Last news in Fakti

31 Март, 2023 22:01 998 24

Алек Алексиев: Интелектуалците у нас се скатават, липсва гражданска позиция в артистичното общество

  • артистично общество-
  • проруска ориентация

Гласувам винаги, защото вярвам, че с годините животът тук ще се промени в положителна посока, казва актьорът

Алек Алексиев: Интелектуалците у нас се скатават, липсва гражданска позиция в артистичното общество - 1

"Интелектуалците у нас се скатават. Липсва гражданска позиция при артистичното общество. Артистите имат трибуна и имат възможност да споделят каузи, неправди, да изразяват позициите си. Някои хора просто нямат позиция. Други ги е страх. Има хора, които искат да са си близки. Други искат да са удобни. Това е много тъжно... Всички много внимават къде стъпват. Това е дори депресиращо".

Това каза пред БНР Алек Алексиев.

На раздаването на театралните награди "Икар" актьорът и продуцент и съпругата му - режисьор и актриса Яна Титова, излязоха на сцената на Народния театър "Иван Вазов" с тениски с надпис "Морфов". Алексиев носеше и значка с украинското знаме. "Не виждам г-н президента на Република България, на когото бих искал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България!", каза актьорът от сцената.

"Самият факт, че с една тениска успяхме да провокираме такъв голям интерес към позицията е показателно... Президентът ни отдалечава от Европа. Той не е последна инстанция и не взима решенията той. Аз се плаша от неговите изказвания... В обществото има хора, които се отнасят агресивно към това, което направихме, други са мотивирани и вдъхновени. Това не е нещо ново за нас. Не за първи път заявяваме какво мислим".

Алексиев допълни, че му е все по-трудно да разбере къде се намираме ние като общество:

"Много хора са с инжектирана проруска ориентация. Трябва да виждаш трезво. Красотата на демокрацията е, че можем да критикуваме дори тези, които сме избрали. Можем да бъдем техни критици и да ги връщаме в правия път. Вярвам, че сме доста съпричастни с украинците".

Той сподели, че гласува винаги, защото вярва, че с годините животът тук ще се промени в положителна посока:

"Вярвам на определни хора, които са част от дадена политическа партия".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драгкуин парти за 80к

    28 3 Отговор
    в артистичните среди сте само ге йзе р до ге йзе ра и тук там някой уж пребит ми н дил
  • 2 Последния Софиянец

    29 9 Отговор
    Вчера една голяма група укри обядва в заведението ми и се хвалеха че заминават за Слънчев бряг.А ние се потим в кухнята да ги издържаме.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    21 5 Отговор
    Изкачи 100 пъти Шипка и ще разбереш, дженд!
  • 5 Този е

    29 7 Отговор
    Нещастник! Просто и точно.
  • 6 Скрий се бе

    27 8 Отговор
    миризлив небръснат фашистки боклук. Какъв артист си ти жалко самозванче.
  • 7 просто коментар

    8 7 Отговор
    не може голем режисьор да не си оправи зъбите и да чисти кариесите с език.
    не може същия да ми излиза с килимчи на врата за да скрие нещо
  • 8 Пет пари

    22 5 Отговор
    Понеже "много хора са с инжектирана проруска ориентация", да попитам този свежарка как стои въпроса с американско инжектираните? И също какво знае за руснаците и познава ли лично такива? Също така като се мята на амбразурата за укр, какво прави тука, а не е на фронта лично да си защити ТАМ каузата. И откъде-накъде ще изисква личната му кауза да бъде държавна политика, че пък и държавния глава (който много добре знае какво е война) да му уйдисва на истериите?
  • 9 какво толкова

    21 4 Отговор
    още един нещастник с украинско знаме. Въпросът е защо все още не е отишъл доброволно да се бие за справедливата кауза на нацистите? Иначе е прав - интелектуалците у нас се скатават, в смисъл - не заемат украинската позиция. Обаче пдевдоинтелектуалците ни проглушиха ушите с нацисткия възглас "Слава Украине". Добре, че все още имаме интелектуалци, които са повече от псевдоинтелектуалците като това недоразумение и жена му, която никой не е чувал.
  • 10 Да поразсъждаваме

    17 3 Отговор
    Тениските бяха черни с надпис Морфофни знака за анархия. Обръщението е към Президентът за парламентарна република, и в подкрепа на Украйна. Това е позиция манджа с грозде. Вие "успешните"интелектуалци май сте някакви придворни шутове. Нали във вашия сериал биха актриса, защо не си изразихте гражданската смела и честна позиция, за защита на по-слабата страна. Или Диана е била силната страна, която е бита. Разбирам ви, всичко е заради суетата да бъдете нещо голямо, когато сте нещо малко.
  • 11 Ентелектуалци, ама друг път

    12 2 Отговор
    В кой свят живее този човек? Демокрация? Критика? Съпричастност с Украйна.....
  • 12 дудуков1

    4 3 Отговор
    цитат
    Президентът ни отдалечава от Европа

    преди три години вдигнатия юмрук ни приближи - нали така.
    преди 18 месеца шекерчо и кокорчо казваха за фигуранта- С ВАС СМЕ.
    днес искат пичмент.
    е не може така
    или си так или вако - да не пиша простотии за банан
  • 13 БЪЛГАРИН

    2 4 Отговор
    Не се скатавам бе. Ще гласувам за ГЕРБ!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 76ж24уй

    5 2 Отговор
    Поговорката не лъже - засилил се здраво, насред мегдана да пръдне, па се посрал до ушите.
  • 16 Чочо

    9 1 Отговор
    Страшен лумпен е тоя пръдльо.
  • 17 Чики-Рики

    5 1 Отговор
    Боклуджанка, какво разбираш от политика и от Украйна!Та ти тъкмо си се родил и тя е станала държава! Даже, като говориш на сцена или по принцип, нищо не ти се разбира, защото,,съскаш,, и ,, фъфлиш,!Ако сам се чуеш или гледаш, направо ще паднеш от,, ужас,,!А за скорошната си ,, изцепка,, заслужаваш да те направят,, труден за гримиране,, , бъди сигурен!
  • 18 ефдрсд

    6 1 Отговор
    Това заблуденото недоразумение, излезе и като един фашист започна да дава слава на другарчетата си бандера фашисти в Украйна. А бе недоразумение, това че си заблуден си е твоя работа, ами защо трябва да ни налагаш собствената си глупост и на нас българите? Всеки има право да е прост, ти си си избрал да си много прост, защо ние българите трябва да те търпим и да те подкрепяме? Да се махаш от България и да ходиш при фашагите в Украйна след като толкова много се харесвате. И спрете да се мислите за големи интелектуалци, една шепа самозвани бок луци. Не ни пречи да живеем, както и ние не ти пречим да си прост, мИрси.
  • 19 Чекмеджан ефенди

    7 1 Отговор
    Отивай в Окрайна да се биеш. Продажник.
  • 20 Продажник

    7 1 Отговор
    И тоя и второразряден актьор....ти не си интелектуалец ..а актьор бе ..при това слаб ....интелектуалците са съвсем различно нещо ...и като ти е мила укра..йна ...марш натам.....бок..Лу к
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 чарли чаплин

    1 1 Отговор
    Това нахъсано комсомолче не знае,че на това което става в момента ,едно време му викаха маккартизъм.
  • 23 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 0 Отговор
    КОГАТО НЯКОЙ ГУБИ ПОЧВА ПОД КРАКАТА СИ ПРАВИ ИЗЦЕПКИ ЗА ДА СИ СПОМНЯТ ЗА НЕГО.
    ТОВА НАПРАВИ И ТОЗИ ЧОВЕК, НО ЗАЩО ИЗПОЛЗВА ДЕЦАТА СИ ЗА ПАРАВАН.
    КАТО ТОЛКОВА ОБИЧА УКРАЙНА, ДА ВЗИМА ПУШКАТА И БЕГОМ ТАМ.
  • 24 Аззззззззь

    0 0 Отговор
    Политиците се постараха вече никой да не им вярва. Работят единствено и само за себе си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове