25 Януари, 2023 15:04 2 002 58

Бившият шеф на ВМЗ- Сопот: Оръжие за Украйна не е изнасяно

  • иван иванов-
  • вмз-сопот-
  • оръжие-
  • украйна

"България търгува с над 60 държави – основно чрез фирми, които имат лиценз и одобрение на Комисията като краен потребител. В нито една сделка Украйна не фигурира като краен потребител – затова отговорно и за пореден път ще кажа: нито един патрон не е изнесен от България за Украйна“, посочи Иван Иванов

Бившият шеф на ВМЗ- Сопот: Оръжие за Украйна не е изнасяно - 1
Снимка: БГНЕС

„Оръжие за Украйна не е изнасяно – не знам вече на какъв език трябва да се обясни“, заяви в ефира на БСТВ бившият изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов.

"България търгува с над 60 държави – основно чрез фирми, които имат лиценз и одобрение на Комисията като краен потребител. В нито една сделка Украйна не фигурира като краен потребител – затова отговорно и за пореден път ще кажа: нито един патрон не е изнесен от България за Украйна“, посочи Иван Иванов, цитиран от "Епицентър".

Бившият изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот подчерта, че с работата си в завода се е убедил – оръжейният бизнес обича тишината. „Ето защо, аз съм дълбоко учуден, че сегашният служебен министър на икономиката все поставя този въпрос. Той би трябвало да знае, че като говори непрекъснато за военно-промишления комплекс – вреди на България, вреди на този сектор от икономиката на България“, подчерта Иван Иванов.
В разговора за управлението на най-голямото държавно предприятие той заяви: „Аз съм горд с две неща: едното е признанието и обичта на работниците. Другото – че успяхме да покажем заявеното от БСП и Корнелия Нинова като министър на икономиката, от нас като ръководство на най-голямото държавно предприятие – че държавата може да бъде добър стопанин“.
Иван Иванов припомни, че само за месец юли 2022 г., назначеното от Корнелия Нинова като министър ръководство на ВМЗ-Сопот, има повече произведена продукция от първите три месеца на 2022 г, в които служебният министър Никола Стоянов е начело на ВМЗ. Фактите: за първото тримесечие е произведена продукция за 16 млн. лв., за един месец при екипа на Иван Иванов – 28 млн. лв. От заварените 10 критични доставки, заплашващи производството на завода – Иванов оставя само две и то с решение за тях до месец и половина.
Иван Иванов припомни, че първият му акт като изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот е да подпише новия Колективен трудов договор с извоюваното от Корнелия Нинова тогава увеличение на заплатите с 200 лв. и на ваучерите от 80 на 200 лв.

Иван Иванов продължава със силен социален пакет, който внася в най-голямото държавно предприятие: към увеличените възнаграждения добавя отпускането на 150 лв. еднократно към платения годишен отпуск, отваря се стола и започва да се дотира храненето на работниците, оборудват се цеховете с диспенсъри с вода, осигурява се качествено кафе, възстановява се „незначителната“ за служебния министър Никола Стоянов придобивка работещите във вредните производства да получават полагащото им се кисело мляко. Екипът на Иван Иванов осигурява необходимото и адекватно медицинско оборудване – „заварихме празна линейка“. Ръководството тогава оборудва линейката, както и четири медицински чанти и осигурява медицинско обслужване


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа. .Ми..

    50 5 Отговор
    Лъжат като сигани!
  • 2 Шаран БГ

    41 2 Отговор
    Никой друг не знае,къде отива продукцията на ВМЗ -Сопот !! Само г-н И.Иванов знае......., защото тътри крака подир сандъците !?
  • 3 Русофил

    11 11 Отговор
    За Украйна - не, за Русия - да.
  • 4 СКАЛАТА

    31 1 Отговор
    ЛЪЖИ
  • 5 горски

    29 1 Отговор
    В някои мюсулмански страни има девойки които проституират,но се работят само отзад.Иначе са девствени ,за първата си брачна нощ,когато решат да се омъжат.

    Коментиран от #18

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 1 Отговор
    те и в арсенал казанлък така разправят , само да има кои да им вярва

    всяка седмица по 4 тира потеглят от аресенал казанлък всеки може да седи и да гледа няма нищо тайно или скрито
  • 7 така е

    27 3 Отговор
    оръжие е изнасяно не за Украйна,а за Полша! какво толкова е станало?

    Коментиран от #9

  • 8 Така е

    13 1 Отговор
    изнасяни са само фишеци !
  • 9 провинциалист

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "така е":

    а, нищо особено, леко погазване на законите и демокрацията, освен че едни хора си мрат там някъде, нищо особено, споко
  • 10 КОНТРАТА

    14 10 Отговор
    Руснаците ви отнета лиценза и всички клиенти от Африка и Близкия Изток са известени, че в България нямат лиценз. 7000 безработни са очакват само от Арсенал. Без лиценз никой не купува оръжие.

    Коментиран от #12, #30

  • 11 9001

    16 3 Отговор
    От ВМЗ Сопот и Дунарит се наиграха за последно всичките
    им клиенти са партньори на Руската Федерация.

    Коментиран от #13

  • 12 Голем смях

    11 13 Отговор

    До коментар #10 от "КОНТРАТА":

    Явно Полша,САЩ,Чехия ,Словакия ...купуват ...и айде в Украина .Бомбите и без лиценз трепят рашисти .
  • 13 браво

    27 1 Отговор

    До коментар #11 от "9001":

    Работя в Дунарит.Работим на три смени и едвам насмогваме .Украинските тирове сигурно носят мунициите в Египет или Тунис.

    Коментиран от #15, #21, #51

  • 14 Минго

    17 3 Отговор
    Продавано е на Полша, но ако Украйна не е краен потребител, тогава след като се установи българско оръжие в Украйна, трябва да се прекратят договорите. Но естествено тези неща ги движи ЦРУ и се случва каквото те наредят.

    Коментиран от #23

  • 15 Иван

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "браво":

    Твоята работа е да работиш и вземаш хубава заплата. Ако оръжието отива във Виетнам по-добре ли ще се чувстваш, не вероятно. Като нямахте заплати и стачкувахте, го забравихте бързо този период.

    Коментиран от #25

  • 16 Това е

    16 0 Отговор
    игра на думи. Правилно е да се каже - оръжие за Украйна пряко не е изнасяно. Изнасят основно за Полша, а поляците - за Украйна. Има и друга формулировка - изпълняваме поръчка на Пентагона, те плащат, а американците къде го карат после си е тяхна работа.
  • 17 Трак

    5 13 Отговор
    Изнясано е и България се гордее с това !!!

    Коментиран от #22, #53

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Нинова....вярно е...

    9 0 Отговор
    Само пуканки, шам фастък, кюнци за печка 152 ММ, шевни машини 7.62, и лимони.
  • 20 Ники

    8 0 Отговор
    Абсолютно е вярно .. така са нещата Аз съм в този бизнес , случи ми се да ми поръчат от Чили военна продукция .. и след като стигнаха там по случайност разбрах че заедно с други неща .. от Чили ще ги дарят на Украйна … Така изнася България за Украйна .. освен това Китай изнася за Украйна понеже на всички телефоните са им китайски ..
  • 21 00000

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "браво":

    За теб знаем сега работиш в Дунарит ако беше писал Историческия музей щеше да си уредник в Историческия музей
  • 22 Ако не сме ние

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Трак":

    ще е някой друг, война без муниции не остава. Изнасяме ток, дизел, оръжие, боеприпаси и ние като Петко с мъжете.
  • 23 Голем смях

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Минго":

    Е ,това ЦРУ голяма работа бе.Да казва кой,кога и на каква цена да купува патрони .ХАХАХАХА..Сигурно в ЦРУ и не са чували за ВМЗ и Дунарит ,а половината персонал и не е чувал за България ,а другата половина не знае къде е на картата.

    Коментиран от #32, #34

  • 24 Софиянеца

    6 1 Отговор
    От както руснаците отнета лиценза Руслана АН24 спря да каца на Софийското летище хахаха хахаха
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Военния завод в Трявна на Гебрев

    5 3 Отговор
    Едната Събота идваха украински и полски тирове. Другата идваха сръбски(после Белград - Крим). Естествено продавахме и на двете воюващи страни. Бизнес за милиарди е. Дотам я докарахме със промитите ни от запада мозъци.

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Румен

    4 3 Отговор
    Тоя лъже, с Нинова изнасяха за Украйна, лично шефа от Кремъл ми звъня, и ми се кара, каза че ще ми строши пипонестата глава, и Митрофанова се включи.
  • 29 браво

    8 15 Отговор
    Сега се чувствам добре и съм горд ,че с моя труд помагам на украинците да трепят рашистите .Навремето товарехме като бригадири шлепове с домати и грозде за СССР и се облекчавахме върху щайгите и боксовете.Много се кефехме ..Българите мразят руснаците и винаги сме ги мразели .Във всички войни Росия участва срещу България и не случайно ген.Колев ги и изклал в Добруджа.

    Коментиран от #33, #39, #48

  • 30 Готин

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "КОНТРАТА":

    Тук си в грешка да знаеш , отдавна нещата не стоят така , обяснявам ти накратко .. говориш за Калашников .. само че те не правят Калашников и не им трябва лиценз съответно .. те си правят техни автомати .. които се препокриват с изискванията за калашников .. демек е почти същия .. Тва с лиценза е ала бала .. никой не го интересува .. даже предпочитат вече клиентите да не са Руски и да са без лиценз

    Коментиран от #37

  • 31 Алибаба

    5 1 Отговор
    Разбира се,че не.Аз съм чувал ,че във ВМЗ Сопот се произвеждат продукти за ИКЕА....не оръжия за унищожение.Ние продаваме само на миролюбиви народи ,а не разни военолюбци от Изтока
  • 32 Минго

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Голем смях":

    Каква ментална нищета, какъв дефицит. Най-много се смеят "бавните" в разсъдъка. Инструктори към ЦРУ контролират оръжейния бизнес в България.
  • 33 Прав си

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "браво":

    Но руските мекерета освен руска телевизия друго не гледа и не четат.

    Коментиран от #54

  • 34 Ники

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Голем смях":

    Не позна .. ЦРУ е много сериозна организация .. Това реално са американските интереси .. и работи точно по този начин .. идеално се знае къде и какво се произвежда защото си има хора дето това работят .. да знаят .. то е мрежа .. има си хора в нашата страна .. структура началници и тн .. каквото сметнат за важно се докладва ..

    Коментиран от #49

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    те и в арсенал казанлък така разправят , само да има кои да им вярва

    всяка седмица по 4 тира потеглят от аресенал казанлък всеки може да седи и да гледа няма нищо тайно или скрито

    Коментиран от #36

  • 36 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И какво от това бе руски тромпет .Нали продаваме не даряваме.
  • 37 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Готин":

    Да автоматите са с име SAM,даже имаме производство в Щатите.И ребятата мбого риват.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Груьо

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "браво":

    НИЕ ВИНАГИ СМЕ ЗАСТАВАЛИ НА ГУБЕЩАТА СТРАНА,ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ.ТАКА Е БИЛО И ПРЕЗ ПСВ И ПРЕЗ ВСВ.ЗА ТОВА СА НИ ОПОСКАЛИ ОТ ВЯКЪДЕ. АЙДЕ КАЖИ МИ ,ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВ.

    Коментиран от #50

  • 40 Стоян Хлебаров

    2 2 Отговор
    Иван Иванов ни казва четири неща: 1.Че не знае немски език! 2.Че Нинова е негов съдружник в завода! 3.Че Путин му е любимец.....4.Че не знае какво става в задният двор на завода му!
  • 41 Село

    3 0 Отговор
    Със Курнелия да не сте рода лъжете кат цигани.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДжафДжаф

    1 0 Отговор
    Това е повече от ясно. Издават се разрешителни за износ в Тайланд например, въпреки, че Тайланд никога не е ползвал съветско въоръжение, а по пътя оръжието случайно се оказва в пещерите на Ислямска държава или Украйна. Печелят десетина разбойника като онзи Гебрев, една дузина държавни чиновници си получават своите 5 сребреника, А България си затвърждава славата на терористична държава. Сменили са се господарите, но и новите ни ползват по предназначение. Колко пъти Министерство на икономиката или на отбраната, които всъщност издават разрешителни за износ на оръжие са проследили пътя на изнасяното оръжие. Бас държа, че в щата на Военно министерство се водят поне стотина военни аташета, някои от които в държави, за които повечето българи дори не са чували. Нищо не пречи да се прави проверка дали оръжието е стигнало по местоназначение, съгласно разрешителното ама ней се. Ганьо терорист.
  • 44 Гошо мексиканеца

    2 0 Отговор
    Иска да каже, че не е изнасяно бивше, а настояще!
  • 45 забелязахте ли вече

    1 0 Отговор
    Докато се чудим дали изнасяме и закъде оръжия пропуснах ме да разберем кой внася рукола в България.....и кой прави салата от нея.......интересуват се хората....
  • 46 Аха

    0 1 Отговор
    А защо ?!
  • 47 Сократ

    1 1 Отговор
    Изнася се към Полша, а от там хоп в уклайната. И дизел не изнасяме. Затова ли горивата пак тръгнаха нагоре?
  • 48 Еххх

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "браво":

    Боже, Боже, слез си прибери вересиите. Добре, че бяха шлеповете с домати, че да можеше баща ти да кара трактор, че иначе още щеше да се возиш на магарешка талига.
  • 49 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ники":

    Толкова си вътре в нещата ,че сигурно работиш в ЦРУ ..Но май мнооого филми гледаш.Сигурно Невъзможна мисия ти е любим.
  • 50 браво

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Груьо":

    Значи СССР може да е със САЩ и Англия ,а България не може .Е ,сега сме на правилната страна ...или за тебе само Россия застава на правилната.Защо тогава през 1918г. Россия подписва капитулация пред България и то на 03.03.

    Коментиран от #52

  • 51 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "браво":

    Изхранвате се с кървави пари.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Прав си":

    Извършвате библейски грях срещу спасителите си. Господ ще ви покарае. След това ще се чудите защо сте забравени от Господ. Ето за това
    Неблагодарници.

    Коментиран от #55

  • 55 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха":

    Можете да изтриете постове, но не можете да изтриете позора, който покри главите ви заради подлостта ви срещу руснаци, които са ви спасили . Вечен позор и вечен грях ще тегне върху вас.

    Коментиран от #56

  • 56 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Хахаха":

    Я да ни припомниш от какво са ни спасили? Я да ни припомниш кой спаси руснаците от неграмотност и от исляма .Кой им даде българската азбука и православието,а заедно с това и езика.А войниците ,участвали в руско-турската война са били мобилизирани от украинските земи.Демек украинци .И финландци и румънци и литовци и поляци .

    Коментиран от #57

  • 57 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Голем смях":

    На теб никой не може нищо да ти припомни. Ти си неграмотник.
  • 58 Никита Хрушчов

    0 1 Отговор
    ВМЗ Сопот изнася оръжие всекидевно за Украйна!Работниците са принуждавани да работят на 3 сменен режим,че дори и в събота защото Украйна чака !!! Тирове с Украински регистрационни табели висят в Сопот,Анево и Иганово и очакват зареждане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол