Last news in Fakti

31 Януари, 2023 10:35 1 773 43

Екатерина Захариева: Този парламент не работеше лошо. Прие решения, които успяха да измият срама на България

  • екатерина захариева-
  • парламент-
  • работа-
  • решение-
  • срам-
  • българия

Отдалечаваме се от Шенген и Еврозоната. Почти сигурна съм, че няма да влезем в Еврозоната догодина, коментира депутатът от ГЕРБ

Екатерина Захариева: Този парламент не работеше лошо. Прие решения, които успяха да измият срама на България - 1
Снимка: NovaNews

Поставянето на твърде много червени линии между партиите води до нови избори. Това заяви пред БНР Екатерина Захариева, която е депутат от ГЕРБ и бивш правосъден министър.

„Няма лошо да се говори и за БСП. Но с тях ще ни бъде изключително трудно, защото има огромни пропасти, които зеят между нас по отношение на външната политика“

Нека минат тези избори и дано всички да осъзнаят, че трета година тласкаме страната към нестабилност и политическа криза, посочи още тя.

„Отдалечаваме се от Шенген и еврозоната. Почти сигурна съм, че няма да влезем в еврозоната през 2024 година. Има и все по-надигащите се гласове за президентска република. Аз смятам, че няма нищо по-добро от парламентарна република“

Няма как да е много висока оценката за работата на този парламент, защото не успя да излъчи правителство, но имаше много законодателна дейност, оцени Захариева.
„Не малка част от законопроектите се приеха с голямо мнозинство. Не работеше лошо. Успя да приеме решения, които успяха да измият срама на България“

Тя коментира и предстоящата днес работа на правната парламентарна комисия и на НС, които ще се положат усилия за обединяване на проектите за промени в НПК и тези в Закона за съдебната власт.

Вчера правосъдният министър се обърна към депутатите в телевизионно интервю и ги призова да направят и невъзможното, за да приемат механизъм за главния прокурор.

„Не е невъзможно, но ще бъде странно обединяването на тези законопроекти. Зарков призовава, но внесе законопроект на 30 декември. Едва ли не е осъзнавал, че този парламент има малка вероятност за дълъг живот.

Не мога да разбера как за изпълнителната власт винаги има оправдания, а НС се очаква да приема едно към едно всичко, внесено от МС. Това не е целта на законодателния процес“.

Проблемите не са само в Прокуратурата, посочи още Захариева.

„Когато говорим за съдебна реформа, дебатът се изчерпва в обвинения кой я иска и кой не. Това пречи на истинския и смислен професионален дебат. Когато се чуват само обвинения и част от политическите партии го приемат като флагман-т.е. само те го искат и никой друг, ще стигаме до това положение“.

Екатерина Захариева призова политици, представители на съдебната власт, на Висшия адвокатски съвет и представители на гражданския сектор, които искат да се случи съдебната реформа, да свалят малко напрежението.

„Надявам се да започне професионален дебат в следващия парламент. Да не говорим само за пред камерите“.

Моето мнение е, че и двата механизма не са достатъчно ефективни., заяви още тя.

Захариева отговори утвърдително на въпроса дали иска да има контрол върху главния прокурор. Посочи и доказателства в тази насока.

„Във втория си кабинет ГЕРБ направи промени, които ограничиха правомощията на главния прокурор, като децентрализирането“


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    45 1 Отговор
    Ще пропуснем Шенген и еврозоната,но парламента е работил добре!!!
    Ясно е,на къде ни води политиката на ГЕРБ!
    Това интервю разкрива истинската политическа цел на партиите на статуквото
  • 2 Никакъв

    52 2 Отговор
    срам не изми , натрупа пет пъти повече !
  • 3 Тома

    39 1 Отговор
    Най добре го каза на тази вожда аз съм прост и вие сте прости че това сътвориха парламента
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ

    6 14 Отговор
    Зеленист Тарикат ,Забавен, Добър и Индивидуален Симпатяга в Зелено Порочно Настроение това е формулата за оцеляване днес ,СЛАВА ЗЕЛЕНСКИНА УСРАЙНЕ
  • 9 абе

    23 0 Отговор
    Въпрос на разбиране и на ........... интереси , толкова си го можете Кате. " Стената " бутнахте ли я ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 празен поглед

    28 2 Отговор
    Тая като и гледам физиономията поне с три бустерни дози са я набучили , не ме изненадва с отсъствието си на чувство за реалност .
  • 12 Точно така е,

    20 4 Отговор
    ама по-предишните работеха още по-добре. И какво хубаво мнозинство си имаше правителството на тиквата... - построи Руски поток на смахнатия дядка (без отклонения за българските градове по трасето); подари "Камчия" на руснаците; окрадоха стотици милиони от парите за магистрала "Хемус"; мъжът ѝ на тази, построи бетонен хотел/къщичка за птици на плажа... и за да не могат да им търсят отговорност за кражбите от бюджета и еврофондовете - инсталираха за главен каскет на републиката един кухендър, заради чиито последни изцепки, всички живеещи на територията "ще си бръкнат в джобчето" (както казва старшията на Стамат в "Неочаквана ваканция").
  • 13 БЪЛГАРКА

    26 1 Отговор
    ЕЙ ОТ НЕКАДЪРНИ ПО НЕКАДЪРНИ И ЗЛОНАМЕРЕНИ ГЕРБЕРСКИ ПОДЛОГИ ЧЕ НИЩО СЪЩЕСТВЕННО НЕ СЕ СВЪРШИ В ПАРЛАМЕНТА ВИЕ ГЕРБЕРИСТИ СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ ЗА 12 ГОДИНИ УНИЩОЖИХТЕ СТРАНАТА ДВА МИЛИОНА НАРОД СЕ ИЗНЕСЕ ОТ СТРАНАТА КРАДОХТЕ И С ГЪ,,,,ЗА СИ МАФИОТИ СВАЛИХТЕ РАБОТЕЩО И МИСЛИЩО ЗА ХОРАТА ПРАВИТЕЛСТВО ВИЕ СТЕ КРАДЦИ И ЛИЦЕМЕРИ И МЯСТОТО ВИ Е В ЗАТВОРА И ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИ ПОКАЗВАТ МАЗНИТЕ ФИЗИОНОМИИ ЗА ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ -ВЪН И НА 2 АПРИЛ ВЪН ПРОДАЖНИЦИ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 УРА,, УРА

    30 1 Отговор
    Всеки нормално мислещ човек твърди, че този парламент не е свършил почти нищо, но госпожата е на обратното мнение. Ясен е стандарта на ГЕРБ за свършена работа. Представям си за 12 години колко време са загубили на НС хвалейки се, че са работили ползотворна за хората. Наглеци!
  • 17 дядото

    23 0 Отговор
    боже прости им.тя човешката простотия,алчност и наглост нямат край.
  • 18 УРА,, УРА

    18 0 Отговор
    Пак сме последни по индекса на корупция в ЕС за 2022 г. Познайте кой е виновен!
  • 19 ЛУМПЕН

    7 1 Отговор
    Ха, ха, ха!!!!
  • 20 илйоки

    21 1 Отговор
    Българите е крайно време да измият срама че тази дето нито е умна, нито е красива е била министър. Време е да измием срама че храним вече 14 г. едни от най простите лъжци и крадци в България. Крайно време е първо да ви изхвърлим от парламента, а после следствие, съд и затвор.
  • 21 Красимир Петров

    17 0 Отговор
    Супер антипатичен кон
  • 22 Краси Марков

    11 3 Отговор
    Единственият срам на България си ти како и твоят началник, сниман с кюлчета и пачки....

    Ако някой гласува за ГЕРБ, ще го прокълна до 7 коляно!

    Коментиран от #26

  • 23 Има ли по-голям

    13 1 Отговор
    срам от това ОПГ-ГЕРБ да е в политиката на България ?
  • 24 бай Евро

    6 1 Отговор
    ДАли ние ще влезем в еврозоната е едно, ама ако еврото влезе в България е друго! И нищо чудно еврото да влезе в България без да сме в т.н. еврозона, която така и не се разбра каква ни ползвата от нея?! Просто банки отказват парични разплащания в лева, а това може май да се определи с закон, и лева изчезва като снека дето още не е навалял през януари!
  • 25 Много много тъпа

    16 0 Отговор
    овца
  • 26 човек

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Краси Марков":

    Недей с лошо! Проклятието ще ти хване декиш само ако си ицганин, ама ти не си нали?
  • 27 Изключително лош парламент

    15 1 Отговор
    Сключиха се непрозрачни договори със САЩ, Франция ... които са неизгодни и рискови за Българската държава и граждани. За предишната и настоящата година са одобрени заеми в размер на над 22 милиарда лева. Без какъвто и да е конкурс – парламента гласувал, че ще строи 2 атомни реактора по американска технология, които могат да излязат над 60 милиарда лева. Гласуваха да се дават оръжия за Украйна, при условие, че голяма част от Българските граждани са против това и т.н.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 миряните да са готови пак за божествата

    3 2 Отговор
    Този парламент не работеше лошо
  • 30 волггинн

    3 1 Отговор
    Истинските реформи не са просто отричане от плоският данък и огромни пенсии за 5 процента.. Спестяванията на бизнесът са 90% от спестявянията, 100 милиарда, работниците 2 милиарда, средна класа и работещи в чужбина 14 милиарда лева, в банки. 30% данък за бизнесът и 30% от БВП на зает да е минималната заплата, а адвокатите на работниците профсъюзите да гледат средната заплата в предприятие да е 60% от добавената стойност на зает, трудещ се там, минималната 30% поне. Здравеопазването държавно. Частните болници чрез застраховки, да се финансират като в Русия. 15% от БВП за социални пенсии, НОИ към профсъюзите и с лични сметки за пенсия като акции в хранителната, битовата, и дтроителната промишленост, енергията и водите, селско стопанство, оранжерии, овошни, банки кредитиране на безработни за пекарна, строителна фирма, ферма, и заеми за жилища.
  • 31 Наркомандо

    11 0 Отговор
    за предателя колкото по-голяма е вредата от предателството, толкова по-горд е с делото си той
  • 32 Хмммм

    11 1 Отговор
    Срамът за България сте Вие господа и дами управляващи. 33 години ни обещавате светло европейско бъдеще а ни натикахте в лъжа, корупция, колониална политическа и икономическа зависимост. Разруха на морал, образование, икономика, здравеопазване и национален нихилизъм. Срам ме е от Вас. Махнете се продажни люде.

    Коментиран от #37

  • 33 яааэя

    6 0 Отговор
    Ау, мноу погрознела, въх
  • 34 Нагли еййй

    4 2 Отговор
    Навлекихте си омразата на избирателите: пратихте оръжия на Украйна пряко волята на избирателите, потвърдихте строежа на нови атомни блокове с американски реактори когато имаме на склад 2 нови руски и то всичко без конкурс както и при допълнителните ф16
  • 35 ДДРОнег

    6 3 Отговор
    Срам за България е, че все още има партии като ОПг геРПдпссдс, бсп, иZZраждане, радевците и прочие !!!
    Срам за Бъгалрия е, че тази kpaвa не е в затвора, заедно с шефовете си !!!

    Коментиран от #36

  • 36 Да добавим

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "ДДРОнег":

    И ПП И ДБ ,или ??
  • 37 Мъжа на урсула

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хмммм":

    Защо се учудваш? Баш там ни отвидоха. Евроколхоза е точно това, което си описал - лъжа, корупция, колониална политическа и икономическа зависимост. Разруха на морал, образование, икономика, здравеопазване и национален нихилизъм
    Тия схеми не сме ги измислили ние а колективния запад и отвъдокеанския им господар
    Те винаги са живели и ,,просперирали,, на гърба на другите
    Видя се колко са ,,богати,, - путин ги занули за 3 месеца
  • 38 КАТЕ

    6 1 Отговор
    КАК СИ С БАНКЕНСКИТЕ СВИРКИ ПАЗАРДЖИСКА СКУМРИЯ
  • 39 У Тайки

    1 2 Отговор
    Ако руменчо не ви беше оставил да "работите", докато той си развява коня, до сега да сме направили още два пречистващи избора.
  • 40 волггинн

    0 2 Отговор
    Истинските реформи не са просто отричане от плоският данък и огромни пенсии за 5 процента.. Спестяванията на бизнесът са 90% от спестявянията, 100 милиарда, работниците 2 милиарда, средна класа и работещи в чужбина 14 милиарда лева, в банки. 30% данък за бизнесът и 30% от БВП на зает да е минималната заплата, а адвокатите на работниците профсъюзите да гледат средната заплата в предприятие да е 60% от добавената стойност на зает, трудещ се там, минималната 30% поне. Здравеопазването държавно. Частните болници чрез застраховки, да се финансират като в Русия. 15% от БВП за социални пенсии, НОИ към профсъюзите и с лични сметки за пенсия като акции в хранителната, битовата, и строителната промишленост, не държавни болници, аптеки, застраховане, пътища, мебели и техника иновационна, дрехи и обувки, енергията и водите, селско стопанство, оранжерии, овошни, банки кредитиране на безработни за пекарна, строителна фирма, ферма, и заеми за жилища. 10 фирми като Шаоми и Филипс, Адидас, Нестле, Бош, да имат профсъюзите, работниците, пенсионният фонд, на стойност над 2000% от БВП. Правещи 90% от БВП, или поне 65%, после и 100 процента и комунизъм.
  • 41 абв

    4 0 Отговор
    КАКВА Е ТАЯ ОТВРАТИ ТЕЛНА ФИЗИОНОМИЯ / МУТРА !!!!!!!!!!!
  • 42 Прав

    3 0 Отговор
    Екатерина Захариева хората сасе от дръпнали от вас Неви слушат нито ви гледат
  • 43 Гневен

    3 0 Отговор
    Тая изръси най-голямата глупост за това столетие!!! Пожелавам и за напред да гледа Парламента само по телевизията!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол