Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 15:42 968 22

Финансист: Имаме едни регулатори- КЗК и КЗП, които не работят в момента

  • избори-
  • заедно-
  • каримански

Любомир Каримански поиска прошка от хората за грешките, които са допуснали до момента

Финансист: Имаме едни регулатори- КЗК и КЗП, които не работят в момента - 1

Поставяме си цял, която казва "стоп на политическата безпътица", заяви пред БНР Любомир Каримански от коалиция "Заедно". "Целта е именно да се сложи край на онези политически боричкания, които не водят до никъде, а водят до дребнотемия и водят до показ на егото на първи план, а не толкова за решаване на проблемите на хората. Именно в тази посока - докато политиците се карат, хората продължават да обедняват", коментира той.

Каримански посочи, че са проучили опита при изборите в Европа от последните 2 години:

"В повечето страни, където е имало такива избори, поставянето на икономическите проблеми над политическия религиозен фанатизъм е водещото нещо и хората го припознават за водещо, т.е. те се доверяват на онези, които със своите знания, със своя опит и умения, със своята административна подготовка могат да решат проблемите им, а не толкова да спорят за незначителни политически теми".

Според него има решение на уравнението за намаляване на цените, растеж на икономиката и дефицит под 3%:

"Решението обаче не може да се търси в относителен кратък времеви период. Ако времевият период на това решение се удължи, то е благодарение на 48-ото Народно събрание, което със своите действия направи така, че да бъде задължен народът малко повече, отколкото ако не бяха приложили тези популистки мерки и всичко онова, което е свързано примерно с едно вдигане на минималната работна заплата, без да имаме икономическия ръст като база, върху която да се стъпи, за да оценим как трябва да расте минималната заплата. Това, което наблюдавахме в 48-ото НС, беше голямо наддаване".

Каримански подчерта, че не е чул нито една българска институция да е приложила мерките, публикувани на страницата на ЕС във връзка със защитата на потребителите.

"Аз като съветник в Министерството на финансите повдигнах темата и пред премиера, и пред министъра на финансите - именно час по-скоро да започне следенето на всяка стока от производителя или от митницата до начина, по който отива в търговската мрежа".

Според него обаче първо трябва да се тръгне от нормативната уредба:

"Именно заради това сформирахме "Заедно". Като един от първите приоритетите на коалиция "Заедно" е именно промяната на Закона за защита на потребителите и Закона за защита на конкуренцията. Ние имаме едни комисии, които не работят в момента".

По думите му един от начините за справяне с инфлацията е икономическият ръст и намаляване на разходната част. Според него държавата все още не е взела достатъчно мерки за намаляване на разходната част в публичните разходи:

"Искаме да сложим край на постановленията на Министерски съвет да се прекроява бюджета. Това е абсолютно нередно, защото по този начин се деформира бюджетът".

Запитан за предстоящите избори и с кой те биха работили, Каримански отговори:

"Там, където свършва политическото говорене и започва екипната експертна работа, там сме ние и там се позиционираме. Ние се позиционираме в тази част на политическия и обществения живот, която може да концентрира и фокусира усилията на хора със знания, опит и експертиза в дадения сектор".

За отношението им и евентуална подкрепа за коалицията "ПП-ДБ", той каза: "Най-близо сме до тези, които на първо място слагат и издигат на пиедестала доверието на хората. Ако те направят това, преглъщайки личното его, ако разпознаят проблемите, които ние слагаме на дневен ред като мерки и времева рамка за решението на тези проблеми и ако наистина залагаме на хора със знания, умения и административен опит за решаване на тези проблеми - да, защо не".

Той обяви, че все още не знае дали и къде ще води листа за предстоящите избори: "За един МИР ще водя, но това не е гарантирано и не е сигурно все още. Когато формираме тези листи, ние изхождаме от това кой какъв капацитет има да общува с хората и да използва тези 3 важни димички, които ние сложихме като фронтлайн за решаването на проблемите в коалиция "Заедно" - доверие, отговорност и морал".

Любомир Каримански поиска прошка от хората за грешките, които са допуснали до момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    13 6 Отговор
    Тоя делото му за измама си стои в прокуратурата.ДС мафията го контролира изцяло.

    Коментиран от #4, #16

  • 2 "Леопардите"

    6 5 Отговор
    започват да дават Фира,пъряият е Аут,чакаме с нетърпение следващите :))))))
  • 3 За къде

    13 3 Отговор
    се гласи пак тоя Койнарски мозък ? Че и прошка заискал ! Пунта Мара !
  • 4 Стига

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    ни тиражира евтините лъжи на лъжеца кирил петков! Колко трябва да се мрази някой, за да си продава бъдещето?
  • 5 биков

    12 0 Отговор
    КЗК и КЗП как ще работят тия са герберска патерица закрилница създадена от калинки,мисирки и тулупи като Румен Ненков бок---- бащата на другия гербераски бок---- Ненко Ненков отр----
  • 6 Сандо

    8 1 Отговор
    По-добре ни информирайте коя държавна структура работи така,както и се полага по закон?Държавата вече е в разпад,нищо не работи,а някои направо действат по чужди заповеди и в чужд интерес.Последното,което ни остава е Лева,но и на него му вдигнаха мерника и няма сила която да спре унищожението му,а с това идва и неофициалния край на държавата България.
  • 7 Направи грешка Каримански

    4 8 Отговор
    Не трябваше да напускаш ИТН! Сега си в някакъв проект, в който ще си съсипеш името! ИТН те уважаваха и бяха единствените без задкулисие, а този ваш проект, е малко съмнителен!
  • 8 А заплатите им

    6 0 Отговор
    Дали работят не е важно, важно е заплатите им дали вървят всеки месец и колко са?

    Колко свалоч работи в тия ведомства?

    Важно е и от наще хора ли са или поне роднини?
  • 9 Тома

    7 2 Отговор
    А кога ще поиска прошка бойчето от кмета на Симитли
  • 10 Българка

    11 1 Отговор
    Регулаторите не работят в онтерес на българите, които им плащат с данъците си заплатите не само днес, а по принцип. И в малкото случаи ,когато решат да работят , то тази работа е в интерес на олигарси, а не на хората. Според мен по-добре да ги закрием или изцяло преосновем
  • 11 бсфн

    7 3 Отговор
    еврейско карикатурисче сикаджииски бок--- голям лизач си бил яки шпакли праиш на Мутрата банкянска
  • 12 Този чалгар е "двойник"

    7 3 Отговор
    на Биков, Сачева, Копейкин, Хамид, папуняка Георг....все "борци" за власт и пари чрез слугинство и послушание към главатари....
  • 13 Агата Кристи

    5 0 Отговор
    Когато бащата сгрещи - рефлектира само върху семейството.
    Когато кмета сгреши - отнасят го селото и града...
    Когато вие - НЕКАДЪРНИЦИ ГРЕШИТЕ, си заминава държавата.
    Като сте некадърни, какво правите там. Всичките сте заради ЛИЧНОТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ.
    Така, че - нито искай прошка, НИТО ТИ Я ДАВАМ !!!
  • 14 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    4 2 Отговор
    Каримански вече не ти вярвам, отиваш си завинаги. Не оправда гласуваното ти доверие. Радостин Висилев го оправда, затова той ще е вътре в парламента, а ти ще си отвън.

    "... решаване на проблемите на хората. Именно в тази посока - докато политиците се карат, хората продължават да обедняват"

    Между всички бг политици има 2 общи неща:
    1. Не могат да формулират какви са проблемите на хората.
    2. Не предлагат конкретни решения.

    Да Каримански социално-икономичиските проблеми навсякъде по срета са важни. Но тавсякъде по света хэрата имат що ггде справедлива правосъдие. У нас обаче нямаме справедливо правосъдие.

    България е в омагьосан кръг. Без справедливо правосъдие не може да има решаване на социално-икономическите проблеми, а без решаване на социално-икономическите проблеми, не може да има справедливо правосъдие.

    Гладния не го интересува дали има правосъдие, даже напротив гладния го интересува днес да си напълни търбуха дори и на цената на беззаконие. А когато днес има беззаконие, утре не може да се напълни търбуха.

    Коментиран от #15

  • 15 Хахахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Какво оправдал подлеца, лъжеца и лицемера радостин василев, който се продаде на мафията зад лъжеца кирил петков? Хахахахах! Хора, защо се мразите толкова бе? Къде са ви ценностите, къде ви е морала? Бива ли да се мразите толкова, за да си продавате бъдещето на жалки лъжци и крадци като кирил петков и асен василев, слуги на кръга капитал и продаващи ви на САЩ! Не се мразете! Лъжите, манипулациите, пропагандата, подлостта, лицемерието, не са ценности, а нещо долно, което трябва да ви отвращава, а не да уважавате!
  • 16 Съвременник

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Много си прав, човече, относно удивителната наглост на напиращ пишман-политик, посегнал дори към шефското място в БНБ, окуражен и от назначение в последващо временно правителство именно по "продънената" му специалност- а бе вече си иска да си влезе в сериозната политика, което евентуално/очаквано може да му предостави и лелеяните имунитети. И всичко това на фона на все още останалите живи след фалита/грабежа на Кюлев-ата империя "Туристспортбанк", в която нашият човек е директор, за разлика от загубилите вложители и акционери.

    Коментиран от #19

  • 17 търговец

    3 0 Отговор
    абе добре си заработват тия държавни клатику..овци, всеки месец си взимат тяхното
  • 18 прУУ

    2 0 Отговор
    Никоя държавна институция не работи както трябва- нито КЗП, КЗК, синдикатите, Бюрото по труда, Инспекцията по труда, НАП не закача търговците даже им е разрешено да не издават касови бележки, РЗИ не проверява стоките, общините пълни с бездействащи мързеливци, че и областни администрации направиха, за какво, бе, те са излишни.
  • 19 Не лъжи

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Съвременник":

    Каримански никога не е имал общо с Туристспортбанк! Само за лъжи плащат 0тпадъците Пп и ДБ!
  • 20 Нормален

    0 0 Отговор
    Никакви комисии и агенции не могат да решат въпроса с инфлацията. Само свободния пазар и свободния достъп на производителите до него може да нормализира цените. Никакви субсидии за търговците.
  • 21 Тити

    0 0 Отговор
    Тези регулатори работят ама в полза на картелите.
  • 22 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли че КЗК и КЗП са кухи структури, които трябва да бъдат ликвидирани. Именно със своята корупция те помпат инфлацията и наказани спекуланти няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове