Last news in Fakti

3 Май, 2023 09:30 1 161 44

Прокурор: Протестирахме срещу злите сили, които се опитват да притежават системата - престъпният свят и политиците,

  • правосъдна система-
  • главен прокурор

Водят се дела срещу корумпирани колеги, включително такива, които шофират след като са употребили алкохол, каза още Евгени Иванов

Прокурор: Протестирахме срещу злите сили, които се опитват да притежават системата - престъпният свят и политиците, - 1

Протестирахме срещу злите сили, срещу тези, които се опитват да повредят и притежават системата. Тези, срещу които съдебната система води разследвания и повдига обвинения - престъпният свят и политиците, защото всеки, който управлява държавата, иска да си има удобна съдебна система", заяви в студиото на БНТ Евгени Иванов, член на прокурорската колегия във ВСС.

Той подчерта, че този атентат е професионално и сложно организирано действие.

"Мотивът е да бъде премахнат този, който държи да се разследва. Не може да поставяш под опасност и семейството на някой, който не харесваш. Убеден съм, че държавата в частност прокуратурата и следствието ще направят всичко по силите си да бъде разкрит извършителят и да бъде потърсена отговорност, ангажира се целият ресурс на държавата", допълни Евгени Иванов.

По думите му посланието на опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев е към цялото общество.

"Че никой не е защитен. Посланието е насочено конкретно към разследващите прокурори и следователи. Защото щом някой може да си помисли да посегне на живота на главния прокурор, какво да говорим за всички останали. Не се страхуваме, но се чувстваме застрашени. Държавността започва да изчезва", заяви Евгени Иванов.

Поясни, че съдебната система се очиства.

"Водят се дела срещу корумпирани колеги, включително такива, които шофират след като са употребили алкохол", каза още Евгени Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветан

    22 1 Отговор
    Ако "добрите сили" са ПП-ДБ, то "злите сили" са ГЕРБ-ДПС!
  • 2 честен ционист

    12 0 Отговор
    Не хапете ръката, която ви храни.
  • 3 ИНЖ

    39 1 Отговор
    Все още не е ясно какво се е случило, ама Прокурорите протестират!?!? Срещу кого и срещу какво???
  • 4 Питам:

    37 1 Отговор
    Защо протестирате срещу "ЗЛИТЕ СИЛИ" ? Извикайте баба Калудка да ви лее куршум или ходжата да ви чете, защото от снимката на протеста ви ясно личи каква работа вършите със скръстените си ръце!
  • 5 Булпсихопат

    30 1 Отговор
    Злите сили!? Кой? Банкерите или политиците? Уточни. Кои са злите сили? Българи ли са? Избиратели ли са?
  • 6 Развеселен

    29 1 Отговор
    Трябва да се провери дали в джипа на Гешев не се е возил Таки, Галеви или Къри.
    Възможно е атентата да е бил срещу някой от тях!
  • 7 Кукер от Перник

    17 1 Отговор
    Тоя ми изяде хляба!
  • 8 Комисар Корадо Катани

    9 16 Отговор
    Гешев е преродения Джовани Фалконе.
  • 9 лп991

    38 1 Отговор
    Най- злата сила в Бг е прокуратурата- абсолютна безконтролна власт. Репресивна машина срещу малкия човек и опънат чадър над политици и олигарси, слуга на мафията.
    Вече сами си правят атентати.
  • 10 Атентаторите са знаели къде е

    33 1 Отговор
    любимото място на Гешев да спира по малка нужда да се облекчи и точно там са заложили димката, за да се опикае и намокри панталона
    Стига театър ей, стига постановки

    Коментиран от #20

  • 11 уникум сме

    34 1 Отговор
    В жалката и престъпна наша държавица има 3200 прокурора , които не са осъдили и един престъпник или политик на високо ниво ,а в Италия има само 400 прокурора , а затворите им са препълнени с мафиоти . И сега каскета се прави на жертва ,за да не влезе на топло !!
  • 12 9689

    22 1 Отговор
    Мижитурки,слуги на мафията.Крадат ама са спокойни щото се отчитат на шефа.Рано или късно ще бъдат уволнени всички и ще се започне от нулата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ,у,уеиш

    23 1 Отговор
    Злите сили сте вие бе, абдал!
  • 16 Колко бяха джуджетата... ?!

    11 1 Отговор
    Да живеят конкурсчетата !
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 2 Отговор
    Протестирате защото така заповяда Каскет ефенди.
  • 18 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    13 2 Отговор
    Това ако е наистина е било атентат, а не постановка и в най-слабите държави се започва брутална акция да държавата срещу мафиотите и престъпността. Пращат се тежко въоръжени полицаи, даже някъде и войска и се влиза брутално по офиси на богаташи, барони, нарко барони и всякаква престъпна измет се проверява, по най-брутален начин се правят обиски и покрай сухото гори и мокрото. А ние тука гледаме пълен цирк и безпомощност на така наречените служби за борба с мафията!
  • 19 ЕВРОНЮЗ

    8 2 Отговор
    Многоуважаеми господин прокурор ( без каквато и да било ирония ) ако изучите подробно историята на италианската мафия, ще ви стане ясно кой стои и кой цели постоянния страх в обществото... Защото през последните 30 години в Италия са извършени над 6000 подобни терористични акта.. Фалконе и Борсалино са убити точно когато тръгват по следите на онези чиито мръсни капитали тръгват да пълзят на изток след падането на Берлинската стена.... И нещо много впечатляващо.. В Сицилия се намира най - голямата ВВС база на Америка в Италия. И как пък тъй точно в Сицилия се стоварва всичката дрога която залива Европа.......... Населението на България е отвратено от наложената отвън Евроатлантическа политика и случая с главния прокурор е началото на подобни действия целящи да тласнат обществото в определена посока и властите да предприемат определени действия имащи оправдание.
  • 20 ,у,уеиш

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Атентаторите са знаели къде е":

    Той нема ли кеф в колата? Като Ким Чен ун...

    Коментиран от #22

  • 21 Про фан

    16 1 Отговор
    вие сте злите сили бе алоооу. Престъпниците няма как да са по-доволни от такива нефелни прокурори, защо им е да ви убиват
  • 22 ,у,уеиш

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от ",у,уеиш":

    кенеф бе
  • 23 ЗАКРИВАЙ

    14 1 Отговор
    Този нужник наречен българска прокуратура. ПОЗОР!
  • 24 Пловдив

    14 1 Отговор
    Ами нали тези хора,които издигнаха и назначиха политици като Бойко Методиев Борисов,Ахмед Доган,Делян Пеевски,номинираха и назначиха вашия главатар,тъпия и нагъл комунистически милиционер Ианчо Гешев,бе другарю прокурор!
  • 25 адаша

    14 1 Отговор
    В Румъния прокурорите се борят и работят. Румънския съд също. Резултатите са на лице. Тук нищо не се прави. Протестирали! Смеш ници!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 111

    0 4 Отговор
    Не може на всеки ъгъл да има пазене. Всичко трябва да започне отдолу. Горе кво ни е. Не може да искат чрез погазване на законите чрез пиставени лица да купуват недвижими имоти. Дори моят адвокат споделяйки, аз не мога това, но някои си юристи явно могат и като им откажеш, започнават срещу не съгласните здрасти. Карай честно. Ще дадеш пари и как би обработвал, като знаеш, че утре могат да ти я вземат, но де акъл, нот акт с фалшификации. Не бива. Може би е трябвало в игрите им, а зад тях стоят отгоре, а клановете са два, не повече. Щом им изнася да Продължават, не искаме, колкото и ла, йна да получавам, аз нищожеството, били учени и милиционери, щом можете правете го, ние с адвоката не искаме, искаме пестно и явно затова от 100 г сме бедни. Винаги е имало ие ги има бабаитите, и затова не сме от никого, и преди 1944 нима е било ок, войни и днес е същото, историята се повтаря и всеки за себе си е прав. Директора Директора няма цвят, той си е от векове егоист, престъпник и имащ
  • 28 1234,

    1 2 Отговор
    Излишни са коментарите. Те крадците и мошенците с протежета ви го казват. Дайте да не си правим мръсно, но ако са от другата страна дали биха на същото мнение. Всичко е до човека. Ако си отстъпчив или тарикат. Печели втория, от преди 1944, кво толкова не ви е ясно, накарва неграмотната майка да сложи пармака и къщата с два входа отива на брат му, нищо, че е живяла при малкият син, другия взема вторият баща на починалия парите и с парите купува земя 100 декара на негово име и оечелят природените деца и т н. Винаги оечелят бабаитите. Имайте си, и прокурора ли е в случая, че сте някои алчни и ненаситни днес и преди. Всеки гледа нещата от своя гледна точка и затова нищо не се случва, и с тия ковид, разоравии, войни погубиха живота си много хора. И затова много хора не им е до никого вече. Обезверени са имащи и нямащи.
  • 29 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    Прокурорите протестират срещу себе си - не са глупави, разбират какво става, но ще си мълчат - от страх за търсене на отговорност за злоупотреба с власт, от несвършена работа или страх за наказания от главния ? От ГЛАС НА НАРОДА /в името на народа/ прокуратурата се е превърнал в ГЛАС НА ......................... !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бгпроzzтак

    5 0 Отговор
    Кво стаа с барцелона гейт ва. Коги ша преведете матреалите по делото от шпаньолски ва нали сте акълии.
  • 32 Пако

    11 0 Отговор
    ЧОВЕК КАТО СЛУША ТАКИВА ГЛУПОСТИ ОСТАВА С ЧУВСТВОТО ,ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ СА СПЕЦИАЛНА КАСТА ОТ ТУРБООЛИГОФРЕНИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Въпросче

    6 0 Отговор
    Що протестирате, ами не работите срещу злите сили??? Некой пречи ли ви, щото един айдук нема у панделата...
  • 35 гаджи

    4 0 Отговор
    Че те ви притежават много отдавна
  • 36 Путинче

    3 0 Отговор
    Прокурорите протестират и искат държавата да се намеси 😂😂😂😂 Няма такъв цирк. Че нали вие сте държавата бе. За какво ви плащаме заплатите? Кой - аз и другите граждани ли ли да ходим да борим престъпността? А вие да си върти те далаверки те и да получавате рушветите. Стана един атентат (най вероятно инсценировка) и ревнаха. Че то в Италия прокурорите трябва всеки ден да са на протести бе тюфлеци. А видяхте ли я онази прокурорка с дебелите джуки като фолк звезда. Само като ги видиш ти става ясно що за сбирщина са там и как стигат до тия постове.
  • 37 българин

    3 0 Отговор
    Да не се окаже накрая, че пушилката е стара и този професионално и сложно организиран атентат е зле подпален огън от пишман начинаещи. Ако погледнете подробностите, дадени от следователите и разбиращите хора изпадате в тих потрес от големите разминавания. А ако се обърнете към мненията на хората, ще разберете, че много малко хора приемат случката като деяние, повечето са на мнение, че е постановка за лъскане на имич.
  • 38 Прокурорски протест

    3 0 Отговор
    На държавните служители е забранено да протестират! Спазвайте законите!
  • 39 г-н

    1 0 Отговор
    Протестирахте за бонуси бок---- но Местан и Симеон смеш---- ги взеха чрез страстбург тър---
  • 40 бай Иван

    1 0 Отговор
    От години не съм чул да има задържан ,следовател или прокурор за подкуп например. А съдебната система е взета на абордаж от такива. Публична тайна е къде се срещат магистрати и адвокати да уреждат решаването на "проблеми" на подзащитни. Не съм чул честен магистрат да е бил заплашван. Притеснени са тези дето взимат пари от една страна , за да ударят конкуренцията и после вика "Ама мене ме заплашват" . Га ядете кифтетата не ривете?
  • 41 ПРОТЕСТИРАТ СРУЩУ ТОВА ДА ИМ

    2 0 Отговор
    ДАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПАРИТЕ В ЧУВАЛИ !
  • 42 ПРОТЕСТ НА НАЙ - КОРУМПИРАНИТЕ

    4 0 Отговор
    С НАЙ МНОГО КЪЩИ ВИЛИ АПАРТАМЕНТИ ЗЕМИ КОЛИ ЗЛАТО И ПАРИ !
  • 43 Никой

    1 0 Отговор
    Тези хора и за цирка няма да ги вземат. Те будят само съжаление. Още повече ,че този ерудит прокурор протестира срещу злите сили,не се бори ,протестира . Сериозно ли ? Част от българския народ и той протестира срещу единствения кандидат за каскет на републиката и НИЩО. Кой го чу ? Време е да вземете да работите срещу престъпността за да може самата престъпност да изпитва респект и страх от вас. Вие сами се вкарахте в капана на престъпността когато решихте да блажите от финасовите им потоци. И сега протестирате от ТЯХ престъпниците,протестирате ,но от страх. Така ,че съчувствие за безнравственото ви поведение от народа няма да получите. Трябва да си извоювате уважението , като покажете безмилосттна борба към престъпниците а не споразумения с тях.
  • 44 ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПАРАЗИТИ

    1 0 Отговор
    ТО ДРУГА РАБОТА НЯМАТЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове