Last news in Fakti

26 Март, 2023 10:15 1 052 42

Нинова: Отново ще бъдем социалният стълб за деца, млади, работници и пенсионери

  • избори-
  • бсп

Ще продължим с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход и майчинството за втората година да стане колкото е минималната работна заплата, заяви тя

Нинова: Отново ще бъдем социалният стълб за деца, млади, работници и пенсионери - 1

"Само за 7 месеца след ковид кризата, по време на война, инфлация и енергийна криза , ние БСП доказахме какво е истинска, лява и социална партия. Само за 7 месеца постигнахме неща, които не можахме в последните 12 години, откакто управлява ГЕРБ. Децата и младите имат безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за учениците до 12-ти клас, 300 лева еднократна помощ на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличено майчинство и детски надбавки. Младите семейства имат необлагаем минимум - 600 лева за едно дете и 1200 за две. За работниците и особено работещите бедни - по време на правителството увеличихме минималната работна заплата. След това в един нестабилен парламент и след 42 пъти внасян закон за минималната работна заплата, на 43-я успяхме да убедим другите парламентарни партии и минималната заплата стана 50% от средната. Това са 500 хиляди българи, работещи бедни, на които заплатата да стане 950 лева." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Етрополе по време на среща с членове и симпатизанти на БСП. Там присъстваха водачът на София област Иван Ченчев, както и цялата листа на социалистическата партия.

Нинова припомни и за ваучери за храна на работниците, които благодарение на социалистите са увеличени от 80 на 200 лева. "За възрастните, за пенсионерите - пенсиите нараснаха средно с около 40%. Социално слабите получиха увеличение на социалните помощи. Всички домакинства в България получиха замразяване на цената на тока в най-страшните месеци, когато ни удари войната и резкия скок на енергоносителите", добави още председателят на Българската социалистическа партия и уточни, че за всичко това е необходимо да има работеща икономика и промишленост.

"Затова и успяхме да изведем България до 1-во място в ЕС по индустриално производство на края на нашия мандат. За пръв път България се нарежда на първо място за нещо добро. Това свършихме ние българските социалисти. Но инфлацията изяде това увеличение на доходите. Най-важното днес е да продължим с тази политика . Няма да допуснем увеличаване на данъците и замразяване на доходите в тези тежки кризисни месеци за българския народ.

Ще продължим с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход и майчинството за втората година да стане колкото е минималната работна заплата. Да продължи помощта за социални слабите, както и за малките и средни фирми. Ние българските социалисти сме гарантът и социалния стълб за деца, млади, работници и пенсионери". категорична бе Корнелия Нинова за постигнатото от БСП, както и за бъдещите приоритети на партията.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!

    18 3 Отговор
    Тази е по - голям манипулатор и от Боко.
  • 2 другарката костова приватизаторка

    17 3 Отговор
    на приказки все го докарваш ама на дела винаги си тотал щета
  • 3 Орел

    19 2 Отговор
    Курнела да каже и за евтините дърва и олио от два лева!
  • 4 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    9.8мс Зависи от масата!
  • 5 Нане

    15 3 Отговор
    кви ги дрънка тая като ще има само 19 дипутата? Трябваше да е отдавна у уставка и да си гледа теджерите!
  • 6 Бамбука

    11 4 Отговор
    Явно "Лукойл" и е основен спонсор на "хартиената" другарка, затова и нито дума за цените на горивата. .
  • 7 Корнело

    18 3 Отговор
    Расипа БСПто. Ми на изборите ако не фанеш 4% кво ще правиш? То вече и оставка няма ти искат. Еййй толко запънат човек.....
  • 8 щтрг

    19 3 Отговор
    БСП никога не е била социален стълб. Стига е лъгала Нинова!
    Заради Нинова народът обедня драстично през последните 12 год. Цели 12 год. БСП крепи статуквото.
    Нинова не става нито за опозиция, нито за управление.
  • 9 Ку-ку

    10 5 Отговор
    Аре нема нужда да бъдете "стълбове", "мантинели", "парапети" и т.н. за българския народ!!! Видяхме ви отново в действие като през 1997.....стойте си там и не си и мислете да правите каквото и да... А същото между другото важи и за тези от "промяната".... Парцалките в куфарите и хайде обратно към Харвард за да си до научите уроците....
  • 10 65трг

    16 3 Отговор
    Дано БСП да изчезне от политическия живот на страната!
    Дано завинаги да отпадне от НС!

    Коментиран от #20

  • 11 Не е

    12 2 Отговор
    било и няма да бъде ! Никога !
  • 12 щтрг

    10 1 Отговор
    НИНОВА ИЗДИГНА КОРУМПИРАНИЯ РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. Някой ще спомене ли за "гьола" и колко милиона подкуп са искали секретарите на Радев?
  • 13 Макс

    2 7 Отговор
    Да, бе , вие ама друг път. Ако не беше ПП с Премиер Кирил Петков и мин.на финансите Асен Василев , нямаше да има и левче повече.
  • 14 само питам

    12 1 Отговор
    Нинова организирала ли е един протест против власта когато беше опозиция при Бойко?
  • 15 Благодарим,

    10 1 Отговор
    Ти Партийо “любима”, за увеличението на цените на бензина! За увеличение цените на млекото и яйцата ще ти благодарят децата! Соц пожелание
  • 16 Ама

    9 2 Отговор
    пък лъже ли ? За трима !
  • 17 просто и банално , неработещо

    10 2 Отговор
    Разбирам тая защо подиве , спасява си кожата , дето съпартийците и ще съдерат заради глупостта и , но не разбирам тия дето ще и вържат на плитките и номера .
  • 18 Маргарит Тачър

    5 4 Отговор
    Социализма свършва тогава, когато свършат парите на другите!
  • 19 Васил

    9 1 Отговор
    Стълб който никой не го иска . Не може да защитаваш народа а да живее като паразит на гърба му като взимаш неоправдано висока заплата охрана коли шофьори и субсидия.
  • 20 Малтин Димитлов

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "65трг":

    Това може да се случи и на тия избори. Една нова лява партия която като я слушам говори истини и е против НАТО и ЕС набира скорост и още на тия избори може да изхвърли менте социалистите от БСП

    Социалистическа партия Български път - номер 20
  • 21 за това възраждане

    3 2 Отговор
    Видях български политици , включително и тая , дето ни вкараха втова приключение , но просто не виждам способен да ни изкарат от него . Сега е важно да спрем поне вкарването ни в още по-голяма беля , поне това , поне за сега , пък после някакси ще търсим решения .

    Коментиран от #34

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БСП са тъпи и не го предложиха дори

    4 4 Отговор
    избори !!!! .......и има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност.
  • 25 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    3 1 Отговор
    Това беше единственият правилен вариант ! И БСП щяха да са категорично първа сила. N1.......

    Коментиран от #27

  • 26 ще гласувам спиране на напразните опити

    4 0 Отговор
    В политиката инвитро няма , тук инвитрото се нарича чуждо влияние , или си ялов , или не . Нашите са доказано ялови .
  • 27 Даааа

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "50-60 лв от бюджета на всеки гласувал":

    Ама на никой не му се управлява и не му се изпълняват обещания. И на БСП и на Възраждане. ........Никой топки няма да поеме отговорността волята на народа да приложи.
  • 28 Всички знаят

    10 2 Отговор
    Отново няма да бъдете! Както винаги до сега! Никога не сте изпълнили нищо от обещанията си! Направихте тази Конституция и създадохте ДПС! Унищожавате България!
  • 29 яяяя

    8 1 Отговор
    никакви няма да бъдете освен последната дуфка на кавела
  • 30 Вълк единак

    7 3 Отговор
    Тая лъже даже повече и от Тулупа, те все пак са от едно котило.
  • 31 Тия

    0 0 Отговор
    През годините само с герб не са се разцелували, поне не официално и вместо да се срамуват си правят четки сами
  • 32 Вие бехте социалния

    2 0 Отговор
    стълб и през социализма и цо къде докарахте народа и държавата ? Социално през демокрацията се преименувахте от БКП в БСП, а за да сте още по-социални създадохте ДПС след него разни патриотични ОПГ-та, ГЕРБ и Възраждане с които да разделяте суверена типично болшевишки стил на диктатура ! И като сте социален стълб какво социално свършихте като бяхте управляващи и в коалиции, някакви заплати и пенсии опитахте ли да направите конкурентни на запада или постоянно убеждавахте народа, че "ПАРИ НЯМА" ? Нинова вашата болшевишка шайка е ОПГ не е никакъв социален стълб и ви вярват само малоумни наследници на които оставихте живи предците когато избиването интелигенцията на България СОЦИАЛНО ! Шарлатаните сте вие всички бивши, настоящи и "под прикритие" комуноиди!
  • 33 Живков

    5 0 Отговор
    Социалните куфарчета ги раздадохме през 1990 Сега раздаваме социални обещания
  • 34 Възраждане ще остане

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "за това възраждане":

    последната ОПГ създадена от БКП на принципа развявай ПАТРИОТИЗЪМ и ГЕРОИЗЪМ и малоумният суверен ще те подкрепи, защото вече и малоумието разбра, че българинът не се въудошевява от тези две думи и не ги намира за актуални, истина и решение !

    Коментиран от #38

  • 35 Курни!

    2 0 Отговор
    Още не е Първи април.
  • 36 Иван

    4 0 Отговор
    Како, нали предложи оня ден “да не се лъжем”. Защо продължаваш
  • 37 не случайна

    2 0 Отговор
    каква стана тя наи социалните -комунистите с наи много милионери наимного олигарси а уж на приказки наи социалната партия вятър и мъгла
  • 38 са шъ ти помогна

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Възраждане ще остане":

    Строшен ти е компасът и губиш ориентация , за мен е важно кой в каква ситуация се е поставил и какви задължителни ходове са му единствено възможни , в тези задължителни ходове търся съвпадения с моите убеждения .

    Коментиран от #39

  • 39 Има разлика между

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "са шъ ти помогна":

    ФАКТИ и съвпадения, ти правиш ли тази разлика или твоите надежди съвпадат с ОБЕЩАНИЯТА на измамниците ? Знаеш ли как е определението за такава персона - МАНИПУЛИРАНА носител на беднотията и простолюдието !
  • 40 За протокола

    3 0 Отговор
    Десните партии създават блага и пълнят хазната, а левите само ги плюят и упрекват, че не правят нищо за бедните и нуждаещите се. Тогава идват на власт и започват щедро да раздават и да трупат дългове. Когато нещата станат съвсем зле и започне да мирише на фалит на държавата, идват десните и слагат ред - орязват разходите, затягат коланите, стимулират бизнеса, започват да пълнят хазната. Всичко това се използва от левите, които само критикуват липсата на справедливост и грижи за бедните и нуждаещите се и ги свалят от власт. И така си се редуват, а народа е все отдолу и все го омайват.
  • 41 БравоКаке

    1 0 Отговор
    Изброените обхваща всички без джендите, социстите и политиците, не е лошо като идея.
  • 42 Крадлата

    2 0 Отговор
    Крадли къде са парите които открадна с инфлацията?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове