Last news in Fakti

14 Септември, 2013 17:24 1 141 1

Цветан Цветанов: Не съм подслушвал

  • цветан цветанов-
  • запис-
  • герб-
  • мирослав найденов

Записът в Банкя е направен след слизането на ГЕРБ от власт

Цветан Цветанов: Не съм подслушвал - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, заместник- председател на партия ГЕРБ, заяви в ефира на Радио К2, че неговите колеги министри никога не са изхождали при назначенията от това да угодят на някого или да правят партийни назначения. Факт е, че е имало много промени, които са били правени с цел да се подобри административният капацитет и да се реализират приоритетите в програмата на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви, че всеки човек, когато вече не е в управлението, прави много по-дълбока равносметка на своите действия. В разговори с него гражданите казвали, че виждат много по-голяма чуваемост в бившите министри, отколкото в настоящите. Когато една партия е в опозиция, може да анализира по-добре политиките си и да бъде конструктивна. На въпрос кога ГЕРБ ще направи публичен анализ на собствените си неуспехи в управлението, бившият вътрешен министър отговори, че те ежедневно се казват и те не бягат от тази тема.

Цветанов категорично отрече да е разпореждал незаконни подслушвания. Той продължи, че вече пет месеца има едно твърдение, което е било входирано по време на предизборната кампания от Сергей Станишев, който анонимен сигнал по никакъв начин не е давал никакви истини за подобни твърдения. Прокуратурата разбира се е в правото си да започне досъдебно производство. Ако човек познава механизма на работа в МВР, трябва да бъде убеден, че подобно нещо няма как да се случи, категоричен бе Цветанов.

Относно натиска върху него да се оттегли от ГЕРБ, за да може партията да намери свои партньори и да се върне отново във властта, той коментира, че личните нападки в център-дясното политическо пространство не са най-продуктивното нещо. Според него десните партии трябва да обединят усилията си за постигане на това, което ги сближава. Целите са предсрочни парламентарни избори и обединяване на демократичния граждански сектор. На въпроса защо е толкова нужен на лидера на ГЕРБ, Цветан Цветанов отговори, че е човек, който винаги дава всичко от себе си.

По въпроса за имотното му състояние бившият вътрешен министър заяви, че през последните двайсет и пет години единственото жилище, което е закупил, е това, в което живее в момента, и обясни нападките към него с борбата му срещу тежката организирана престъпност и влиянието, което тя има сред политическата класа.  

Цветанов каза още, че при случая с уволнението на съдия Мирослава Тодорова е реагирал по-емоционално. Поводът бил един имейл от  семейство, което било ограбено, двете дъщери – изнасилени, а делото се влачело повече от десет години. Бившият вътрешен министър призна вината си в този случай и го отчете като грешка.

Цветан Цветанов каза относно предполагаемата му симбиоза с Искра Фидосова, че този въпрос се преекспонира. Комисията, в която тя е участвала, имала важно отношение към промяната в законодателството и в този смисъл с нея е имал контакти, но такива е имал и с всички останали министри.

За тефтерчето на Филип Златанов Цветан Цветанов заяви, че досега е виждал този човек само три пъти и никога не е разговарял с него по телефон и не е имал допирни точки в професионално отношение, така че не разпознава своите инициали в това тефтерче. Той добави още, че много хора са злоупотребявали с неговото име и с това на Бойко Борисов, затова тук може да има само догадки.

Цветанов не знаел кой е направил записа на разговора между Мирослав Найденов, Бойко Борисов и Николай Кокинов в Банкя, но това се е случило по време, когато ГЕРБ вече не са управлявали. Той определи твърденията на Мирослав Найденов, че се страхува за близките си, като несериозни и още веднъж категорично заяви, че не е подслушвал нито него, нито други министри.

На въпроса дали БАСТА може да отцепи депутати от ГЕРБ Цветан Цветанов отговори, че хората, които имат качества, никога няма да тръгнат след един несериозен проект.

Бившият силов вицепремиер коментира още, че с всеки изминал ден животът на това правителство се съкращава, защото неговите действия ще доведат до по-големи социални сътресения и по-големи граждански протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове