Last news in Fakti

8 Април, 2023 22:02 3 844 134

Проф. Калин Янакиев: Овладените медии са с основна вина за намаляващия брой избиратели

  • професор калин янакиев-
  • правителство-
  • герб-
  • продължаваме промяната-
  • възраждане-
  • демократична българия

Всяко коалиране с партията на Бойко Борисов носи негативи за съответната партия, заяви философът-богослов

Проф. Калин Янакиев: Овладените медии са с основна вина за намаляващия брой избиратели - 1
Снимка: БГНЕС

"По-голямата част от медиите през изминалите месеци се постараха всячески да внушат на българите, че истинското тяхно желание, на българските избиратели, е в България непременно, на всяка цена, да има редовно правителство. Мисля, че това по-скоро бе внушение от страна на медиите и на свързаните с тях политически централи, отколкото наистина на българските избиратели. Ако българските избиратели действително искаха непременно редовно правителство, те щяха да отдадат определено доверието си на една от двете големи партии или на един от двата големи полюса - на рутинното блато на ГЕРБ или на демократичните партии "Продължаваме Промяната и "Демократична България". Както виждате, това не се случи".

Такава позиция изрази за "Фокус" проф.Калин Янакиев, философ, богослов, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски", коментирайки темата ще има ли редовно правителство след изборите на 2-ри април.

"Аз не мога да бъда сигурен ще се състави ли такова правителство, още повече, че не е трудно да се прецени, че ако то се състави по някакъв начин именно от ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", и двете формации ще понесат значителни загуби. Ще ги понесат и ако успеят да съставят редовно правителство, и ако не успеят да съставят редовно правителство", допълни проф. Янакиев.

Според него, всяко коалиране с партията на Бойко Борисов носи негативи за съответната партия: "От изминалите 10 години управление на ГЕРБ ние много добре знаем, че всяка политическа формация, която се съюзи с това образувание ГЕРБ, обикновено губи и достига практически даже до унищожаване. Ще трябва да си дадете сметка, че подобно съвместно управление на демократичните сили и ГЕРБ имахме в онова правителство, в което собствено правосъден министър беше Христо Иванов и който трябваше да го напусне, и след което правителство Реформаторският блок буквално изчезна от политическата сцена. Ще трябва да си дадем сметка, че при последния мандат от управлението на ГЕРБ същото сполетя и т.нар. "патриотични партии".

На фона на сътресенията в зоната на демократичното и отлива на избиратели, Проф.Янакиев сподели опасенията си от разрастване на партията на Костадин Костадинов: "Всички, които не участват в изборите, нямат въобще политическо съзнание. Ако те смятат, че с неучастието си в изборите дават урок някому или променят ситуацията в България, това означава, че те чисто и просто не могат да мислят. Не можеш да седиш със скръстени ръце и да казваш: "Нито един от тези, които са на терена, не ми харесва, защото искам нещо друго", и да не правиш абсолютно нищо, за да се появи нещо друго, или не правиш нищо, за да изискаш от тези, които са на терена, да направят нещо във връзка с това, което ти искаш, във връзка с твоята воля. Това е политическа безпомощност, това е, фигуративно, разбира се, казано, политическа олигофрения".

"Онова обаче, което силно ме безпокои, хайде, нека го кажем така, у сънародниците ми, е най-вече високият резултат на политическа партия "Възраждане". Този "възраснал" радикализъм свидетелства първо, за абсолютно изветряне на спомените за тоталитаризма. Изглежда младите поколения, които не са го и подушвали, вече нямат чувствителност към тоталитарни призиви, обещания и закани, каквито отправя "Възраждане", каза проф.Янакиев и добави:

"И тук ще трябва да кажа отново, че основна вина за намаляващия брой избиратели носят в България тотално овладените от една особена мрежа, полукриминална, медии, които се постараха да внушат, че между политиците и хората има някакъв антагонизъм, че политиците са тяло, което не зависи от избирателите си въобще и поради тази причина настроиха много немислещи хора към това да не гласуват, смятайки, че ще променят нещо с тая работа. Това са две групи хора с ниско политическо съзнание. Едната е тази, която не гласува, а другата е тази, която маниакално, истерично гласува за българските фашисти от "Възраждане".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    52 83 Отговор
    Това е най-добрият коментар на ситуацията с изборите. Браво!

    Коментиран от #6, #16, #85

  • 2 Мдаа4788

    77 18 Отговор
    Борисов е компрометиран политик и няма място в политиката на Бългапия.
    "А неговия покровител в ЕП стана политически токсичен след обиска на централата му в Брюксел!
    Полска десноцентристка партия отмени поканата си за посещение идната седмица във Варшава на председателя на ЕНП Манфред Вебер, след като във вторник (4 април) белгийската и германската полиция обискираха централата на ЕНП в Брюксел като част от текущо разследване за корупция по време на предизборната кампания за Европарламент през 2019 г."
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прав е човекът

    74 46 Отговор
    50% за Възраждане на следващите избори. Който стои вкъщи гласува за фашагите.

    Коментиран от #75, #110, #127, #129, #130, #131, #132, #134

  • 5 Глюпости , пич

    34 8 Отговор
    Партиите ще го барат , щом не могат да се разберат ..
  • 6 Не е баш така!

    36 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Някъде 50% от коментара му е добър...!
  • 7 Миризлив пор

    51 10 Отговор
    Е до там ли стигнахте? Философ и богослов? А бре господа списващи (не журналисти) някой букмейкър ще ви даде по ясна реална картина на положението. Просто там всеки "връзва" реални пари а не мечти! На ясно е, че мечтите са безплатни но пари се печелят трудно!
  • 8 Така де

    34 30 Отговор
    Защо авторът не казва кой подкрепи Румен Радев за президент и направи правителство с БСП. Това не изигра ли лоша шега на ПП-ДБ? Или това предателство не е удобно да го коментираме?
  • 9 Майна

    98 29 Отговор
    Този ,,богослов,, е притеснен от възхода на ,,Възраждане,,..?!
    Значи да си за защита на националния ни интерес и православните ни ценности е ,,плашещо,,..???
    Позор за това изказване, толкова е ,,мерзко,,..

    Коментиран от #15, #65, #115, #120

  • 10 Санчо

    77 22 Отговор
    Алоу, Янакиев, на следващите избори "Възраждане" ще са втора политическа сила. Благодарение да ПП-ДБ!

    Коментиран от #24, #30

  • 11 ужас(истински)

    22 49 Отговор
    Точен коментар. Респект!
  • 12 Точно така господине,

    23 52 Отговор
    като се прибави към тях и слабоумното и опростачено население и се получава резултат - РУСОФИЛСКА БЕДНОТИЯ !
  • 13 Майна

    65 13 Отговор
    Господинът явно няма елементарни познания що е фашизъм..
    Отказвам се да коментирам, не искам да слизам в...тинята на ,,този,,
  • 14 Донки Хот и Сан Чопанса

    47 17 Отговор
    Извинете,какъв богослов...
    Той човекът прилича повече на дявол.
    Та това ме подсеща за израза как дяволът четял евангелието...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЗАПАДНА ОТЧАЯНА ИСТЕРИЧНА ПРОПАГАНДА😄

    51 13 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":



    "...на рутинното блато на ГЕРБ или на демократичните партии "Продължаваме Промяната и "Демократична България"."


    Поредна зле прикрита ПРОПАГАНДА - "демократичните партии" 😃😁😄






  • 17 Майна

    66 12 Отговор
    Един съвет към Възраждане- заведете дело за ПУБЛИЧНО ИЗКАЗВАНЕ на ,,господина,, ,който директно ви квалифицира като фашисти..., без да сте участвали в управлението
  • 18 Майна

    15 5 Отговор

    До коментар #15 от "Какъв национален интерес бе":

    За още дългове за наследниците ли си пледираш...
    Човек се припознава в отсрещния, определението ,,овца,, показва ..кой,,блее,,..

    Коментиран от #28

  • 19 Поредният жмульо

    44 9 Отговор
    майкопродавец на мафията зад ПП и ДБ! Днес изкараха всичката гнус!
  • 20 Джордж Оруел

    15 50 Отговор
    Не са фашисти. Нещо много по-лошо са: петата колона на руско-съветския болшевизъм!
  • 21 Колега

    67 13 Отговор
    Оооо, ама това е г-н Янакиев, храненика на фондация Америка за България поне от 10 години! Не може да се кара на една заплата в това вълчо време, нали Калине?
  • 22 Мда

    26 11 Отговор
    Истината е точно такава, каквато се описва в статията. Този бил богослов, онзи бил пожарникар, някой си цар Гембъл си върнал имотите за 800 дни, Борисов ни постави твърдо на последно място в ЕС и Европа за около 8000 дни. А медиите в България, например Нова ТВ са щатски с подизпълнител само за цвят. Нова ТВ е герб телевизия, там самият Борисов и прислугата му дават мъдри мнения. BTV е горе-долу същата, националната Кошлукова герб медиа е факт. Толкоз...
  • 23 Одит

    12 17 Отговор
    Не медиите са виновни а липсата на чувството за отговорност в българите.
    След изборите излизат пред народното събрание на протести, че това или онова не им харесва! Ако всички бяхте на изборите щеше да е друго!
    Има и гражданска отговорност а не само привилегии че ни се полагат права!
    Трябва да се въведе задължително гласуване както е в Гърция и Белгия – членки на Европейския съюз, други две са Люксембург и Кипър.

    Коментиран от #82, #95

  • 24 Миризлив пор

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Санчо":

    Благодарение на пп-дб герб ще е първа, възраждане 2-ра, Корнелия ако не сгази лука 3-та, иначе отпаднала, ДПС и накрая ПП кой излъгали извън страната, излъгали!
  • 25 Човекоядец

    24 2 Отговор
    Ако искате редовно правителство на всяка цена, ви предлагам правителство от канибали.
  • 26 Гофрен

    56 6 Отговор
    Да, но не Възраждане зове за забрана на ПП и ДБ, а точно обратното. Евроатлантически глашатаи надават вой, че Възраждане трябвало да бъдат спрени с всякакви средства! Ами спрете ги, но на полето на политиката! Другото е жълтопаветен фашизъм!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Нямаш нищо над раменете

    7 36 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    щом говориш за дългове ! Знаеш ли, че дори САЩ като най-силна икономика имат създадени изкуствени дългове за да се развива икономиката им успешно, знаеш ли Китай като просперираща,икономика колко им са дълговете, знаеш ли, че ти имаш ДЪЛГОВЕ към ОБРАЗОВАНИЕТО си ? Как да ти обясня, че ти дори дължиш на Копейкин ДЪЛГ "разбиране", защото не разбираш как те будалка ?

    Коментиран от #31, #32, #41

  • 29 разума

    7 34 Отговор
    Професоре много сте прав.
  • 30 ха ха хааа

    5 28 Отговор

    До коментар #10 от "Санчо":

    Нали не си мислиш , че България ЩЕ се върне в лоното на СССР ... 🤫
  • 31 И ти дължиш

    19 8 Отговор

    До коментар #28 от "Нямаш нищо над раменете":

    на оня отпадък на мафията лъжеца кирил петков, амъ с ко да рзбереш? А с простотията си дължиш и на страната си, амъ все тая! На кой му дреме за поредното нищо?

    Коментиран от #45

  • 32 Майна

    29 4 Отговор

    До коментар #28 от "Нямаш нищо над раменете":

    Не е лошо да попрочетеш какво става в САЩ , пък тогава да коментираш...
    Но за това се иска повече от попрочитане , а източници, което за теб ще е трудно...
    А и...осмисляне, може би изискванията са непосилни..
  • 33 нннн

    32 1 Отговор
    Питам жената - не ще редовно правителство на всяка цена. И аз не искам. Абе, на кого му трябва правителство на всяка цена? Всяка цена???
  • 34 Такива като този ни убиват

    48 4 Отговор
    Този преди време яростно защитаваше Истанбулската перверзия и плюеше по собствената ни Българска православна църква.
    Отвратително е ..
  • 35 Поп

    24 3 Отговор
    Доста глупости
  • 36 Фон дер смях

    46 8 Отговор
    А защо този богослов не си зададе въпроса, защо хората гласуват за Възраждане? Не, не защото са лумпени, пияници и прочие, както се опитват да ги изкарат американските рупори тук. Оказа се, че за Възраждане са гласували най - много висшисти.

    Коментиран от #38, #55

  • 37 От кухнята

    12 46 Отговор
    Чухте ли какво разправял копейката, щял да връща задължителната наборна служба, ще взима войници децата ви! Ако спечели ще ги прати да се бият за русия срещу Украйна и после щял да воюва с ЕС и НАТО, егати смешника.

    Коментиран от #40, #54

  • 38 Защо?

    8 29 Отговор

    До коментар #36 от "Фон дер смях":

    Идкат да ходят да се бият срещу украинците ли? Затова ли гласуват за копейката?
  • 39 глупости на търкалета

    25 4 Отговор
    какви партии, кой не иска?! Ако някой се дави и на брега има 5 човека, то те ще седнат на кръгла маса да обсъдят дали трябва да го спасят или не? Какъв е начина на спасение и дали да се обърнат към ЕС или НАТО или козяк?Голямо порно!
  • 40 Оня

    4 14 Отговор

    До коментар #37 от "От кухнята":

    И аз чух нещо такова
  • 41 Майна

    31 5 Отговор

    До коментар #28 от "Нямаш нищо над раменете":

    Значи САЩ, имат най-силна икономика, а...
    Наясно ли си какво означава икономика...
    Знаеш ли , че Мао Це Дун ги наричаше ,,хартиения тигър,,...
    Лошо е когато ,,декларираш,, ..невежество..., Трагично..

    Коментиран от #49

  • 42 Коментар

    34 8 Отговор
    Цитат:"Едната е тази, която не гласува, а другата е тази, която маниакално, истерично гласува за българските фашисти от "Възраждане"

    Значи въпросните "фашисти" организират референдуми и все се допитват до народа хаха?Този е редно да седне да чете.Нека си прочете хубаво какво е демокрация и фашизъм.Може да е получил микро инсулт от ковид и/или ваксината.
    Повечето хора си ходят на работа,все им е тая кой политик се бори за кокала.Има някакво усещане за нагласяне и че ни диктуват от вън кой да е особено кати се включат чужди медии като Дойче Зеле с внушения.Гласуваш за едни,а получаваш други.Първите,които са избрани с мнозинство не могат да направят правителство,защото депутатите на свой ред гласуват и така потъпкват гласа на народа.Ей там е сгрешеното в системата.Много ясно,че ще гласуват другите "против",за да пробват те да са.
  • 43 Академик

    24 2 Отговор
    Грозно твърдение е това, да се прехвърля вината за несъстоятелността на българската политика върху медии. Това е поредния хвърли прах в очите на хората. Ако политиците си вършеха работата, хората щяха да ги подкрепят. Но политиците работа не вършат, и доказателство за това е недоверието към тях изразено с ниска избирателна активност в опасен рецидив.
  • 44 Карабунак

    39 4 Отговор
    Янакиев, ти как стана човек по онова отвратително страшно тоталитарното време? Как влезе в университет, как следва за богослов, след като комунистите са били толкова лоши? Как така всички бяхте вярни на партията, а след 1989 станахте вярни на Запада? Как става това чудо$ бе джанъм?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Очаквано от тези

    31 4 Отговор
    360 000 българи за тоя са фашисти
  • 47 Гладен за грантове

    34 4 Отговор
    "Ако те смятат, че с неучастието си в изборите дават урок някому или променят ситуацията в България, това означава, че те чисто и просто не могат да мислят." Пак взеха да ни се карат разни гурута и "експерти" по мисирките. Така ни се караха по време на пландемията и ни наричаха хора с ниско IQ, защото отказвахме да играем в кромид цирка. Отказвахме да се бодем и бяхме заплашвани - България ще се превърне в кромид гетото на Европа. Помните ли? Сега пак ни се карат. Масово не гласуваме за козяшките подлоги и естествено ставаме лоши, безотговорни и "не можем да мислим". Добре, че има такива ентеуегенти като тоя, да са ни светлината в мрака и да ни научат да мислим
  • 48 Обезнадеждени са хората

    14 3 Отговор
    34 г те си назначаваха само тяхни хора. Гласуват те. За 20 г гробищата са над 2 или 3 километри, ромите.. Още малко и до язовира. Хората си погребаха деца, жени, родители и не им е до избори. Майките им са стари, болни, а те не могат да помогнат на тях, защоти си имат 20,22 г деца. Всеки си знае себе си. На тях горе им е ширико около врата, милиони имат, а нито са умни нито са лекари, юристи, а простовати, не всипки, но един стига за 100.
  • 49 Перо от пуйка

    4 15 Отговор

    До коментар #41 от "Майна":

    Ох ... искрено съжалявам, че трябва да го напиша. За Вас спасение Н Я М А!

    Коментиран от #51

  • 50 Гражданин

    23 3 Отговор
    Костов и НДСВ прокудиха родителите им, а герб и тройната децата им. Взаимно крадоха всички и няма да спрат. Ще продължат, осладиха им се парите, за нищо не правене за народа. Крадени пари лесно се харчат.
  • 51 Майна

    17 3 Отговор

    До коментар #49 от "Перо от пуйка":

    Има и то е обединение на българите в защита на Родината и нацията ни.
    Съжалявам, че ти няма да се включиш...
    Изборът е личен ...
  • 52 Баба

    13 3 Отговор
    Нека не се заблуждаваме Предрешени избори и изборни назначения Преди изборите с временна заповед с лед изборите постоянна Затова не гласувам
  • 53 ????

    10 1 Отговор
    Къде им е социалната политика
  • 54 Стой си в кухнята,

    11 2 Отговор

    До коментар #37 от "От кухнята":

    там ти е мястото
  • 55 Мда

    8 27 Отговор

    До коментар #36 от "Фон дер смях":

    Възраждане полека-лека се превръща в бившата "Атака". Волен не е фашист, не е религиозен, не е националист. Той е артист и постигна идеята да е "златен пръст" при управлението на герб. Същото е и при възраждане. Те трябва под мъдрите указания на Борисов да елиминират противниците, а после герб да вземе на хартия 45%, които да са подкрепени от Костя с над 50%. Но който е бил в управлението на герб отиде завинаги във вечните ловни полета - вмро, разни нфсб "спасители", "дъмпингът" Марешки и пр.
  • 56 ТИГЪР

    28 7 Отговор
    Още една плюнка, тръгнала да плюе по "Възраждане“.

    На много от "демократите" изповядващи Евроатлантическите ценности,
    ще им се пръсне жлъчката от злоба, само да чуят за "Възраждане“.
    А видят ли Костадин Костадинов по някоя медия умират!
  • 57 1111

    18 2 Отговор
    Отидеш на лекар, не ви дават направления, дадеш им в ръцете, стават любезни, отивал в аптеките липсват лекарства и там една бъркотия, всеки гледа, ако може да ви измами, оплакват се хората. В големите вериги цена 2.19,отиваш на касата цената друга, по висока от 2,19 захар, примери много. И с тия саниране, събират пари от пенсионерите по 800 до 1000. Оправете я тая малка държава.
  • 58 Макробиолог

    35 4 Отговор
    Като прочетох --българскити фашисти и разбрах че Софийският университет заслужено го няма в първите хиляда в света,не по малко вероятно е да го няма ив вторите хиляда.
  • 59 Димитров

    38 8 Отговор
    Не съм гласувал за Възраждане, но не виждам защо да са фашисти! Просто имат друга политическа платформа, идеи, възгледи за развитието на страната. Това не е фашизъм!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 псевдоелитарните цъpв.ли

    28 5 Отговор
    като тоя са с основна вина за намаляващия брой избиратели
  • 62 ....

    4 10 Отговор
    Хората си дадоха парите в Бг и на Запад за образование на децата си. В Бг тия с купените, напълниха банковите им сметки. Да завършит на Запад, да се върнат в Бг и да са безрабитни, а със средно и неуките и пенсионерите, плюс заплата и пенсии. И още ще продължава агонията
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Не че гласуваха 75к по-малко за ППДБ

    15 6 Отговор
    Просто се ползваха по-малко машинки......
  • 65 Така е

    9 19 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Кой освен вашата Рассия заплашва националните ценности. То пък едни ценности- тричане на куче и друсане на кукери. Цял свят имат такива ама не се дуят булгар-бургар. А, имаме най-високите планини и дълбоки реки, забравих. Жалки патриотари, дето гледат кучета вместо да раждат 3-4 деца и да са истински патриоти.
  • 66 Правила?

    24 3 Отговор
    Значи на богослова и издухания костовист янакиев му е позволено да говори и да дава оценки на медии и партии, а другите, които коментират ги трият.Кой е този капацитет от СУ? Е и заради тези медийни правила 70 на сто хората не гласуват и правилно постъпват. Скоро ще престанат и да четат сайтовете за политика, както стана с продажната преса, която се самозакри.
  • 67 Колев–Босия

    18 6 Отговор
    Калине,
    това е само видимата част.
    Проблемът е в идиотския модел, който беше натрапен преди повече от 30 години.
    Медиите са част от този модел.
  • 68 Анонимен

    3 12 Отговор
    За коцето, гласуват, тези, които познавам, завърлили горското в София, су, право, германия завършили висшето, Франкфурт, но нямат връзки, родители, деди безпартийни. Простите ни управляват в пенсионна възраст. Не гледайте западните държави. Там има много работа. Но здраве да е, някои работят от Бг за западни фирми, но твърдо са за Възраждане и аз им се чудя, не са от прости семейства, горското де, но от дома работи на възраждане. Кой им дава, ПП нямат пари и ако имат герб си ги поделят между тях си, дпс на ромите не даде и не ходиха да гласуват нашите в квартала някои
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Анонимен

    5 7 Отговор
    Времето на хората е по-ценно от празното ви бръщолевене. Колко пъти ще се гласува? За кой от всички шарлатани? Видя се, че не стават за нищо! Никой няма да поеме отговорност сега, поне не ни занимавайте с простотии през лятото. Като вдигнат минималната заплата на 780 евро ще ида да гласувам.

    Коментиран от #96

  • 71 Алчо

    14 4 Отговор
    Ако структурите на местно ниво не са на ГЕРБ никога няма да спечелят избори и ще се разпаднат като партия. Всичко е въпрос на манипулации и промиване на мозъците в медиите.

    Коментиран от #72, #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 6 Отговор
    Проф.Калин Янакиев, аз мога да кажа, че нито една партия не предлага това, което искам:

    1. ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК доход
    2. НЕОБЛАГАЕМ минимум
    3. Данък ЛУКС
    4. Таван на държавните пенсии в размер 3 пъти минималната пенсия. Днес това би означавало около 1500 лева максимална държавна пенсия, а не 3400 лева.

    БСП за мен са лъжи, некадърници и мошеници. Нищо не обещават, само критикуват, без да имат конкретни предизборни обещания. ГЕРБ са същите, само дето са по-малко некадърни.

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ван дер Любе

    10 6 Отговор
    Много правилно. Няма как да се коалирате с Борисов и да останете живи. Най-малкото ще ви го набива с 200. Вижте Атака, ВМРО, а да не говорим Реформаторския блок. Но има възможност за ГЕРБ+ДПС+БСП + ИТН. еднакви приоритети за крадене и издевателства. Но очевидно ще трябва да минем през това.
  • 77 666

    9 7 Отговор
    Двете токсични неокомунистически партии ПП и ДБ или по точно ДС са опасни за ГЕРБ. В никакъв случай не трябва с тези да се прави правителство. Борисов трябва да управлява сам и да поеме отговорност пред избирателите.
  • 78 ГЕРБ=БСП=ДПС

    8 5 Отговор

    До коментар #73 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Също и:

    5. Половината депутати да се избират МАЖОРИТАРНО в 2 ТУРА, другата половина пропорционално.
    6. Да няма гласуване в чужбина, и да има изидкване за уседналост, който в последните 5 години е живял повече от 2 години извън България да няма право да гласува за парламент, кмет, общински съветник...
    7. Да се закрия поста главен прокурор. Да се децентрализира пркуратурата , прпкурорите да се избират пряко от гласуващите.
    8. Висшия съдебен съвет, да се изнира пряко от хората
    9. Част от управителния съвет на БНБ да се избира пряко..

    Коментиран от #84

  • 79 Мда

    6 11 Отговор
    По темата. Има доста съвпадения в политиката на възраждане и герб. Герб никога не са искали еврото или по-точно еврозоната от 2009 година до края на управлението си, не са искали никога да сме в Шенген, защото не им изнася. А Герб медиите са факт. Борисов отгледа в зайчарника още един като Волен - Костя.
  • 80 Иво

    13 12 Отговор
    Ако се съберат достатъчно луди нека си изберат иZраждане и фюрера Копейкин да ги управлява. Тогава ще погледаме шоу и някои хора ще разберат по трудния начин какво е да гласуваш за русофилски фашисти.

    Коментиран от #94

  • 81 Моят черен списък

    4 7 Отговор
    С появата на протестите демократичните медии на Прокопиев паднаха първа жертва.
    БТв и Нова. Покрай тях загубих навика да гледам телевизия и БНТ стана косвена жертва.
    Дарик радио и новинарският сайт.

    Остана Българското национално радио без Волгин и няколко сайта с известни условности. И не, не съм фен на Копейкин.

    Коментиран от #93

  • 82 ох, още един заблуден

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Одит":

    Подозираш ли какво пише в Изборния кодекс?

    Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Изборите се произвеждат въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване и осигуряват свободно изразяване на волята на избирателите. Гласуването е задължително, извършва се лично от избирателя и представлява изпълнение на гражданския му дълг.

    Коментиран от #86

  • 83 Яяяяя

    4 10 Отговор
    БРАВО! ЕВАЛА! НАЙ СЕТНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК ДА НАЗОВЕ ИСТИНАТА ДИРЕКТНО ЗА РАЗЛИКА ОТ ЛИЦЕМЕРНИТЕ И ЛЪЖЛИВИ СПЕЦИАЛИСТИ
  • 84 име

    6 5 Отговор

    До коментар #78 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Част от твоите предложения противоречат на Конституцията, а друга част противоречат на здравия разум. Положително е че никоя партия не ги предлага.

    Коментиран от #87, #91

  • 85 Моряка

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Фашагите викат :"Дръжте фашагите".Този тъмен американски субект отдавна не беше одрисквал мрежата.Е ,иззака се.И една две недосмачкани конски мухи веднага забръмчаха в екстаз.

    Коментиран от #92

  • 86 Е да, ама

    6 0 Отговор

    До коментар #82 от "ох, още един заблуден":

    "...след отмяната на санкциите за негласуване от КС, задължението в Изборния кодекс, което и бездруго си беше абсурдно, стана още по-нелепо."
  • 87 Мдааа...

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "име":

    Така си е...
  • 88 АЗ ПИЯ СВЕТЕНА ВОДА ГОСПОДА

    1 4 Отговор
    Когато Исус Христос дойде отново на земята, Той ще направи следното:

    Той ще пречисти земята. Когато Исус дойде отново, Той ще дойде в сила и велика слава. Тогава нечестивите ще бъдат унищожени. Всичко, което е покварено, ще бъде изгорено и земята ще бъде пречистена с огън (вж. У. и З. 101:24–25).

    Той ще съди народа Си. Когато Исус дойде отново, Той ще съди народите и ще отдели праведните от нечестивите (вж. Матея 25:31–46; вж. и глава 46 на този учебник). Иоан Откровителят описва този съд: “И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях, бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово … и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години”. Той видял, че нечестивите “не оживяха, докле не се свършиха хилядата години” (Откровението 20:4–5; вж. и У. и З. 88:95–98).

    Ще постави началото на Милениума. Милениумът е периодът от хиляда години, през който Исус ще царува на земята. Праведните ще бъдат вдигнати, за да посрещнат Исус при Неговото идване (вж. У. и З. 88:96). С идването Му ще започне хилядолетното царство. (Вж. глава 45 на този учебник.)

    Президент Бригъм Йънг казва:

    “През Милениума, когато Божието царство бъде установено на земята в сила, слава и съвършенство и царството на нечестието, което толкова време е владяло, бъде победено, Божиите светии ще имат привилегията да строят храмовете си и да влизат в тях, да станат, както е казано, стълбове на Божиите храм

    Коментиран от #89

  • 89 ЩЕ ВЪЗКРЪСНАТ ХОРАТА СРЕЩУ РОБОКОПИТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #88 от "АЗ ПИЯ СВЕТЕНА ВОДА ГОСПОДА":

    Той ще завърши първото Възкресение. Хората, които са получили привилегията да възкръснат с Възкресението на праведните, ще се вдигнат от гробовете си. Те ще бъдат вдигнати, за да посрещнат Спасителя, когато Той дойде от небесата. (Вж. У. и З. 88:97–98.)

    След като Исус Христос се вдигнал от мъртвите, други праведни хора, които били починали, също възкръснали. Те се явили както в Ерусалим, така и на американския континент. Вж. Матея 27:52–53; 3 Нефи 23:9–10.) Това било началото на Първото възкресение. Оттогава са били възкресени известен брой хора. Тези, които вече са възкресени, и тези, които ще бъдат възкресени по времето на Неговото идване, всички ще наследят славата на селестиалното царство (вж. У. и З. 76:50–70).

    След възкресението на хората, които ще наследят селестиалното царство, ще бъде възкресена друга група хора: тези, които ще получат терестриална слава. Когато бъдат възкресени всички тези хора, Първото възкресение ще бъде завършено.

    Нечестивите, които са живи по време на Второто пришествие на Господ, ще бъдат физически унищожени. Заедно с неправедните, които вече са умрели, те ще трябва да чакат до последното възкресение. Всички останали мъртви ще се вдигнат, за да се срещнат с Бог. Те или ще наследят телестиалното царство, или ще бъдат отхвърлени във външната тъмнина със Сатана (вж. У. и З. 76:32–33, 81–112).

    Той ще заеме полагащото Му се място като Цар на небето и земята. Когато Исус дойде, Той ще установи Своето управление на земя

    Коментиран от #90

  • 90 ГОСПОД ДА ИДВА ПО БЪРЖЕ ЧЕ ГОЛЯМ ГЛАД

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "ЩЕ ВЪЗКРЪСНАТ ХОРАТА СРЕЩУ РОБОКОПИТЕ":

    Как ще разберем, че идването на Спасителя е близо?
    Когато Исус Христос се родил, много малко хора знаели, че бил дошъл Спасителят на света. Когато дойде отново, никой няма да се съмнява кой е Той. Никой не знае точното време, когато Спасителят ще дойде отново. “А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец” (Матея 24:36; вж. и У. и З. 49:7).

    Господ използва една притча, за да ни даде представа за времето на Своето пришествие:

    “А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото;

    също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че Той е близо при вратата” (Марка 13:28–29).

    Господ ни е дал и някои знамения, които да ни известят, че Неговото пришествие е близо. След като открива знаменията, Той предупреждава:

    “Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ. …

    … Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато Го не мислите, Човешкият Син иде” (Матея 24:42, 44).

    За повече информация за това как да знаем за наближаването на Второто пришествие на Исус вж. глава 43 в този учебник.

    Как можем да бъдем готови, когато Спасителят дойде?
    Най-добрият начин, по който можем да се подготвим за пришествието на Спасителя, е да приемем ученията на Евангелието и да ги направим част от живота си. Трябва да живеем всеки ден по възможно най-добрия начин, тъкмо както ни е учил Исус, когато бил на земята. Можем да отправяме поглед към проро
  • 91 БКП...

    5 8 Отговор

    До коментар #84 от "име":

    БСП+ГЕРБ+ДПС = БКП
  • 92 Никой не вика...

    3 9 Отговор

    До коментар #85 от "Моряка":

    ...дръжте фашагите! Човекът казва: Пазете се от фашагите!
  • 93 Моят любим трол...

    8 7 Отговор

    До коментар #81 от "Моят черен списък":

    ....и на какво си фен? На Берьозка и Баяришник?
  • 94 Целта им е ...

    8 7 Отговор

    До коментар #80 от "Иво":

    ...не да се съберат няколко луди! Целта им е да пренесат модела чечения в България. И копейкин да бъде губернаторът на Задунайская губерния по образец на идола си рамзан кадиров!
  • 95 Някой

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "Одит":

    Глуповато човече ми се чиниш,съдейки по предложението ти.Навремето по лошия социализъм ,гласуването беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Наистина задължително.Никой не си и помисляше да не отиде да гласува.Това ли искаш да се върне? А какво става с неолибералните,евроатлантически ценности ?
  • 96 Ами ти си се писал.анонимен...

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "Анонимен":

    ...ама то е сно кой си и откъде си! Със сигурност имаш портрет на тодор живков в спалнята!
  • 97 Професоре

    12 0 Отговор
    Изумява ме че си пропуснал дългата ръка на Кремъл.
  • 98 Сикаджун

    6 4 Отговор
    Продажните мисирки слугуват на мафията сик / дпс.
    Същите мисирки изкуствено създават паника с цените на храните правейки фалшиви прогнози кое с колко щяло да поскъпне, без някой да ги е питал.
  • 99 Този аграрен до мозъка на

    13 7 Отговор
    Костите си, а иначе с претенции за интелектуалец, тъпунгер, е готов да търси причината навсякъде другаде, само не и у самите разкапани и продажни политици! Един свестен, говорещ ясно и открито се появи и за нула време привлече половината гласоподаватели! За Костадинов говоря, разбира се!
  • 100 Битко

    7 4 Отговор
    Туй проф прет името мо на тоа тулуп требе да значи профан деа?
  • 101 Име

    8 1 Отговор
    Срам ме е - че съм интелектуалец.

    Хората искат - следното - пари, достатъчно пари и - много пари.

    Другото - в момента на улиците на Франция, Марсилезата, един вид.
  • 102 ВКК

    12 4 Отговор
    Каква "демократична партия"е ПП- внушения
  • 103 Име

    3 8 Отговор
    В началото - смешни,но ПП станаха сериозни и това плаши основно ДПС, защото там - в ПП са младите хора.

    Немислимото стана - срутихме мафията и сме свободна страна.
  • 104 Отлива на хората е заради такива

    9 4 Отговор
    подлоги, като този на снимката! " Ако българските избиратели действително искаха непременно редовно правителство" -българските избератели ясно казаха, че не искат правителство от тези продажни партии на САЩ, на следващите скорошни избори, Възраждане ще стане първа сила и тогава България ще се Възроди! От кога да обичаш родината си е "фашизъм"(според този продажник), а да си подлога на САЩ е "демократично"?

    Коментиран от #113

  • 105 Георги

    4 1 Отговор
    Не са само медиите виновни.Виновниците са мафиозите който окрадоха не само държавата а и надеждата на хората че може да има по добро бъдеще.Дори Възраждане е пак техен проект да събере негативния вот .Виждаме че няма Европа нито САЩ да ни помогнат.

    Коментиран от #109

  • 106 Абе Телета

    0 10 Отговор
    Герб е номер 1 .Не разбрахте ли ? А СОФИЙСКИ ТЕЛЕТА ?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 тр33рт

    6 3 Отговор
    Намаляващ брой избиратели и много бюлетини, обявени за невалидни, а те са валидни. Само в 1 секция във Варна 40 бюлетини за ПП са обявени за невалидни. Колко са секциите в цялата страна? Сметнете броя секции по 40 бюлетини за ПП, обявени за невалидни и ще сметнете колко хиляди от гласовете за ПП са унищожени. Странно е, че ПП мълчат. ПП знаят какви измами върши ГЕРБ, обаче мълчат. Изборите трябва да се касират.
  • 109 Георги, прав си!

    6 5 Отговор

    До коментар #105 от "Георги":

    И Славейков го е казал, но на нашите краварски подлоги не им пука, те за пари и майките си продават.
    "Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас -
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи."
  • 110 555555

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е човекът":

    Да гласувам за руска партия -това няма да стане никога.
  • 111 тр33рт

    5 1 Отговор

    До коментар #107 от "Веселяка":

    Не ни дреме за кого си гласувал. Денонощно си по форумите. С едно тъпо изречение май яко захлеби. Сподели с нас- колко получаваш за това изречение? Безплатно не го пишеш.
  • 112 Хохохо

    6 2 Отговор
    Всички ги е страх от Възраждане -от медийте до васалите на американците.така и трябва Възраждане ще бъде възмездието за тези 33 г грабежи и геноцид над нас българите
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Идиот, а ти от любов ли я продаваш на

    8 1 Отговор

    До коментар #113 от "555555":

    краварите? До 89 година никакви военни бази не е имало в България! Краварските подлоги се маскираха като демократи и продадоха България на САЩ, а те веднага ни окупираха, сега държавата е тяхна бащиния. Без да бяхме съветска република, получавахме само помощи и евтини горива, а сега краварите ни унищожиха всичко и ни окупираха земята, имат вече военни бази на наша земя, това ли ти е патриотизъма- мекотело продажно?
  • 115 Чичо

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Кои са тези православни ценности, които Възраждане защитава? Лъжата православна ценност ли е? А убийството на невинни? А кражбата? Уточни какво е православна ценност.
  • 116 Артилерист

    5 1 Отговор
    Този беше един от най-яростните сдесеристи. Ако имаше начин щеше да налага с камшик всеки, "който не скача", защото е "червен". Рядко злобно-разделителен субект на обществото, който сега се прави на анализатор, а всъщност пропагандира ДъБъто- градския жълтопаветен умнокрасивитет. Този е еталон на демократичните, Божем, идеолози, които докараха страната до това състояние.
  • 117 Точен

    9 2 Отговор
    ТОЧНО заради такива като проф?? Янакиев гласувам за Възраждане.
  • 118 Ния

    0 3 Отговор
    И аз мисля като Вас г-н Янакиев, но представете си хипотетично, че ГЕРБ и ПП-ДБ, направят коалиция под каквато и да е форма, тогава няма ли да се чувствате излъган, отнова! И при това положение за кого ще гласувате на следващите избори? Лично аз за НИКОГО, няма да гласувам!
  • 119 Хахаха

    2 0 Отговор
    Фашизъм било да защитаваш и да се бориш за държавата си. Защото иначе ще бъде размита и погълната от глобалния фашизъм.
  • 120 Абсолютно

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    👍който подкрепя евроатлантическата доктрина е равносилно на антихрист. Този е богослов само на думи. Кълне се в Бог но практически нарушава клетвата.
  • 121 българка

    2 3 Отговор
    Възходът на "Възраждане" ще оправдае обвиненията от РСМ, че българите сме фашисти ! Грозно, а ???
  • 122 Пак ли са го изпуснали от психиатрията?

    4 1 Отговор
    Гледащ странно фашист вика на другите фашист?!? Докога ще седи неосъден???
  • 123 Електра

    3 0 Отговор
    Ето една рожба на комуняци, и то от най гнусните...
  • 124 Ха ха

    2 0 Отговор
    Защо Възраждане я определят правилните медии като руска.Тя защитава българските интереси.Медиите сте виновни за възхода на Възраждане с отвратителното си толериране на ПП с тяхните олигофрени Кирчо и Кокорчо.С раболепието си към САЩвъпреки,че виждаме как ни унищожават нас и ЕС.Искате да станем скотове,но няма да успеете.И с тази Украйна настъпихте мазола на народа.Каква ни е Украйна,че така се тръшкате.Заради вероломните намерения на САЩ към Русия трябва всички народи да умрем за техните интереси да завладеят ресурсите на Русия.Мислште народа за прост,но следващия път ще видете от къде изглява слънцето,прждажници мръсни
  • 125 жаль

    1 0 Отговор
    Този е много объл. Всички медии включително факти са на дотации от ПП. Аз определено гледам бТВ и Нова за да се ориентирам какво внушение имат намерение да направят. Вярно че тази година не бяха толкова агресивни спрямо ГЕРБ, но две години по-късно все пак, би било неестествено.
  • 126 Родолюбец

    1 2 Отговор
    Tуморът който трябва да бъде изрязан са американските партии на войната.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 КАЗАХ ЛИ НЕЩО?!

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е човекът":

    MИCЛИШ ЧE ЧE CПPEM ЛИ БЕ MЪPШO!?!
    Който не е ΗΑци0ΗΑΛс0циалисΤ трябва да бъде 3ΑκΛΑн като куче и да бъде оставен да ΓΗиΕ край пътя!

    Α и тая 0ΤΡΕΠκα долна, "професорът", Ηаци0налс0циаΛизмът е най-великата човешка идеолгия, бе!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове