Last news in Fakti

28 Април, 2023 17:21 2 342 27

Eвелина Славкова: Ако Петков, Василев и Атанасов останат в проектокабинет на ПП-ДБ, шестите избори са в кърпа вързани

  • евелина славкова-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • проектокабинет-
  • шести избори

"И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в действията си. Опипват почвата, за да разберат какво ще проработи като инструмент... Отиване през лятото на избори - повечето политически сили няма да спечелят от това, изключение ще бъде партия "Възраждане", коментира социологът 

Eвелина Славкова: Ако Петков, Василев и Атанасов останат в проектокабинет на ПП-ДБ, шестите избори са в кърпа вързани  - 1
Снимка: NovaNews

"След изборите въпросителните станаха повече от отговорите. Въпреки срещите и разговорите неразбирателството остава. Картината изглежда песимистична за коалиция между ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. Оптимизъм има повече за втория мандат".

Това каза пред БНР Евелина Славкова, социолог от изследователски център "Тренд".

И допълни, че предизборното говорене продължава.
"Ако ПП - ДБ получат подкрепа от ГЕРБ - СДС при втория мандат и съставят кабинет на малцинството, то те ще станат абсолютни заложници на ГЕРБ и след местните избори съдбата на такъв кабинет няма да е розова".
В предаването "Хоризонт за вас" Славкова посочи още, че "изтичането" на имената на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов не е било случайно, целта е била да се проучи каква ще бъде реакцията на ГЕРБ. Вероятно това ще претърпи корекция, според нея, но "ако тези хора останат в проектокабинет на ПП - ДБ, шестите избори са ни в кърпа вързани".

"И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в действията си. Опипват почвата, за да разберат какво ще проработи като инструмент... Отиване през лятото на избори - повечето политически сили няма да спечелят от това, изключение ще бъде партия "Възраждане".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    37 10 Отговор
    Никога ГербСдс
  • 2 ЖониСинс

    10 14 Отговор
    аз пък имам планове с тая девойка...
  • 3 истина е

    32 10 Отговор
    Докато бочко е на свобода тази държава и крачка напред няма да мръдне , а ако влезе и във властта , тогава и идея си нямате какво ще стане тук !!!
  • 4 фен на ППДБ

    30 8 Отговор
    мача ще е дълъг,защото герб трябва да бъде елиминиран с цивилизовани методи,иначе ще намалеем не с 34 хил,както дават сведение за миналата година,а с 340 хил след гражданска война!
  • 5 Реалист

    26 2 Отговор
    Затова че не искаме крадци в парламента вина ли е?
  • 6 Човек

    12 15 Отговор
    Българският народ не заслужава промяна. Както е тръгнало Костадинов ще има честта да забие последния пирон в ковчега на България. Е, поне ще се свърши с тази агония. Може би на оня свят най-накрая ще намерим покой.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 С отличителните

    11 5 Отговор
    белези на баба Яга !
  • 9 Да, да

    5 6 Отговор
    Сладкова е права, дори да е легнала!
  • 10 българка

    14 14 Отговор
    "Тези хора" ще останат, да е ясно на всички, които се пънат като магаре на мост ! ЩЕ ОСТАНАТ, ТОЧКА ! Защо неуважаемата не пропагандира Бойко да си ходи, аман от слугински номера ! И стига сте плашили с "Възраждане" - те никога няма да добият власт, защото кой би искал да свържат името му с фашизоиди ?!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Град Симитли

    8 6 Отговор
    ".... Славкова посочи още, че "изтичането" на имената на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов не е било случайно, целта е била да се проучи каква ще бъде реакцията на ГЕРБ...."
    ..... Точно!
    ..... Ама Тулупа не клъвна.
  • 12 макдоналдс тръмп

    9 4 Отговор
    И ТАЗ Е БОЮ ТОЧИЛА ,ТОЧИЛА ,ТОЧИ И ПРЕТАКВА
  • 13 среднощен

    5 4 Отговор
    Ще,ще.. Ще, че "милиардите за възстановяване друг ще отнесе"... ПП-ДБ нямат структури за да се надяват на "кметове и общински парламенти"... А, именно от там ще се усвояват евросредствата...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Копипасте

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "българка":

    Сигурно сте забелязали, че Възраждане е Сидеров 2 без Сидеров разбира се! Аз помня т.нар. златен пръст и за какво се ползваше Коцето има умствения капацитет да се намести на позиция и да трупа дивидент, а дали ще му се получи - ще видим!
  • 16 бай Даньо

    5 6 Отговор
    Решението ще дойде когато Възраждане станат втори. ( ГЕРБ пак първи, трети няма значение кой е ) Тогава ще се намерят едни много по сговорчиви политици от компрадорската политическа котерия подпрени да вървят в правата посока с евроатлантически пачки и пръчки ( стикове) .
  • 17 Бамбука

    11 6 Отговор
    Всичкото Мата Хари, калинки се втурнали на амбразурата в защита На Вожда. Всички обсъждат ПП/ДБ , никой не говори за корупцията довела ни до това дередже. Всичкото платено политолози, анализатори говорят как ще се провалят Кирил, Асен, Христо, Атанас ако приемат да направят кабинет и под сурдинка вече гадаят колко скоро ще се случи. Никой не споменава как Герб и хартиената"клика ще цопнат, ако съставят кабинет. Никой не ги пита защо се въртят около себе си като мухи без глави. Музика за ушите им е бъдещето шумолене на паричките, защото отидем ли към нови избори, тяхната аванта се увеличава с единица и много нули. Знаем кой плаща музиката. Никой не пита Вожда за ролята му да сме на това дережде, за морала му да не говорим. и какво излиза от цялата картинка - кради за да те уважават ! Бравос, доживяхме. Жалко, че Алеко не е жив.
  • 18 Евелинчото

    10 6 Отговор
    има мозък като на яйце.
  • 19 дол

    7 4 Отговор
    Веждата от перманентен маркер пак изфъфли внушения. Ужасна е.
  • 20 Брат Румен Ралчев

    2 1 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 21 Анализатор

    6 2 Отговор
    Евелинче, всичко е Пунта Мара. Циркове, а живота си тече. Трябва да имаме 3% бюджетен дефицит. За целта, поллитиците вече са приготвили балтията за 2 134 000 пенсионера. Най вероятно няма да има 12% индексация на пенсиите месец юли. БИЗНЕСЪТ начело с шефа им ЦВЕТАН СИМЕОНОВ (син на военният летец генерал Симеонов ) настояват твърдо за такова решение. Демек СЕЧ на пенсиите на нашите майки и бащи. Това са те НОМЕНКЛАТУРНИТЕ дъщери и синчета, чийто родители извършиха преврата на 10.11.1989-та година.
  • 22 хихи®

    3 3 Отговор
    А дано!!!
  • 23 Тази

    6 3 Отговор
    Е ехото на Тиквата.Всички анали....започват да припяват Кирил и Асен да ги няма.Защото разкриха схемите с ремонти на язовири и крадене на пари авансово по срутища,магистрали,спортни зали.Голям страх от умните и можещите и за кефа на ОПГ ГЕРБ да се отдръпнат.Те не са управлявали 12 години и грабели държавата като Тиквата,Теменужката,откъде изникна тая пак вместо да е в затвора за скритата карта на Турски/Руски поток,Мамин Делян и него ни пробутват.Днес видяхме плюенето от ОПГ започна по хора от ППДБ от некаърния Толуп и Теменужка тъпата.
  • 24 Гневен

    2 1 Отговор
    Най-после има социолог от малцинството. Пред вид вродените им дарби, съм склонен да и вярвам.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 007

    4 1 Отговор
    Още веднъж, когато двата харвардски байдънови пудела бъдат изгонени ще приключи политическата криза. В дълъг план, когато се отървем от РРадев, най-вредният "държавник" на прехода, заедно с цялата му мозъчна тумба, надявам се да не си изберем някой аналог, всички ще си отдъхнем.
  • 27 🦩💫да бе да

    0 3 Отговор
    Тази северно корейка има чного точна преценка🦩

    От къде ги копаете тези мишки 😘 имам питон , метнете малко храна🤭
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол