Last news in Fakti

23 Януари, 2023 20:50 2 077 108

Шаламанов: Трябва да даваме на Украйна оръжия от времето на Варшавския договор и да пазим западните технологии

  • велизар шаламанов-
  • украйна-
  • оръжия-
  • варшавски договор-
  • западни технологии

Когато говорим за предоставяне на съвременна техника, трябва да отчитаме и въпросите, свързани със сигурността на технологиите, коментира бившият военен министър  

Шаламанов: Трябва да даваме на Украйна оръжия от времето на Варшавския договор и да пазим западните технологии  - 1
Снимка: NovaNews

Трябва да даваме на Украйна оръжия от времето на Варшавския договор и да пазим технологиите на западните страни, на основата на чието превъзходство всъщност НАТО успява да поддържа мира вече почти 80 години. Срещата в "Рамщайн" не е провалена, това каза доц. Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната, сега директор в Атлантическия клуб, в коментар за предаването "Това е България" на Радио "Фокус" по темата "Защо се провали срещата в "Рамщайн".

"Не бих казал, че се е провалила срещата. Това е една вече превърната в регулярна среща на над 50 страни, които оказват нарастваща военна помощ на Украйна с бронирана техника, артилерийски системи, модерни танкове също. Това обаче е въпрос на способности. Нека не забравяме че тези модерни въоръжения на страните от Запада и партньори от целия свят са много успешни, когато са в една интегрирана комуникационно-информационна среда със средства за разузнаване, за насочване, за разпознаване. Много от тези системи са секретни и в никакъв случай не биха били предадени на страна, която не е член на НАТО, дори в случая - на Украйна, която страда от агресията на Москва", каза доц. Шаламанов.

Той подчерта, че когато говорим за предоставяне на съвременна техника, трябва да отчитаме и въпросите, свързани със сигурността на технологиите. Именно в този контекст, техника, с която разполага България и други страни от източна Европа, техника от времето на Варшавския договор - танкове Т-72, бронирани машини на пехотата, артилерийски системи за залпов огън, гаубици, хеликоптери, самолети - те да бъдат предоставени. Иначе се поставя под риск сигурността на технологиите, на основата на чието превъзходство всъщност НАТО успява да поддържа мира вече почти 80 години.

Бившия служебен министър на отбраната коментира и отказа на Германия да предостави танкове на Украйна: "Логиката следва няколко линии - чисто военни, технологични и политически. Не можем да допуснем в тази война съвременна техника на НАТО със секретни блокове да попадне в ръцете на руснаците или на такъв тип частни военни компании като "Вагнер", които ще използват това не само срещу Украйна, а срещу нашата сигурност, включително и българската."

Дори системи "Пейтриът" има готовност да бъдат предоставени, но това става стъпка по стъпка ,когато се гарантира изцяло сигурността на тези системи, така че технологиите да не изтекат към Русия, към Иран и към други страни, които имат неприятелски намерения към нас, страните от Свободния свят, стана ясно от думите на доц. Шаламанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо не трябва

    96 16 Отговор
    Да даваме на укрите бе подлога, народа не иска,набийте си го в продожните кратуни.

    Коментиран от #14, #18, #22

  • 2 Боруна Лом

    51 3 Отговор
    А ТИ ТВОЯТ ПРАВЕЦ, ДАЙ ГО БЕ!

    Коментиран от #5

  • 3 Да, бе

    59 7 Отговор
    Щото ще се види колко са западнали западните технологии...
  • 4 Последния Софиянец

    76 4 Отговор
    Че то ние други оръжия нямаме.Само от Варшавския договор.

    Коментиран от #29

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХХХ

    66 3 Отговор
    Шаманов ,как да дадем нещо ,което вече го няма ,сума ти техника нарязахме или разпродадохме,като си толкова да помагаш дари по една заплата.
  • 7 Град Симитли

    54 4 Отговор
    Много противна жена!
  • 8 Така ли трябва, твойта...

    75 7 Отговор
    "Трябва да даваме на Украйна оръжия", докато сте се наредили там продажните мекерета ще ни говорите, какво "трябва". Обаче на изборите ще се види българския народ, какво мисли, че "трябва". "Трябва" единствено да изметем наведените пред краварите политици, останалото само ще си дойде на място

    Коментиран от #40

  • 9 напротив

    56 2 Отговор
    Оръжейните ни заводи са от времето на Варшавския договор. По-нови никой не ни е построил.
  • 10 Специална Военна Обсерация

    52 4 Отговор
    Кажи какво ти си дал, бе, евроатлантик!
    Има последователност : първо идва новото въоръжение, а после ще мислим за даване!
  • 11 КОТарАК

    24 7 Отговор
    на теб ако ти гръмнат къщата с децата вътре , ще те видя кво оръжие ще искаш
  • 12 БгТопИдиот

    32 3 Отговор
    Следващият гл-ис.Т изпълзя на припек.

    Вадят ги по списък и ги сервират на ДЕМОС-а

    Коментиран от #19

  • 13 нннн

    51 3 Отговор
    Трябва да дадем на Украйна Шаламанов. Ще го ползват като тъпо оръжие.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    45 6 Отговор
    Разни експерти и военни когато се изказват наясно ли са че за 10 месеца са унищожени над 2000 танка на Окрайна. Или по 200 на месец и дори и да се доставят още танкове те съъще бъдат унищожени независимо дали са леопард или Ейбрамс
  • 16 Този искам да го видя до стената,

    53 5 Отговор
    и да последва съдбата на Чаушеско. Принудят ли ни да се бием с Русия, само да ми дадат калашник, първо тези подлоги ще очистя.

    Коментиран от #27, #43

  • 17 ФЕЙК

    57 4 Отговор
    Шаламанов, тръбата свири СБОР! Утре в 9,00 часа пред военноисторическия музей се събират всички доброволци за Украйна. Ще се раздават каски образец ПСВ, униформи - въшкорници, мешки, сухарни торби, Манлихерки и противогази ШМ-1, шанцов инструмент. В 10,00 часа под строй начело с гвардейския оркестър към централна гара. Шпалир от евроатлантическите партии, Жени, деца и деца на дъгата хвърлят цветя. 12,00 отпътуване от Централна гара с влак на доброволците. Командир - Плевнелиев, ЗКПЧ - Пасито, Ти и Тагарата - ЗКТЧ-та. Надето и Ленчето ще шият знамето във влака. Ха дано, ама не ви стиска, но имата както се казваше на времето "активна жизнена позиция" Като сте толкова смели и нахакани - хайде, поемайте, че укрите чакат помощ вече не в оръжие, а в жива сила!

    Коментиран от #74

  • 18 А бе

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо не трябва":

    Ти ли си народа бе!
  • 19 Боруна Лом

    25 2 Отговор

    До коментар #12 от "БгТопИдиот":

    ДА СИ ДАРИ АПАРТАМЕНТА НА ПОЛИГОНА

    Коментиран от #36

  • 20 Епа ако имаш у мазето

    21 2 Отговор
    складирано давай. Туй на армията нема да го даваш оти не е твое, нито на баща ти. Ще има резани крадливи рачички. Клъцклъц.
  • 21 Ами

    4 27 Отговор
    Украинците вече старо съветско оръжие не искат усвояват ударно нови технологии.Изтървахме времето когото молиха и бяха склони да приемат стара почети бракувана военна техника от съветско време. Ние ще си я държим още, а после ще си платим за нова хубава цена и още веднъж ще платим за унищожаването на старата.

    Коментиран от #26

  • 22 оня с коня

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо не трябва":

    От вас никой нищо не иска да давате -НИЕ ще дадем и зарад вас.Пък какво иска Вашият "народ" няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ,,важното е какво решава НАШИЯТ НАРОД,,който е точно 5 ПЪТИ повече от вашия понеже сте САМО 20% Русофили преброени от 25 НЕЗАВИСИМИ АГЕНЦИИ като "Диви зайци"- ено по ено:)

    Коментиран от #28, #48

  • 23 Българин 681

    19 4 Отговор
    Господинът Шаманов ли се казва или Шапшалов?
    Моля да ме осветлите.
    Благодаря Ви.
  • 24 МИСЛЕТЕ МУ

    25 4 Отговор
    ЩОМ ТАКАВА МАРИОНЕТКА И ВОЕНЕН МИНИСТЪР Е БИЛ...............НЕМА ДА ГО ПИША , ВСЕКИ ЗНАЕ КВО МИСЛЯ.......!
  • 25 Хихихи..

    25 2 Отговор
    Гледам я тая мазна баница,на годинките си до 30-35 е викал БКП-КПСС - Вечна Дружба и се сещам за руския тренер с бузите,който ни нарече "професионални предатели" и си мисля : щом руснаците ни мислят за такива,тогава какви сме за сърбите,турците,македонците,гърците,румънците,арменците,евреите,германците,поляците,унгарците и всички останали? Как ни оценяват като народ и като личности?
  • 26 Така е

    4 25 Отговор

    До коментар #21 от "Ами":

    Изтървахме вече златния момент и ние да превъоръжим нашата армия със съвременно западно въоръжение безплатно като предоставим цялото си старо от съветско време на Украйна срещу замяната му с западно. Много страни направиха това, а нашите политици се ослушваха и играха популистки представления. После ще има да плащаме много милиарди за ново въоръжение и отделно ще плащаме милиони за утилазацията за старото. Както винаги тук политиците не гледат националния интерес, а собствения си интерес, При покупка на ново оръжие може да се докопат до комисионни за тях, а в случаи на замяна не може да има такива. Пи утилазацията на старото въоръжение пак ще има обществени поръки и съответно пак може да има комисионни за политиците. Защо да искат тогава замяна на въоръжението ни от съветско време с аналогично западно?

    Коментиран от #34

  • 27 А бе

    4 18 Отговор

    До коментар #16 от "Този искам да го видя до стената,":

    Никой няма да даде оръжие на русороб, това е все едно да въоръжаваш врага!
  • 28 Аре бегай бе

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    овчар. Оди на клекалото у дворо.

    Коментиран от #35

  • 29 Стариа Софеанец

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    То и на тебе от 17 ресторанта , ти остана сал една баничарница ... 🤭
  • 30 Украйна е фашистка диктатура

    31 2 Отговор
    Сащ са 15 г назад във военната област от Русия и 20 г назад в ядрената енергетика... Ако Лъжата на този грантаджия бе истина, краварите отдавна да са нападнали Русия. За 80 г Русия никого не е нападнала, но фащ - десетки страни...НАТО/фащ били миротворци... Това може да го твърди само много извратен мозък...

    Коментиран от #37

  • 31 Левски

    24 1 Отговор
    Ако държавата ни беше нормална такива продажници като този трябваше да се отдавна в Белене доживотно!
  • 32 Яяя, това чифтокопитно било тук

    21 1 Отговор
    а аз си мислех, че вече се бие за свободата и демокрацията в Украйна.
  • 33 асдасддса

    16 1 Отговор
    Украйне това и иска - руски (т.е. съветски) оръжия, за да може да думка жилищни сгради и да пука по цивилни, и после да обвинява руснаците.
    Докато със "западно" оръжие - това е невъзможно.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 оня с коня

    1 11 Отговор

    До коментар #28 от "Аре бегай бе":

    Не ме пращай където и да е,за да не те пращам и Аз където ти е мястото- понял?

    Коментиран от #41, #47

  • 36 Град Лом

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Боруна Лом":

    Уж борунчаните са пишете за цвета на града , културни , водещи .. ама сте обикновени селендури , да си чул от радиоточката , коги се пише с ГЛАВНИ БУКВИ ?

    Коментиран от #49

  • 37 Да, бе да

    4 32 Отговор

    До коментар #30 от "Украйна е фашистка диктатура":

    Русия/СССР след втората световна са атакували:
    1950 - Северна Корея
    1950 - Китай
    1953 - Берлин
    1956 - Унгария
    1968 - Чехословакия
    1975 - Ангола
    1977 - Етиопия
    1979 - Афганистан
    1988 - Азербайджан
    1989 - Грузия
    1990 - Азербайджан
    1991 - Северна Осетия
    1991 - Литва
    1992 - Молдова
    1992 - Грузия
    1992 - Ичкерия
    1992 - Таджикистан
    1992 - Молдова
    1994 - Абхазия
    1994 - Ичкерия
    1999 - Ичкерия
    2008 - Грузия
    2014 - Украйна
    2015 - Сирия
    2022 – Украйна
    Те не просто непрекъснато нападат, а са може би са една от най-агресивните страни в света.

    Коментиран от #50, #54, #87

  • 38 ха ха

    13 0 Отговор
    толкова са секретни че даже и на себе си не смеят да ги покажат , или пък са само рисунки
  • 39 хихи

    16 3 Отговор
    Този с всичкия ли си е?
    На лека дрога ли е?
  • 40 МАРА

    3 17 Отговор

    До коментар #8 от "Така ли трябва, твойта...":

    Така трябва руско подлоги.
  • 41 Понял, понял

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    аре ся калпако, мускалчетата, каручката и у Колима.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Теляк

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "Този искам да го видя до стената,":

    Ще го направят като досега, няма да знаеш за какво става въпрос! Крадливите евроатлантически продажници се интересуват само от милостта на господаря.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тщгк

    17 3 Отговор
    ей англосакс какъв си ти да даваш наше имущество на украйна скрий се в миша дупка
  • 46 НИКО

    12 0 Отговор
    ВСЕКИ ЗНАЕ КОГАТО СЛУШАШ БРЪМБАРА КЪДЕ ЩЕ ТЕ ОТВЕДЕ ПРИ Г О М Н О Т О
  • 47 Теляк

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Реалноста ще те удари като товарен влак. Запомни! Центровете които ви промиват мозъка няма да застанат зад вас!
  • 48 Продажник

    17 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Яхвай коня и в Украйна тогава...колкото той толкова и ТИ ще казваш кой народ какъв е...подлога с подлога ..и вземи прочети история малко преди да пишеш ....ама от ГМО хамбургери мозъкът ти е като грахче

    Коментиран от #58

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Неосведомен

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "Да, бе да":

    Като толкова следиш статистиката защо не на пишеш колко на брой и къде има американски военни бази по света ....аааааа....нещо млъкна а.....жалки продажници

    Коментиран от #52, #57

  • 51 хммм

    20 2 Отговор
    Шаламонов, ЗАМИНАВАЙ ЗА УКРАЙНА, мръсен бандеровски клоун!

    Коментиран от #53

  • 52 Българин

    2 18 Отговор

    До коментар #50 от "Неосведомен":

    Ами в Сирия ,русия няма приятели те сега започват да плашат Казахстан,плашат ги ,че ще стане като в Украйна.Скоро ще има разпад на тъй наречената рассия.
  • 53 Българин

    1 11 Отговор

    До коментар #51 от "хммм":

    А ти пали мотора за сибир
  • 54 Списък

    15 2 Отговор

    До коментар #37 от "Да, бе да":

    Изсмукан от пръстите. Публикувай списъка на Сащ с десетките милиони жертви от войните им.

    Коментиран от #64

  • 55 Васил

    5 15 Отговор
    Естония вторият най голям износител на оръжие за Украйна след САЩ а страната има население само 1,4 милиона и граничат с Русия явно имат повече топки от нашите мафиоти в парламента.
  • 56 Да бе

    14 2 Отговор
    Немците се дръпнаха за леопард танковете за украйна, щото ще им падне цената. Както и американците. Какви варшавски танкове сънува този, барабар с тагарев?

    Коментиран от #61

  • 57 Да, бе да

    3 22 Отговор

    До коментар #50 от "Неосведомен":

    И какво като има бази?НАТО и САЩ са единствената гаранция за защита от империята на злото Путлеристан. Добре, че сме в НАТО инак щяхме да сме в списъка на умопомраченото джудже от Кремъл. НАТО е единствената спирачка за варварските кремълски имперски амбиции. Която страна е в НАТО тя става територия която е недостъпна завинаги за кремълските имперски амбиции и затова Путлер толкова го боли при разширяването на НАТО.

    Коментиран от #67

  • 58 Прабългарин

    3 16 Отговор

    До коментар #48 от "Продажник":

    Коя история бе Да те питам онази в която рассия беше против Съединението в България насъсквайки Сърбия срещу нас.Онази в която ни нападнаха през 1916 и ядоха ной в Добруджа.Онаьи в която обучиха бълг комунисти да направят атентата през 1923г с руски пари ,а след това рожбата им БКП да направи Септ въстание.Или онази в която ни окупирсха 1944 г и наложиха най мракобесния строй.Коя от всички истории
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тоя е папагал пред пенсия

    16 2 Отговор
    на къса каишка от Козяк.

    Коментиран от #75

  • 63 Справедлив

    17 2 Отговор
    Предател кирлив бил ли си войник ве льольо.И това ми било министър.
  • 64 Абе

    2 8 Отговор

    До коментар #54 от "Списък":

    Не знам да ли е изсмукан или не , но това са фактите. Всяко едно нападение е осъществено и това може да бъде поверено от всеки за това са дадени годините.
  • 65 Мнение

    9 2 Отговор
    БаламаНов се прави на балама и ни баламосва,за да изнесе от държавата и ще получи пари за това.Бедна държава сме,пари за ново нямаме.Ако имахме отдавна да сме взели ново.В тези несигурни времена,в които не знаеш утре кой как ще се обърне е хубаво да не оставаме без защита.

    Коментиран от #69

  • 66 Българин

    1 17 Отговор

    До коментар #59 от "Трябва да разкараме краварските":

    Трябва да композираме русофилски влак и да ви качим всички за сибир.
  • 67 Бла бла

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "Да, бе да":

    Бла Бла...евтини опорки ....и нищо друго ...а реалността и цифрите говорят ясно...но грамофона си е грамофон .......ходи хапни малко ГМО хамбургер ...за статистиката де...

    Коментиран от #70

  • 68 пази тайната

    8 0 Отговор
    Да им даваме вили,ама само дървени,че железните са секретни.
  • 69 Прабългарин

    4 13 Отговор

    До коментар #65 от "Мнение":

    И аш ли представа ,че имаме 900 танка т 55 ,които не стават почти за нищо.И още много руска скрап.

    Коментиран от #94

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Сетих се

    23 1 Отговор
    Абеее... шиле? Като дадем Варшавското оръжие какво ще остане евроатлентическо оръжие? Ааа.. сетих се - хартиените фърчила на Боко.

    Коментиран от #79, #95

  • 72 Урюрвкос

    11 1 Отговор
    нашите снаряди късат цевите на западните оръдия а старите от тошово време издържат 6-7хил изстрела

    Коментиран от #97

  • 73 Последният Украинец

    8 1 Отговор
    Мен ме оставиха последен да измета и угася лампите, но Путин свърши цялата работа и сега даже и врата няма, която да заключа. Какъв добър човек излезе , измете целия боклук, проветри къщата и спря дори тока. Даде ми и малко рубли за из път и каза ,че ще плати ремонта. Сега къщата ще чака новите си обитатели.
  • 74 ШЕФЕ,

    0 9 Отговор

    До коментар #17 от "ФЕЙК":

    .....А ти бръснар ПРИ дон кадир😱....и артелчик при ...пирожкин
  • 75 Шаламан

    18 2 Отговор

    До коментар #62 от "Тоя е папагал пред пенсия":

    Той е военен пенсионер отдавна. Но явно получава кинти от атлант клуба на паси.

    Коментиран от #91

  • 76 неутрален

    19 1 Отговор
    Шарлатанов, когато и да те утрепе човек, все ще е закъснял...подлога краварска !
  • 77 Трябва да си дадем дупето

    11 0 Отговор
    Да ни перкат из от заде
  • 78 Логика

    14 1 Отговор
    Този е отличник на випуска и партиен член.Има такава статия как хвали партията при производството че днешните мазници ряпа да ядат.А това което имаме със съвременните технологии бързо може да се модифицира до съвременни стандарти.Украинците само с нов двигател и предавателна кутия олекотиха МТЛб с 700 кг.Това може да се добавят купили и системи.Дори при соца имахме системи за управление на огъня наше дело и заглушители ОСА.Със смяна на прицели и нови комуникации танковете лесно се модифицират.Така са правили Чехия и Полша .Ще си купим Джавелин а може лиценз .Остава най важното войската и командирите тяхната подговка и сглобеност

    Коментиран от #99

  • 79 Може

    17 0 Отговор

    До коментар #71 от "Сетих се":

    Ама па си имаме най скъпите хвърчила, за няколко милиарда, ейй. Тук поне сме на първо място като балъци.
  • 80 Мерзавец

    23 1 Отговор
    Какъв нещастник е този и другите дето са като него! Заради тях ще изгорим и ние.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Калин

    9 0 Отговор
    Как ще бъде платено, с криптовалута от Нексо ли ?
  • 83 Гай Турий

    18 2 Отговор
    Тоя боклук няма ли кой да го хвърли в казана му. Той де си дава майчинията и бащинията си, да не си подава носа от сметището. От такива предатели Б-я не е прокопсала. Още при приеманите ни в НАТО и в ЕС с помощта на такива подкупени мекерета и мастии първо ни разпърчосаха и разчеталиха, оголиха ни до кокал, и после ни се усмихнаха: Елате хиляди младежи и девойки да ви опъваме бедни и нещастни. Изчезвай продажна гнидо!?
  • 84 Мда

    19 1 Отговор
    Всеки ден тагарев, щаламанов, поптодорова, нейнски, паси. Не е ясно що за платен ПР имат, но на всички им втръсна от платени баби и дедовци, легнали на евроатлантиката...

    Коментиран от #92

  • 85 Дфдфдф

    8 0 Отговор
    Не я ли пратихме тая техника в братска Македония?ПР факти работи за вашата "информираност"
  • 86 ] ъъъъъъх

    15 0 Отговор
    Това човече е много смешно, а и какви глупости дрънкаш е направо за Карлукова. Да не забрави и другия специалист по лиза е Магарев
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Наркомандо

    8 1 Отговор
    кой казва, че трябва? Суверенът казва, че не трябва
  • 89 И ти си ....

    13 0 Отговор
    Брей, брей, ама па брей....
    Сичките титуловани и не чак толкова титуловани, но добре хонорувани абонати на Америка за България или така знайните проскубани ЯCTPЕБИ, нон стоп са на линия...
    България е малка страна,но е населена с много kpе..ни. Изключително тъпи с иновативни идеи.... На всяка крача, анализатор, експерт, политолог, професор /дори и алкохолици/, генерал и всякакви kpе..ни, че и цели партии даже... добре обезпечени финансово от вездесъщата Америка за България. Не могат да различат сено от слама, но иначе всичко им е ясно и знаят как да оправят работите. Колапсът на българската народност е неизбежен и необратим. Който може да се евакуира от чалгария, това е. Тъпотата и простотията са сила която убива.
  • 90 Артилерист

    15 2 Отговор
    Шаламанов-бивш възпитаник в Съветския съюз, после американски колежанин и сега директор на атлантическия клуб-и обективност? Това е подигравка! Например, твърдението му за 80 години мир? Шаламанов в кой свят е живял? Американците правят войни на всеки 2-3 години след Втората световна-има изброен списък с държавите в интернет, с които американците са водили война. Или, понеже те са по американски миро-, демокрация и права на човека, налагащи, Шаламанов не ги брои за войни? Второ, Шаламанов негласно и лукаво прокарва новата американска опорка: бившите соц. страни да се освобождават от съветските оръжия, а останалите членки на НАТО от настоящите такива, за да може, след края на войната на американците в Украйна, да купуват и се превъоръжават с американско. Американският военно-промишлен комплекс, който по същество управлява САЩ, винаги е на печалба. В противен случай той сменя несъгласните чужди правителства или убива и отстранява своите президенти.
  • 91 "Пред пенсия"

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Шаламан":

    Беше написано в доста по-алегоричен смисъл.
  • 92 Моряка

    10 0 Отговор

    До коментар #84 от "Мда":

    Колега,това е ядрото на Аантическия клуб(пинчерите на Пасито), липсват генерал Събчо натовеца и говорителят им,военото журналистче Васко Данов,отличник на Лвовското военно политическо училище(СССР).Сега медиите го наричат военен експерт.Всички останали също са съветски възпитаници,деца на АБПФК или на бивши соц. величия.Джавкат двойно повече,хем да се забрави неудобното червеното минало,хем да добавят по някой тлъст залък към пенсиите от Америка за България.Хич не им пука,че ни тласкат към центъра на третата св. война.Където на България и Румъния е определена престижната роля на плацдарм.Радиоактивен.
  • 93 0010

    10 1 Отговор
    На този и на тодорчето Тагарев им плащат за да ръсят глупост след глупост кумеца игъ---зеца все тази

    Коментиран от #103

  • 94 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Прабългарин":

    Мисля,че Т55 ги нарязахме още през 1991 година.Виждал съм ги разфасовани и подредени в колони в огромния двор но Търговишкия танкоремонтен завод: шаси зад шаси,купол зад купол,вериги зад вериги,оръдия зад оръдия,картечници.Двигатели майне видях.Предполагам,че бяха за претопяване.

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #94 от "Моряка":

    Не бой се има още уж консервирани.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Баце

    9 0 Отговор
    Шаламанов, на колко етажа е вашият блок?
    За тебе и 4 стигат, ама все пак търси нещо по-високо.
  • 99 Българин

    0 5 Отговор

    До коментар #78 от "Логика":

    И за какво стават да те питам,я ги сравни с брадли 2 ,пираня или шведските св 90.Ще рабереш ,че са .....гола вода.
  • 100 ПАК ЛИ ТОЯ

    8 1 Отговор
    Не ви ли омръзна да пускате едни и същи изгорели плочи. И тоя и Тагара нито са млади, нито почтенни, нито умни.
    Слугинаж и нищо друго.
    Който им плаща-за него са.
    Противни и мазни лизунгери.
  • 101 Курдов

    11 1 Отговор
    Време е България да помогне, като изпрати на фронта всички жрици тип тагаринки и шаламанки.
    Дърти и злобни, ама за един пробит долар чудеса правят!
  • 102 на който мине

    7 0 Отговор
    около него,на му завърти по един мазен шамар! За спорта....
  • 103 абе тагара

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "0010":

    си Тагар !Той си ромеле и ако има кяр си знае....Дай по едно,той черпи за танка !
  • 104 Маринов

    8 2 Отговор
    “Боже Господи, какви нищожества" и ПРЕДАТЕЛИ "просто стоят начело на българската държавa"
  • 105 дед

    6 1 Отговор
    дори вида му е на жалка подлога, готова да продаде честта си за няколко $.
    Атланриците не са нищо друго освен русофобска клика финнасирана от цру, да извършва дейност несъвместима с интересите на българския народ!
    Ако тези са интелигенцията ни, разбирам комунистите за чистката през 1944-48г.
  • 106 Мата Космата

    0 6 Отговор
    Дъртите комуняги не измряха ли че още коментират?Москва потъна.На Нинова синът и е в САЩ.Филмът свърши.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 123

    4 0 Отговор
    Шаламанов, шушумига си беше, шушумига си остана. Но ти не си виновен. Това, че си грешка на природата е ясно и видно отдавна. Лошото е, че ти дават трибуна да ръсиш глупости и простотии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол