Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 09:17 10 833 67

Търговци: Има натиск от целия репресивен държавен апарат върху търговските вериги

  • търговски вериги-
  • държавен репресивен апарат-
  • инфлация

Идеята е понижаване на инфлацията, без да има разбирането, че тази инфлация е продукт на много сложни и комплексни причини и не е изолирано явление, казва Николай Вълканов

Търговци: Има натиск от целия репресивен държавен апарат върху търговските вериги - 1

Има координиран, масивен натиск от целия репресивен държавен апарат върху търговските вериги с цел да се понижи инфлацията в страната, без да има разбирането, че тази инфлация е продукт на много сложни и комплексни причини и тя не е изолирано явление. Успокоението на цените, което се наблюдава през последните два месеца, до голяма степен беше за сметка на търговските маржове. Каквито и усилия да полагат за намаляване на инфлацията търговците на дребно, в крайна сметка техните възможности да правят това са ограничени. Въпрос на преговори доставчик – търговец е да се положат допълнителни усилия за намаляване на цените. Това заяви Николай Вълканов, Сдружение за модерна търговия, пред телевизия Блумбърг.

„Как можем изобщо да търсим отговор на въпроса могат ли да се понижат цените по веригата на доставка при положение, че постоянно се обсъжда забраната за износ на зърно до трети страни, забраната за износ на мляко, очевидно имаме проблем с доставките на плодове и зеленчуци“, коментира Вълканов.

Той отбеляза, че високите цени на енергията и липсата на работна ръка затрудняват производството на оранжерийни плодове и зеленчуци. „Вносът е затруднен, защото проверките се бавят по границите с дни, например“, посочи той.

„Ако твърдим, че има проблем, трябва да се види има ли проблем и къде точно по веригата е този проблем. В момента фокусът е изцяло върху крайния търговец, само че назад по веригата може да има и други проблеми“.

Според Вълканов в момента бизнес средата у нас не се подобрява, а пример за това е конкретна намеса на свободния пазар и случващото се по отношение на целта на страната за членство в еврозоната.

„С такъв тип брутални практики и намеси няма как да убедим когото и да било, че тук има пазарна икономика“.

„Членство в еврозоната не генерира рязко подобряване на живота. То трябва да е съпътствано с дълбоки реформи, които у нас се бавят. Голямата задача тепърва предстои пред нас“, коментира гостът. И добави, че се изискват и допълнителни усилия в посока реформиране на икономиката в ключови сектори, които буксуват, както е с пазара на труда, както и да текат и усилия за Шенген.

По думите на Вълканов проблем у нас е, че сме в демографска криза, а икономиката расте. „Няма как да поддържаме растежа, ако няма хора“, заяви той.

„Най-доброто решение е България да стане по-добро място за живеене, така че хората да спрат да си заминават от тука“.

Вълканов направи прогноза и накъде ще се движат цените на основни хранителни стоки. Според него може да има поевтиняване при млечните продукти, но не и при червените меса.

„Когато има периоди на много рязко покачване на цените на фуражите, производителите започват да намаляват стадата. Това създава свръхпредлагане, потиска цените надолу до момента, в който месото се изкупи, свърши, стадата вече са намалели, производството е по-малко…, а възстановяването на стадата отнема между шест месеца и две години. Напълно обективно би било да се очаква поскъпване при червените меса“.

И добави, че всичко това са изцяло пазарни процеси, базирани на бизнес логика и на бизнес цикъл, които би трябвало да бъдат обяснявани на хората.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инфалцията в колонията

    150 6 Отговор
    е плод на алчността и спекулата на търгашите!
  • 2 Баща му

    141 2 Отговор
    Вълканов ходи по телевизиите и се жалва,пълен боклук,виж цените в Европа бе плъх!!!

    Коментиран от #30

  • 3 Ивайло Табаков

    43 18 Отговор
    Освободете бизнеса да си вдига цените на воля бе, какви хора сте!

    Коментиран от #7

  • 4 Даже..

    111 2 Отговор
    Е слаб натиска на държавния апарат върху търговците и търговските вериги.Повече трябва защото нямат насита.
  • 5 клиент

    49 0 Отговор
    И правилно
  • 6 Ром Бакарди

    87 4 Отговор
    Ама разбира са чи даржавата ша натисни тез тарговци-кви са тия цени?! Ут пруизводителя до щанда цената скача 5 пати! Народа не е балама, чи да не ги вижда тез уйдурми.
  • 7 Ако ....

    32 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло Табаков":

    Иронизираш ще ти сложа плюсче.

    Коментиран от #11

  • 8 Бичето

    46 0 Отговор
    Гледам по бТВ-то ергенинот и тия там си сакат кинти. Е те за тва тряаат високо цени. Че да моа да плащам там силиконов, екстеншъни, яхти махти. Туй е актуалното в България
  • 9 честен ционист

    80 3 Отговор
    Търговските вериги не знаят, че скоро ще бъдат изгонени от територията. Но все пак са помислили по въпроса с тия ламаринени постройки, ще се изнесат за нула време.

    Коментиран от #13, #20

  • 10 7373737727272

    61 0 Отговор
    Държавата ,търговците ,трябва да знаят че съществува ако алчността им вземе превес и ще репресира не тях като личности ,а тяхното алчно ,примитивно,приматско поведение.
  • 11 Ивайло Табаков

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ако ....":

    Хаха
  • 12 Алооооооо

    74 3 Отговор
    СТИГА ДРЪНКА ЗА ДЕМОГРАФИЯ ЕСТЕСТВЕНО АКО ДЕЦАТА МИ ПЕЧЕЛЯТ В ГЕРМАНИЯ 3000 ЕВРО ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА МЕН МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО АКО ПЕЧЕЛЯТ 1000 ЛЕВА В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА МОЖЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА ЖИВЕЕ ЗА СМЕТКА НА ТЯХНИТЕ ВНОСКИ ЗА
    СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ А НА МЕН ДА МИ ДАВА 500 ЛЕВА ПЕНСИЯ ОТ КОЯТО ТРЯБВА ДА ОТДЕЛЯМ ЗА ПОДАТЪЦИ ЗА ВНУЦИТЕ АМАН ОТ ПЛОСКИ НОМЕРА НЯМА РОБИ И СЛЕДВА ГОЛЯМ РЕВ НА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ АМИ ДА ЗАБРЕМЕНЯТ ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ ДА ИМ РАЖДАТ РОБЧЕТА
  • 13 Танк Т-14 Армата

    73 3 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Ще бъдат денацифицирани брутално! Въпреки че веднага наказаха шефа на млякото, дето свали цените, възмездието идва
  • 14 Урюрвкос

    54 0 Отговор
    ако само на внос се надяваме спукана ни е работата
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Даниел

    75 1 Отговор
    В нормалните държави,стоките от първа необходимост или така наречената малка потребителска кошница са дотирани от държавните бюджети и търговците са следени изкъсо за цената на тези стоки,а нашият проблем е,че тук стоките от първа необходимост са монополизирани,а ни се обяснява ,че така работи бизнеса!!!
    Другата болка на производителите ,че стоката която се продава в търговските вериги е 90% на консигнация,демек търговеца не търпи загуби и прави минимум инвестиции!
  • 17 Има надежда

    53 0 Отговор
    Това всичкото което говорят се опровергава от справка на цените в други държави. Членки на ЕС субсидиите за Франция са други ние имаме по добри климатични условия ама е различно и като сложим алчността.
  • 18 Само мачкане

    56 0 Отговор
    на търговските вериги. Изедници.
  • 19 Само мачкане

    26 0 Отговор
    Служебни управители да се назначат като в Лукойл
  • 20 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    49 6 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Не са виновни само веригите, малките търгаши са още по-алчни и държавата не може да ги контролира, а те даже не издават и касови бележки. Без насилие като преди при национализацията, сега ако дойдат на власт хора които гледат за народа, може да се излекуват алчните търгаши, робовладелците и чорбаджиите.
    1. Без да се закачат частниците, държавата да почне да строи държавни предприятия, заводи и цехове - работниците при частника ще избягат в държавната икономика на сигурно и без тая експлоатация, така трябва да стане и със земеделието и други сектори. Така сами ще се ликвидират частниците и капиталистите.
  • 21 Магистър

    81 3 Отговор
    От моя личен опит в търговския сектор за последните 22 години извън България мога категорично да кажа, че надценките в БГ са средно около 200%, а печалбата варира между 60-80%. За справка, в държава с истинска пазарна икономика допустима печалба е между 8-12%. За заложена печалба от 20% и нагоре влизате в полезрението на данъчните, конкретно в графата "спекула" или друга нерегламентирана дейност. Господинчото от статията няма никаква идея за какво бръщолеви.
  • 22 123456

    57 2 Отговор
    Изедници ! На никой не му трябват вашите реклами - всеки отива и си купува каквото му трябва . Убихте малките квартални магазинчета . Ядем боклуци от Германия и т.н......
  • 23 Николай Вълканов и Спекулата!! Наглец!

    58 1 Отговор
    Търговските Вериги са част Спекулантите, и то в голями Обеми! Това, че им се правят проверки било"впрегнат целия
    Репресивен апарат"?? Наглост та Наглост!! Тоя трябва да е от Мулташко котило!! Наглец!
  • 24 смешен плач

    35 0 Отговор
    на г-на от това сдружение и подобните му кой плаща заплати?вероятно точно тези големи вериги,дето с такъв плам защитава.когато мастити търговци печелят годишно стотици мил.лв и изнасят печалба в чужбина,тогава мн.им допада демокрацията и пазар.икономика.малко като ги притиснат и апарата на държ. става репресивен.ами я този да му спретнат едно съдебно дело за клевета и ще се научи как се дрънкат в ефир глупости!
  • 25 пернишки кобалт

    42 0 Отговор
    НАТИСКА ВИ Е МАЛЪК СПЕКУЛАНТИ.ВИЕ НЕ СТЕ ТЪРГОВЦИ, ВИЕ СТЕ СПЕКУЛАНТИ. ЗАТОВА НАТИСКА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО НЕ РАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА ЕДИН НОРМАЛЕН МАРЖ НА ПЕЧАЛБА ОТ ПОРЯДЪКА НА 10-13 ПРОЦЕНТА, А НЕ КАКТО СЕГА-80 И ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТА
  • 26 феродим

    45 0 Отговор
    СИТУАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СЛЕДНАТА, НЯМА ПРАВИЛА, НЯМА КОЙ ДА СЪЗДАДЕ ПРАВИЛА И НЯМА КОЙ ДА ПРИЛАГА ПРАВИЛА. И ТОВА Е ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЛУ.МПЕНИ. ИСТОРИЯТА С СПЕКУЛАТА И СВРЪХ ПЕЧАЛБИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ Е СЪЩАТА КАТО С ИСТОРИЯТА НА БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ПЕЧАЛБИ ЗА МИЛИАРДИ И ДРАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ.
  • 27 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    22 2 Отговор
    Малко ви е!
    Затваряй!
  • 28 123456

    46 1 Отговор
    Търговските вериги са свободни да си тръгнат от България . Така или иначе всяка година са на загуба и не плащат данъци . Някак си е сбъркана работата , паркинга на магазина е беплатен , а пред болницата платен
  • 29 .......................

    43 0 Отговор
    Лъсна цялата схема с такси за брошури , за рафт , за реклама и нт . Сега въпроса е защо малките магазини , след като нямат тези такси имат същите цени ? Според мен всички са в заговор
  • 30 умен

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Баща му":

    цена на вода за уста в ДМ 6 лв, цена на същата(марка, количество и вид) вода в билла 12 лв на промоция с билла карт. Има и голямо разминаване в цените на немски ДМ с такъв в България. За комплект ножчета за бръснене разликата беше нещо като 10 лв.
  • 31 Варна

    27 0 Отговор
    В резервата е така , на маймуните се дава толкова колкото да забавляват посетителите
  • 32 От Варна

    34 0 Отговор
    Човекът директно си го каза, че влизането в Еврозоната няма да повиши рязко стандарта на живот!? Затова никакви такива! България е малка страна с население, колкото европейски среден град. С благоприятни(все още!) условия за производство на храна! За хаосът в търговията най-вече с храни, са виновни такива, като този”експерт”. Те не развалят далаверата на вносителите и прекупвачите, защото си получават лептата. А вносителите станаха особено алчни и нагли. Купуват най-некачествените стоки, за да ги пускат на пазара у нас на цени , като “ екстра”, с голяма печалба, но за себе си. Спретна се една война, отрязаха се евтини енергийни суровини, изобщо за последните две години-кошмар! Всичкото идва от лакомията, създават се условия богатите да богатеят още повече. Тертипът го копират от лелеяния Запад! Като огладнеем още малко, може и да поумнеем, Известно е, че гладът е по-силен от всичко! А такива ляляджии, обясняващи видимото, ме нервират! Като си експерт-не ми разказвай очевидното, а направи нещо за излизане от батака! Нали затова си учил и получаваш заплата от някъде?!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 умен

    21 0 Отговор
    сега ги гледам за 8 бр ножчета в бг искат 65,40 а в немско искат 29,95Е или 58,4 лв
  • 35 Дали

    38 2 Отговор

    До коментар #33 от "Аз се чуда що изобщо са дошли западни":

    Защото един салам, който на веригите струва 5лв го продават за 16лв на скъсания Ганю. Една и съща непродадена и развалена стока я препакетирват докато се продаде. Колкото си по-беден, толкова е по-скъпо. Тук, в прокъсаната Територия, тези вериги правят в пъти по-големи печалби отколкото другаде. Затова идват. Въпроса е, защо Ганю не прави нищо? А, има какво да се направи.

    Коментиран от #37

  • 36 Агата Кристи

    39 0 Отговор
    "ДА ИЗГОНИМ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА"
  • 37 умен

    17 1 Отговор

    До коментар #35 от "Дали":

    А какво трябва да направи. Кварталните магазини са още по-скъпи. Фирмените гледат от големите вериги. Гладен ли да седи ганчо?!
  • 38 Ламбо

    36 0 Отговор
    Малко ви е. Краставиците в Гърция 2лв. ,а тук 7лв. срамота.

    Коментиран от #51

  • 39 Ффхйн

    32 0 Отговор
    На този Вълканов как му личи че е корумпиран
  • 40 Пак ли.

    31 2 Отговор
    Този колкото пъти се появи все за пазарна икономика говори че не може да се направи нищо. Еми в Гърция, Испания, Франция как може да се сложи тъван на основните хранителни стоки, но в България не. Защото има като този само за заплата мислят, а не как да се подобри състоянието на народа.
  • 41 БАЦЕ ЕООД

    16 0 Отговор
    тоя пич и пазарна икономика не се разбират хич... махат най малката разфасовка, държавата да приеме един закон за маржа (не повече от 10%) , намалят персонала, щото няма по света магазини в които плащаш на някого да ти измери динята и слагат един селф чек аут...
  • 42 Много е лесно

    22 0 Отговор
    Премахва се плоския данък и се въвежда стъпаловиден....за хранителните стоки да е 10 %за печалба 10%, а за печалба над 25%да е 99% данъка да видим дали ще има спекула. А да се забрани вериги като Лидъл да си плащат данъците извън България чрез фиктивно закупуване на стоките от централата в Германия с надценка 1% а останалата печалба остава в Германия
  • 43 Николай Николов

    27 0 Отговор
    Е, брееее. Браво на веригите, браавоо! Цяла България видя, че надценките за много стоки са им от 80 до 200 процента. И продължават да наглеят и да се оправдават. Лошото е, че 80-те процента вече са превърнати в стандарт, а по тях се равняват и кварталните магазини.
  • 44 Ъъъ

    19 0 Отговор
    Бих коригирал
    Има натиск от целия събуждащ се държавен апарат върху алчните търговски вериги.
    Така е по-истинско!
  • 45 Народен

    17 1 Отговор
    До всеки частен маркет - държавен!!!!!! И да регулира цените!!!!! Или национализация!!!!!
  • 46 Кольо

    6 6 Отговор
    Аз съм веган, освен това не ям захар и хляб. Консумирам зеленчуци, покълнали зърна, варени зърнени храни и ядки. Храната ми струва много малко. Добре ще бъде ако всички спрат да се тъпчат с разни боклуци. Тогава веригите доброволно ще намалят цените и търговските си маржове, а лекарите ще имат по-малко работа. Но повечето хора живеят в една матрица и като електрически играчки се движат по инерция без мозък, само на батерии

    Коментиран от #52, #54

  • 47 ганю

    9 0 Отговор
    Гадни мързеливи спекуланти и мафиотски боклуци
    браво на Радев
    давай калашника да ги надупча и завра в кучи гъ....
  • 48 Гласоподавател

    18 0 Отговор
    Да ги ожалиш , тези търговци!
    То е тежко, тежко. Как се справят -незнам?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Алчни разбойници

    13 0 Отговор
    Този Вълканов е пълен дебил. Така ще прецака търговците, че ще му се наложи да емигрира. Държавата трябва да приложи принципа: има ли дотиране от нейна страна на елемент от производството на даден продукт, да има право да определя както междинна, така и крайна цена.
  • 51 Търговец

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ламбо":

    Да ама за сметка на това във Финландия краставиците са 2 евро! Не ме интересува колко са им заплатите, и у нас има краставици по 5 лв.
  • 52 Байо

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Кольо":

    Е, не можем всички да пасем трева като тебе! Някои от нас са хищници.

    Коментиран от #67

  • 53 Сийка

    11 0 Отговор
    Този елемент вероятно е със заплата 25-30000 лева. Естествено е да говори всякакви неистини. Освен това не казва каква печалба изискват от него западните му собственици, едва ли е по малка от 25% нет.
  • 54 Гордостта на Тарра

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Кольо":

    Веганите след време стават и меки китки
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Инфлацията е порочен, банков, изкуствено създаден финансов инструмент. Ясно е, че инфлацията се прави от банките, не е от пазара...
    НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.
    Заради натиска от инфлация е презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата, както и презапасяването със суровини и дълготрайни активи, а също и баснословното инвестиране във всякакви щуротии от абстракционистки картини до гащите на Жозефина.

    Коментиран от #66

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Любо

    9 1 Отговор
    Мнго лош тоя-“НАТИСК”!
    ИСКАТ,ДА ИМ ПОПРЕЧАТ,ДА ПРОДАВАТ СИРЕНЕ,СЪС СЕБЕСТОЙНОСТ-5-6-ЛВ.,ПО-30-ЛВ.!
    И ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,ЩОТО СА НА-“ЗАГУБА”!!!
    И ДА ИЗНАСЯТ ПО-ДВАЙСЕТИНА МИЛИАРДА ГОДИШНО,ОТ РЕАЛИЗИРАНАТА-“ЗАГУБА!!!
  • 58 Човек от бранша

    4 0 Отговор
    Не очаквайте веригите да намалят цените. Те няма да отстъпят от своето.Така правят своите сметки,та да са на печалба от около 80%.Помислете само каква наглост и дебелоочие е това.....Ако търговецът в малкия магазин,който продава кашкавал на19.00лева, сложи 80% надценка дали някой ще влезе при него. А във веригите ще се избият да го копуват.Изводите оставям на Вас??????
  • 59 Бат Геле

    4 0 Отговор
    Е не се налапахте, бе, лами такива!

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Някой си

    2 1 Отговор
    Като не им харесва да вдигат катуна и от кадето дошли!
    Ама таз сладка лапаница как се оставя? Крайно време е големите вериги да спрат с шантажа на клиентите и на доставчиците си, ако ли не вече казах аут.

    Коментиран от #63

  • 62 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 0 Отговор
    Да има лоши търговски практики у нас. Но не само това е причината за по-високото цени на млечните продукти у нас.
    Разни медии и "журналисти" се скъсаха да сравняват цените на млечни продукти у нас, в Гърция, Брюксел, Германия ... Но не казват нито думичка за тона, че ДДС за основни храни у нас е в пъти по-високо. Когато преди години ходих на почивка в Гърция там имаше храни с НУЛЕВО и с 6% ДДС. У НАС ДДС е 20%, това/българската държава=политици/ е една от причините за това при по-ниски заплати крайната цена на храните у нас да е същата като в Гърция, Брюксел ...

    Предполагам и цената на труда в България също е причина у нас заплатите са ниски, но не и осигуровките които също са включени в цената на труда. У нас здравните осигуровки на 8%, докато в Германия са 6%...

    Разните бизнесмени, големите търговци ... не са невинни, те много добре знаят да тези ИЗВРАЩЕНИЯ в България, но не оказват никакъв натиск на държава и политици, а напротив правят дарения и се подмазват на бг политиците. Бг политиците са по-виновни за всички безобразия в България, за бедноста на голяма част от народа, за липсата на справедливост/правосъдие/.
  • 63 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Някой си":

    Най-виновни за всички безобразия с учащи се в България са бг политиците и бг избиротелите им. Аз също смятам, че бг политици трябва да "вдигат катуна" от парламента и да се връщат в селата на дядовците си да пасат кози и овце.


    Българския народ просто получава това което заслужава, получава това за което е гласувал. Гласува за мошеници, лъжци и некадърници, получава несправедливости, мизерия, грабежи и високи цени.
  • 64 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бат Геле":

    "Е не се налапахте, бе, лами такива!"

    За кой говори и да ПОЛИТИЦИТЕ или за търговците? Вярно че търговците са алчни, но са "светци" в сравнение с политиците лапачи от всички бг партии.
  • 65 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 0 Отговор
    Хората са алчни и грешни, много грешни. Колко на по-високо стъпало е някой в обществото, толкова по-грешен е. В съвременните общества най-високо се издигат най-големите злодеи/Пример Бойко Борисов, Нинова, Путин, Тръмп, Макрон .../. И не виждам хората по света да са си взели поука от ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА на ПРИРОДАТА и да се опитат да променят нещата към добро. Според мен ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ни чака това, което заслужаваме/Содом и Гомор/, поредна ОГРОМНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА и ГЛАД. Които за по-голям ефект върху грешките хора ще са придружени от природни бедствия като суша, наводнение, пожари, урагани, земетресения ... Само като страда и ГЛАДУВА ЧАВЕЧЕСТВОТО ще се вразуми.
  • 66 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "Инфлацията е порочен, банков, изкуствено създаден финансов инструмент. Ясно е, че инфлацията се прави от банките, не е от пазара..."

    Да от БАНКЕРИТЕ и от техните лакеи ПОЛИТИЦИТЕ.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове