Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 19:27 1 265 34

Никола Минчев: За нас съдебната реформа не е въпрос за парламентарни процедурни хватки

  • никола минчев-
  • съдебна реформа-
  • корупция

Налагането на поредните санкции и включването на поредните български лица в списъка е знак, че установяването на върховенство на закона и провеждането на една всеобхватна съдебна реформа трябва да се случи

Никола Минчев: За нас съдебната реформа не е въпрос за парламентарни процедурни хватки - 1

Налагането на поредните санкции и включването на поредните български лица в списъка е знак, че установяването на върховенство на закона и провеждането на една всеобхватна съдебна реформа трябва да се случи. Това трябва да бъде не защото се изисква отвън, а защото е важно за страната ни, каза в предаването "Още от деня" по БНТ Никола Минчев от "Продължаваме промяната" по повод излезлия на 10 февруари нов списък със санкционирани от САЩ по закона "Магнитски" българи.

За нас съдебната реформа не е въпрос за парламентарни процедурни хватки. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" сме двете парламентарни сили, които имахме воля да се случат реформите, свързани с антикорупционното законодателство, липсата на воля дойде от други групи. От ДБ внесоха законопроекта си още в първия ден на новия парламент, но разглеждането му беше забавяно максимално от ГЕРБ с мотива, че се чака и законопроектът на правосъдния министър Крум Зарков, заяви Минчев.

Нямаме проблем по този законопроект да гласуват и други политически сили, включително и ГЕРБ, защото той е свързан подобряване на законодателната уредба в България. Много се надявам в следващия парламент да има мнозинство и законопроектът да бъде приет, добави той.

Той коментира и подписаното днес официално коалиционно споразумение за предсрочните парламентарни избори между ПП и ДБ.

Целта е да бъдем първи, за да можем да наложим дневния ред в българската политика, темите, които считаме за приоритети. Съдебната реформа излиза напред като основен приоритет, както и развитие на иновативна и конкурентна икономика, по-справедлива държава чрез намаляване на неравенствата. Надявам се, че след 2 април ще успеем да наложим тези приоритети, посочи Минчев.

В момента разделението по темата "корупция и борба с корупцията" е много ясна. От ПП и ДБ сме на страната на борбата с корупцията. Направихме стъпки, които ясно показват, че сме готови да водим тази борба, отбеляза той.

Според него мотивът за обвинението срещу бившия министър на енергетиката в кабинета "Петков" Александър Николов е политически. Това е едно политическо, предизборно действие, изцяло в духа на това, което българската прокуратура прави в последните години, каза Никола Минчев.

Той заяви, че от ПП не са съгласни с изразената от президента Румен Радев в Брюксел позиция "да не се допуска българска военна помощ за Украйна".

Има решение на Народното събрание и независимо дали то се харесва или не се харесва на някого, трябва да се спазва. Важна е и цялостната позиция за войната в Украйна. Не можем да си позволим да налагаме руската гледна точка в западния свят, подчерта Минчев.

В отговор на въпрос той уточни, че не е обсъждано с ДБ дали има основания за импйчмънт на президента Радев. Тепърва предстои да го обсъдим, посочи Никола Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    27 6 Отговор
    Вижте, просто е срамно по национални въпроси да взимат отношения такива..удобни и...
    Срамно е ,че допускаме да ни правят на маймуни такива ..организми
  • 2 Асдф

    4 6 Отговор
    Скоро Путин не се е показвал 🤔
  • 3 Вашето Мнение

    18 15 Отговор
    Всеки глас за ппдб, герб и дпс е глас за изпращане на български мъже за пушечно месо в украйна. Какви съдебни реформи бе смешко, двете ви задачи са прокарване на жинжиляка и изпращането на пушечно месо в украйна. За друго господаря не ви дава да мислите.
  • 4 Майна

    22 6 Отговор
    Тези не са ,,случайни и,,..те са ,,УДОБНИЦИ,,
    НИЩО ПОВЕЧЕ...
  • 5 Последния Софиянец

    23 8 Отговор
    Този каза че иска да въведе джендър идеология в училищата.Направо съм изумен!

    Коментиран от #6

  • 6 Вашето Мнение

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Докато прави детето ми женжър, мен ще ме прати за пушечно месо в украйна. Същото гласят и меди и бойко.
  • 7 Майна

    22 5 Отговор
    Този изобщо не знае къде се намира , този папагал, ама вреден папагал...
    ,,Не можем да си позволим да налагаме руската гледна точка в западния свят, подчерта Минчев.,,
    Та , ако не знае къде е Лена да му обясня - България се намира в Източна Европа..
    И българите са родствено свързани с руските...
    Та да си събира ,,партакешите,, и да заминава на запад,щом толкова му харесва..
  • 8 Това момченце

    19 3 Отговор
    внук на партизанин ли е и то ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой си

    4 21 Отговор
    Без справедливост, няма живот.Просто и ясно.Успех на тези момци на изборите.

    Коментиран от #15

  • 11 Стойко

    16 6 Отговор
    Бойко Борисов и Влади Горанов не се познават! Както не познават и олигарха Домусчиев , в чийто палат Горанов живее безплатно!
    П.С Вечеря на непознати

  • 12 ППИСКАТ ДЕ СИ ДОВЪРШАТ ЗАПОЧНАТОТО

    17 5 Отговор
    ТРЯБВАЛО ДА ПОДПИШАТ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ .... ТОЙ И КРУМ ЗАРКОВ Е НА СЪЩИЯ АКЪЛ И ГЕРБ И ВСИЧКИ ТЪПАЦИ И ПОДЛОГИ НА САЩ ЕС И НАТО ! ГОЛЕМИ ГАДОВЕ !
  • 13 Как е баджанака

    8 3 Отговор
    Киро канадеца
  • 14 ПП+ДБ=ЛБГТ

    15 4 Отговор
    3.99% ви пожелавам.Успех!
  • 15 ПП+ДБ=ЛБГТ

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Не са момци,а моми
  • 16 ПП+ДБ=ЛБГТ

    12 2 Отговор
    Минчев е гаджето на Лена.Тя е мъжа,а той жената.Кирчо ги цепи и двамата
  • 17 ДЕБЕЛОГЛАВ ПЕРНИШКИ ФАШИСТ Е ТОЯ !

    12 4 Отговор
    НЕЩАСТНИК !
  • 18 ГЕРБ

    9 4 Отговор
    Говеда омръзнахте с тази тъпа съдебна система
  • 19 Киро

    12 3 Отговор
    Този откъде се пръкна и всичките пройдохи като него?. Предлагам цялата тази паплач да излезе с истинските си СВ та в медиите, или пресата и да видим ще има ли някой нормален българин да гласува за тях.
  • 20 Доктор

    9 3 Отговор
    Селско парвеню.
  • 21 Сирене

    10 3 Отговор
    Тва момченце е за бой с лопати, множествено число! Не е въпрос на процедурни хватки ами въпрос да не приемат нищо докато не се задушат от мангизи...
  • 22 Госあ

    16 3 Отговор
    Ква съдебна реформа кви 5 лв, като всички сте корумпета бе ! Янаки Стоилов го каза цитирайки Марк Аврелий - не законите, а хората работят. Законите на запад към който се бутаме са Римското право и Наполеоновия граждански кодекс ! Тия плехари щели да ги реформират !
  • 23 Ярак за соросчиите

    8 3 Отговор
    Само като му видиш фейса на това НЛО
  • 24 Българин🇧🇬

    5 1 Отговор
    Херо Мустафато е една соросодна корумпия
  • 25 9003

    7 1 Отговор
    НПО на Сорос - ЦРУ изобщо не разнасят корупция ама изобщо- изобщо
  • 26 Лонгин

    4 5 Отговор
    Пратите на корупцията са ПП-ДБ, ГЕРБ
  • 27 Поредната краварска марионетка

    8 2 Отговор
    Решила да ни предава и продава на господарите от краварника! Леля Асена Спецова кога се омъжва?
  • 28 Хахаха

    2 3 Отговор
    Много герберуни и копейки тука бе?Никой не знае значението на думата справедливост!!!Скоро и други платежоспособни "лидери",ще си изгубят крадените милиарди,покрай господин Магнитски.

    Коментиран от #30

  • 29 Гринго

    7 3 Отговор
    Боклуците от ПП и ДБ образуваха сметище
  • 30 Али и баба

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Справедливост е да купуваш газ с 30% по скъпо ?Или не беше така?

    Коментиран от #33

  • 31 Ехо

    5 4 Отговор
    Минчев, излезте от гимназията най-после! САЩ държат Мутрата за топките и можете да постигнете много, просто го дръпнете силно и готово!
  • 32 Това фашисткото изтърсаче

    4 1 Отговор
    още.ли се надява, че ще доживее до пенсия?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове