Last news in Fakti

26 Март, 2023 10:43 1 682 96

Юлия Ненкова: Картелът много трудно се доказва, изисква се време между 5, 8 и 9 години

  • кзк-
  • картел

КЗК не се занимава с цените на стоките, защото комисията не е ценови регулатор, казва председателят на комисията

Юлия Ненкова: Картелът много трудно се доказва, изисква се време между 5, 8 и 9 години - 1

КЗК не се занимава с цените на стоките, защото комисията не е ценови регулатор. Ние се занимаваме с нелоялни търговски практики, образуваме дела в случай, че имаме съмнения за картели. Картелът всъщност е споразумение и забранена практика за съгласуване на цени, на пазари, на разделяне и определяне на клиенти - това заяви в студиото на БНТ председателят на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова.

Ще бъдат разгледани всички сигнали и жалби по отношение на цените и да може да бъдат обобщени, да се анализира състоянието на пазара и съответно, ако се окаже това е така да бъдат предвидени и санкции.

"При доказване на картел следва процедура, в която изслушваме заинтересованите страни, каним ги на открито заседание, на което те излагат своите възражения. Първо повдигаме определение за извършено нарушение, връчва се на страната и има право в определения в закона срок да направи такова възражение, да го изслушаме и след което постановяваме решение", обясни Ненкова.

По думите ѝ, решенията на КЗК могат да бъдат обжалвани пред ВАС, а тези за нелоялна конкуренция се обжалват пред Административен съд - София-област. Когато КЗК установи картел, от там успяват да го докажат. Според нея, няма как от комисията да заставят търговските вериги да намалят цените на стоките.

"По принцип картелът много трудно се доказва. Европейската практика е такава, че като време се изисква време между 5, 8 и 9 години. И не случайно мандатите на тези органи там са такива, а само в България мандатът е най-малък като срок", обясни Юлия Ненкова.

От 6-7 месеца наблюдават тези сигнали за проблем на пазара. Едновременно с това КЗК следи и нелоялните търговски практики - като нелоялно привличане на клиенти, дъмпингови цени и всички онези текстове от закона, които регламентират нелоялната търговска практика.

По отношение на картелите, шефът на КЗК обясни, че това е много сложно за доказване, защото договарянето е вербално, а не писмено. А за да докаже комисията, че има такива договорки или съгласувана практика между тях, това трябва писмено да се докаже.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    69 2 Отговор
    Той е доказан от 34 години вече !
  • 2 Сух

    77 0 Отговор
    Всеки ден се чудя и се мая, как ди издържам още тея, и не сме станали и..
  • 3 Боруна Лом

    85 0 Отговор
    ДААААААА, ДО ПЕНСИЯ! КОРУМПИРАНИ ЧИНОВНИЦИ! ДА ВИ НЯМА!

    Коментиран от #60

  • 4 ТаУмВзе

    53 0 Отговор
    До 5 години Приключваме Официално бре! ПОСЛЕДНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА Е. Кво ми лаят за доказване. ЧЕСТИТО!

    Коментиран от #23

  • 5 Само питам

    70 0 Отговор
    8-9 години? Госпожата май ни мисли да балсами. Между другото някой знае ли как стават назначеният в КЗК и какви заплати получават?

    Коментиран от #13, #63

  • 6 ГЕРБ

    58 0 Отговор
    Кой ще ви търпи девет години това са абсурдни срокове

    Коментиран от #36

  • 7 Хахахохохихи

    55 0 Отговор
    Хаха..в каква добра държава живеем
    Аве защо получавате заплати тогава я си стойте във къщи
  • 8 Тиквономика

    49 0 Отговор
    Монополите и картелите са естествени формирования на "свободния пазар", при липса на държавна регулация. От колко години работят веригите и кой им прокара лобистките закони в парламента?
  • 9 Излишни

    51 0 Отговор
    яки службици , виснали на джоба на българския данъкоплатец ! Че и за капак , синчето депутат от гербавите !
  • 10 Хахаха

    48 0 Отговор
    Още едни пиявици вкопчили се в бедния народ и смучат ли смучат..... България първо трябва да се освободи от всички ненужни измислени отдели,от ненужната голяма държавна администрация
  • 11 ЕС фен

    32 2 Отговор
    Мама Ненков, освен че назначи синчето за министър и да защити руския интерес друго
    не направи.
  • 12 ИмаТаковаДвижениеZаВъзражданеНаГЕРБ

    31 3 Отговор
    Преди години Марешки излезна и каза за изнудване от Лукойл .
    Думите му бяха : "Гледаш на колко продава Лукойл
    на колонка и цената само на горе. С всички, на които доставяме работим така"
    Гербаджийката направи ли нещо по въпроса ?

    Коментиран от #24

  • 13 Иван4о

    41 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Изход: Да се закрие/разтуря КЗК - едва ли някой ще забележи липсата му.
  • 14 Минчев

    48 0 Отговор
    След 7 години в сянка г-жа Юлия Нейкова - председател на Комисията за защита на конкуренцията/КЗК/ най сетне се реши да се покаже по телевизиите вчера и днес. Причините са призивите КЗК най после да заработи срещу картелите в България. И какво разбрах вчера и днес от интервютата: че това било много сложно, защото фирмите се договаряли устно, че едно доказване продължавало понякога 7-8 години, а техният бил само 7, че политиците не трябвало да си позволяват реплики, че КЗК нищо не правел и пр. И също, че госпожата не желаела ново удължаване на мандата на КЗК, а само да си изкарат 7-годишният, въпреки че германският КЗК бил 9-години, а в САЩ безсрочен. Слушах тази дама и се чудех как е възможно човек като нея да е възможно да бъде начело на този може би най важен в момента регулаторен орган на страната ни?! Тя вече е вероятно в пенсионна възраст, съпругът й е топ -съдия, а синът - той е несменяем депутат от кохортата на Борисов! Защо трябва да продължава г-жа Юлия Нейкова да се "мъчи" още на тази отговорна длъжност?

    Коментиран от #65

  • 15 Общество

    28 3 Отговор
    Мартелите са на фирмите на крадците от ГРОБ, ДПС и БСП и поставяне под държавен надзор. И конфискация на фирмите им.
  • 16 Макс

    31 2 Отговор
    Щом е толкова трудно, да подава оставка . В България всички се оплакват колко е трудно, а все увеличаване на мандата искат .Питате ли го Толупа все му е трудно да управлява и все за премиер се натиска.
  • 17 А КАКВО

    24 1 Отговор
    ПРАВИ БИБИТКАЩИЯТ ПРЕЗ ТЕЗИ 5-8-9 ГОДИНИ?!??. АААА ДААА. СЪЗДАВАШЕ КАРТЕЛИ. А СЕГА СЕ ПЕНИ. ПЪРВИ И НАЙ ЗНАЧИТЕЛЕН КАРТЕЛ ЛУ КОЙЛ. ДЕСЕТ ГОДИНИ ТОЙ КОМАНДВАШЕ И ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАШЕ НА ДЪРЖАВАТА А ОТИВАХА В КАСИЧКАТА.
  • 18 Фактъ

    38 1 Отговор
    Изключително нелицеприятна и некомпетентна гербаджийка.

    Коментиран от #39

  • 19 Дедо ви

    29 0 Отговор
    Ама какво говориш 7,8,9 год. направо до пенсия
  • 20 мдаа

    31 0 Отговор
    Много е трудно, даже направо е невъзможно да се докаже картел, особено когато и трите мобилни оператори едновременно вдигат цените с един и същ процент. Как да го докаже Ненкова, кажете? Ами не може. Трябват й 5-10-20 години. Следователно тя трябва да е на таци службичка докато диша и да доказва, да доказва, да доказва...
  • 21 100

    32 0 Отговор
    Хаха, 9 години за доказване на картел! Тея или са идиоти или нас ни мислят за идиоти или и двете. Почвам да пазарувам в Пирот, а тук нека си вдигат колкото искат цените. От мен пари няма да видят.
  • 22 СЗО

    30 0 Отговор
    Много мразя някой да ме прави на по-прост отколкото съм! А Ненкова е в топ 3.
  • 23 ТаУмВзе

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Без голословия, ще дам Пример. В квартала има една бяла баба със столче се катери по кофите. Помагаме й с по 5 10 левчета. Тя плаче, че не е просякиня. 41 годин има като даскал по История. Няма пари за инсулин. Де е България?

    Коментиран от #32, #40

  • 24 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИмаТаковаДвижениеZаВъзражданеНаГЕРБ":

    Изхождане са новият проект на старите ченгета
  • 25 Дааааааам

    28 0 Отговор
    Пълни глупости. Лъже като копанарка. Тръгне ли някой да ти разяснява витиевито - колко е трудно, как няма начин, неправилно е, какво ще кажат другите и т. н. т. , значи те лъже в очите.
  • 26 Другарко

    18 1 Отговор
    докато има комунисти във властта, не 9г. 90 години няма да се направи нещо, не против, А ЗА хората!!!
  • 27 яяяя

    20 0 Отговор
    защо ги търпим такива се чудя, не стане ли за 3 седмици и като франсетата 2 млн на площада да палят и трошат и тогава ще се оправят нещата
  • 28 Закривай

    22 0 Отговор
    Контролните институции..включително прокуратурата май много обичат да дават обяснения защо нещата не се случват..тия хора са инструмента които управлява държавата контролира стандарта на живот..безопасността и тн..щом тия не искат да бачкат въпреки независимостта дългите мандати и големи заплати..значи нямаме нужда от тях..тия служби всичките трябва да се преосноват и 90 процента от паразитите да отидат на борсата
  • 29 Айде

    19 0 Отговор
    Ами 33 години не ви ли стигат да видите картелите!?
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор
    Комисия за
    Защита на
    Картелите
    🤔🤔🤔
    Трябвали им ДЕВЕТ години , за да открият и обявят нещо станало ....
    преди ДЕВЕТ години ‼️❗‼️

    Значи да чакаме до .... 2033-та година ,
    за да ОТКРИЯТ , че между ЛИДЛ и Кауфланд има нещо общо
    /собственикът/ ‼️‼️‼️
    Ами що не започнат да им плащат заплатите ДЕВЕТ години НАЗАД 😉😉

    Коментиран от #35, #51

  • 31 Бамбука

    19 1 Отговор
    И така КЗК ни успива, но заплати от порядъка на 15-20 хилки си ги вземат всеки месец за нищо свършена работа. Трудно било, ами марш на пазара на труда. Пет основни доставчици на горива от четири различни рафинерии, с различни производствени и транспортни разходи и с еднакви цени на бензиностанциите. Рецептата е изгонване и да дойде някой с топки на който му се работи.

    Коментиран от #48

  • 32 В кошчето

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    за боклук.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Перо

    16 0 Отговор
    Не може без образование, без никаква подготовка, без практика и методология, наличие на зависимости, да има резултати в борбата с картелите. КЗК, ако чака проверките да се извършват документално, като финансова ревизия, много се лъжат! Както повечето престъпления по НК се извършват и разкриват не документирано от виновната страна, така и тук трябва да правят разкрития, чрез факти, време на извършване, съвпадения в действията и анализ за еднаквост в разходите и цените. Има много признаци, които могат да се документират като неопровержими доказателства! За 6 г. тази КЗК няма нито една реализация. Същото ще бъде и при 10 г. мандат. На десетата година от мандата ще кажат, че няма данни за картел!

    Коментиран от #86

  • 35 Истината

    19 0 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мандата им е 5 години и могат да изкарат два мандата, затова другарката е посочила 5-9 години!

    Коментиран от #38

  • 36 Негерб

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Нали знаеш на кой е майка и коя я назначи тази преди 5 години

    Коментиран от #47

  • 37 Истината

    15 0 Отговор
    КЗК е колективен орган. Тя се състои от 11 души. Член 4 от ЗЗК определя състава й: председател, двама заместник-председатели и осем членове.
    Възнагражденията на председателя на КЗК е в размер от 90 на сто от основното месечно възнаграждение на председателя на Народното събрание(около 10 000 лева).
    Заместниците му са получавали 95% от неговото възнаграждение, а членовете на КЗК - 90% от заплатата на председателя на комисията.
  • 38 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Борбата( смях) на Дон ХИХОТ ‼️
    Какво , ако не картел, е ОПЕК ❗
    А защо офшорните зони, не са морални , ама са законни ❗
  • 39 Алекс

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Фактъ":

    На кого друг от ГЕРБ нослето прилича на нейното ?!
  • 40 Диабетик

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    Инсулина се поема от Здравната каса на 100%, Минималната пенсия за пълен трудов стаж е 467лв. Или ти си измисляш или бабичката, а възможно е и двамата.

    Коментиран от #46

  • 41 един

    9 1 Отговор
    Трудно се доказва,особено като дадеш над 85% от данъчните складове на Лукойл и задължиш всеки който иска да внася горива да минава през данъчните складове на Лукойл!На практика пазара на горива в България е даден само на една фирма- на Лукойл!

    Коментиран от #42

  • 42 И за да се

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "един":

    разбере това са нужни 9 години?
  • 43 Сделано в ГЕРБ

    17 0 Отговор
    Таз е майка на оня рехавия и мъжа и е съдия..това ако не са зависимости цялото семейство да е на държавна издръжка и
    познайте дали не са като кученца като им свирне някой приятел на наш приятел
  • 44 Даниел

    10 0 Отговор
    В България има нов вид управление -фамилното
    Предполагам ,че е доста работа да се проучи кой на кой е роднина в парламента и по разни комисии,но информацията ще е доста любопитна и би разкрила сфери на влияние.
    Оказва се,че докато КЗК открие картел и договорки ,давността за наказание ще е изтекла!
    В нашата държава има повече комунисти от Русия !
  • 45 Какво не наред с България

    3 3 Отговор
    Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило и бандата му преследват и убиват свирепо Българи, а Главният Прокурор Гешев и МВР не реагират!?Има ли журналисти, май не!Има ли Президент, Премиер, Политически лидери май не!Зашеметени или корумпирани!? Мирослав Германов
  • 46 ТаУмВзе

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Диабетик":

    Пич, тва казва бабата. Аз не съм експерт по инсулин и пенсионна уж реформа. Щом мислите, че лъжа ще ви я снимам, ако я намеря. Или позволят снимката.

    Коментиран от #52, #55

  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "Негерб":

    Май по-важно е кой е мАжОт й ...

    .... избран за съдия в Конституционния съд от Общото събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд
  • 48 Груьо

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бамбука":

    Да се уволни незабавно гопожата и да се назначи нова комисия, с обявени функции и срокове за отчитане!
  • 49 Хан Крум

    9 0 Отговор
    Кое му е трудното?
  • 50 Наблюдател

    14 1 Отговор
    Не открили проблем при веригите, при банките, при застрахователите, при мобилните оператори, при медиите и...Но открили при Лукойл и от Европейската комисия ги похвалили, за тези анализи. Да видим дори най-големият идиот ще се сети ли защо.. Интересно, че единственото нещо, което в България е по-евтино спрямо всички страни в ЕС са точно горивата, за разлика от мляко, месо, такси на банки, оператори и...Явно много им се иска и тук всичко да вземат отново те за да стане като с млякото.
  • 51 Фондация "Костя Копейкин"

    12 4 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За Копейкин и "ВrъZраждане" няма по-голям враг на "българщината" от неправителствените организации или "чуждите магазини, изнасящи милиарди левове от България".
    През август 2022 г. лично председателят на партията се заканваше да изгони Lidl от страната и призоваваше за бойкот срещу веригата, която обвиняваше в "ограбване и унижение на българските граждани".
    По ирония - именно в този период съпругата на Костадинов - Велина - като част от Управителния съвет на учредена през 2021 г. фондация - е кандидатствала и спечелила конкурс , а финансирането е осигурено от Lidl България чрез управителя на магазина ... пред който копейките си разиграваха скеча .

    Коментиран от #82

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Име

    12 0 Отговор
    Тамън ще ми излезе ред за "Жигулата" и - ще има и това.
  • 54 да да

    14 0 Отговор
    Докат откриете един картел и току виж сина ти с обърнатия нос се пенсионирал.
  • 55 Дадох ти

    10 0 Отговор

    До коментар #46 от "ТаУмВзе":

    много точен и конкретен отговор,но ме изтриха.
  • 56 С такива тетки

    18 0 Отговор
    И 100 години няма да стигнат

    Коментиран от #58

  • 57 К З К Корумпирани ояли се Чиновници!!

    17 0 Отговор
    Юлия Ненкова!!! Председател! На вас ще ви трябват между 50 и 90 год да докажете, че има Картел??? С тея от Картелите сте Едно ОПГ!! НЯМА Прокуратура, затова си развявате Байрака!! Нови не корумпирани хора в КЗК!!
  • 58 Перо

    19 0 Отговор

    До коментар #56 от "С такива тетки":

    Синът и е депутат от ГЕРБ, а тетката работи към общината от 45 г. От 6 г. е решила, че е и специалист по въпросите на КЗК! Тази комисия е безсмислена с такива кадри!
  • 59 баба Меркел

    17 0 Отговор
    вие май искате да се пенсионирате в някоя комисия по разследване
  • 60 Без спор

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Боруна Лом":

    Трудно и е да си върши работата на дясната ръка на Тиквун! С него е от времето на кметуването му. Сложена е тук не да върши работа а да ги пази и да взема тлъста заплата.
  • 61 филип ейджи

    13 3 Отговор
    Държавата е за бой. Всякакви тетки се изредиха да ни кажат, че украинските яйца са безвредни.

    Само защото един селяндур се направил на предприемач и внесъл 2,5 млн.

    Не ни интересува дали вие казвате, че са безвредни.

    Подкрепяте един престъпен режим и сте готови да ни накарате да ядем всяка отрова.

    Вредни или безвредни, ние не искаме да ги купуваме.

    Нямате право да се гаврите с този народ.

    Маркирайте ги като „украински“ и тогава ги допускайте до пазара.

    А най-добре изобщо не ги допускайте.

    Пречите на българските производители да продават по пазарите, защото нямали документ за произход.

    Демек, не са ги купили от борсата.

    Какъв документ за произход представяте от Украйна?

    Тази агенция по храните е за затвора отдавна.

    Все едно са назначили родата на Менгеле там.

    А Агенцията за защита на потребителите е съучастник.

    На всеки престъпник, залял пазара с вредна продукция.

    Много искам доказателства, че тази продукция се доставя на пазарите в Западна Европа, Великобритания и САЩ.

    Давайте, покажете ни как ония лапат боклуците от Украйна.

    Богомил Бонев
  • 62 Василев

    22 0 Отговор
    Гледах тази самодоволна Гербаджийски калинка, разплула се самодоволно на дивана при Любенов. Години спане и нищоправене или по-скоро дейност за прикриване на Гербаджийските и Депесарски мафиотски картели. Вън с шутове, никакво удължаване на мандата.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бай Ганюз

    7 0 Отговор
    Вашта е лесна - ори,мели , яж . Нашта и ногу трудна - иска ногу времи и пари , разийш казано
  • 65 само ти отговарям

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Минчев":

    Като я гледах на диванчето на Любенов, как се беше изтегнала просташки с изпънати и кръстосани крака, как и стърчеше дебелия корем - реших, че няма начин сама да се оттегли. Очевидно трябва да я изтърпим още 6 месеца до края на мандата й.

    Коментиран от #73

  • 66 Име

    7 0 Отговор
    Това ще стане мания - както и да е.

    Просто не им пазаруваме е решението - умрял от глад няма на практика.

    Както и французите - без много обяснения.

    Ако имаш деца - както и да е - обаче - защо ще пазаруваш скъпо.

    Българско сирене - равно на вносно синьо сирене - айде, предпочитам вносното.
  • 67 разтурване

    10 0 Отговор
    Този орган трябва да се закрие, никаква работа не вършат.

    Коментиран от #91

  • 68 бай Ганьо

    9 0 Отговор
    В КЗК няма нито един експерт по конкурентно право. Там са турили един "професор", бивш съъветник на Гоце, после в ЦИК, после конституционен съдия, сега от квотата на ДПС-важното е да има служба 25 години на държавната хранилка!
  • 69 незнайко

    11 0 Отговор
    Госпожо Ненкова , защо не си гледате пенсията и старините а сте тръгнала да обяснявате как нещо НЯМА ДА СТАНЕ ? В ЕС такава била практиката ! Преди да влезем в ЕС каква беше практиката ? Това със сигурност го знаете ! Сигурно не Ви стига пенсията, че продължавате да РАБОТИТЕ защото ПАРАТА прави БОГАТСТВОТО !!!

    Коментиран от #72

  • 70 Павел пенев

    14 0 Отговор
    Тази патка иска да ви каже,че трябва още 9 години да седи на мекото столче с 5 хил.лева заплата за да докаже че има картел. Какво нахално нищожество. От няколко дни в този сайт всички коментари са за закриване на тези две излишни корумпирани комисии- КЗК и КЗП.
  • 71 Ненко Руменов

    10 0 Отговор
    Ненковица бе дясна ръка на Софиянски, докато онзи бе кмет и раздаваше на свои хора евтино общинско имущество-жилища, терени, обекти, магазини, търговски площи.Така доста хора се облажиха-купиха за жъълтистотинки терени или построени обекти, после ги отдават под наем на банки и фирми и прибират по десетина хиляди евро на месец наем.

    Коментиран от #80, #81

  • 72 Лапанчев

    12 0 Отговор

    До коментар #69 от "незнайко":

    Тя се е захлабила още докато бе в Столична община, мъжът и бе съдия във ВКС-зам. председател дори, после конституционен съдия със заплата 11000 лева, сега взема пенсия 85% от заплатата, те си определиха пенсиите-самите "съдии" от КС. синчето-депутат.И всичко от държавата, като са толкова кадърни, да отидат на свободния пазар на труда.
  • 73 баба Гицка

    10 0 Отговор

    До коментар #65 от "само ти отговарям":

    Коремът и е като стар испански мех за вино. Тия хора не си знаят парите.
  • 74 ДОКОГА?

    11 0 Отговор
    Докога ще търпим тия паразити в тази безсмислена комисия? Колко излишни или раздути агенции, комисии, дирекции, комитети, управления, служби, бюра има в държавата? Колко пари отиват за изхранването на чиновниците?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Реалист

    10 0 Отговор
    Да трудно е докато ни мине мандата. Не ви е срам герберска подлога. И син и мъж.
  • 77 тъп_сайт

    8 0 Отговор
    ГЕРБ са това-пълни простаци умеещи само да крадат
  • 78 Иван

    4 0 Отговор
    Како, на вас и 100 години няма да ви стигнат. Сещаш ли се защо? Ако го напиша ще ме изтрият.
  • 79 Демократ

    8 0 Отговор
    КЗК е създадена с целта, която изпълнява и всичко ще може да се промени едва когато престане да съществува. Сега тя поддържа монополите, определени от държавата да ограбват целия народ и да поддържат мафията корумпирани управници. Когато държавата смени управлението с ще приеме правила за създаване на свободна търговия и пазарна икономика, базирани на реална конкуренция.Всичко друго са празни приказки на безскрупулни хора с власт. Тази жена е майка на наглия герберски министър Ненков, свързан с много кражби , а мамчето му казва коя е законна и коя не. Имаше ли някакъв закон за конфликт на интереси? Предизборно се рекламират най-наглите нарушители на законите в страната и лъжците и крадците,доказали се в дългото 12 годишно управление на Герб. Безсрамието им е безобразно да прехвърлят дългогодишните си престъпления на управлявалите едва 7 месеца. Българите живеят в България и които могат да мислят, ще решат искат ли крадци и лъжци да ги управляват.
  • 80 Минчев

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ненко Руменов":

    Имате право. Някъде прочетох преди време, че нейният син Румен Ненков живее в същата жилищна сграда, в която се намира звездният апартамент на Цветан Цветанов.

    Коментиран от #87

  • 81 Демократ

    6 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ненко Руменов":

    Трагедията на България се дължи на въртенето в сферата на властта на едни и същи доказани мошеници и корупционери, които на определени периоди,вероятно стриктно следени от ДС- КГБ сценаристите, се пускат на политическия хоризонт от различни контролирани партии. Като проследите най-опасните за България политици, ще видите колко партии са сменили и голяма част от тях вместо в затвора са в Парламента и всички други властови позиции. Ако в избирателния закон ясно е записано, че не може да се кандидатира за депутат човек, със съдебно досие, без висше образование, с професионални провинения, ще настъпи пълно прочистване на Парламента. Всичко е свързано със законите, приемани от бандитите в Парламента.
  • 82 Браво

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Този копейкин в момента е най-опасния човек, в България, който проповядва насилие и агресия между българите и факта,че прокуратурата не го закача,доказва,че той е част от кремълския сценарий за създаване на хаос и разруха в България. Човекът, който счупи една плоча на съветския паметник в знак на протест срещу лъжата,изписана там, беше веднага арестуван, а този лае вече 2 години непрекъснато от трибуната на Парламента и призовава към преврат ,насилие,насилствено влизане в Парламента и нищо не му се случва. Има ли Конституция закони еднакви за всички?

    Коментиран от #84

  • 83 А не,не

    5 0 Отговор
    никакви такива! Направо до пенсия!Калинкиии.! Всички сте за уволнение! Некадърници и подкупени чиновници!
  • 84 Само Възраждане !

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "Браво":

    Амерските подлоги-в затвора!
  • 85 Бабов

    5 0 Отговор
    Тази неприятна баба няма ли най-после да се пенсионира? Не се ли ояде, не се ли налапа, докога ще бъде на издръжка на данъкоплатците ? Ами тези около нея- един псевдопрофесор-комунист и разни други , посочени от партийните номенклатури ? За пет пари работа не са свършили.
  • 86 Калинка

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Г-жа Ненкова е юристка. И аз съм завършил право в СУ. От един курс сме. Значи сме учили едно и също. Нямаше по наше социалистическо време конкурентно право. Откъде е нейната експертиза? Къде й е дипломата, която я прави най-компетентният човек в Б-я в областта на монополите, картелите и т.н.? Правото не ни прави експерти, другари!!!

    Коментиран от #88, #89

  • 87 Ненков Александров

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Минчев":

    Уточнение: синът и се казва Александър Ненков, депутат от ГЕП, а бившият и мъж е Румен Ненков, делегат на последния конгрес на БКП, на който партията се преименува на "БСП".. Тримата в едно семейство олицетворяват разделението на властите нагледно.

    Коментиран от #96

  • 88 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Калинка":

    И при социализма, и сега не се учат много дисциплини в правния факултет, по които са се навъдили експерти - застрахователно право, банково право, медицинско право, капиталови пазари и пр. и пр., а виж все юристи са начело на всички комисии, които управляват тези ресори. Скоро юристите и зъби ще ни вадят.
  • 89 отговор

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "Калинка":

    Нейната "експертиза" е в следното: близка до всяка власт, изпъълнение на всякакви поръчки, послушност, изпълнителност, задоволяване на интересите на олигарси и партийни дру,гари, както и на казионни парвенюта,влизане в сферата на постоянната чиновническо-партийно-мафиотска номенклатура, "лоялност" го казват нейните господари.
  • 90 моля да се изисква проверка

    3 0 Отговор
    от чужди експерти на компетентността на шефове и членове на разните комисии и агенции. Сериозен изпит както сега се провеждат изпити за съдии, адвокати, асистенти и прочее експертни длъжности. А да не минават само през проверката на Бойко, Борисов и Пеевски. Може и през тях, но нека първо баш специалисти да ги изпитат по специалността.

    Коментиран от #92

  • 91 за закриване са всички "независими

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "разтурване":

    комисии - КЗК, КЗП, КЗД, КФН и други. Пълни са с политически назначения от хора без образование, лапат пари и не вършат работа. Така че, ПП-ДБ - стига сте гонили само Михаля, а вижте и ни освободете от безсмислието и ненужността на тези комисии. Много пари ще спестите. Към тях прибавете и БАН.
  • 92 Браво!

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "моля да се изисква проверка":

    Бойко и Пеевски са експерти по крадене, лъжене,заобикаляне на закони, простащина, дебелащина и милиционерщина. България няма нужда от такива експерти, а от истински професионалисти експерти и съвсем няма нужда от тези мафиотски комисии и агенции.
  • 93 Нико

    5 0 Отговор
    Госпожо Ненкова, корупцията в България е НАВСЯКЪДЕ. Може би и в КЗК. Всеки корумпиран се стреми да не прави това за което е назначен. Мисля че Вашият случай е точно такъв. В Германия осъдиха за нелоялна конкуренция крупен производител само за ....4 месеца. Вземете случаите с Гугъл които бяха решени за 2-3 месеца. Вашите срокове, 8-9 години звучат несполучливо и най-малкото глупаво. Забатачването на данните и документите е Ваш специалитет. Така , че за тези години мандата Ви ще изтече, без нищо да работите или да има някакъв резултат.
    Явно така е в България- разрешено е всичко , безнаказано и брутално. А на Комисиите и Държавните органи погледите се настрани от проблемите.....към парите.
  • 94 Тази госпожа

    2 0 Отговор
    От гората ли е хваната или си мисли че и ние сме калинки
  • 95 фаре ниенте бараме си фара

    3 0 Отговор
    Резнете й шнурчета на тая ояла се превтасала госпожа, която е мързи и задника си да премести. Тия комисии и агенции да се закриват. Заплатаджии и нищо друго.
  • 96 Минчев

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Ненков Александров":

    За името сте прав - грешката е моя. Колкото до партийната принадлежност на бащата на Александър Ненков, нормално е да е членувал някога и в БКП по понятни причини. После хиляди като него пак по понятни причини отидоха в СДС, после някои минаха и през НДСВ-то, но почти всички бивши "партийци" сега са на служба в ГЕРБ. Е, вече някои започват тихомълком да се присламчват към ПП-то, но и това е разбираемо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове