Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 20:04 4 817 27

Кристиян Шкварек: Трябва да демонтираме антибългарската държава в РСМ

  • кристиян шкварек-
  • рсм-
  • българия

Това е така, защото преди няколко години РСМ отдели около 80 млн. долара на година за лобиране пред Европа, което да защитава тяхната гледна точка

Кристиян Шкварек: Трябва да демонтираме антибългарската държава в РСМ - 1
Снимка: бТВ

Неизбежно е това да се случва, защото отношенията между България и Република Северна Македония са отношения с нулев резултат, тъй като едната държава е основана върху машина, която е създадена с цел да отхвърля нашата идентичност и тя не може да функционира по друг начин. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ историкът и международен анализатор Кристиян Шкварек по повод недопуснатите българи за почитането на 151.

По думите му европейските институции не реагират по никакъв начин на страната на България при изпращаните сигнали от наши евродепутати за нарушения спрямо македонски българи в РСМ.

Това е така, защото преди няколко години РСМ отдели около 80 млн. долара на година за лобиране пред Европа, което да защитава тяхната гледна точка. Лобира се пред европейските институции и пред западни медии. РСМ прави каквото е нужно в международен план, за да отстои своята позиция, а България не го прави, подчерта Шкварек.

Можем да използваме преговорния процес, там има 36 глави, по които ние можем да наложим вето. Заплахата е да не се отпуснем и да пуснем РСМ в Европейския съюз в името на някакво добросъседство. Трябва да използваме тези 36 глави, за да демонтираме антибългарската държава в РСМ. Трябва да се промени структурата на тяхната държава, за да може тя да бъде съседка на държава член Европейския съюз като България.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 42 Отговор
    Полското наци, което се пише патреотче българско по телевистан ли? Брей брей.

    Коментиран от #13

  • 2 ХАХАХА

    31 11 Отговор
    Ама защо не престане България да обръща внимание на Македония? Малко приличаме на кучето ,което не го пускат под масата ,а то тича на дивана. Насила хубост не става. Видя се колко са българи тези ,които взеха паспорти преди 10 години ,от 100хиляди при преброяването 3500 са се обявили за такива.
  • 3 Какъв българин е този?

    9 34 Отговор
    По имената шъ го познаете! И този ли ще става бранител на българския народ с типични чуждоземни имена и лява ръка, десен джоб?

    Коментиран от #10

  • 4 Подробност

    19 25 Отговор
    Русофилите-сърбомани се възпалиха нещо.
  • 5 Търновец

    10 19 Отговор
    Този и учил история чак в Ковънтри а сега е финанси и търговия, жална България
  • 6 Обосновано предположение

    40 2 Отговор
    99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !)
    ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !
    И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, цигaнитe сърбоманите, дори и защото не
    са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват,
    че сме такива будали(глупаци)...
  • 7 Преди около 6 години,

    23 2 Отговор
    в една дискусия по македонска ТV възрастен българин от Македония каза, че България е признала
    държавата Македония безусловно, защото българите са си мислили, че ще се разберем като братя !
    Каза също така, че гърците са били твърдо против да признаят Македония под това име и се вижда,
    че става на тяхното !
    На въпроса на водещата "Дали ако Македония и България не се разберът по спорните въпроси, България ще подкрепи влизането на Македония в ЕС ?" българинът каза - "Мисля, че няма."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хихихи..

    7 20 Отговор
    Трябва и да си мием зъбите всеки ден..Пан Шкварко,кво само ни губиш времето?
  • 10 ЧИТАТЕЛ

    34 8 Отговор

    До коментар #3 от "Какъв българин е този?":

    Абе доста по-българин е от някои българи.
  • 11 Мунчо

    10 15 Отговор
    Ще демонтираш на баба си хурката!
  • 12 Сатана Z

    17 4 Отговор
    Господин Шкварек,точно това се опитва да направи Русия с Украйна……с малко кютек ,както казваше Андрей Ляпчев :”съ кротцѣ, съ благо и съ малцѣ кютекъ”

    Z
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нищо не става

    6 9 Отговор
    От вас. Бягайте от политиката! Вече знаем че сте там за контрол на масите и за усвояване на средства.
  • 15 Пенчо

    11 11 Отговор
    Сидеров, Джамбазки, Каракачанов, Контрера, Шкварек - все стари македонски фамилии
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 чичиварек

    11 3 Отговор
    един залп с Хаймарс ще осевери мънкидонzите
  • 18 Русия

    13 4 Отговор
    Прави точно това, за което съветва Шкварек- демонтира държавата на руските македонци Украйна. Ние обаче нямаме сили за да направим същото.Иначе съветът не е лошо.
  • 19 Фантазьор

    4 4 Отговор
    Чак милиони меси привиждат. Нея от ВМРО все някакви сладки далавери сънуват. Я паспорти я пари за ала бала
  • 20 Перо

    17 0 Отговор
    Както е казано “Кадрите решават всичко”, а ръководните кадри в РСМ се назначават по доказана политическа лоялност към номенклатурата от СЮК и УДБ-а! Нищо не е променено, а бетонирано! Опитват се да се прикриват с измислени политически партии и имат еднакво присъствие при управляващите и “опозицията”! Опитват се да влезнат като титовисти и македонисти в ЕС и другите са глупаци! Знаят много добре от сръбските шовинисти, от къде идват опасностите и се бранят със зъби и нокти! Само жесток контрол по преговорните глави и при манипулации, веднага да следва вето, без никакви скрупули. Нужно е и НРС да се активира със другите служби за корупционната схема с техните лобисти в ЕС за 80 млн.$!
  • 21 ТаяПолскатаШляха

    16 6 Отговор
    СВО ли ще организира?
  • 22 дядото

    16 1 Отговор
    сега,143 години по-късно берем плодовете от колониалната и имперска политика най-вече на британия.може да й пълзите в краката или парите,но заслугата и тогава за англииската флота в проливите и за берлинския конгрес,както и за днешните събития е тяхна.
  • 23 сноу

    13 2 Отговор
    Нищо не дават макетата ...курабийката ги дава...а това са нищо пари за нея...2014 даде 5 млрд на висши политици за да спретнат майдан и да обърне окра-а гръб на русия въпреки ,че тя им беше напълнила гушите с 250 млрд ,ама като инвестиции ..
  • 24 Абра кадабра сим салабим

    17 0 Отговор
    Как се демонтира правителство зад чужда граница . Отговор А Подкупва се с с няколко милиарда , които ние нямаме. Отговор Б Подлага се на осакатяващи санкции , каквито ние не сме способни да наложим . Отговор В Правим специална операция на съседна територия за която нямаме армия. .Отговор Г Пищим високо , и се оплакваме , възмущаваме се , заклеймяваме , тралалосваме .

    Коментиран от #25

  • 25 Спас безделника

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "Абра кадабра сим салабим":

    Елементарен си! Трябва да се наблегне на имотното състояние на политиците след влизането в политиката, особено на кресльовците срещу БГ и самите макета ще им резнат зелките.
  • 26 Георги Гоцев

    7 0 Отговор
    Ще потръгнат нещата едва след като измрат две поколения! Сегашните управници на РСМ са зависими от политиката на Сърбия, която ги държи чрез компроматите събрани от УДБА-та от времето на Югославия и съвременните служби на Сърбия! Един сърбин ми каза веднъж, че при тях се говорело, че службите им имали видео, на което в някаква, изглежда хотелска стая,
    се виждало как Заев бил застанал зад Пендаровски! Каква по- различна политика да очакваме от "южните сърби"?!
  • 27 Армандо

    5 0 Отговор
    Ми те албанците като станат повече от тях и обявът велика Албания те сами ще искат да станат българи така че търпение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове