Last news in Fakti

30 Април, 2023 18:47 5 883 49

Демерджиев: Пробите на Семерджиев не са взети по пълноценен начин

  • проби-
  • демерджиев-
  • семерджиев-
  • министър-
  • вътрешни работи-
  • избори-
  • служебен

Има забавяне при вземането, което е необяснимо

Пробите на Семерджиев не са взети по пълноценен начин, който да позволява пълно изследване. Има забавяне при вземането, което е необяснимо. Има и вземане на по-малко материал. Имало е немарлив подход към случая "Семерджиев". Ще сезирам компетентните институции за нередностите. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за "На фокус" по Нова ТВ.

По думите му след като е намерен Семерджиев, следовател е дал указания кое и как да се извърши. "За мен е странно, че изследването е извършено в болница, чиято апаратура е по-малко чувствителна от тази на центъра на МВР за криминалистични експертизи", заяви той.

Демерджиев проверява за още виновни за пробите за наркотици на Семерджиев

Изборите

"За съжаление някои политически партии прибягват до това тези, които са ангажирали с купуване на гласове, да попаднат в листите, за да бъдат защитени. Идентифицирахме такива хора. Става дума за някои от най-големите партии. По-често става дума за лица, които са по-назад в листите и са на неизбираеми места. Когато са кандидати за народни представители, не можем да ги разследваме. Бихме могли да направим справка дали има купувачи на гласове в парламента. В съдебните актове ясно са посочени политическите сили, които са купували гласове и съм готов да предоставя съдебните решения", подчерта министърът. И допълни, че целта е МВР да не може да ползва СРС и да води разследвания без да се мине в усложнения ред - през няколко институции. "Не всички институции работят добре и в синхрон и понякога се правят опити да бъдат обструктирани такива производства с изтичане на информация и даване на възможност свидетели да променят показанията си", посочи той.

Демерджиев не пожела да назове името на партиите. "Имаше повишаване на активността на купувачите на гласове. Знаехме, че след поправката на Изборния кодекс това ще се случи и дадохме указания по места. Макар прогнозите ни да се сбъднаха, противодействахме още по-добре, сравнявайки предходните избори. Имаше опит за купуване на гласове от една партия за друга. Тази партия не влезе в парламента, докато голямата влезе и от дълги години определя ситуацията в страната. Има поне две политически сили, които са го правили на тези и на предходните избори", обясни той.

Разследване на преференции

"Много подробно сме ги разследвали, това са единични случаи. По места понякога определени хора толкова дълго време са работили на определени позиции, че всички кадри в държавната администрация са назначени от тях. Понякога те се отблагодаряват на избори - там няма размяна на пари, а на услуги. Прокуратурата е сезирана за опити за манипулиране на вот конкретно за Славена Точева - трета в листата на ГЕРБ-СДС във Варна. Там има съчетание на два фактора - волята на лидера на партията и волята на местната организация, която иска да фаворизира определен кандидат в листата. Тези, за които е ясно, че са участвали, ще понесат своята отговорност. По такива дела има прекратени производства или отказ за образуване на производства. Дори ни беше отказано да ползваме СРС. Понякога прокуратурата показва различен стандарт", смята той.

Законодателство

Според него България има нужда от парламента като законодателен орган. Същото важи и за законопроекта, с който искаме да се справим с нелегалната миграция. Освен това има остра нужда от изменения в Закона за движение по пътищата. МВР не може да покрие всички дефицити в системите в държавата, но всички упреци се насочват към този, който работи най-активно. България има нужда да се приемат и законите по ПВУ, защото приходите, които се очакват до голяма степен биха решили проблемите при съставянето на бюджета. НС трябва да се ориентира към законодателната ни дейност", коментира той.

Демерджиев сподели и, че американският посланик е засегнал въпроса с липсата на законодателство в някои сфери. "Обсъждахме конкретни действия в две посоки - борбата с престъпления с трафик на хора и постигането на безвизов режим в САЩ", разкри министърът.

Относно визитата си до Турция вицепремиерът сподели, че лично е видял как пострадалите от земетресенията молят вътрешния министър на Турция за помощ. И увери, че турците са осъзнали, че България е направила всичко възможно да помогне.

Борбата с нелегалната миграция

"Опитите да се влезе на територията на България на ден са 300 до 600 души. Вчера имахме първи ден, в който не сме заловили нито един. От началото на годината при 45% по-голям мигрантски натиск на границата, имаме 60% по-малко задържани на наша територия. Размерът на наказанията трябва да се вдигне, внесли сме законопроект за това. Фактът, че ЕС обявява нашата граница за приоритетна е много добре за нас", завърши Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    34 0 Отговор
    Няма да коментирам защото ще ме изтрият.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ана

    22 0 Отговор
    Защо не каза коя политическа сила е преляла гласове на друга или въпроса е изяснен

    Коментиран от #22

  • 4 хммм

    24 1 Отговор
    Ами защо тогава го осъдиха на 22г затвор?? или присъдите при вас са "на око"?
  • 5 нпо агент

    28 0 Отговор
    "Опитите да се влезе на територията на България на ден са 300 до 600 души. Вчера имахме първи ден, в който не сме заловили нито един....КАКВО ЧИСТОСЪРДЕЧНО ПРИЗНАНИЕ..Това значи че сте ги пуснали от 300 до 600 човек да минат без да ги проверявате..Няма граница..има разграден двор..Сорос командва в България, най много нпо има в най бедната най корумпираната държава..Полуумрелия Сорос помага да заличи БГ..https://fakti.bg/bulgaria/777821-demerdjiev-probite-na-semerdjiev-ne-sa-vzeti-po-palnocenen-nachin
  • 6 ПСР

    37 0 Отговор
    Ало,българската ченгеджийница ли е?
    Мнооого сте зле!
    Тотална корупция.Изцяло неподготвени.
    Липса на професионализъм.Свещенна тъпота и непукизъм.Ужас на куб-това са ни стражарите днес.
  • 7 гого

    40 2 Отговор
    Семержийчето разката милицията в София, която помага на проститутки и дилъри!
    Нима не виждате какво става по училищните дворове и дискотеките ли?!

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алооо

    34 0 Отговор
    И сега, ще го оправдаете нали!? Скапано МВР и Прокуратура...
  • 10 Нено

    23 1 Отговор
    Бай Семерджиев е вършал по времето на коя политическа партия?
  • 11 Аве

    39 2 Отговор
    оная метреса полицайка също трябва да посети сливенския пандиз!!
  • 12 Явно

    26 1 Отговор
    Е направено за да не си отвори устата за чадъра над наркоразпространителите
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 3 Отговор
    ДРУГАРЯ ДАЛАВЕРАДЖИЕВ: "ПАРИТЕ СА ТОЧНИ" ........ МАФИОТ Е КАТО ...... БОЙКО ЧАШКОВ ДАМАДЖАНОВ .......... ФАКТ !
  • 14 ХА ХА ХА

    35 0 Отговор
    АБЕ ЕЙ ЗАРАДИ ТИЯ МИШОЦИ ЗАГИВАТ ВСЕКИ ДЕН НЕВИННИ ХОРА ! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ .... НЕ СА ВЗЕТИ ПРОБИ ПО ПЪЛНОЦЕНЕН НАЧИН ??? ТОЯ КОИТО Е ВЗЕЛ ПРОБИТЕ Е ЗА ЗАТВОР ....ЗА ДА СЕ НАУЧИ ДА ГИ ВЗЕМА ПЪЛНОЦЕННО ! ТУК ИГРАЯТ МНОГО ПАРИ И ТОЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ НАЙ НАКРАЯ ,ЧЕ НЕ Е КАРАЛ ДЖИПКАТА И ИЗОБЩО НЕ ГО Е ИМАЛО ТАМ ....💰💰💰💰💰💰💰 ! БРАВО НА НАШЕТО СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!
  • 15 Подигравт ли ни се или е истина ????

    21 0 Отговор
    Браво ...... Браво ......Браво !
    Точно това е демокрацята !!!!
  • 16 Айде

    15 0 Отговор
    И този е демагог! Основната далавера е в следствието, а той не знаел!
  • 17 Всичко е лъжа и измама

    21 0 Отговор
    Няма правосъдие , няма закони , няма ред във тая скапана държава ! Тия които имат връзки се оправят .....страдат беззащитните българи !!! Несправедливо е !!!!

    Коментиран от #39

  • 18 ПОДИГРАВКА

    15 3 Отговор
    ПОДИГРАВКА ПОДИГРАВКА ПОДИГРАВКА
    ЗА ЗАГИНАЛИТЕ МОМИЧЕТА ! ПУЩАЙТЕ ГО ТОЯ ИДИОТ - НЕВИНЕН Е ДА НОСИ ДРОГА БА КИРО .....ЧЕ ПАК ШЕ Е ПРЕМИЕР СКАПАНЯКА !!!! !!!!!!!!!!!
  • 19 Стамат

    13 0 Отговор
    От статията разбрах само едно, ще впрегнем цялата комунобюрократична машина, само и само да го измъкнем😡
  • 20 Глупаци

    14 2 Отговор
    Подавай си оставката веднага некадърен комунисти.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 5 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ИСКА ДА ........ ИЗМЪКНЕ ГЕНЕРАЛСКИЯ ВНУК ....... СЕМЕРДЖИЕВ ......... ФАКТ !
  • 22 ПП и ДБ

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ана":

    са купували за БВ!
  • 23 Ком

    9 0 Отговор
    Съд за всички мърлячи, които провалят дейността на правозащитните органи.
  • 24 незнайко

    21 0 Отговор
    Господи прибери си чедата които не могат да се справят с един УБИЕЦ който е ПРИВЕЛИГИРОВАН от САТАНАТА !!! В края на краищата всичко се свежда до ПАРИ - МНОГО ПАРИ !!!
  • 25 Дрон

    14 0 Отговор
    Е нали плаща на милицията,какво странно
  • 26 КРОКОДИЛА

    9 3 Отговор
    Като си некадърен - изчезвай ..................................................
  • 27 Дрон

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "гого":

    Е нали плаща на милицията,какво странно
  • 28 Стоян Александров

    17 1 Отговор
    ПУСКАЙТЕ ГООООО... ТОЗИ Е НЕВИНЕННН БЪЛГАРИН. РОДОЛЮБЕЦ. ТОЙ НЕ Е УБИЛ НИКОГО, ТЯ КОЛАТА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО СЪДЕТЕ НЕЯ.... ТОЗИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН Е АБСОЛЮТНО НЕВИНЕН...НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ГО ДЪРЖИТЕ ТАМ НАСИЛА БЕЕЕЕ ??? ТЗИ ТЕРИТОРИЙКА ЩЕ ИМА НЯКАКЪВ НАПРЕДЪК САМО КОГАТО СЕ СЪДИ ТАКА КАКТО СИ НАПРАВИЛ...ОКО ЗА ОКО И ЗЪБ ЗА ЗЪБ....НИКАЛВА МИЛОСТ И НИКАЛВА ЖАЛ....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДО ФАКТИ

    23 0 Отговор
    Уважаема редакция, направете една справка по информацията, която излезна в Уикенд миналата седмица. В нея се споменава, че по данни на МВР И НССЛ, Семерджиев е покровителстван от шефа на Военна Прокуратура Адалберт Кръстев ! Двамата заедно с любовницата на прокуратурата прехвърлят ударно имоти на Министерство на отбраната !

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Риторичен въпрос

    25 0 Отговор
    В центъра на столицата на най-нелепата държава в света, наглец кара с над 150, убива и накрая не могат да му дадат адекватна присъда. И не е само този случай. Как се случва това винаги?
  • 33 Право на мнение

    19 1 Отговор
    "Има забавяне при вземането ва пробите на Семерджиев, което е необяснимо."

    Няма нищо необяснимо, човека си плаща и има врэзки, "чадър". Корупция му се казва на това! Навсякъде повсеместна герберска корупция.
  • 34 Реалист1

    16 0 Отговор
    Демерджиев да не се прави на ударен.
    Излезе свидетел и публично заяви, че в Гурково зам.председателя на ДПС - Халил Летифов е купувал гласове.
    Никакво движение!!!
  • 35 Корупция!!!

    12 6 Отговор
    Мръсна корумпирана герберска сган!

    Коментиран от #44, #48

  • 36 ДО ФАКТИ

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "ДО ФАКТИ":

    Любовницата на прокурора, работеща в министерството
  • 37 Водолей

    3 0 Отговор
    Като сте много тъпи винаги става тека
  • 38 Бегай !

    5 0 Отговор
    След дъжд качулка .
  • 39 САНДОКАН

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Всичко е лъжа и измама":

    Казва се ДЕМОКРАЦИЯ, бедните да го ду.ат...
  • 40 цццц

    8 0 Отговор
    Ами след като е избягал всичко на макс бе кауни .
  • 41 Ожэффж

    7 0 Отговор
    И какво, значи трябва да го пуснат ли? Да гние в панделата ,мръсен наркоман.
  • 42 Дерзайте

    5 0 Отговор
    Демерджиев и бат Петьо е време да си ходят и това е ясно на всички, но промени ще има не само в МВР а и в някои други ключови държавни структури и някои други изпълнителни директори големи гниди!
  • 43 Временни !

    5 1 Отговор
    Нито прокуратурата нито МВР трябва да държи такива служители ( директори) като Демерджиев и компания нищо против тях разбира се погледнато реално пак са в пъти по добре от предходните но това не е достатъчно не може в България да се прави компрес с живота на хората на децата разни наркомани и корумпирани ченгета милиционери да играят с престижните Семерджиев това ли не трябва да чуваме постоянно по новините този трябваше отдавна да е мъртъв.....!?
  • 44 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Корупция!!!":

    И ТОЗИ ЛИ ....... МАФИОТ ОТ СНИМКАТА ........ ВЕЧЕ ПРИПИСАХТЕ КЪМ ГЕРБ ? ? ? ?
  • 45 9689

    3 1 Отговор
    Кретен,има ли уволнени?Ако не ти се махай.
  • 46 123456

    0 3 Отговор
    Щастлив съм , че няма грам корупция в държавата ми и справедливостта и морала са еквивалент на закон !
  • 47 Прокуратурата и ДАНС защо мълчат?

    4 0 Отговор
    И новия паспорт който Демерджиев и Рашков са издали на беглеца Цветан Василев, който се крие в Белград, също не е издаден по пълноценен начин.
  • 48 Мръсен

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Корупция!!!":

    Демерджиев е човек на Радев.
  • 49 Перо

    2 0 Отговор
    Каквото ръководството на МВР, такова е и некадърността на по-низовите служители!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове