Last news in Fakti

26 Март, 2023 14:02 759 39

Георги Свиленски: БСП иска таван на цените, мир и запазване на българското семейство

  • избори-
  • бсп

Когато БСП участва в управлението, има ръст на доходите, на пенсиите, на социалната политика  

Георги Свиленски: БСП иска таван на цените, мир и запазване на българското семейство - 1

„БСП в редовното правителство повиши доходите на българските граждани, актуализира пенсиите,увеличи детските надбавки, социалната подкрепа за младите семейства и за децата.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за
България“ в 24 МИР – София Георги Свиленски в ефира на БТВ.

По време на предизборен дебат той обясни как може да бъде преборена инфлацията: „Трябва да се сложи таван на цената на основните стоки, както направиха редица европейски държави до момента. Това е единствената работеща мярка, която може да бъде наложена веднага и ще даде ефект“, категоричен е той и допълни, че също така трябва да се възстановят селското стопанство, производството на зеленчуци и плодове, както и животновъдството.

Социалистът даде пример със ситуацията във Франция, Испания, Португалия, Черна гора, Сърбия, Словакия, Северна Македония и Турция, където има таван на цените и няма празни рафтове в магазините.

Свиленски посочи какво ще направи БСП за младите хора: „До 26 години освобождаване от данък общ доход. Предлагаме 600 лева при раждане на първо дете, 1200 – при второ, 1700 – при трето. Предлагаме 350 лева помощ за всеки ученик. Всичко това е изчислено и обезпечено“, заяви той и допълни, че тези политики партията вече ги е предлагала и отново ще ги предложи в бюджета за 2023 г.За пенсионерите БСП ще настоява за преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен доход – 2021 г.

По темата за енергетиката Георги Свиленски заяви: „Ако преди 6 години Борисов не беше спрял проекта АЕЦ “Белене“, сега щяхме да имаме атомна електроцентрала и евтин ток. Българската държава трябва да си завърши проекта с двата български реактори, които са купени и ги имаме. Остава да бъдат платени 6 млрд. и ще стане за 6 години“, обясни той и допълни, че двата нови реактора, които предложиха от ГЕРБ, ще станат след 30 години и ще струват 30 млрд. лева.

Другата голяма тема, която притеснява българските граждани, е войната и опасността България да бъде въвлечена в нея. „Това може да стане, като даваме военна помощ и не дай си боже – военнослужещи. Социалистът посочи какво
трябва да се случи – преговори, мирно решение на конфликта и прекратяване на войната. „Това, което предлага китайският план с 12 мерки, който се подкрепя вече от Макрон и от германския канцлер. С решението си ЕС да изпрати 1 млн. патрона, няма да постигнат мир“, категоричен е той.

„ГЕРБ и ПП-ДБ са едно и също. Те искат 3% дефицит, не искат повишаване на доходите, на пенсиите, не искат таван на цените. Алтернативата на това е БСП – ние казваме таван на цените, повишаване на доходите, посочи социалистът. БСП показа в последните парламенти, че може да говори, че е най-диалогичната партия.

„Затова сме търсени от всички политически сили – защото изслушваме, даваме предложения, даваме решения. Когато БСП участва в управлението, има и ръст на доходите, и на пенсиите, и социална политика – такава, каквато искат българските граждани“, посочи Свиленски, а кого биха подкрепили след изборите, ще стане ясно от вътрешнопартийно допитване до всички членове на партията.

По отношение на джендър идеологията той представи български учебник по “Човек и природата“ за 6-и клас, в който пише за еднополово привличане и поставя задача на 12-годишните деца да дискутират различните видове сексуална
ориентация.

„Затова БСП организира референдум против проникването на джендър идеологията в българското образование“, обясни той.

На финала Георги Свиленски се обърна към българските граждани: „Ако искате България да не бъде въвлечена във война, инфлацията да бъде овладяна, чрез таван на цените. Ако искате да бъде запазено българското семейство и да не бъде въведена джендър идеологията в българското образование, гласувайте за “БСП за България“ с номер 1“, призова той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    А Корнелия изнася оръжие за Украйна.Едно говорят друго вършат.
  • 2 Иска

    18 2 Отговор
    власт срещу празни обещания ! Той щото неговото семейство запазил , че другите ще пазел ?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бамбука

    15 3 Отговор
    Герб и ПП/ДБ били едно и също. Само заради тази откровена лъжа им се полага на БСП да отидат в небитието, като ИТН и другите производни на слугинажа към вожда и почетния.
  • 6 ха ааа

    7 3 Отговор
    Прав си баджанак на първо място е семейството!!!
  • 7 Георги Николов

    17 6 Отговор
    Нали уж не сте като ГЕРБ. Защо говорите небивалици? Таван на цените означава дефицит, черен пазар, купони и срив. Не се научихте!

    Коментиран от #26

  • 8 БСП на Бунището

    15 4 Отговор
    80 % от младите хора живеят без Брак ..70 % от сключилите брак пък се развеждат...Какви семейства им се привидя на тези Червени цървули....А да си Джендър е Биология ,не Идеология...Биология ,товарищи,Мутации от ядрената централа в Чернобил,когато народа не знаеше че хрупа ядрени марули и краставици...Престъпници!!!
  • 9 Брейй бг-комуноидите искали

    12 5 Отговор
    да живеят в МИР, което означава, че още живеят във времето на октомврийската революция и дават "свидни" жертви, те не са в нашият МИРЕН свят, днес явно те воюват в Украйна на страната на Путякин и се страхуват от гибел ! С такива ОПГ шайки като БКП/БСП ще гнием още в беднотията ! Колко ттябва човек да е прост за да не разбере болшевишката манипулация и заплахи ?
  • 10 хихи®

    10 3 Отговор
    Това трябва да го е измислил Румен Гечев!!
    Същия този беше в периода 1995 – 1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов.
    Правителството станало известно със ЖанВиденовата зима. Недсотиг на храни, долар 3хил.лв., пенсии 3 долара, заплати 5.
  • 11 Винету

    8 5 Отговор
    Отивай при джуджака заедно с Курнелка, целувайте, клякайте и го молете за мир. Газ ви даде, и мир отзад ще ви даде.не забравяйте да вземете с вас и пРезидента, и илиянчето, че тя знае как се кляка на дясно коляно.
  • 12 Абе възродител на простотията

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДеПеСарско библиотекарската мафия":

    тази елементарна за манипулиране реч я "дръж" от терасата на Копейкин пред "каракудите" от кафявия гьол ! Нямате шанс вие смотаните копейки в следващи избори след като масово маскарите всички други по този просташки начин присъщ само на простаци разбира се !
  • 13 Маркс и Енгелсн

    5 2 Отговор
    Жените общи децата на държавата
  • 14 комунистче

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДеПеСарско библиотекарската мафия":

    някой се е облажил, 7 500 000 000 лева активи, и оня дебелия ни накара ние обикновенните спестители да платим цената за осигурените депозити, изпразни фонда, не съм чувал някой от директорите на тая банка, да е отишъл в затвора за 10 или 15 години, регулаторите и БНБ също имат своя дял от отговорността, такъв случай е имало в Южна Африка, но там е ставало въпрос за 200 или 300 милиона долара, КТБ е мащабен скандал и афера за нашите размери, по голям по размери от банковата криза в 1996 и 1997 години, и няма как да го скрият или заметат под килима, дали някой се сеща да пита дали банката ПИБ върна държавния заем, който и дадоха, никой не пита за това повече, 35 години фалшив преход, игра на демокрация, и ченгесарски номера
  • 15 Аве

    7 5 Отговор
    Скрийте се с това бсп, 30 години лъжете-мажете с единствена цел да сте във властта, не по-малко опасни сте от пп/дб/герб, които са върха на наглосста и кражбите. Никой не ви вярва вече, Курнела лъже нон-стоп без да се притеснява, като за световно, къде сте тръгнали пак да ни заблуждавате???
  • 16 Васил

    6 3 Отговор
    Ама като дойдоха изборите тогава ли се сетихте а цяла година доихте народа и не се оплаквахте!
  • 17 КОЗЛОДУЙСКИ КОЗЕЛ 🐐💨

    2 4 Отговор
    АЗ ПЪК ОБИЧАМ ДЖЕЙНДЪРИ
  • 18 Добрева

    8 4 Отговор
    Др.Свиленски беше толкова”убедителен”в диспута с Цънцарова,че отказа и шепата поддръжници на БСП да гласуват.Мънка,дъфчи,говори едно и също и разбира се на всяка втора дума споменава Нинова.Абе,кой ще гласува за такъв ретрограден тип и от там за партията?Никой! Очаквах да нападне по-яко баджанака си,но се насмете и пропусна.Семпъл човек заел се с политика без да е прочел един ред що е това и как се прави?Куха лейка😩
  • 19 Минева

    3 2 Отговор
    Ако участвахте в правителство на ББ, дали щяха да ви финансират социалните мерки?
  • 20 Свиленски,

    7 1 Отговор
    а ти защо не си запази твоето, и сега си баджанак на президента. Твоята бивша вкара ИТН в политиката като троянския кон, и с това разруши няколко парламента, както и едно много читаво правителство.
  • 21 един

    5 0 Отговор
    Тоя демагог иска да си взема цялата заплата,за него няма ни таван, ни реализация на продукция!Щял да слага таван,и който го е преминал тоз таван кво прай?Или ще отреже заплатите на работниците които партията на Свиленски уж защитава!Аман от комунистически некадърници,няма ли кой да им набий малко акъл в главата,то бива тъпанарщина ама тяхното минава всички граници!
  • 22 ЧОЧО

    6 1 Отговор
    Не сме забравили и фалитите от вашето управление.А доходите с които се хвалите инфлацията ги стопи предварително.
  • 23 Баджанак!

    7 1 Отговор
    Още не е Първи април.
  • 24 Абе свиленски, щом бсп иска такива

    7 0 Отговор
    неща, нека се оттегли от политиката и ще се случат и още по-хубави неща за България и народа
  • 25 1923

    4 0 Отговор
    бкп иска да мине четирите процента поне още веднъж, давай корнело, след теб червените ще са само лош спомен
  • 26 Умен по цялата глава

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Георги Николов":

    С пряка намеса на Изпълнителната власт в Пазара отиваме пак в Развития Социализъм и Комунизъм....Тва си знаят Комунистите учили недоучили Планова икономика - тва правят...Те друго не знаят.Над Интелектуалните им възможности е...Гнусни червени цървули!!!
  • 27 БеСПишко

    7 1 Отговор
    Този ли човек с разводи агитира за здраво българско семейство??:-))))))
  • 28 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    А тези, които вече са се развели, ще ги събирате ли ? С тия сапунени мехури станахте за смях !
  • 29 Ха-ха-ха...

    6 0 Отговор
    "Ако искате да бъде запазено българското семейство"... А?!?... Какво запазване на семейството?! Този не беше ли парясан? Или виновна е бившата му жена, че го е направила в главата като "благороден елен", пък той даже и нее разбрал, докато не започне да минава през вратата настрани...
  • 30 Най-важното

    2 1 Отговор
    Синчето да работи за американци, българските работодатели не плащат достатъчно на златната рожба.
  • 31 шопендар

    3 0 Отговор
    ЛОЗУНГИ,ОБЕЩАНИЯ-НО И ТЕ НЯМА ДА ГИ СПАСЯТ,СЛЕД КАТО СТОРИХА ХИЛДИ ЗЛИНИ НА НАРОДА НИ,ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ ПОЛИТИКАТА
  • 32 Болшевишки мишки

    6 0 Отговор
    Баджанак Тези сме ги слушали слушали Време е да смените плочата и да не пречите както помоща за Украйна
  • 33 Милчо Мицков

    5 0 Отговор
    Къде ли се чеше,като гледа жена му как се гушка с Румен?
  • 34 Не става така

    5 0 Отговор
    Този само крещеше на политическия дебат по БТВ снощи! БСП са партия, която унищожава България! Няма друг ефект от тях!
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Това ,което иска бсп не емир.те искат русия да унищожи украйна!!!Това света не го иска!Това е известната фолософия изучавана в симеоново.Нарича се софистика.С красторечие и на пръв поглед с благородни идеи защитаваш нападателят ,а не жертвата.За да има примирие,руснаците трябва да освободят земята на украйна и да се приберат в кочината си!Псле да отговарят за варварствата пред съда в хага!Естественно това ще стане,но като му дойде времето !
  • 36 Фатки а спрете се!

    4 0 Отговор
    комунист до комуниста ръсят мозък от вашия сайт!?!?! Дайте думата на интелигентни хора в сравнение с тия––– овчари, общи работници от строежите, хората от чистотата и др. неграмотни, и неуки НО без купени дипломи като тия!
  • 37 Като глупаци...

    3 0 Отговор
    30 години не спряха да лъжат народа наречен офце, комундели с различни политически партии и коалиции, Станишев,, Доган, милярдери станаха заради простобразованото скотовъдно население на България, бат Бойко и Цецо кумът и те мазнаха от месеца пък сега евроатлантици станаха заради изборите и балерини ще станат. А всичките танцуват пред и във руско посолство с поклон до губернатора другарката митрофанова......
  • 38 някой

    0 0 Отговор
    Браво, Свиленски!
    Ставате за конкурса Мис Свят.
  • 39 БСП най крадливата партия

    2 0 Отговор
    Червени боклуци благодарение на вас България е ограбена и унищожена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове