Last news in Fakti

20 Март, 2023 10:14 1 845 14

Диян Стаматов: В петък от училище отсъстваха 230 ученици и над 20 учители

  • диян стаматов-
  • училище-
  • болести

Това силно затруднява възможността за ефективен учебен процес, подчерта той

Диян Стаматов: В петък от училище отсъстваха 230 ученици и над 20 учители - 1
Снимка: БГНЕС

В петък от училище отсъстваха 230 ученици и над 20 учители. Това заяви пред БНР Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

По думите му това силно затруднява възможността за ефективен учебен процес. Когато отсъстват толкова много хора, няма как те да бъдат заместени, подчерта той. По думите му картината е смесена - има болни от грип, скарлатина, варицела и други заболявания. 3-ма от колегите са с Covid-19, останалите са с грипоподобни симптоми, добави той. По думите му сред учениците най-силно засегнати са най-малките.

Според него е изключително трудна контролиращата част. Стаматов обаче е категоричен, че не трябва да се прибягва до самолечение, а при симптоми веднага да се посети личния лекар.

"В такава ситуация не бива да се прибягва до гугъл лечение, което обикновено води до фатални резултати".

В предаването "Преди всички" Диян Стаматов каза, че е скептичен по въпроса с тестовете:

"Във всяко училище има огромен склад с тестове, които съхраняваме от ковидната ситуация. Ако се повтори същият сценарий с много тестове, които трябва да складираме и след това да не използваме, ние реално се превръщаме в една масирана безплатна лаборатория, която измества дейностите на здравните служби. Това си е работа на личните лекари. В училище не можем да се занимаваме и с това".

Най-вероятно ще складираме тестовете от ковид, докато са в срок на годност, смята той. Според него след това ще се наложи вероятно да ги изхвърлят.

По думите му се забелязва отслабване на хигиенната картина. Според него е добре отново постоянно да се повтаря, че хигиената е в основата на предпазване от всякакво разпространение на вируси. В училището продължаваме с масираната дезинфекция, категоричен бе Стаматов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    5 1 Отговор
    Нека МОН обърне внимание на столичното 81-во и да видят как се обучават учениците!

    Коментиран от #5

  • 2 12343211

    10 2 Отговор
    Само лечение, дизенфекция..., ама без топлина и храна няма имунитет.
    Последния има нужда от пари.
    ЕС да печата не за оръжия, ами за имунитет.

    Коментиран от #4

  • 3 ми директорът да пита данс за

    4 3 Отговор
    кво пръскат и кой са пръскащите в небетъо над българия, пак се появиха и народът капна бъквал всички са болни около мен от всякакви вируси ...това скоро ще изкара всичко в държават извън строя и все повече хора ще урат и от тиоя 5Дджи оръжия, които всеки е хванал безотговорно връцете си , даже и бебетата

    Коментиран от #13

  • 4 храната в магазините и веригите еотровна

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "12343211":

    кви биологични и химични оръжия има в колбасите и преработените храни , никой не знае и не изследва
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Всъщност

    4 0 Отговор
    Обърни се към контролните органи за фалшивата храна , и към евроатлантическите ни власти , които толерират англо-американските Тец-ове да тровят въздуха на децата . За трима с тестове за ковид не виждам смисъл да раздухваш !
  • 7 Личния лекар му звъниш за час по два

    3 0 Отговор
    Дни, не вдига телефона, като отидеш в Кабинета, чакат такива със записан час и лекара там!! КАК СТАВА, ТОЯ НОМЕР?? ХЕМ ИМАШ ЛИЧЕН ЛЕКАР, ХЕМ НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАШ НА НЕГО, КРИЕ СЕ!!
  • 8 честен ционист

    3 0 Отговор
    А като вкарат военното обучение по школата, ни един Ганчо няма да си пуне повече детето.
  • 9 Хранатаьв мсгазините е не качествена!!!

    6 0 Отговор
    Тези, които трябва да е проверяват са, Корумпирани И на Хранилки на Производители,Борси и Търговци!! "Държавния чиновний е мързелив, Алчен и никога не му стига" е казал великия Атанас Буров!!!
  • 10 имунитета на децата е потиснат

    3 0 Отговор
    от силно опасните 5G гигахерцови безжични излъчватели , които безотговорно им ги раздадоха като играчки...скоро че почнат да мрат от инфаркти и рак на мозъка....преди дова от вируси и бактерии, без имунитет е така

    Коментиран от #11

  • 11 във вгоните на метрото е опасно

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "имунитета на децата е потиснат":

    не само за хора с пейсмейкъри и онкологични заболявания, но и здрави хора могат да колабират от инфаркт , там има има по 50 гигахерцови телефони, които излъчват едновременно на разни дебили, които даже и на децата са си ги дали в ръцете...тов аудря здравето на мозъка, сърцето, костите....
  • 12 днес в афера бг е публикувано писмо

    3 0 Отговор
    разпратено до всичкипарламенти от руската федерация, там с предупреждава за военнобиологичните лаборатории на фаш по света над 400 на брой...всяко правителство се призовава да изиска инфо от фащ , какви експерименти и с какви патогени се работи там...пише също, че уязвимостта на местното население към различни патогени, също е обект на изследане...познайте защо, за постигане на по-голяма ефективно на билогичните оръжия срещу тях и военно за превъзходство на фащ...прочетете писмото и не се чудете всеки ден, защо сте пперманентно болни,,тъкмо ви мине от едно, се зарболеете от друго...това никога не било преди 89-та
  • 13 Справедлив

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ми директорът да пита данс за":

    Айде стига с тея конкпирации.Откакто се помня явно все някой "пръска",защото все има грип и вируси.Очевидно сме резистентни към лечениито им,защото всеки пие лекарства дори да не е необходимо.Собствената ни глупост е в основата на всички беди,но е по-интересно някой друг да е виновен .

    Коментиран от #14

  • 14 идио"тино,

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Справедлив":

    никога не е имало преди такова нещо и такава есскалация на масови при това болести...я погледни навън ква е температурата бе, къв грип, ако не от лаборатория и ква скарлатина, туберкулоза, антракс, спин, ебола, ако не от лаборатория...конспирацията ви е в засекретените биолаборатории, такива вече има и във ВМА и Центъра по заразни и паразитни болести в българия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове