Last news in Fakti

30 Април, 2023 14:05 2 158 58

Борис Бонев: Очаквахме, че жълтите павета ще се разместят след месец, те се разместиха след седмица

  • жълти павета-
  • ремонти

Нормално е, когато имаш лош проект, некомпетентни строители и липсващ надзор, а целта е просто да се усвояват едни пари, да имаш и такъв резултат, казва лидерът на "Спаси София"

Борис Бонев: Очаквахме, че жълтите павета ще се разместят след месец, те се разместиха след седмица - 1

Случилото се с жълтите павета беше ситуация с предизвестен резултат. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria Борис Бонев от "Спаси София". Бонев обясни, че в свое становище от февруари 2020 г. „Спаси София“ предупреждава, че резултатът от ремонта ще е такъв, още преди той да е започнал.

Сред забележките, които от „Спаси София“ са отправили тогава той посочи, че не е имало яснота по каква технология ще се ремонтират жълтите павета, отчели са и нуждата от цялостен ремонт на площад „Независимост“, защото според тях частичното нареждане ще доведе до кръпки и пропадания. Ние очаквахме, че жълтите павета ще се разместят след един месец, те се разместиха след една седмица, посочи още Бонев.

Нормално е, когато имаш лош проект, некомпетентни строители и липсващ надзор, а целта е просто да се усвояват едни пари, да имаш и такъв резултат. Ще припомня, че конкурсът за ремонт на централните градски части стартираха през 2014 г. Имаше достатъчно време да се направят качествени проекти.

Честно казано не мисля, че третият ремонт на ремонта ще е нещо различно, коментира Борис Бонев.

Сега уж са избрали нова технология за тежко движение, пробите са направени в един двор. Наредиха 200 квадрата и казаха това ще е. Може би щеше да се получи, ако при първия ремонт основата под паветата беше уплътнена и отъпкана, а сега са водни пясъци. Спомняте ли си колко пъти беше ремонтирана отсечката между Шишман и Граф Игнатиев? Тогава прилагаха нова технология със специални лепила. Отидете сега и ще видите, че все едно не е правен ремонт никога. И там се усвоиха 20 милиона лева. Дондуков на нищо не прилича, кривите релси на Борис също. Било фотошоп, но метаданните на снимките не лъжат.

Борис Бонев, "Спаси София"

Според Бонев и на друго възлово място в центъра на столицата има проблем – според него трябва да бъде изкъртен целият бетон, за да бъдат поправени релсите от Руски паметник до Пирогов.

Когато парите за един ремонт отиват в нечии джоб и черни каси, това се получава. Ние искаме, когато общината прави ремонт, да има проект, който действително да не дава право на такива грешки, защото всички тези ремонти се правят с проекти, които имат много грешки, категоричен е Бонев.

Относно идеята за регистрационен номер на тротинетките Бонев сподели, че е съгласен с това, че трябва да имат регистрация, но не става дума за това като основен проблем, отчете той. Тук става въпрос за култура на движението по пътищата, която трябва да спазват и водачите на автомобили, велосипедистите, както и тези, които управляват тротинетки. Малко е странно да обвиняваме хората за това обаче, при положение, че общината не си е свършила работата, за да осигури подходяща инфраструктура, категоричен е Борис Бонев. Тротинетките задължително трябва да се движат във велоалеите, но знаем, че качествени велоалеи в София на практика няма, каза още той.

Коалицията между ПП-ДБ и "Спаси София" трябва да се заздрави. Нашата цел е София да бъде управлявана четири години качествено и да се види разликата след управлението на ГЕРБ, посочи Борис Бонев. Многофакторен е анализа за избора кой да е наш представител на тези избори. До месец и половина ще обявим кой ще е кандидатът на коалицията, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 рерi777

    15 7 Отговор
    Аз бях предложил където се движат автомобилите да се асфалтира !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    31 10 Отговор
    Ремонт на ремонта на ремонта по типично герберски почин. И напоително крадене, крадене, крадене! Никога ГЕРБ във властта
  • 8 психически терор

    34 14 Отговор
    тази карикатура ако стане кмет в центъра на вселената софията....ще е уникален цирк даже и кукловодите му ще са изненадани от действията на покорното-непокорно ОВЧЕ СТАДО!!!

    Коментиран от #52

  • 9 гого

    25 11 Отговор
    г-н Бонев мога да Ви покажа как герб-дпс асфалтират и след месеци се е нацепил пътя!

    Коментиран от #17

  • 10 замислен

    25 6 Отговор
    Сега ако е пич, Бонев да каже какво е направил а не какво е оплюл като за начало. След това вади фирма и казва "тези ще наредят паветата по оригинална рецепта" и дава гаранции ТОЙ лично че няма да има проблеми. След това вече всеки кой реши може да си го оплюва.
  • 11 Кукумицин

    18 3 Отговор
    Г-н Бонев,очаквате ли трамвайните линии от площад "Македония" до Бъкстон да се деформират?
  • 12 Велоалеи

    18 3 Отговор
    в София има достатъчно, но по навик велосипедистите и тротинеткаджиите си се движат по тротоарите, дори там където има велоалеи те си предпочитат тротоара. Или пък не спазват посоката на движение във велоалеята...Или пък си зарязват тротинетката на средата на тротоара, та всички пешеходци да ги заобикалят... Или това се нарича липса на дисциплина и култура.. Може би защот по този начин са "герои" в собствените си очи.

    Коментиран от #53

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мата на Хари

    26 7 Отговор
    Този Бонев нещо в живота си наредил ли е? Не става въпрос за павета или релси.
  • 15 Ех, с изказването

    15 2 Отговор
    си за заздравяване на отношенията си с ПП ДБ, това момче ме остави без надежда. Явно ще се бяга на село. Поне ще бъде автентично.

    Коментиран от #33

  • 16 Красимир Петров

    23 4 Отговор
    Този е ляв резбар
  • 17 Анти-Гого

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "гого":

    Господин Гого, ГЕРБ не асфалтира и не реди. За това има фирми-проектснски, изпълнителни и строителен надзор. Не бъркайте партии и коалиции с тях. В общината има общински съвет,който одобрява обществените поръчки.

    Коментиран от #24

  • 18 Биволъ

    18 5 Отговор
    Този яко напъва да е кмет на София. Поредният ала простоКиро, но в общински мащаб.
  • 19 Като всичко б БГ

    4 2 Отговор
    Пломбата мислех че ще изкара 2 месеца ,тя изкара 2 седмици,ремонти на ремонтите
  • 20 да питам само

    12 3 Отговор
    кои ще ни спасяват от доокепази-софия-дженидитата?
  • 21 Анонимен 😡

    10 3 Отговор
    Нали по Нова, стар майстор им каза, който е редил едно време, че ще им покаже безплатно как се редят и общината не го иска. Искат да си ги редят калпаво и да правят пари от ремонти, а данъкоплатците ще плащаме.

    Коментиран от #23, #48

  • 22 Фъшо

    13 7 Отговор
    Спасете се от Борис Бонев
  • 23 Миризлив пор

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен 😡":

    То това "казаха по телевизията" как да кажа, прилича ми на оплюване от страна на конкуренцията, може и платен репортаж от закрилниците на Бонев да е. Много ми прилича на рекламата "алооуу бай Митьо съм".

    Коментиран от #25

  • 24 Правилно

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анти-Гого":

    ,разсъждаваш, но кажи сега нещо за мнозинството в общинския съвет, който одобрява обществените поръчки. Ако може с конкретни примери.
  • 25 Ароматна катеричка

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Миризлив пор":

    Ама ти не си ли спомняш, че Фандъкова преди няколко години обясняваше, че вече ги няма старите майстори в занаята за редене на павета ( по повод бул. Дондуков). Сега се намерил един готов да ги научи, ама не става ...
  • 26 Сухия

    10 2 Отговор
    Тоя мазнурко като какъв се изживява. През годините само някакви незначителни коментарчета се правят, за плочките за лампите. Аз не съм го чул да излезе и да каже тука се правят такива и такива схеми с имоти итн нещо от тежките неща. Само излиза и говори очевидни работи които всеки може да види.

    Коментиран от #54

  • 27 Поредното окраждане

    8 0 Отговор
    Паветата се местят щото нямат стабилна основа накланят се от натиска и водата измива пясъка..като искат да правят ремонти точно там да поставят бетонна или чакълена основа и тогава да редят..всичко това е поредната нагла кажба от фирми които даже нямат строителни инженери само техника на кредит и бригади малцинствени да симулират работа
  • 28 Гей горянин

    11 0 Отговор
    Пътувай с вятъра
  • 29 ПП?

    10 1 Отговор
    Като всичко свързано с ПП-ДБ, и това „обединение” ще е едно менте.
  • 30 Уеид

    7 1 Отговор
    Джендър те и твоите розави павета се разместиха ама неисе
  • 31 Гост

    11 0 Отговор
    Този човек ламти за власт!! Самочувствие без покритие!!!!

    Коментиран от #44

  • 32 Сделано в ГЕРБ

    2 4 Отговор
    Тез кво фирмаджиите решили да ги лепят едно за друго със силикон..предимството на тия павета е точно че не са фиксирани и могат да поемат вибрация заради това..ако ще ги фиксират едно за друго да слагат асфалт там и да приключваме защото иначе ще се изпотрошат..всичко е във основата и нивелацията..няма начин да няма някъде някой стар учебник по европейските библиотеки но то не е за селяни от Банкя и приятелките им
  • 33 Ориентирай се

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ех, с изказването":

    навреме. Нашият кмет е от ДБ. Преди две години обеща да ни спаси от непосилния шум от Съмър фест-а в Южния парк. Много се зарадвахме. Но, миналото лято нашта община се вече оказа СЪОРГАНИЗАТОР на феста...Дума дупка не прави е казал народът
  • 34 Мишел

    7 1 Отговор
    Жълтите павета от ерата на файтоните, каретите и каруците, не са настилка за бързи автомобили, мощни джипове, тежки ванове и камиони.
    Тротинетките са опасни за всички на пътя, включително за водачите си и не могат да бъдат участници в движението, ако не спазват същите правила, като останалите участници в движението .
  • 35 Бургазлия

    2 4 Отговор
    Дреме ми за жълтите ви павета. ДБ и ПП да ги раздаде на електрората си за спомен от борбата срещу Боко.
  • 36 Тиквеник

    5 2 Отговор
    Тоя вече се има за кмет Слез Господи да си прибереш вересиите Казваше баба ми

    Коментиран от #55

  • 37 Цуца

    0 7 Отговор
    Последния напън на самоковската кметица на София като за последно прави поразии. Но! Заслужаваме си поразиите,че си я избраха ”софиянците”,които се довлякоха в столицата и гласуваха за крадливата и алнчна самоковска даскалица .
  • 38 ОСА

    5 0 Отговор
    Бонев, като толкова много знаеш сложи ги ти !!! Какъвто проект сте дали, такъв са изпълнили...не искате вид смола между тях, а пясък ??? Колко трябва да си глупав да слагаш павета в пясък...ами тия тонове тежест отгоре от коли и джипове по цяло денонощие естествено ще ги разместят!!

    Коментиран от #41, #58

  • 39 СЗО

    1 1 Отговор
    Кривите релси са култови!!! Еманация на безхаберието.
  • 40 Няма да станеш

    4 1 Отговор
    Кмет. Не си за тази работа. Подкрепям работата на спаси София но не се опитвайте да се надскачате. Вижте банкянския за пример. Не ни трябват повече експерименти и хора 6оито не са работили нищо
  • 41 Да така е

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "ОСА":

    Това е изискване на културното министерство. Пясъчна възглавница като технология. За пазят културното наследство....павета. да ви имам наследството
  • 42 пацо

    0 1 Отговор
    анти гого е сикаджииско гербераски бо---к спечелени евро пари за асфалтиране и преасфалтиране и след 4-5години вече има дупки
  • 43 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    Бонев,жълтите павета са поставени добре по левия тротоар по който ходиш ти.
    Вярно е че той се ползва от малко хора.Например като теб.
  • 44 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Такива като тоя имахме в парламента в близкото минало.Закачаха се с малолетни!
  • 45 БЪЛГАРИН

    2 0 Отговор
    Алчно мекере за власт.Да ама Не!
  • 46 Мухаа,хаа! -

    1 1 Отговор
    Пред този- гелосания,ако стъпи на кметския стол,само след година,фъндък мома ще ни се струва невинно детенце.Мазно говори,бързо,и без прекъсвания.Явно репетира пред огледалото с часове .Наместил е тема" жълти плочки,а преди нея" пл.Славейков- и пл Гарибалди,и само тях раздува Хитро м,кере.Усети,че сам няма да се класира дори изобщо,и се стикова с Киро и Ристо брадата.Те в НС и МС - той техен кмет цял мандат-5 години,без да го пипне никой.Запомнете- тази клика начело с него,ще продаде и тротоарите на концесия.Уж много загрижен за обикновените столичани,но той е Главният инициатор цената на билетчето тихомълком да скочи.С цели 40 ст,- 1,6 на 2 лева картите за пенсионери също с 2 лева.Ще ни набутв синя зона във всяка улица само за две години.И тя ще бъде24/7 целогодишно.Копира точно модела на ингилизкия кмет.Ще подлъже много хора.Най вече сред младото поколение.
  • 47 Мила моя майко

    1 0 Отговор
    Ма тез строители сега се учат в този заден двор, как се нареждат павета -Така ли ??? Ужааассс.
  • 48 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен 😡":

    В карнобатски регион , по неведоми причини една местна пътна фирма успя да се промъкне до изпълнение на 15 километра междуселски път. Пътя след 7-8години грее , и муха да кацне на него ще се разчекне от неговата гладкост. По пътя минават тежкотоварни камиони. Явява се връзката между пътя Карнобат Шумен , и пътя Айтос Провадия. Е тая фирма повече поръчка не получи.
  • 49 инж.

    0 1 Отговор
    Най-добре да не се правят ремонти,така е най-евтино и качественно.Направеното преди 1989година е качественно и с голям срог на годност,например панела до 50години,тухлата до 100години да не ремонтират и т.н.,може да се обяват за паметници на културата.Само да се изчистят дървета да не развалят основите на тротоари и пътища,нарча се.УРБАНИЗИРАНА ТЕРИТОРИЯ,а не ЗЕЛЕНА ДЖУНГЛА С ЛИАНИ.
  • 50 Борис Бонев

    1 1 Отговор
    Отворил съм лилаво лакомо дюпе за парички и власт- питайте чичко Прокопи с гоуемата пушчица...
  • 51 Жоро

    0 1 Отговор
    Тоз младеж ми мяза да е от боята, прав ли съм или не?
  • 52 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "психически терор":

    Абе ние професионалистите и хубавците ги видяхме и виждаме какво могат. Нагледахме се на професионални крадци и хубавци. Явно трябва да се появят “карикатурите”, за да свършат някаква читава работа.
  • 53 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Велоалеи":

    В София няма велоалеи, има неща, които са наречени велоалеи, велотрасета и какво ли още не. Ако наричаш една патка “кокошка”, тя няма да започне да кудкудяка.
  • 54 Мокрия

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сухия":

    Който има уши, да чуе. Който има очи, да вижда. Който има акъл, да мисли…
  • 55 Щрудел

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Тиквеник":

    Трябвало е повече да слушаш баба си…
  • 56 Не така Бонев

    0 0 Отговор
    Не хапни ръката която те храни толкова години. Колко време се държиш за роклята на Фандъкова. Ти лично какво направи за тези павета и като цяло. Всички сте виновни за състоянието на София. Така ли съветвахте?
  • 57 Изберете Бонев

    0 0 Отговор
    Само той ще оправи паветата. По тях минаваха танкове на паради и нищо им нямаше, а сега с такива съветници като теб паветата се разместват и от розовия прайд.
  • 58 Ще платите ли за технология?

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "ОСА":

    Момче, не демонстрирай невежество, не е хубаво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове