Last news in Fakti

28 Март, 2023 12:46 1 416 47

Николай Радулов: Целта на бомбените заплахи не е нещо друго, а предстоящите избори. Да се създаде паника сред хората

  • николай радулов-
  • бомбени заплахи-
  • избори-
  • паника

Т.е. тук интерес от подобно нещо биха имали партиите, които имат твърд електорат, които и камъни да падат, пак ще отидат да гласуват, и разбира се, тези пък, които се колебаят, ще си кажат: "Обстановката е толкова нажежена, защо трябва да ходим да гласуваме?“, коментира експертът по сигурност

Николай Радулов: Целта на бомбените заплахи не е нещо друго, а предстоящите избори. Да се създаде паника сред хората  - 1
Снимка: Нова телевизия

Очевидно е, че целта на тази акция по изпращане на имейли с бомбени заплахи не е нещо друго, освен създаване на паника в населението преди избори и силно затрудняване на действията на органите за обществен ред и сигурност по отношение на противодействието на престъпленията, свързани с предстоящите избори. Това каза в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. "Както виждате вие, органите за обществен ред и сигурност: МВР, прокуратурата, ДАНС се опитват доста усилено в навечерието на изборите да разкриват нови, да респектират стари познайници, които са добре известни по отношение на купуването на гласове и на фалшифициране на резултатите от изборите. Тъй като на всички е ясно, че ресурсът, с който разполагат органите на обществен ред и сигурност, е сравнително ограничен, и той до известна степен е ангажиран и в други, много сложни процеси, като противодействието на миграцията, увеличаващата се битова престъпност, та този подход, който ние виждаме, определено е направен да намали пресата върху заминаващите се с изборни престъпления. Това е моето виждане.“

Според проф. Радулов тази акция е насочена и към училищата по ред причини. "Първо, защото където и другаде да бъде отправено предупреждението, няма да има такава степен на гласност от една страна, от друга страна, всички ние ценим най-много своите деца, така че дори и да се съмняваме в истинността на телефонното обаждане, ще се направи всичко възможно децата известно време да бъдат отстранени от училище, училището проверено подробно. Така че ще бъдат загубени и сили, и средства, ще бъдат загубени учебни часове, ще бъдат притиснати родители, които ще трябва с тези деца по някакъв начин да реагират, в дните, в които ще са отстранени от училище, да им отделят повече внимание. И тъй като на всички е ясно, че голяма част от изборните секции са в училищата, това според мен е била и целта – да се създаде уплах в хората, които имат намерение да отидат да гласуват. Т.е. тук интерес от подобно нещо биха имали партиите, които имат твърд електорат, които и камъни да падат, пак ще отидат да гласуват, и разбира се, тези пък, които се колебаят, ще си кажат: "Обстановката е толкова нажежена, защо трябва да ходим да гласуваме?“. Очевидна е целта. Целта е не нещо друго, а предстоящите избори.“

Независимо какво си мислим, тези заплахи трябва да бъдат приети сериозно, категоричен е експертът. "От тези 100 заплахи една да се окаже действителна, ще бъде непоправим резултатът след това. Ако се извърши терористичен акт, след това жертвите не можем да ги възстановим и върнем“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    8 14 Отговор
    Руска тролска група е установена с цел да сплаши хората защото повечето секции са в училищата , да ги откаже да гласуват и да излязат само наивниците бедни прошляци на Копейкин който забогатя на техен гръб

    Коментиран от #18

  • 2 ДС активист

    5 6 Отговор
    Осемдесет години, СТИГАТ!
  • 3 Може

    9 1 Отговор
    Нали българските ИТ спешълисти били едни от най-най-най ...
    Или те бачкат, за който плати най-много и каквото поиска ?

    Коментиран от #6

  • 4 Кокорчо

    6 6 Отговор
    Путин е виновен.
  • 5 ТрампЛин

    4 11 Отговор
    Трябва да си абсолютен дебил за да не разбереш от къде идват тези атаки!

    Да пожелаем на всички русофили у нас, крепко здраве и дълъг живот, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България!!! Да живее България!!!
  • 6 Митрофанова

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Може":

    Вече работят за мен!хи хи хи
  • 7 честен ционист

    10 7 Отговор
    Целта на бомбените заплахи е да въведат дистанционно гласуване в Кочината, та Кира и компания да печелят всеки път с едно кликване на мишката презокеанаска.
  • 8 Болшевик

    15 3 Отговор
    Забранете ДПС-ДС за да тръгне държавата!
  • 9 Фонтан

    5 1 Отговор
    от червен мозък изригна !
  • 10 Сотир

    4 9 Отговор
    А кой има твърд електорат само Дпс и тяхното отроче Израждане.
  • 11 Правилно Радулов! Определени партии и

    8 2 Отговор
    Кръгове искат да има страх и по ниска избирателна Активност!! ВСИЧКО Е МНОГО прозрачно и видимо!!
  • 12 Ела и виж

    11 0 Отговор
    Купувачите на гласове сега вече са спокойни. Няма кой да ги гони, защото полицията има по важна работа. А познайте кой е поръчал тоя цирк.
  • 13 Отвсякъде наднича грозна руска ....

    2 6 Отговор
    Интернет атаката, при която към десетки училища в България бяха изпратени имейли със заплаха за поставена бомба, най-вероятно е дело на хакерска група, която се занимава с политически екстремизъм. Това заяви пред БНР бившият началник на отдел "Кибепрестъпления" в ГДБОП Явор Колев.

    "Хакерски групи, които се занимават с политически екстремизъм, с всяване на паника и страх в обществото. От анализа, който направих от материалите, разбира се, които бяха в медиите, мога да заключа, че атаката е чуждестранна, разбира се, група, най-вероятно от Руската федерация. Изпратен мейл от 09:00 часа до множество училища в страната в различни градове, големи градове и има за цел да разстрои общественото мнение." - коментира той.
  • 14 ТрампЛин

    9 5 Отговор
    За бюлетина с номер 12! За ПП-ДБ! За Бъдещето на България!!!

    Да пожелаем на всички русофили у нас, крепко здраве и дълъг живот, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България!!! Да живее България!!!
  • 15 Пръц

    2 0 Отговор
    Здрасти ! Хвани ми го разтри !
  • 16 Демократ

    4 3 Отговор
    Прав е, не случайно обек на атаки са училищата,където ще се провеждат изборите. Нашите русороби работят заедно с руските кибертерористи и фабриките за тролове на пригожин и резултата е налице. За мафията е важно да е на власт с цената на всичко.
  • 17 СЛЕД БОЙКО ПОТОП

    5 2 Отговор
    ПУТИН ГИ ПИШЕ ТИЯ РАБОТИ , ВИДЯХ ГО В ЕДНО КАФЕНЕ В МОСКВА !
  • 18 ИСТИНАТА

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Излезте и гласувайте масово за да може вредните , марионетни, Анти Български клики ДПС и Израждане да останат извън парламента! При 65% избирателна активност те са аут. Това е целта на руската тролска атака! Да откаже колкото може повече хора да гласуват и да вдигнат процента на ДПС и Израждане. Чалгаря е аут с 1,8% колкото му дават агенциите, нека погребем завинаги и другите проектирани в лабораториите на олигархията групировки!
  • 19 ОЩЕ НА 02 04 ПП И ДБ ЗАЕДНО С ГЕРБ

    6 2 Отговор
    ЩЕ СА В ЗАТВОРА !
  • 20 БОЧКО

    8 4 Отговор
    Кочините на ГЕРБ и ДПС яко ги тресе. Този път ще гризнат дръвцето. Да са живи и здрави младите, защото те са тези, които ще изметат тази 80 годишна смеат.

    Коментиран от #24

  • 21 НА ВТОРИ АПРИЛ СИЧКИ НА ГЪБИ !

    3 0 Отговор
    ИЛИ ЗА ТЕМЕНУЖКИ - СТАВА СТРАШНО СЛАДКО !

    Коментиран от #33

  • 22 брях, брях,

    4 0 Отговор
    много народ се е стреснал гледам?!? вече ще гледа за путин под кревата като си ляга! смешници!
  • 23 Хаха

    5 1 Отговор
    За какво да ни сплашват господин дс агент, като ги мразим всичките безплатно и знаем, че са едно котило и няма смисъл да ходим да гласуваме.

    Коментиран от #31

  • 24 МЛАДИТЕ КРАДЦИ

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "БОЧКО":

    ТЕ СА ПЪПЪ И ДЪБЪ................ ТЕ СА МЛАДИ КОЛКОТО БОКО И СА СЪЩИ КРАДЦИ КАТ НЕГО !
  • 25 Един

    4 1 Отговор
    Глупост, този старец си разказва приказки, колкото да не заспи.
  • 26 ВНИМАВАЙТИЕ С ПУТИН ЧЕ ИДВА НАРАМИЛ

    3 1 Отговор
    ВЪЖЕТО НА 03 04 23 И ЩЕ СЛОНИРА МОШЕНИЦИ!
  • 27 Опорка

    6 3 Отговор
    Целта на бомбените заплахи е да се раздуха колко лоши са руснаците по всички възможни медии на хранилка при Козяк
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Прав е

    7 1 Отговор
    Затова, отиваме да гласуваме -против войната и НАТО.

    Коментиран от #45

  • 31 Има смисъл да гласуваш

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха":

    За чиста съвест и против войната. Избери мирна партия, колкото и да не я харесваш. Проатлантската ще те прати на фронта. А ти дори казарма не знаеш какво е.

    Коментиран от #38, #43

  • 32 ТрампЛин

    3 3 Отговор
    На Изборите в неделя масово с бюлетин №12! Не се страхувайте от руските хакерски заплахи за бомби!!!

    Да пожелаем на всички русофили у нас, крепко здраве и дълъг живот, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България!!! Да живее България!!!

    Коментиран от #35, #40, #42

  • 33 Напротив

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "НА ВТОРИ АПРИЛ СИЧКИ НА ГЪБИ !":

    На втори април гъбите са отровни. Дори ядрени.
  • 34 нннн

    3 0 Отговор
    Прав е! А кои са партиите с твърди ядра? Според мен ГЕРБ, ДПС и ДБ.
  • 35 Прав си

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "ТрампЛин":

    Бюлетина №3 -против войната на фащ

    Коментиран от #39

  • 36 Ибриков

    3 0 Отговор
    Ха сега да видим коя партия има твърд електорат? Ако е малка няма смисъл от заплахи. Остават първите две от ежедневните реклами. Едната е от скоро и няма как да го направи, защото и липсват структури останали в държавния апарат. И последно как не се разбра откъде е заплахата?
  • 37 Теляк

    0 0 Отговор
    Дъртото мазно и продажно ченге се уреди в ИТН като трамплин за политическа реализация единствено с цел материално облагодетелстване. Като видя, че не му излизат плановете смени отбора срещу тлъста комисионна.
  • 38 Панайотов

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Има смисъл да гласуваш":

    Трудно ще те разберат. Ако поне 85% гласуват нещата ще се оправят. Дано те послушат. По-добре да влезе малка партия, отколкото досегашните.

    Коментиран от #41

  • 39 Асан

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Прав си":

    Фъргам бело на Копейката
  • 40 Мамул

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ТрампЛин":

    Дано те качат на самолета, инак ще драпаш за място на колесника. Майтап, Уили! Никой няма да се занимава с безличници!
  • 41 Ако гласуват 85%

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Панайотов":

    Израждане ще имат 3%.А БСП 1 процент
  • 42 Да изселим

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "ТрампЛин":

    Копейката от България!
  • 43 ТрампЛин

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Има смисъл да гласуваш":

    Що за руменрадеви тъпизми?? Коя партия е ЗА войната? Няма такава! Има такива подържащи агресора, и такива които защитават жертвата!!!


    Да пожелаем на всички русофили у нас крепко здраве и дълъг живот, за да наслаждават на Свободна и Независима от русия България!!!
    Да живее. България!!!
  • 44 ГРЕШНАТА МАДОНА С ГОЛЕМИТЕ БОНБОНИ

    1 1 Отговор
    ТЕ ИЗБОРИТЕ
    И БЕЗ ЗАПЛАХА СА
    УМРЕЛА РАБОТА.....😁
  • 45 Аз и моето семейство

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Прав е":

    Този път няма да гласуваме за Възраждане.Товса е самата истина!
  • 46 пешо

    0 2 Отговор
    на краварите номерата
  • 47 Минева

    1 0 Отговор
    Демерджото да работи без фойерверки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол