Last news in Fakti

28 Март, 2023 11:28 767 51

Радев: Ако искаме държавата ни да се развива успешно, трябва да заложим на силно образование

  • румен радев-
  • държава-
  • развитие-
  • образование

Държавният глава постави въпроса за съдържанието на учебниците и учебните помагала по ключовите предмети като български език и литература, история

Радев: Ако искаме държавата ни да се развива успешно, трябва да заложим на силно образование - 1
Снимка: БГНЕС

Образованието трябва да бъде водеща национална цел и ако искаме държавата ни да се развива успешно, трябва да заложим на силно образование. Това заяви президентът Румен Радев на кръгла маса по проблемите на образованието - "Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество", която се провежда под неговия патронаж.

Държавният глава постави въпроса за съдържанието на учебниците и учебните помагала по ключовите предмети като български език и литература, история, съобщават от БНР.

"Затова и този въпрос ще стои - какво ще правим с нашите учебници и програми по тези, пак казвам, важни дисциплини. Ще бъдат ли те бизнес за някой, средство за прокарване на определено влияние на други или държавата трябва да се ангажира най-отговорно с тези процеси на разработване и отпечатване на тези учебници", коментира държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Вчера беше късно фуражка! 90 процента са Неграмотни, в най добрия случай.
  • 2 ПСР

    26 8 Отговор
    Като го слушам,все едно отново съм в соцказармата.Лозунги,лишени от смисъл клишета,кухи фрази.Това трябвало,онова трябвало-мъдрец.Всеки знае какво трябва.Но не се получава.И с фалшиво вдигнат юмрук,не се получи.Пълно разочарование.

    Коментиран от #39

  • 3 Васил

    12 22 Отговор
    Добре че имаме президент на място да ни отсрамва пред света. Фашизоидите още не могат да си простят че го допуснаха до президентския пост.

    Коментиран от #26

  • 4 Радо

    24 5 Отговор
    От това по-силно образование накъде? 52 университета на 6 милиона народ и всеки десети дебил е доцент или професор!

    Коментиран от #18

  • 5 Немо

    9 17 Отговор
    Този ,без съмнение е най /ма - най/ големият мръсник в България ,той ни довлече на главите престъпниците от ПП ,той ни повлече в инфлационната яма /чрез ПП/ДБ и сие и служебните си правителства/ и той ни смрази и с Русия ,и със Запада.
  • 6 Павел

    10 14 Отговор
    Евроатлантизмът ни докара дебилизъм, това е истината.

    Коментиран от #15

  • 7 ПРЕДЛАГАМ КОЙТО НЯМА КНИЖКА ЗА САМОЛЕТ

    4 4 Отговор
    И 10 ГОДИШЕН СТАЖ НА НЕГО ...............ДА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА ПОЛИТИК !
  • 8 гост

    16 10 Отговор
    Образование водено от руZофили.. не мерси.
  • 9 гост

    12 9 Отговор
    Тъпа кратуна народа мизерства и гладува бе пустиняк тои за образование ми плямпа инпиичмант фатмак
  • 10 Юмрук

    13 5 Отговор
    Радевче ,ама какво стана с вдигнатото юмруче?! Какво стана с "Мутри - вън"?! То,твоите мутри се оказаха,далееч-далеч по крадливи,лъжливи,алчни,безскруполни,нагли,арогантни,бездарни,безумни и опасни от тези,които тогава визираше с вдигнатото юмруче и те и само те ни докараха до сегашното жалко дередже! Нещо да кажеш?
  • 11 съвипусник на Румен Радев

    9 6 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач когато се касаеше за нещо по-сериозно и отговорно.
    Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Издигаха го по партийна линия, подготвяха го явно за номенклатурчик.
    И ето го вече като най-висш такъв – президент на България. Обаче всички ние, които служихме с него, отлично знаем що за човек е той и че поставянето му за държавен глава е фатална политическа грешка за съвременна България.
    Защото той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо членството на България в НАТО и ЕС.
  • 12 НЕКА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ КОЙ КАК Е СТАНАЛ

    9 4 Отговор
    ГЕНЕРАЛ И МЕНТЕТАТА ВЕДНАГА В ЗАТВОРА ИЛИ СИБИР ! СЪЩОТО ДА СЕ НАПРАВИ И С ЗАВЪРШИЛИТЕ ХАРВАР ШАРЛАТАНИ ... ЕДНА ОТ КОИТО Е РУЖА - НАЙ ИЗДИРВАНАТА !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Олиен

    8 4 Отговор
    Тоя отначало ми беше симпатичен и вдъхваше доверие.Тотал провал в последните месеци. Сега дъвче образованието . Поредния , който се чуди какво става с образованието. Сигурно не вижда тоталната неграмотност на половината от учещите се , че ИЗ провинцията малцинствата завършващи основно , не могат да си напишат името. Че привикват учител при директора , ако пише двойки на полу човеците. Че се следи да има само бройки за да има учители… и заплати. И оня умник от горе се загрижил за качество. Жалка работа.
  • 15 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Павел":

    Това се нарича Болонската система.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Любо

    6 8 Отговор
    Късно е Радев, соросоидите, евроатлантиците и ционистите отдавна се постараха да разтурят нашето образование с цел овладяване на държавата и зомбиране на младите хора. Същото направиха и с всички други държавни системи. Целта е завладяване на нашата територия и изтръгване на дълбоките български корени.
  • 18 Възрожденец

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Като шмекер-Копейкин, който навсякъде се представя като доктор, защото написал нещо си за "Двичението на русилите в Европа".
    Но на никой не му прави впечатление, че бавноразвиващия се е учил 11 (ЕДИНАДЕСЕТ) години право . Що за де бил трябва да си ?! А и някой го е издържал през това време, а и още 4 години преди това за "Българистика".
  • 19 Стоянов

    11 4 Отговор
    Кухи фрази.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 НЯКОЙ

    5 3 Отговор
    Днес и в областен град е получен сигнал във всички училища за поставени бомби! Децата панически са извеждани без връхни дрехи на студа, учителите са звъняли на родителите да си ги приберат! И питам - умишлено ли се всява паника в хората и кой и как провежда мерките, необходими в такива случаи ??? И още питам - ще излезе ли Президентът да успокои народа и да заяви, че това е външна терористична атака ??? Ще чакаме и ще видим ???

    Коментиран от #25

  • 22 1111

    10 5 Отговор
    Най-напред заложете на достойното заплащане. Образованите искат да работят в нормална държава!
  • 23 Защо

    9 6 Отговор
    Не спреш малко да ни се показваш като Гешев и Кюлчев всичколозите.Толкова ниско си паднал ,че само тъпанари можеш да впечатлиш руска подлога.Стига ни се натрапва Отврат.Импийчмънт!
  • 24 История в документи

    9 4 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител. (мутрата Борисов също беше популизиран от слаФчо)
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - агент Гоце номинира Радев от партия АБВ.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва и льотчика от шеста позиция при вътрешното гласуване на БСП става първи.
    - Решетников се среща с носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА Бойко Борисов
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева
    - .....
    ....
    Та слафчо и бойко винаги са слугували на ДС-КГБ мафията

    Коментиран от #28

  • 25 толкова ли е трудно

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "НЯКОЙ":

    Охрана и видеонаблюдение във всички училища.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Град Симитли

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "История в документи":

    Голяма тъпня, браво!
  • 29 Първо

    5 2 Отговор
    Да направят учениците да ходят от девет до три на училище в светлата час на деня а не в пет сутрин Иван осем вечер да се прибират
  • 30 Този

    12 4 Отговор
    Надмина Тиквата и Гешо по пиар.Сега фърчилото със служебните матрьошки като "оправи" инфлацията скочи на образованието .Стига лозунги и показ ,поне нещо да свършихте за хората,не само тинтири минтири приказки мутренски.Импийчмънт!
  • 31 Минева

    6 1 Отговор
    Силно образование? Да се натоварват децата с неща, които да наизустяват без да разбират? Това изобщо не е образование. Децата трябва да могат да търсят информация, да я разбират и да я прилагат. Трябва съвременно образование!

    Коментиран от #41

  • 32 Гласувал

    6 5 Отговор
    Голямо разочарование е този Радев, откакто влезе във втория мандат се държи безобразно, подпира ГЕРБ, прави мръсно на ПП/ДБ и се слага на Путин.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    7 4 Отговор
    КОЯ "държава",тази на МУТРИТ€ И Ч€НГ€ТАТА ЛИ, НА Ч€РВ€НИТ€ РОЖБИ-ОЛИГАР$И ЛИ,
    тази ДЕТО МЛАДИТЕ НАПУСКАТ ЛИ, тази НА Б€ЗПЛАТНИТ€ u$a БАЗИ ЛИ....?

    ФАТМИ,НЯМА НУЖДА ДА НИ УБ€ЖДАВАШ В $ЪВ€Т$КА ВЛА$Т!

    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!
    78г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    ЛУСТРАЦИЯ!
    НОВ НАРОДЕН СЪД!
  • 37 !!!?

    7 3 Отговор
    Радев става все по-досаден с лицемерието си и откровените лъжи...като Путин !!!?
  • 38 за кой става дума

    2 0 Отговор
    и кой ще образоваш ,,,
    Пенсионерите ли.

    Младите гледат кучета и не правят деца.

    Мъже с чорапогащи деца не правят.
    Мустакати каки също
  • 39 коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Само си представи

    2020 г юмрука беше правилно вдигнат.

    2023 г БОЕЦ го рисуват с петолъчка.
    Аджеба кое е правилното

    3 години съсипия на държавата
  • 40 Минева

    5 0 Отговор
    Министърът на образованието ням ли е, радевче?
  • 41 БСП на Бунището

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Минева":

    Радев е искал да каже Силово образование - да правят лицеви опори и коремни на висилка и после марш на скок в пълна бойна екипировка - ми той тва е учил - тва изисква...Строй сее Равнис..Мирноо!!!Разберете го накрая - Военните да си стоят в Казармите!!!!Забрана за Политическа дейност при военните и след Пенсия!!!

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    СИЛНО?????????Образованието не е силов сполт!!!Качественно образование и висок морал,това тлбва да има в Школото !
  • 44 този....

    1 1 Отговор
    не ми се казва какъв,когато казва нещо,преди да го каже,го е прочел от соцлозунг на стената в помещението,където се намира. като т.колев в двойникът. а вие,бг журналистчета,го цитирате,сякаш е айнщайн.
  • 45 Абе Ръмбел натювски

    4 1 Отговор
    Нали дедо Шорош и хамерикъЗаБългериъ добре се грижат за дезобразованието!
  • 46 СВОБОДЕН

    2 2 Отговор
    Много е прав Президента, само че овцете от БОСТАНА НИ (99,9%), нямат даже капка мозък да го проумеят.
    Прочете ПРОТОКОЛИТЕ НА ЦИОНИСТКИТЕ МЪДРЕЦИ БЕЕЕ, стига сте махали крачоли в дискотеките.
  • 47 Коко

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "БСП на Бунището":

    Ти няма ли да се кандидатираш? С тези мнения тук да знаеш колко хора ще те подкрепят на изборите. Давай поне 10 души от пишещите тук ще гласуват за теб!
    Дано ти стигнат тези гласове хи хи хи
  • 48 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Наглия московски агент пак се прави на умен и загрижен .
  • 49 Преди това

    0 0 Отговор
    трябва да заложим на силна проевропейска политика.
  • 50 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    КАКО ЩЕ ЗАЛАГАШ / НАШИТЕ ПАРИ ЛИ ...................................................................
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол