Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 14:34 2 112 34

Мая Манолова: Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК

  • мая манолова-
  • хартиена коалиция-
  • машини-
  • изхвърляне-
  • цик

"Ще подадем жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК за смесването на хартиените и машинните бюлетини", категорична е лидерът на  „Изправи се, България“. Гражданската платформа е част от новата политическа формация „Левицата“

Мая Манолова: Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК - 1
Снимка: БГНЕС

Хартиената коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС се опитва да открадне изборите. Това заяви пред БНР Мая Манолова, лидер на „Изправи се, България“. Гражданската платформа е част от новата политическа формация „Левицата“, в която влизат още Движение 21 на Татяна Дончева, АБВ с председател Румен Петков, а също Валери Жаблянов, Костадин Паскалев и други бивши функционери на БСП.

Мая Манолова смята, че представителите на тези три партии нямат намерение да отчитат адекватно нито машинните бюлетини, нито преференциите.

"Залогът е да си надпишат гласове", посочи тя в предаването "12+3".

Лидерът на „Изправи се, България“ обясни, че ще подадат жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК за съдържанието на протоколите.

„Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК. Прие абсурдното и незаконно решение хартиените и машинните бюлетини да се обединят. Кражбите и манипулациите на вот ще бъдат заметени. Отново представителите на БСП са изпълнители на мръсната поръчка на ГЕРБ и ДПС. Вносител е представител на БСП. Така ще се занули честността на изборите. Позорно поведение на тези три партии в ЦИК“.
Дошъл е моментът да има автентична лява формация, посочи още Манолова.

„Нинова и приближените ѝ загубиха доверието на 700 хиляди души за 5 години. Вратата е отворена към всички социалисти, независимо дали са напуснали БСП. В четвъртък ще представим Обществения съвет на "Левицата". Ще се стремим към силно парламентарно представителство в следващото НС, ще бъдем последната преграда срещу опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта и ще прекратим самоунищожителната война, която БСП води срещу президента Радев“.

Дневният ред на „Левицата“ включва няколко основни проблема на българските граждани, обясни Мая Манолова.

„Първият са доходите. Идеята за голяма трудова реформа и повишаване на доходите е на „Изправи се, България“. В момента се заимства от ръководството на БСП. Основната идея е защита на правата на работещите. Не е достатъчно минималната работна заплата да е половината от средната. Тя трябва да бъде повишена веднага и трябва да гони издръжката на живот“.

Нашата основна кауза ще бъдат цените на храните, обясни тя.

„Имаме ясен план. Цените на продуктите от малката потребителска кошница трябва да имат таван на надценка. Необходимо е да се създаде държавен разследващ орган, който да гони спекулата“.

Мая Манолова смята , че резултатите от последните социологически изследвания, които не поставят „Левицата“ сред партиите, влизащи в следващия парламент, не са показателни.

„Тези изследвания са правени преди 12 февруари, когато новото обединение беше обявено. Всякакви спекулации, че е под 4-те процента, си остават спекулации. Няма как да мериш несъществуващ обект. „Левицата“ се разраства“.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам какво направи миналото лято

    28 14 Отговор
    Пак почват измамите с хартиените бюлетини.
  • 2 Дет' отиде

    25 3 Отговор
    врана , все оср... !
  • 3 Град Симитли

    18 6 Отговор
    "... Няма как да мериш несъществуващ обект. „Левицата“ се разраства“.."
    Като си приберете герги гергов--видимо ще се разрастне, на тонаж и смрад

    Коментиран от #27

  • 4 Последния Софиянец

    5 16 Отговор
    Готвим се да влизаме в парламента. Ще успеем!
  • 5 Благой от СОФстрой

    28 10 Отговор
    От къф зор на таа никаквица а и се дава такава гласност ?
  • 6 Чочолино

    18 7 Отговор
    За лого си сложете червено фенерче.Така ще бъдете по разпознаваеми.
  • 7 УРА,,УРА

    6 9 Отговор
    На мен ми се струва, че и след тези избори партиите няма да се разберат. Може би на политиците ще им уврът главите чак след трети списък Магнитски и тогава вече от страх ще може нещо да бъде постигнато.
  • 8 Бамбука

    11 8 Отговор
    Измамите при предрояването на бюлетините ще бъде на живот и смърт както за "хартиената" другарка, така и за герберите. ДПС си остават в ролята на сеерджии.
  • 9 Разследващ орган от ЕС

    7 1 Отговор
    Разбрахме от източници че държавата е откраднала имоти на НЕДКОВ ИВАНОВ НЕДКОВ И ВЕРКА ИВАНОВА МАРИНОВА ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ И ОТ Сл.Равно поле ЛИЛИЯ14 бая имоти са им свили големи местностите и декари 10000000 И са наследници на Големи имоти доколкото разбрахме разпродадени
    Без да знаят не са оведомени институциите за това нещо банката да им връща парите на собствениците
    💶Недко и Верка💶 🏦
  • 10 Ивайло Табаков

    6 21 Отговор
    Давай Майче! Разгроми Корни, Тиквата и Доган. Тая коалиция не трябва да е в парламента

    Коментиран от #17

  • 11 Яснооооо

    9 13 Отговор
    Идеята е да не се види, че 95% са гласували с машини. Хартиикофците ще хвърлят водата после.
  • 12 Бокича

    13 13 Отговор
    Пак си крадем изборите. Няя проблем. Или ГЕРБ или никой и България в кочината. Ако ГЕРБ не сме първи, ше си откраднем гласове и ше си вземем властта.
  • 13 Българин

    22 2 Отговор
    Майчето заминава на гз на историята
  • 14 Малееее

    15 1 Отговор
    Всички ни защитават, а като влязат в парламата само за далавери мислят. 10 бона за джобни и мафиотски бонуси.
  • 15 бсфн

    15 2 Отговор
    тая куха лейка не разбра ли,че не е важно името,а да имаш мутра
  • 16 Теодор

    19 4 Отговор
    майо, целия демократичен Свят гласува с хартиена бюлетина. Само диктаторите и нашите измамници и шарлатани, от които си и ти, искате да принудите български народ да гласува само с машини, за да могат програмисчетата от ДБ да нагласят нужните на ПП, ДБ и други партии-скакалци удобни резултати. Като се гледаш в огледалото, не те ли е срам от това, което виждаш, а майо??? Не вярвам, толкова си нагла, алчна и без капка морал.

    Коментиран от #20

  • 17 Въпрос

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ивайло Табаков":

    Та тая "Хартиената коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС" и в 48-парламент, имаха мнозинство, Вие ги недопускате в НС. Как искате реално България да се управлява от стотина хиляди жълтопаветници?
  • 18 Ива

    15 2 Отговор
    Лъжливо кречетало, що е то? мая галева!
  • 19 галевице

    15 1 Отговор
    купи си нов телевизор 65 инча да гледаш отблизо следващия парламент ха ха ха
  • 20 Койчо

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "Теодор":

    Добре бе Теодорчо, тези от ДБ и ПП нали имат кода за машинките защо не си направиха процентите по-големи и да управляват безпроблемно? Хващам се на бас че при следващите избори с хартиената бюлетина ПП и ДБ ще имат същите проценти от вота както и при предишните избори. Хаиде да спреш с простите опорки спуснати от шайката на Бибитко.

    Коментиран от #22, #23, #31

  • 21 Ъглен

    11 3 Отговор
    Тая харпия пак изпълзя. Очаквам следващия месец да разположи палатките на ония НЕ майки за да пречат на хората, които ходят на работа, водят и прибират децата си от градина и училище и т.н.... Въпроса е: кой този път ще финансира "протеста" на НЕ майките, пак Черепа, или други "добри" и "почЕЧЕтени"?????
  • 22 Вуйчо

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Койчо":

    Че от 2% на 20% като откраднаха гласовете на висчки малки партии и независимите малко ли беше бе?!
  • 23 Теодор

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Койчо":

    Ами направиха ги, на последните избори за 1 час преди края на изборния ден, тогава ПП и ДБ повишиха % си с 10 пункта за 1 час в края на деня. Не ми разправяй, че е имало опашки за гласуване точно в края на деня, тогава гласувах и бях единствен. За сметка на това ЦИК още не е публикувал разписките от машините за да се сравнят с резултатите, които са дадени от машините, а киртака предлага кода на машините на всеки, който иска да купи. Това, ако не те притеснява, значи не желаеш да мислиш, и приемаш лъжите на Киртака, Бойкикев и Кокоро за истЕна.

    Коментиран от #24

  • 24 Не се

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Теодор":

    хаби, той е просто Койчо.
  • 25 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 4 Отговор
    с ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА ще се НАПАЗАРУВАТ ромски ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ
  • 26 МАРКСИСТ

    2 1 Отговор
    Никой не коментира и противопоставя на машините, че касовата бележка има данни от коя машина, за кой е гласувано, точно време на гласуване, само трябва камера с точно време, и се разбира вотът на купените и разпознатите от видеото, този който държи бележките и флашките. ........... нека само бюлетини която всяка партия да си печати, и преброяване пред публика и камери веднага след изборният ден, час, и попълнен протокол, видео, с подписите на всички от публиката поне 30 човека. Никакво друго, ни чували ни нищо. Преброяването от някой друг не е демокрация.
  • 27 БСП на Бунището

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Град Симитли":

    Ми те си смърдят - Мая Манолова е завършила в Москва Института за комунистически кадри,Румен Петков от АБВ е братска партия с Путиновата партия " Нова Русия "- тоест е съучастник на Военнопрестъпник,зад тях една камара комунисти - престъпници...До кога ще чакаме Лустрация на Комунистите в България,???
  • 28 С.Х.

    3 4 Отговор
    Манолова,В ЦЕЛИЯТ СВЯТ,ТОВА СЕ НАРИЧА,ЗАГОВОР СРЕЩУ РЕПУБЛИКАТА! НАВСЯКЪДЕ,ТЕЗИ ХОРА ОТ ГЕРБ,БСП,ВЪЗРАЖДАНЕ И ДПС,ЩЯХА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ! А ПЪРВАТА ПРИСЪДА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА НАД ГЕШЕВ И БОРИСОВ! Теб те е срам да го кажеш,защото зад кулисите сте първи приятели-просто си командирована от тях да мърсуваш на друго място...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 фин

    8 2 Отговор
    Майче, добре ама в една партия с агент гоце, който е един от архитектите на тиквата, пикаещия в шадравани, Татяна и други отрепки, няма тежест думата ти.
  • 31 Живков

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Койчо":

    Не си ги направиха по големи защото щеше да е очевадно съвсем А може би не им се управлява , Откраднаха достатъчн0
  • 32 Минева

    4 2 Отговор
    Видяха се и вашите изяви
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ганев

    5 2 Отговор
    БАБА МАЯ лидер НА КВАРТАЛНИТЕ БАБИ В ПЕНСИОНЕРСКИЯТ КЛУБ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО НО ДА Е В ДАЛАВЕРАТА ТОЕС В ПАРЛАМЕНТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол