при тях

    Коментиран от #133

  • 132 Никой не твърди че преди 89 г. Е било

    6 0 Отговор
    Идеално, но тогава всички вярваха нещо и в по добро бъдеще, но сега едва ли някой има светли надежди за България като народ общество и държава , като оставям Русия встрани от темата

    Коментиран от #134

  • 133 Опълченец

    1 7 Отговор

    До коментар #131 от "С този темп на изчезване по лошо едва ли":

    Ми ходи си ти в Русия, никой не те спира. Що се мъчиш тука със западни ценности.

    Коментиран от #136

  • 134 Опълченец

    2 3 Отговор

    До коментар #132 от "Никой не твърди че преди 89 г. Е било":

    Това, в което вярвахме през 89 година, беше че този мракобесен режим ще падне. Уви, падна, но същата комунистическо-милиционерско-комсомолска шайка яхна държавата и оглозга всичко, което ставаше за глозгане. И това стана с любезното съдействие на българския народ, на когото обещаха сполука.
  • 135 Русия ще победи без съмнение

    8 0 Отговор
    А България с тези покажени и продажни политици и политолози , без капка достойнство, е гарантирано че ще получи подобаващо наказание
  • 136 Прости хора

    6 0 Отговор

    До коментар #133 от "Опълченец":

    Кажи една западна или евроатлантическа ценност!

    Коментиран от #140, #144

  • 137 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #130 от "Опълченец":

    А сега си щастлив пенсионер с достойна пенсия
  • 138 Гай Турий

    8 0 Отговор
    Значи скоро ще сме в мракобесни времена заради простите кирчовци, асанчета, тулупи и брадати ристета. На вас може веднага да ви се случат мракобесия, но на бедния ни народец откъде накъде?! Какво лошо сме направили на Русията?
  • 139 1984

    4 0 Отговор
    Мракобесни времена? По-мракобесни и убийствени в буквален смисъл от днешните времена ще настъпят, защото в тази война, с активно българско участие, победител няма да има. Всички ще загубим, за радост на българските управници...Няма да има кой да ги съди.
  • 140 789

    6 0 Отговор

    До коментар #136 от "Прости хора":

    Пари, лъжи, пари, грабеж, пари, войни, родител 1,2, пари, невежество, пари дехуманизациа...списъкът с цениЗмите пардон, ценностите може да се продължи...
  • 141 бррр

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    и котараците да ги приберат в приют за котки, да се погрижим за животните, значи.
  • 142 Анонимен

    1 6 Отговор
    Ние сме си от 1944 до днес с Русия. Не ми се обяснява. Най добре нагледно 33 г и преди, а Доги, нима не работи за ерго и путин. Комунист власт и работни места не дават, а бойко, от кои е, от бкп хората. Имаме опи и виждаме и сега останалите деца на родители от номенклатурата играят с мохамеданите, демек за герб, а дпс им са сигурни турците. Те си гласуват за дпс. Те българи гласуват за дпс, и някои от мохамеданите. Има ли значение, кой ще е. Важно е да са умни като Светлю Иванов, Добрева и др. Те български граждани, ако ще и Азис да е Президент, ако сме за ЕС, там хората са широко скроени, докато при ерго са захлупени и при путин, диктатори. От свободата по хубаво нещо няма. Чували със сол ни трябва да изядем, за да ги стигнем Американците и Западняците

    Коментиран от #145

  • 143 Хахахо

    3 0 Отговор
    Ако победи Русия един чувал със сол в НС, а що не в Банкя, за отрезняване.
  • 144 ще ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #136 от "Прости хора":

    не една, а няколко "ценности"- лицемерие, лъжи, изнудване, рекет, насилие..., но това всичко в "защита правата на човека". Това стига да не изреждам още, че ще се главозамаяме, колко богата "ценностна система" имаме.
  • 145 виж ся

    2 0 Отговор

    До коментар #142 от "Анонимен":

    всички няма да можем, но ти яж сол и сигурен съм, не само ще ги стигнеш, че и надминеш дори.
  • 146 абе човек

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "дядото":

    тъкмо задрямвах от скука и ти ме разсъни, разсмя ме. Ааайде, за победата!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Маринов

    2 2 Отговор
    “Боже Господи, какви нищожества" и ПРЕДАТЕЛИ "просто стоят начело на българската държавa"
  • 149 тцъ не

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "КОНТРАТА":

    бананите няма да спрат, толкова изстрадахме, за да ги има, пък и са полезни, и помагаме на колумбийските фермери, но да не спрат едно друго нещо от Колумбия, че на много "деца на демокрацията" наистина ще им се стъжни и ще загубят смисъла на живота.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Българин

    1 2 Отговор
    Глупости на търкалета-а-а!
    Трудно е да се напише по-некадърен и тенденциозен политически коментар.
  • 152 Наблюдател

    1 2 Отговор
    Глупости на търкалета-а-а-а!
    Трудно е да се напише по-некадърен и тенденциозен коментар.
  • 153 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Като наблюдател ми е интересно, защо само "бюджетниците" в РБ се страхуват от евентуална победа на Русия, защо само те неистово искат ЕВРО в джоба си и дращят за Шенген. Ама НЯМА НАРОД / не чорбаджиите му / който да не е пропищял след въвеждането на "евро". И до ден-днешен някой от тези новоизлюпени държави, приели ЕВРО , не могат да стъпят на крака !? Уж Шенген, уж ЕС, , европейска ОБЩНОСТ И ДРЪН-ДРЪН..
    На Ганю гащитее му са протрити не само на коленете и някъде отзад, ами и джобовете му са издънеени – къде ще го курдиса това ЕВРО......!? Ще гледаме , как ще ни го натътрузят -нещо като ЕС и НАТО – със всеобщо съгласие чрез референдум- ксакто пращаме оръжие на Украйна. Е-е-е някой треперят, че Русия .........може .......
  • 154 дууууу

    1 2 Отговор
    Смешко не плаши хората, с победата ще стане по добър живота на земата, клоуни и старци ще замлъкнат и ще възтържествува мир.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове