Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 08:24 1 971 26

Проф. Иво Драганов: Съдът отнема регулаторните функции на СЕМ

  • проф. иво драганов-
  • сем-
  • съд-
  • петър волгин

Журналистът от БНР Петър Волгин нарушава презумпцията за плурализъм, която е залегнала по закон

Проф. Иво Драганов: Съдът отнема регулаторните функции на СЕМ - 1

"Не е нужна намесата на СЕМ в случая. Опасно е, че Законът е написан така, че може да подлежи на тълкуване. Всяка претенция може да бъде отправяна към съда. Съдът дава своето постановление, което е последно тълкуване. Това е опасно, защото съдът отнема регулаторните функции на СЕМ." Това заяви медийният експерт проф. Иво Драганов в "Честно казано с Люба Кулезич", като допълни, че журналистът от БНР Петър Волгин нарушава презумпцията за плурализъм, която е залегнала по закон. Според Драганов директорът на БНР може да разреши този въпрос:

"Правилата, които липсват, водят до безпомощност. Ние нямаме споделена ценностна система. Недопустимо е две големи групи в обществото да се мразят, благодарение на пропагандаторите."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    45 5 Отговор
    Волгин ли нарушава плурализъм? Според голяма част от българите първо да се погледнат националфащските телевизии и доста от сайтовете и тогава да се говори за предаването на Волгин.
  • 2 SDEЧЕВ

    25 6 Отговор
    ВАРИАНТ 2 СЕМ отнема регулаторните функции на Съдът.
  • 3 Да, да

    35 0 Отговор
    СЕМ не е регулатор, а "Работническо дело" в действие.
  • 4 Сух

    17 1 Отговор
    Ще ядете и ще пиете накрая.. Ти също си в кюпа..
  • 5 горски

    35 5 Отговор
    Брей,едно време ни спасяваха от гнилата западна пропаганда,сега ще спасяват "свежата" западна пропаганда от правото да знаем истината и сами да определяме източниците си на информация.Ако не ми харесва Волгин ,няма да го слушам.На ако не харесвам диярррииите на Евгени Дайнов,ще трябва...
  • 6 SDEЧЕВ

    37 2 Отговор
    ЛИЧНО МНЕНИЕ- СЕМ Е ДЪЛБОКАТА КОРУПЦИЯ - ДОПУСКА ПОСЕВМЕСТНА ПРОПАГАНДА НА ХАЗАРТ.ХАЗАРТА Е БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ НА ПСИХИКАТА КОЕТО ВОДИ ДО СЕМЕЙНО НЕШАСТИЕ И ОБЕДНЯВАНЕ НА ОГРОМНИ ГРУПИ ОТ ОБЩЕСТВОТО. ОБВИНЯВАМ БСП-ДБ-ПП ,ЧЕВ В ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ В СЪДРУЖИЕ СЪС СЕМ ДОПРИНЕСОХА ЧРЕЗ УМИШЛЕНА ЛИПСА НА РЕГУЛАЦИЯ ДА СЕ ДОПУСНЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ ХАЗАРТ И ЛИХВАРСТВО В ИНТЕРЕС НА ЕДИНИЦИ И В УЩЪРБ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО.. ПП АДВОКАТИТЕ НА БОЖКОВ И ДБ АДВОКАТИТЕ НА КРЕДИСИМО. ЕДИНИЯ КУПУВА ТРАКИЙСКИ СЪКРОВИЩА С ПАРИТЕ НА НАРОДА ДРУГИЯ КУПУВА КАРТИНИ НА МОНЕ= ТЕ СА ВАШИТЕ ПАЛАЧИ НАРОДЕ ,А ВИЕ СТЕ КЛОУНИТЕ.КОИТО МРЪЗНАХА ПО ПЛОЩАДИТЕ= ХАЙДЕ НЧКОЯ КАРТУНА ОТ СЕМ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ-ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ИГРАЙТЕ КОМАР И ВЗИМАЙТЕ ПАРИ НА ВЕРСИЯ-ТОВАЕ ПОСЛАНИЕТО НА ЕФИРНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ КОНТРОЛИРАНИ ОТ СЕМ
  • 7 един от многото

    28 1 Отговор
    СЕМ ако си гледаше работата не знам публикуващите във Факти къде щяхте да работите!
  • 8 плюс минус

    36 0 Отговор
    СЕМ?
    Едностранчиво инфо за войната Русия -Украйна.
    Та къде е тук плурализмът?
    Хазарт?
    Кой и защо печели?
    Вършат я като кучето на нивата. Или - куче влачи, диря няма.
    Кой и защо ги назначава.
    Всяка е някоя на някого.
    СЕМ е вреден и безполезен на истинската журналистика.
    Трябва да се закрие!
  • 9 Ром Бакарди

    22 3 Отговор
    Сем Мем или квито там са придставляват-са пълни хран.тут.ни ци! Нищу ни бачкат, саму лафят и са праят чи ужким многу разбират. Да ги махат и да търсят някуй кат оня устатия-пруфесора Вучков, само такъв ша упрай радиото и тиливизиата.
  • 10 обектив широкоъгълен

    28 2 Отговор
    Волгин не нарушава презумпцията за плурализъм.Дава всички гледни точки.Това се нарушава от Силвия Великова.Двамата са балансьора на радиото и спокойно човек може да си изгради мнение.Тези които се изказват против него следва да си спомнят защо преди 1989 г слушахме радио Свободна Европа.БНР и БНТ лееха пропаганда колко сме добре и само някой предавания като частен случай и Всяка неделя и детски филми като 13годеница на принца завоалирано подсказваха истинските проблеми.Ако махнат Волгин или Силвия Великова пак някое друго радио ли трябва да слушам.

    Коментиран от #13

  • 11 Откровен

    20 0 Отговор
    Призив към цензура. Чрез "плурализъм". Нещо като "дървен камък"/ Мисленето не е привилегия за всеки.
  • 12 Българин

    28 1 Отговор
    Винаги съм слушал предаванията на Петър Волгин, винаги е бил обективен и безкомпромисен към истината.Това че на накои това не им върши работа си е техен проблем.Радвам се че все още има такива журналисти в България, но за съжаление те са много малко и от тук вече влизаме в темата за свободата на словото.
  • 13 и кво от това?

    2 25 Отговор

    До коментар #10 от "обектив широкоъгълен":

    Всички гледни точки не включват пропаганда и откровенно неверни твърдения.А Волгин (лениен) това прави.Казва някаква лъжлива пропаганда.

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Хахаха

    26 0 Отговор
    Изчезна целият ми пост. Ще повторя. Официални съболезнования отправени ли са към сирийските власти или митрополията не позволява проява на съчувствие към сирийския народ?
  • 15 Българин 🇧🇬

    18 1 Отговор
    Заради американо-турската (натовска) пропаганда две големи групи в обществото се мразят . А по държавните медии не се допускат гледни точки извън тези на Вашингтон и Анкара !
  • 16 Стар комуняга

    11 2 Отговор
    Казваш, че съдът не трябва да се меси на СЕМ?! А Волгин е пропагандатор?! Значи СЕМ за тебе е над правосъдието и трябва да нареди на директора на БНР да уволни Волгин, защото говори неща, които не са в унисон с всички останали;национални медии?!!
  • 17 Закривай

    6 0 Отговор
    Неопандизираните СЕМАДЖИЙ
  • 18 Демократ, а?

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "и кво от това?":

    Диктаторите не обичат различното мнение от официалната политика на партията майка...
  • 19 12340

    8 1 Отговор
    Ако Волгин е пропагандист, то фотографчията Цветан томчев е доносник!
  • 20 различно мнение

    13 0 Отговор
    Когато започнат да забраняват медии и да преследват и наказват журналисти за различно мнение в една страна, това не е Демокрация! Това с ие фашизъм!
  • 21 обектив широкоъгълен

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "и кво от това?":

    Кои точно да неверни и кои верни?Това ,че Волгин го е казал или Великова е само първата част на процеса който аз по късно ще определя за себе си след анализ.Ще видя и други източници в оригинал .Самата пропаганда също дава информация за действителното положение и къде е лъжата.За хора които следят всичко и помнят събитията в близкото минало не е трудно да преценят кой и защо лъже.Все пак повечето медии са частни и действат в интерес на собствениците ,за да им носят печалба или влияние. БНР и БНТ трябва, да видя и чуя неща където другаде няма да стане
  • 22 Павел пенев

    8 1 Отговор
    Какво сте се хванали за шлифера на Петър Волгин. Видяхте един обективен и безпристрастен журналист и искате да го лишите от възможността да казва истината. Всички вие сте добре платени помияри, а СЕМ трябва са бъде разтурен. Не може 5 отнесени фльорци да се занимават с важните въпроси на медиите повечето от които са платен и купени. България е единствена в Европа,която не знае кои са собствениците на тези фалшиви платени пропагандни рупори на западните психопати и джендъри.
  • 23 Краси Марков

    7 1 Отговор
    проф. Драганов не е наясно с основни принципи, по които функционира правовата държава. Странно е, че в България има такива професори, но дори човек да не е юрист, трябва да има елементарна правна култура.
    .
    Всеки административен акт - на СЕМ, на правителството, на президента или патриарха може да бъде обжалван в съда!
    За сведение на "професора", така е не само в България, но и по целия нормален свят.
  • 24 Гай Турий

    7 0 Отговор
    СЕМ да бъде закрита моментално. Това е проклета юдочифутска форма на деспотство, лъжи, контрол и манипулация на пропагандата, идеологическа война и гнет над свободната мисъл и живота на хората изобщо. Не може едни подкупни гарги да се разпореждат и лишават българите от друго мнение, от търсене на друга информация, различна от хибридната война на Запада по всичко разбично от последните 30 години, когато падна желязната завеса. Че тогава имаше повече демокрация от сега! Спряха всички руски телевизии, защото от Козяк им са наредили, че те са вредни за козята пропаганда, която тече в жидоамериканските телевизии у нас. Що за манипулации върлуват в българските СМИ. И тук една марафтасала ни залива ежедневно с 4-5 нейни простотии. Докога бе гниди?!!!! Се га за земетресението са бръмчи само за Турциая, помощи все там, спартани 10 вече все там. А в Сирия кой ще ида да помага, като положението там е по-трагично??! Само защото козяците воюват срешу Асад. Ама пострадалите там нямат нищо общо с варварската политика на световните империалисти. Идскат се помощи.

    Коментиран от #25

  • 25 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гай Турий":

    Причината за това, че се позволяват подобни гаври с хората и с истината, по принцип е една: ужасяващото пренебрежение и неуважение към човека. Мислят го, за д е б и л , за и д и о т, който ,,яде" всичко, без да се замисли и да анализира. Т.е. това е продължаване на политиката на джендерството, на налагане на несвойствени за човечеството в християнския свят стандарти, като ядене на буболечки, например, смяна на пола и т.д..Искат да разчовечат човека. Обаче!! Няма как да стане, защото за 30 години не успяха да опростачат всички, а само една част от хората. След още 30 щеше да им е по лесно. Но няма да се случи. Човекът е Божие създание и Русия е оръжието в неговите ръце срещу либерастския сатанизъм. И Русия ще победи!
  • 26 Алекс

    2 1 Отговор
    Още един ценител на ценностите. Като го гледам, не си е сменял пампеpcа от седмица.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове