Last news in Fakti

21 Март, 2023 16:07 3 028 77

Facebook VS. Радев: Станал ”восточен человек”

  • румен радев-
  • украйна-
  • военна помощ

После ще наблюдавате отстрани следвоенното възстановяване на свободна Украйна. И само ще преглъщате на сухо

 Facebook VS. Радев: Станал ”восточен человек” - 1
Снимка: БГНЕС

Трети закон на Нютон: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Затова и след острата и не особено изненадваща позиция на президента Румен Радев за пълния отказ България да изпрати на Украйна оръжие, докато на власт е служебно правителство, последва и също толкова остра ответна реакция във Facebook.

Припомняме, че в опит Радев да покаже пред Европейския съюз, че България е суверенна държава, президентът заяви, че страната ни няма да изпрати на Киев нито своите изтребители, нито своите танкове или противоракетни установки.

Ето и част от коментарите в мрежата:

"По повод на откровената лъжа на Радев - Стоянов, че в сделката за 2-та милиарда евро, за боеприпаси, не се включвали калибри, които ние имаме на склад и произвеждаме, ето думите на Борел: "ЕС ще финансира боеприпаси за западни И СЪВЕТСКИ оръжия, като в списъка за закупуване са включени артилерийски снаряди с калибър 155 мм и 152 мм. Държавите членки ще могат да действат самостоятелно, ако не желаят да се присъединят към общата схема за закупуване на ЕС, каза той. Доставките на боеприпаси от ЕС за Украйна трябва да бъдат "бързи, евтини и в необходимите количества", каза той, като омаловажи опасенията, че снарядите няма да пристигнат навреме. Моят въпрос към агентите на Москва Румен Радев и Димитър Стоянов - Путин е пътник към Хага, вие определено няма да попаднете в Акапулко", Илиян Василев.

"Президентът Радев окончателно се самоопредели като восточен человек", Петър Чолаков.

"Гледам, как генеРадев гордо декларира, че ще прави всичко възможно да попречи на Украйна да изхвърли нашествениците от земята си. И му се чудя се на акъла. Радваха му се умните и красивите. Очевидно това го притесни, та сега си живее в компанията на глупавите и грозните. Хубаво. Щом му харесва блатото - да се плацика в него. Но той не е приватна персона. Той е олицетворение на Републиката и със своето поведение я позори всеки ден. Да не говорим за това, как ще гледат на нашата Република цивилизованите хора тогава, когато Украйна победи и започне нейното възстановяване", проф. Евгений Дайнов.

"После ще наблюдавате отстрани следвоенното възстановяване на свободна Украйна. И само ще преглъщате на сухо", Христо Комарницки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    80 57 Отговор
    Радев е най-голямото недоразумение влизало на Дондуков 2. Дребнав и отмъстителен човечец, с нисък интелект, огромен морален дефицит и силни руски зависимости.
  • 2 Рундиьо е биденце

    20 46 Отговор
    на деменцислнаХамеррикка
  • 3 Утре

    65 54 Отговор
    Евгений Дайнов и Илиян Василев ли са "Фейсбук"?
    Я вижте масово коментарите на обикновените хора.
  • 4 Русофил

    68 54 Отговор
    Радев - натовски генерал пук се оказа руска слуга.
  • 5 Мишел

    68 50 Отговор
    С генерали като националният предател Радев врагове не ни трябват.
  • 6 Михайло Подоляк

    52 42 Отговор
    Както и президентът на България трябваше да излезе и да каже. Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин и така да поставяше акцентите, за да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир, не предлага
    войната да се прекрати, той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани. Това е невъзможно", коментира Подоляк думите на президента Румен Радев, че не трябва да се изпращат повече оръжия на Украйна.

    Коментиран от #55

  • 7 да де

    25 34 Отговор
    Хехе фактифейк леят лой.
  • 8 да бе да

    47 62 Отговор
    Радев е политикът с най-голямо одобрение от всички. Така, че тутрутката под вода!
  • 9 честен ционист

    42 40 Отговор
    Радев бе избран от българите не да олицетворява на Републиката, а да я закрие.
  • 10 12340

    40 34 Отговор
    Илиан василев, Петър Чолаков, дайнов и Комарницки за цвят...
    Малко, ама устати
  • 11 ЕСССР

    40 39 Отговор
    Във фейсбук се допускат и толерират само покорни copocoидни тролове, така че не се изненадвам от тези глупости! А що се отнася до "тезата" за възстановяване доказано е без значение, колко си служил и мазнил на господаря получаваш трохички, справка финансирането на ЕС за България!
  • 12 Истината

    53 35 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!
  • 13 Хаха

    35 46 Отговор
    Няма кой да я възстанови дупката Украйна след войната, тези земи който ще минат към Русия тя ще си ги възстанови както мариупол, а това което остане Колективния запад няма повече да налива нищо в него след като ще останат на загуба. Тоя дебелия много фантастични филми е гледал огнянчо
  • 14 Само питам

    53 39 Отговор
    Какво всъщност иска недоразумението Радев? При липса на помощ Украйна щеше да бъде превърната от руснаците в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки град. А Радев, Йотова, Нинова, Костя Копейкин и другите продажници от петата колона на Москва щяха да се тълпят на Орлов мост да чакат "асвабадителите".
  • 15 рашо дамаджанов

    21 48 Отговор
    РадЕФ докара Кирчо и Кокорчо това му е най-голямата грешка, за 8 месеца съсипаха държавата а за 4 години барабар с Агент Козел и на Маджо/Прокопиев ортака Носльо /............ ЩЕТА ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ
  • 16 Тодор Живков

    23 32 Отговор
    Давайте голямото Плюене започна за вас хубав човек освен Бойко и Плевнелиев като президент няма.
  • 17 С Радев напред!

    34 51 Отговор
    Браво РАДЕВ!
  • 18 Село

    31 10 Отговор
    Ако дадем оръжие защо дадохте като не дадем защо не дадохте знаете ли какво искате затова държава няма няма и да има пак паднахме под робство.
  • 19 Село

    26 50 Отговор
    Най добрият Президент след Тодор Живков.
  • 20 България

    24 44 Отговор
    Слава на Русия нашите освободители ние помним,че без вас България нямаше да я има както сега пак падна под турско.

    Коментиран от #30

  • 21 Гост

    26 40 Отговор
    Петър Чолаков, Илиян Василев, Евгений Дайнов за капак Комарницки реве за нероден Петко - Победилата Украйна...
    Не че е много читав ветропоказателят Радев, ама ако това са му критиците....направо става симпатичен.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Някой

    30 37 Отговор
    Аха, а също така може да намерите 10 пъти повече постове във Фейсбук, които подкрепят и одобряват действията на Радев. Тях що не би ги цитирате?
    А, ясно. Плащат ви да създадете впечатление в читателите си, че Радев е лош. Няма да стане. Тук не е форума на "Дневник".
  • 24 Херо Мустафа

    9 28 Отговор
    Ееей сега те свалихме без време или давай или си отивай.
  • 25 !!!?

    39 6 Отговор
    Радев има мисия - Крим е руски !!!?

  • 26 Реалист

    26 40 Отговор
    Ха. Един трезвомислещ политик имаме - Президента и бързаме да го омаскарим. Не смятам , че Дайнов и, ОгиМинчевци, ИвоИнджевци и прочие русохейтъри са гласа на фейсбук. Тези хора повече мразят Русия отколкото обичат България. Да , война е ,но считам ,че интереса на България е по важен от този на Зеленски и Подоляк.
  • 27 Продажник

    29 23 Отговор
    Всички продажници вън Паси,Бойко,Костов,Доган.
  • 28 Браво на Президента!

    25 44 Отговор
    Не съм очаквал!Но,такава трябва да е позицията на всеки Българин!!!Слава на Русия!

    Коментиран от #37

  • 29 Тити

    39 23 Отговор
    Радев е кремълска подлога
  • 30 Българин

    32 16 Отговор

    До коментар #20 от "България":

    Бел Русия нямаше да ви има единствено вас, петата колона на Москва от национални предатели и българофоби!
  • 31 Водолей

    33 20 Отговор
    Русия не успя да направи в украйна марйонетно правителство но в България успя. Толко некадърен, страхлив президент несме имали. Руски лакей.
  • 32 Точка

    32 20 Отговор
    Импйичмънт за радеФ!
  • 33 Интернет е платен

    27 3 Отговор
    За да ползваш интернет трябва да си плащаш за услугата. Коментарите също са платени от всеки, който ползва интернет. Така,че политиците трябва да търпят критики, защото в крайна сметка си плащаме да ги критикуваме.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 666

    31 19 Отговор
    Каквото и да пишем за малкия Путин др. Радев нищо не променяме. Той си изпълнява плана на КГБ и Решетников точка по точка. За две години България е съсипана и фалирала. Този човек знае че го чака съд и присъда за измяна. Борбата срещу режима на Радев ще бъде трудна. Надявам се да победим. Бог с нас.
  • 36 Защо

    30 17 Отговор
    Ме изтрихте.Импийчмънт за Радев Кримски.
  • 37 Иванушка🇺🇲

    30 21 Отговор

    До коментар #28 от "Браво на Президента!":

    Радев не е българин. Това мнение си е негово.Не на българския народ. Слава на Украйна.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    30 17 Отговор
    Едев е руска подлога. От най-мръсните!
  • 40 Когато

    26 11 Отговор
    Заработи НС точка 1премахване на такова животно като служебно правителство.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Само питам

    31 17 Отговор
    Радев, коя е твоята родина майка, България или Русия?
  • 43 Наблюдател

    29 15 Отговор
    Какво всъщност иска недоразумението Радев? При липса на помощ Украйна щеше да бъде превърната от руснаците в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки град. А Радев, Йотова, Нинова, Костя Копейкин и другите продажници от петата колона на Москва щяха да се тълпят на Орлов мост да чакат "асвабадителите".
  • 44 Защо

    25 12 Отговор
    Финансовата малакиня не е отстранена от работа.Двоен аршин пак от прокуратурата за шарлатаните на Радев.Плашат ни,стресират ни също като Борисовата шайка.Импийчмънт.
  • 45 Мда

    18 27 Отговор
    Колкото повече квичат демократичните свине, толкова повече Президента ги настъпва по мазолите! Браво на Президента Радев!
  • 46 Абсурдистан

    9 23 Отговор
    Дори капиталистите в САЩ помогнаха на комунистите от СССР срещу кафявата чума. Сега дойде време да се помогне срещу неонацизма, милитаризма, империализма и рашизма. Ако незоразумението има някакъв гениален план за мир да го сподели!

    Коментиран от #59

  • 47 Ангеларий

    19 29 Отговор
    Браво на Радев. Слуша гласът на хората,не на платените американски подлоги.

    Коментиран от #58

  • 48 Мдааа

    17 24 Отговор
    Помним като загинаха в Ирак нашите момчета, демократично изпратени да бранят световната демокрация. И тогава бяха същите приказки, за участие в следвоенното възстановяване. Не само, че нищо не видяхме от това, но и милиардния им дълг го опростихме по нареждане на американците. И сега ще е същото, споко...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ъхъъъ

    30 14 Отговор
    Да заминава Радев и Кремълските му агенти към ХАГА също, ДОЛЕН предател !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Никой

    24 14 Отговор
    Радев е на път да убие военно промишления ни комплекс.Да изгони хиляди на улицата безработни. Тъй като всичките ни предприятия и заводи работят с руски боеприпаси въпрос на време е украинската армия е да започне с западно въоръжение. То тогава нашето производство ще си го изнасяме някъде в третия свят при положение ,че успеем да се преборим с Русия и Беларус и някои руски републики тъй като те ще са основния износител на пазара. Има ли идиот ,който да си помечтае ,че ще изместим тези държави,няма да ни дадът шанс. И не на последно място в Румъния започват да строят и преоборудват военните си заводи според Натовското въоръжение т. е. те ще печелят ние отново ще лапаме мухите. И къде ще работят хората оставени на произвола на съдбата в тези региони от пРезидента Радев.
  • 54 Ха ха ха

    27 12 Отговор
    жалък е , и още по жалък ще става московския симпатизант радефффф
  • 55 Михайлка Подолянка!

    8 23 Отговор

    До коментар #6 от "Михайло Подоляк":

    Пич! Опитахте се да поставите Русия на тясно в кьошето! Тия, ще се бият може да бъдете сигурни! Разбира се няма как да спечелят, но може да бъдете сигурни че ще изтрепят много народ! Е! германия за малко не успя с атомното оръжие, ама тия го имат! Стой та гледай мача! Съдията гол ще вкара!:)
  • 56 Никой

    21 9 Отговор
    Искам да кажа на милите ни руски пацифисти които лъжат ,че сме изпратили момчета в Ирак, Афганистан , Косово,Сирия и където и другаде по света. Всички отидоха доброволно,някои отчитаха риска , други в началото не. Някои не бяха подготвени достатъчно и психически и физически за подобни мисии. Кандидатите бяха много ,подбора за някои беше " спорен ",но пак повтарям за пацифистите НИКОЙ НИКОГО не насилваше ,всичко ставаше на доброволен принцип при кандидатстването.

    Коментиран от #60

  • 57 НЯКОЙ

    24 10 Отговор
    Прочетох коментарите и си мисля - ние президент ли си избрахме или брокер, който се е спазарил да ни продаде на Путин ??? Разчисти политическото пространство, като събори правителството на неудобните, системно измисля някакви апокалиптични сценарии да тормози и плаши народа, маскари имиджа на България, като провокира партньорите ни да ни загърбят като ненадеждни ! Ако това не е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО .....
  • 58 Моят

    16 7 Отговор

    До коментар #47 от "Ангеларий":

    не го слуша. А аз съм от хората. Не съм Путин.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Доброволец

    7 16 Отговор

    До коментар #56 от "Никой":

    Що, не напишеш директно че ставаше дума за едни пари!:)
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 анонимен

    11 19 Отговор
    не знам какво общо имат изтребители, танкове и противоракетни установки със снаряди. Президентът не иска да остави страната без отбрана. Това няма нищо общо със снарядите от които се нуждае Украйна и които явно ще получи.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Една

    11 17 Отговор
    Мнението на тия боклуци ли е важно?

    Коментиран от #68

  • 67 Що за жалка статийка отпадък

    11 18 Отговор
    Такава пропагандна статийка от най долно ниво, може да е написана от супер жалко мекотело и цитатите на жалките лъжци на повикване на америка за България, хранени с грантовете им, като василевци, дайновци и останалият гнусен отпадък, само потвърждава колко сте жалки и лазещи! Мен ме е гнус от вас продажници и евтини лъжци, ударили дъното, без грам ценности и морал! Затова Радев ще ви гледа от високо, докато бълбукате в тинята!
    Гориш ли от желание да триеш бе отпадък гнусе.н? Ще ти я дам! Нямаш проблем! С.мрад!
  • 68 Българин

    15 11 Отговор

    До коментар #66 от "Една":

    "Тези ..." са известни и доказали се в професиите си хора.
    Обясни моля те, ти коя си и защо твоето мнение е по-важно? М?

    Коментиран от #69

  • 69 Аха

    11 19 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Доказани лъжци на повикване на америка за България! Пълни отпадъци!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кой е

    10 3 Отговор
    този?

    Коментиран от #72, #73

  • 72 Този

    2 11 Отговор

    До коментар #71 от "Кой е":

    дето ти в този живот никога няма да бъдеш и това ще те прави по жал.....!

    Коментиран от #74

  • 73 това е

    13 2 Отговор

    До коментар #71 от "Кой е":

    пръдзидента
  • 74 А защо

    10 2 Отговор

    До коментар #72 от "Този":

    трябва да бъда, като съм си десет пъти по-добре от него.

    Коментиран от #75

  • 75 Защото

    4 8 Отговор

    До коментар #74 от "А защо":

    Нищото никога няма да е нещо! Жалка работа! А още по жалка, подобна тъпотия! Тотална деградация!
  • 76 Диамантената ръка

    13 3 Отговор
    Да го номинираме за Нобел за мир! Тоя или е много глупав, или се прави на луд и си мисли че му вярваме. Да минават изборите и дано има некво правителство, че тоя е такъв срам, че няма накъде...
  • 77 КРОКОДИЛА

    3 0 Отговор
    ТОЗ НЕГРАМОТНИЯ НИ УНИЩОЖИ - ОКРАДЕ НИ ПАРИТЕ И НИ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА -----------ЗАТВОР ВЕДНАГА .................................................................................................................................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове