Last news in Fakti

23 Януари, 2023 20:20 1 365 29

Александър Маринов: Голяма част от хората не припознават тези партии, не искат да гласуват за тях

  • александър маринов-
  • партии-
  • хора-
  • припознаване-
  • гласуване

Сегашното състояние на партиите, поне представените в парламента, е реалната заплаха за парламентаризма, коментира съветникът на служебния премиер

Александър Маринов: Голяма част от хората не припознават тези партии, не искат да гласуват за тях - 1
Снимка: БГНЕС

"В тази конфигурация, с тези ръководства с този начин на поведение нищо не може да се промени, ако ще не в 50-тия , ами и в 80-тия парламент. Трябва да отсеем плявата на лицемерните думи от фактите на реалното поведение. Това е някаква стъпка в правилната посока, защото, както знаем, за да решим един проблем, трябва да го признаем и определим. Ние виждаме, че това е състоянието на българските партии, колкото и ще те да се вайкат за състоянието и за някакви заплахи към парламентаризма. Сегашното състояние на партиите, поне представените в парламента, е реалната заплаха за парламентаризма, това каза в коментарното предаване на Радио "Фокус" Това е България" проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава и съветник на министър-председателя Гълъб Донев в коментар по темата "Какво постигнаха и какво не през краткия период на 48-то Народно събрание и в какво служебният кабинет успя и в какво не".

"От тук-нататък за мнозина е ясно, че в тази конфигурация, с тези ръководства с този начин на поведение нищо не може да се промени, ако ще не в 50-тия , ами и в 80-тия парламент, допълни Маринов.

По думите му има едно постепенно количествено натрупване, което ще премине в ново качество, тъй като ние виждаме тенденция, която не е от скоро, да се задълбочава и ускорява през последните две години - една голяма част от хората не припознават тези партии, не искат да гласуват за тях. В такива случаи рано ли късно идва някаква алтернатива, нещо ново, което хората ще припознаят.

"Разбира се, може да се възрази, че и миналата година се появи нещо ново, преди две години също, но тези нови неща не се оказаха това, което се надявахме да бъдат, но иначе не може да стане. Рано или късно ще се появи нещо, което ще свърши работа и ще даде нов старт на българската демокрация", допълни председател на Стратегическия съвет към държавния глава.

Той допълни, че демокрацията познава най-различни форми на управление различни модели, важно е да е демокрация - от името и в името на народа.

По темата да не би следващата стъпка да е президентска република, проф. Маринов каза: " Трудно е да се каже и от сега да се отсече, че едно нещо е да се започне подписка за референдум, друго нещо е той да се проведе, трето и четвърто е от това наистина да произтекат съответните промени. Започва едно усилие на обществото да се извоюва по-добро управление. Аз не съм мислил никога, че това ще е лесен, бърз процес, но е ясно, че много хора разбират, че от само себе си не може да стане."

Съветникът на министър-председателя Гълъб Донев коментира и проблемите, с които се е сблъскало служебното правителство: "Несъвършена, хаотична, много странна подзаконова нормативна уредба. Необходимост да се променят или да се решават по законодателен път въпроси. Със сигурност липса на достатъчно сериозни анализи и варианти на действие, които няма как да се изработят от днес за утре. В много от тези случаи наистина правителството и министър-председателят успяха в доста кратки срокове да решат задачи, които не са никак лесни. Казвам Ви го с чиста съвест."

"Трябва да е ясно, че демокрацията предполага не просто баланс и разделение, а партньорство между различните власти. Всяка една власт, колкото и големи претенции да има и колкото и силна да изглажда, не може да се справи сама", каза още проф. Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А защо ли?

    14 1 Отговор
    99% родени от функционерите на коминтерма и служители на сатаната.... не случайно най бедни и нещастни....
  • 2 честен ционист

    14 0 Отговор
    Ганчо почна да проумява, че участва в евтин водевил, не по негово желание и е статуст в ония филми за Рамбо, използван като пушечно месо.
  • 3 Възраждане

    12 19 Отговор
    100% победа !

    Коментиран от #22

  • 4 Екзорсизъм

    19 3 Отговор
    Чудовищен съветник - последният видял жив Василе Илиев преди да го застрелят, после съветник на Илия Павлов, също застрелян, после съветник на Иван Костов и сега съветник на Румен Радев..... демон
  • 5 Ааамаха

    7 2 Отговор
    Голяма част от хората не припознават тези партии, не искат да гласуват за тях - точно така! Но в условията на социалкапитализъм, иначе казано модерен комунизъм, гласуваш единствено и само за това, което ти се предложи.
    Те, партиите и буржоазните им ръководители, ако се бяха водили от моралът, надали някога биха гласували този изборен закон (в цялостта му)
  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    8 5 Отговор
    Онеправданите, ограбени и бедни българи имат нужда от създаването на истинска лява партия, която да събира 70-80% от гласувалите за тая партия. Но тия къде могат да създават партии са богаташи и чорбаджии и не искат да създават крайно леви партии! Такава партия трябва да тръгне отдолу от бедните и онеправдани маси от народа.
  • 7 Г-Н МАРИНОВ

    12 1 Отговор
    КАК ДА ТИ ПОМОГНА...ТАКИВА ЗДРАВИ ВЪЖЕТА ПРОДАВАТ, ДЪЛБОКИ КЛАДЕНЦИ...ВЛАКОВЕТЕ СА ПЕРФЕКТНИ..КАКВО ОЩЕ ИСКАШ...
  • 8 Агата Кристи

    12 2 Отговор
    Един продукт на КОМПАРТИЯТА се прави на агънце.

    АГЪНЦЕ,
    Великден наближава, касапите...... с любов ще те "прегърнат"....
  • 9 Никола Гешев

    19 5 Отговор
    Долнопробният агент на ДС с агентурно име "Майстора", един от "идеолозите" на т.н групировки и пазвантин( да не се отклони от правият път) на назначения от ген.Решетников хасковски каунь Мунчо Крадев, дава акъл на зомбираната от руска пропаганда биомаса избиратели на АТАКА, ИТН, ИЗРАЖДАНЕ, БСП, ДПС, ГРОБ, НДСВ, БВ и всякакви издънки на БКП!

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 10 Никой

    8 6 Отговор
    Ние имаме кремълска подлога която е по умна от представителите на 130 държави от ООН, които осъдиха анексирането отРуZия на Украински територии. По мъдър от Европейския парламент , който прие резолюция, " като държава спонсор на тероризма ". Май ГРУ е бръкнало в евразийските цености на тази българска подлога.
  • 11 гост

    9 3 Отговор
    Политическата криза е в следствие на грешните т.н. " реформи". Капитализмът вместо да тръгне "от долу" се формира чрез разграбването на държавната собственост от "назначени за капиталисти", което доведе до попадането на икономиката в мъртвата хватка на престъпността и корупцията и до нейното унищожаване. Колкото и опити за "реформи" да са правени те само задълбочаван икономическата, а от там и политическата криза и създават условия олигарсите и подчинените им "политици" Да пълнят джобовете си за сметка на скотското обедняване на българите. Пример: Омекотител за пране производство на известна шуменска фирма в Шумен се продава за 9 лева/4,5 евро/ , А В ЛИМАСОЛ/КИПЪР/ НА 2000 КМ. ОТ ШУМЕН ЗА 2,5 ЕВРО/5 лева/.
  • 12 Да, бе

    8 1 Отговор
    Партийният "елит" не припознава България, и за това българите няма как да при познаят тия клубове по интереси...
  • 13 Оххххх

    11 3 Отговор
    Голяма част от излъганите българи на припознават и президентска диктатура .Забравихте за юмрука,ама ние помним.Да не откриете първия закон на Нютон отново,че ние сме търпеливи ама вече недотам възпитани.Нали знаете търпим...търпим...,ама като гръмнем:ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ!
  • 14 СтратегаНаРадеф

    9 2 Отговор
    мazeн и противен
  • 15 Простя Копейкин

    6 6 Отговор
    Агент "Майстора" ръси митрофановки.
    И съветските другари казват , че било късно за лустрация ?!
  • 16 Ето този съветва

    4 2 Отговор
    Да няма увеличение на пенсии и заплати а да се дават пари за невидимите капиталови разходи, от където се краде.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ВОЛЕН АТАКА

    2 3 Отговор
    ПОБЕДА!!!!!!!!!!!
  • 19 Реалност

    4 1 Отговор
    Доста си прав! Сегашните партии, са просто служители на ОПГ зад тях! За жалост, стадото само си ги избра, точно както казваш по лицемерните и лъжливи приказки! Стадото не мисли, а само блее! А ти искаш да го накараш да мисли и да види лицемерието и лъжите! Как да стане? Все едно овцата да се запита къде я подкарва овчаря, да яде или да я колят! Имаше и ново! Стадото го изхвърли блеейки по лъжи! Така ще се случи и с друго ново, освен ако не е ново ОПГ. Тук виреят само проектите на мафиите на доган и прокопиев, служещи си с медии, пропаганда, лицемерие, лъжи, манипулации! И им се получава добре, защото отсреща е стадо, което не търси истината! Това стадо, докато не почне да се държи различно от овца, все ще е в "преход", като през последните 33 години в кражби, разграбване, лъжи, измами!
  • 20 Забрави

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Никола Гешев":

    партиите на мафията на прокопиев и продажниците на САЩ ПП и ДБ, дето плащат за лъжите ви!

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 21 ВОЛЕН ВОЛЕН ВОЛЕН

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Никола Гешев":

    АТАКА ПОБЕДА! АТАКА ПОБЕДА!АТАКА ПОБЕДА!!!!!!!ААААААААААА!!!!!!
  • 22 Максуда

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Възраждане":

    Уфффф, пак ли ?
  • 23 Шшшшшшш

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Никола Гешев":

    Заткнись
  • 24 МИРиАЖ

    1 0 Отговор
    доценте мина ли доцентурата
  • 25 Това

    1 1 Отговор
    Ново,което ще свърши работа вие президенството ,ДС агентите и кремълските агенти Радев иЙотова не спряхте да плюете и ги свалихте национални предатели и руски инструменти на РешетниковИмпийчмънт!
  • 26 Това

    1 1 Отговор
    Ново,което ще свърши работа вие президенството ,ДС агентите и кремълските агенти Радев иЙотова не спряхте да плюете и ги свалихте национални предатели и руски инструменти на РешетниковИмпийчмънт!Само ПП иДБ ще реформират България,не боклуци спящи в нафталина на болшевизма още като теб.
  • 27 Лошо прави прокопито

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Забрави":

    На каолино крадците. Голяма депесарска прокопи фиксация имаш.
  • 28 Всеки който пише,

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Забрави":

    "мафията на прокопиев" е дъпъсъ трол.
  • 29 Дълга вражда

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Забрави":

    Догана не можа да крадне каолина, сега плаща на лъжливи глупачета да пишат лъжи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол