18 Март, 2023 13:35 894 60

Карадайъ: Депесарският род е голям и силен

  • мустафа карадайъ-
  • депесарски род-
  • голям-
  • силен

"ДПС, когато управлява, не прави популизъм, каза лидерът на Движението по повод идеите за таван на цените. Той подчерта, че това не е пазарен принцип. За да свали 2001 г. инфлацията, ДПС имаше един ключ - инвестициите. Те разкриват работни места и увеличават доходите. Инвестициите достигнаха до 13 милиарда, когато ДПС бе в управлението", каза още Карадайъ

Карадайъ: Депесарският род е голям и силен - 1
Снимка: БГНЕС

Депесарският род е голям и силен. Ние сме кръвна група ДПС положителна. Доказахме го в последния месец, проявявайки съпричастие и милосърдие към бедстващите хора след опустошителното земетресение в Турция. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Ябланово, цитиран от "Фокус". И благодари както на структурите, които организираха мащабната дарителска кампания, така и на хилядите българи без партийна, етническа и религиозна принадлежност, които се включиха в нея.

Такива сме - и в трудни времена се подкрепяме и сме заедно в добри времена, каза Карадайъ. В срещата участваха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, зам.-председателят Ахмад Ахмедов, водачът на Сливенската листа Хатидже Георгиева и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Последните 33 години все са трудни времена, последните години - още повече. Живеем в множество кризи, но най-голямата е политическата. Без да я решим, няма как да излезем от останалите, подчерта Карадайъ.

Основната тема, която хората ни поставят от Видин, през Добрич, дотук е една. Всички казват обедняхме, инфлацията е висока, цените растат, доходите падат, обедняхме. Затова ние казваме, че първо трябва да спрем прогресивното обедняване и когато направим това, да си поставим по-високи цели - да достигнем средноевропейските стандарти на живот тук, в България, подчерта Мустафа Карадайъ.

"Заявяваме го със самочувствие, защото ако някой казва имало как, то те показаха, че не знаят как. А ние доказахме, че знаем и можем как, правили сме го", категоричен бе Карадайъ.

"Лидерът на ДПС даде и примери за това. През 2001, когато ДПС влезе във властта след приватизацията, рухналата икономика и високата инфлация, дългът на държавата бе 17,5 милиарда лева. През 2009 г., когато излязохме от властта, дългът беше 1,5 милиарда и имаше 8,5 милиарда фискален резерв. За 8 години управление 16 милиарда дълг успяхме да върнем, средно по 2 милиарда дълг на година", припомни Карадайъ.

"ДПС, когато управлява, не прави популизъм, каза лидерът на Движението по повод идеите за таван на цените. Той подчерта, че това не е пазарен принцип. За да свали 2001 г. инфлацията, ДПС имаше един ключ - инвестициите. Те разкриват работни места и увеличават доходите. Инвестициите достигнаха до 13 милиарда, когато ДПС бе в управлението", каза още Карадайъ.

"2009 г. дойде на власт Бойко Борисов и еднолично управляваше от джипката, раздаваше. Така в края на 2020 дългът на България беше на 21, 5 милиарда, за 10 години управление на ГЕРБ България натрупа нов дълг - средно по 2 милиарда на година. Инвестиции няма. Резултатът е 800 хиляди души ги няма в страната. Това е луксът да се управлява еднолично и еднопартийно. Затова трябва с разум да гласуваме", подчерта лидерът на ДПС.

След това дойдоха едни и казаха че са млади, умни и красиви и се самонарекоха "Промяната“, но разбрахме, че те водят страната към още по-лошо. В момента дългът е над 40 милиарда, на година по 15 милиарда дълг е заложено да се трупа още. Това ще го плащат нашите внуци, предупреди Мустафа Карадайъ. И заяви: "Има как само когато ДПС участва във властта".

"Затова казваме: Разум, Отговорност, Диалог! Разум - за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата, социална ситуация, в която се намираме. Разум за намиране на решение за изход от тази ситуация. Отговорност – лична, обща и колективна, и партийна, и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да се материализират в реалния живот на хората. Диалог, не само като съгласие, обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата", подчерта Карадайъ.

"На тези избори всеки, който милее за нашата Родина, за бъдещето на нашите деца и внуци, за достойното бъдеще, за просперитета на България, трябва да гласува за ДПС", призова той.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    39 4 Отговор
    Г-н Карадайва коя е вашата родина?

    Коментиран от #6, #35

  • 2 Фактите

    45 2 Отговор
    Ако Пеевски не купува 80 хил гласа из махалите и 30 хил гласа не праща Ердоган в ДПС не остава нищо.Младите турци не са глупави и не гласуват за ДПС много отдавна.

    Коментиран от #8, #14, #32

  • 3 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    39 2 Отговор
    Лошото е, че бедните и ограбени турци вярват на тая корпорация от олигарси, богаташи, робовладелци и чорбаджии, както и много от българите които си избират партии на капитала и на робовладелците, богаташите и чорбаджиите!
  • 4 ДаАмм

    42 1 Отговор
    Районите на ДПС са най- бедните, без инвестиции, без нови работни места, с най- ниски заплати, обезлюдяващи се. Местните феодали са се окопали, завладели цели области, а народът от ден на ден все повече се опростачва и затъва.
  • 5 бойчето

    22 0 Отговор
    този дава и си се върти
  • 6 руZофилията V шOк!

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Радев":

    Народна република Столипиново.
  • 7 на вниманието

    23 1 Отговор
    на ГешеФ и кс
    конституция на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    ЧЛЕН 11
    4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
  • 8 ДаАмм

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фактите":

    Младите и кадърни турци емигрираха отдавна. Останаха само селяните, дошли да живеят в града и си мислят, че са станали граждани. Обаче селското надделява. Върви съм към абсолютно затъване.

    Коментиран от #19

  • 9 Наивник на средна възраст

    23 0 Отговор
    Настрадин Ходжа взе думата в поредното българско населено място.Аферим,кажи чоджум колко имахте преди да влезете в ДПС и колко имате сега,вие и вашите роднини,сам казваш че голям род сте.Знаеш ли невестулчо колко имат "умните ти избиратели".За милионите и милиардите,които хапнахте начело със Соколето кажи. От мноооогото делавери,кат тази със студената енргия,колко хапнахте "умните политици" от ДПС и колко хапнаха "умните ви избиратели"?То бива арогантност,ма вашата бие всички рекорди на Гинес.Във власта сте единствено за да забогатявате вие,не вашите "умни избиратели",както сам ги квалифицираш.Наглост,наглост... наглост! Машалла!!!
  • 10 Кой разбрал, разбрал!

    16 0 Отговор
    Ами май е прав, но това е защото българския род не ходи да гласува и по този начин се показва като малък и слаб.
  • 11 егати

    14 0 Отговор
    Абе ходи си прави баклавата вкъщи и стига едно и също.Хубава работа ама ..... работа.
  • 12 хисарския ходжа

    10 3 Отговор
    Аферим мустафа паша
  • 13 ЧОЧО

    13 1 Отговор
    Трудни години за едни а за други благодатни.

    Коментиран от #27

  • 14 Рафаил

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фактите":

    Работя в три области с голямо турско население и съм напълно съгласен с последното ти изречение, факт !! Турците са добри и работливи хора, но за съжаление голяма част от тях наивни!!
  • 15 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    22 0 Отговор
    Амеда от Дръндар ли е бащата на тоя род? Ма той много забогатя и подлогите и слугите му покрай него станаха много богати и никой не ги ги пита откъде и как?! Като многото и български олигарси, робовладелци, чорбаджии, политици и магистрати и даже лекари!
  • 16 И за

    15 0 Отговор
    какви права се "бори" , като България е правова държава ? И за какви свободи става въпрос , при положение , че страната не е пробена ?

    Коментиран от #21

  • 17 Бамбука

    7 7 Отговор
    ДПС без почетния председател, Дебелия, Ментата, има място във властта, ако наистина се съсредоточи да представлява и защитава интересите на българските турци. Не да ги лъже. Хората са работливи и заслужават по-добър живот, както и всеки друг гражданин на РБ.
  • 18 така ли

    10 0 Отговор
    Овчарската група на негласуващите е по-голяма. Остава да се събуди.
  • 19 Хаха

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "ДаАмм":

    Като при българите.Останаха само гласоподаватели на Копейкин и Славчу.
  • 20 И този,

    11 0 Отговор
    говори за род,под флага на партия.
    Да Вашият род е безкраен и
    произлиза от безродния Анадол.
    Може ли българи ,да диктуват,
    финансовите дялове в тюркиш???
  • 21 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "И за":

    България сега не е поробена точно като при османската империя, но сега е колония на англосаксонците и западните капиталисти. Права в тая колония имат само марионетките и подлогите, робовладелците и чорбаджиите, останалите са ограбвани и унищожавани безпощадно. Това е днешна България и през последните 33 години!

    Коментиран от #37

  • 22 Перо

    8 3 Отговор
    Не ДПС-адския род, а турския и пома6ки!
  • 23 Красимир Петров

    15 0 Отговор
    ДПС е мафиотска структура с която се съобразява всеки който е управлявал България.
  • 24 Али

    7 1 Отговор
    Да го дух@шъ
  • 25 ИСТИНА Е

    11 1 Отговор
    НаДепесарският род мястото ми е само в Анадола и никъде другаде. Вашият електорат живее още в 10 век, а вие като бейове.
  • 26 Въпрос за копейка

    10 0 Отговор
    На кои две етнически партии, председателите са били мъжки секретарки ?
    Подсказки :
    Единия на Доган, другия на Каракачанов ?
    И единия и другия набират популярност след побой: единия бие паднал на земята, другия го "бият" (бат Весо му удари само едно леко шамарче).
    И двамата ползват безплатен транспорт, осигурен от Пеевски.
    И двамата имат осигурен чадър от Гешев.
    И двамата говорят само едни и същи глупости - единия бавно, в стремежа си да ги каже правилно, другия бързо за да не ги забрави.
    И двамата са крали за къщи - единия за тъщи, другия на Варненското езеро
    И двамата плюят ГЕРБ, но и двамата гласуват с ГЕРБ.
    И двамата имат неук електорат
  • 27 тука е така...

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЧОЧО":

    Е то в живота винаги е било така и ще бъде, но въпроса е защо тези на които е трудно не предприемат никакви действия да се подобри, а чакат другите, на които им е лесно да се сетят за тях и да вземат, че да подобрят и техния живот.
  • 28 НЯКОЙ

    12 0 Отговор
    ДПС ще останат в историята като подръжници на мафията, ограбването и лъжите - верни съратници на другите такива - ГЕРБ ! Ще се събудят ли честните български турци, за да видят престъпната роля на лидерите на ДПС, предстои да видим !?!
  • 29 СЪС КРАДЕНИ

    10 0 Отговор
    ПАРИ ЗЛОБА ПОПУЛИЗЪМ И ЗАПЛАХИ ВСИЧКО СЕ ПОСТИГА.
    А И ПРИ ВАС АГА МНОГО БЪЛГАРИ ЗА ГРОШОВЕ СЕ ПОТУРЧИХА. ПРИМЕР ПЪРВИ. ДАНЧО МЕНТАТА.
  • 30 Секретарят на хасанчо

    7 0 Отговор
    ето ви далаверите,роднини, познативръзки ,далавери с имоти ,земи .
  • 31 Ана

    7 0 Отговор
    А защо са ви толкова много патерици които дори не успявате да вкарате в Парламента
  • 32 глупости

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Фактите":

    Напротив младите турци са ядрото на ДПС, именно защото са умни и знаят коя партия защитава правата на всички граждани в България без значение от етнос и религия

    Коментиран от #36

  • 33 пешо

    6 2 Отговор
    вие сте предателите на БГ
  • 34 1944

    13 0 Отговор
    тая партия на селяците от държавна сигурност е вредна за българските турци
  • 35 вангя

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Радев":

    Русия бе, Руменчо, Русия. Като твоята.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 западняк

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Решетников командва през американското посолство? Ти да видиш!
  • 38 хатче

    9 1 Отговор
    гласуваш за ДПС ползват с е от твоя глас герп и БАТЕ БОКО
  • 39 Мдаааа

    8 0 Отговор
    Мустак Карадончев лъже като за световно. Заедно с герб вкараха България във феодализма. Ходихте ли пак на инструктаж при Реджеп преди изборите? Все пак турските интереси трябва да се защитават.
  • 40 глуу

    1 15 Отговор

    До коментар #36 от "Ярак":

    Защитават всички граждани на Република България. ДПС е единствената Българска партия. Браво на тази партия

    Коментиран от #48

  • 41 Минева

    8 0 Отговор
    Голяма доганова рода
  • 42 фбр

    14 0 Отговор
    Ниезабавна забрана на етническата противоконституционна партия ДПС!!! СУПЕР НАГЛЕЦИ !!! ДОЛНИ КРАДЦИ!!!
  • 43 Гост

    11 0 Отговор
    кърадая, сега с хартията родата, ако не се утрои, то поне ще се удвои! Нали така!
  • 44 34345

    5 0 Отговор
    Кръвната положителка група, карадай не е хубава, от опит, най хубавата е 0 младежката. От опит. Преди 39 г с 0 спаси Х едно бебе, което днес е в Турция и благодарение на българина пожарникар бе спасено. Както ви изнася така пишете и лъжете хората от полето. Не ви обвиняваме, но при герб, 2009,дългът бил 21 млрд, а при младите 40 млрд, за една година 20 млрд, учил ли си икономика, защо насаждате омраза и да бият господин Асен Василев, защо. Всички на всеки пречи, но не бива, кой го е пратил тоя да развява червени гащи на майка си, нали сте над всички, защо не се намесите и тоя е за дребно хулиганство, напада госпидин Василев, не че ми е, но не бива, да гледате и да се кефите. Искаме лично ние обяснение, защото Василев не го заслужава и докажете, за тия харчиве от ПП Румен Радев за 20 млрд, докажете, господин Карадайъ. Пускате димката и се скривате и гледате сеира на биешите се хулигани. При бай тошо на тоя бияч не му мърдаше 15 дни дребно хулиганство и да рине снега пред мвр и съда тогава, нищо, че беше музикант на покойният вили казасян, та и този, но законите ги направихте за вас си пеевски и сие
  • 45 Не е смешно

    11 0 Отговор
    Този е изключителен провокатор. Време му е да бяга в посолство.
  • 46 0888888880

    2 0 Отговор
    Добре ми дойдоха 150…милки благодарение на вас Вия от кеф ,довършвам сарая…,ако не го бутнат!!!

    Коментиран от #47

  • 47 Сокола

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "0888888880":

    Абе Вълчо ,добре че бех аз да си купиш къще в Гръцко за 3 милки -ашколсун
  • 48 Ама

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "глуу":

    Сичките с турски имена
  • 49 Гласуващ за ДПС

    0 6 Отговор
    ДПС напред - трета сила с над 15%
  • 50 незнайко

    4 0 Отговор
    Жалко и този господин не иска да изплюе камъчето за зависимостта ни от САЩ !!! С приказки е лесно, но Ахмед Доган си взима парите от ТЕЦ ВАРНА и си "свирка" !!!
  • 51 Тошко

    4 0 Отговор
    Присвоихте ДФЗ и изцяло работи за вас
  • 52 Асковлия

    7 0 Отговор
    Затова ли купувате гласове в града и по селата начело с очилатия телефонист
  • 53 сноу

    4 0 Отговор
    Е..е нДей тъй ва пРател..то от вашту дупесе многу род излязлу..
  • 54 Гена

    2 0 Отговор
    Депесарската мафия е голяма и силна
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 13675

    3 0 Отговор
    Винаги, съм се чудил как може една партия да я знаят всички като мафия с хора над закона. ДПС партия на олигарси... Ако се гласува кръвната група много рязко, отива 0 отрицателна
  • 57 Истината

    6 0 Отговор
    Българите не искат турци да ги управляват!
  • 58 Позор!

    5 0 Отговор
    Как имате очи да говорите изопщо пред българите! Не ви ли е срам! И с този Шиши, който е в списъка Магнитски, а седи винаги на първия ред в Парламента, това е Позор!!!
  • 59 Карадаийъ

    1 0 Отговор
    Сигурно е , че ръвната ви група е българска. Дали е положителна е спорно. Изводите следват ...
  • 60 дядото

    0 0 Отговор
    има си хас да не е голям.след векове насилие,потурчване и кланета така ще е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол