Last news in Fakti

4 Май, 2023 06:57 1 066 9

Андрей Цеков: Няма нужда двете водещи коалиции да си мерят програмите

  • андрей цеков-
  • правителство-
  • програми-
  • коалиции

ПП-ДБ играе с открити карти, а не по свирката на ГЕРБ, заяви номинираният за регионален министър

Андрей Цеков: Няма нужда двете водещи коалиции да си мерят програмите - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Научил съм се да правя разграничение между факти и твърдения. Когато твърденията почиват не на факти - са внушения. Определенията на Борисов за "шепот и заклинания" бих ги определил като внушения. Изглеждаше като театър. Така номинираният за регионален министър в проектокабинета "Денков" Андрей Цеков коментира в студиото на "Денят ON AIR" обвиненията на лидера на ГЕРБ.

Гостът уточни, че Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС имат достатъчно подробно разписани програми и няма нужда да си ги мерят коя колко страници е.

"Целта на разговорите в обострената политическа криза беше да се намери ниво на консенсус, за да се извършат ключови за България приоритетни цели. Не само с ГЕРБ, но и с други политически формации имаме припокриване на стратегически цели. Представената управленска програма е една извадка за нещата, които сме се съгласили, че могат да бъдат свършени за 18 месеца", категоричен е Цеков.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ПП-ДБ "не играят по свирката на ГЕРБ" като са представили предварително проект за кабинет.

"Ние играем с абсолютно открити карти. Не изпълняваме условия на ГЕРБ. Ситуацията е нетипична. Пред България стоят 2 възможности - да има кабинет на старите партии на статуквото или реформаторски кабинет на малцинството", каза още номинираният за регионален министър в проектокабинета "Денков".

Цеков припомни позицията на ПП-ДБ, че няма да участват в управление с ГЕРБ-СДС. Очакват позицията на първата политическа сила - дали би подкрепила кабинет на малцинството.

"Тук не става въпрос за сделка, не бихме могли на този етап да имаме някаква форма на колаборация с ГЕРБ-СДС в изпълнителната власт. Нормално е, ако има кабинет на малцинството, той да бъде контролиран от НС. Това го приемаме в тази тежка политическа ситуация. В този смисъл е нормално ГЕРБ да поеме парламентарния контрол върху едно такова правителство на малцинството", уточни събеседникът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 провинциалист

    2 0 Отговор
    "кабинет на малцинството" - кое е това малцинство? Като си гласуват заплатите малцинство няма.
  • 4 Бамбука

    0 1 Отговор
    Герб разчитат на медийна подкрепа, поради липса на смелост да обявят кабинет и приоритети, които да представят на обществото.
  • 5 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Още едно шарлатнско мнение от тези които ни направиха два пъти по-бедни само за 8 месеца!
  • 6 Ван дер Любе

    0 1 Отговор
    Разликите между ПП-ДБ и ГЕРБ е, че ПП-ДБ ще работят да изпълнят своята програма в полза на България. ГЕРБ ще работи да симулира изпълнение на програмата в полза на мафията и Бойко Борсов. Това сме го гледали 12 години и сега няма да е по-различно. Правителството на ПП и ДБ, БСП, ИТН се справи много добре в контекста на нагнетяване на страх и влошаване на глабалната ситуация. Който се поддаде на страха, сега кърши ръце (прекупвачите на зърно). ГЕРБ всъщност никога не е искало наистина да управлява с ПП-ДБ и сега ще се обърне към естествените си съюзници от коалиция Магнитски. Нищо че биеше БСП и комунистите са навредели на семейството на Борисов.

    Коментиран от #7

  • 7 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ван дер Любе":

    И досега ПП какво направи за България?

    Коментиран от #8

  • 8 Ван дер Любе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Най-малкото стопира част от корупцията, подобри събирането на данъците, спря лабораторията на границата с Турция (стъпка, която ни доближи до Шенген), показа практиките на Борисов и ГЕРБ да раздават милиони и милиарди без договори, пари които се оказаха окрадени, арестува Борисов (т.е. прати го където му е мястото), подпомогна Украйна в най-важни момент на агресията срещу нея и т.н. Да не говорим намаляването на вредното влияние на Русия в България. И много други неща. Във всеки случай при тях няма Мата Хари с кюлчета и пачки, няма чекмеджета, няма тънък асфалт и други подобни красоти на Борисов.

    Коментиран от #9

  • 9 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ван дер Любе":

    Накратко - размъти водата със съмнителен ефект за полезност, освен да създаде условия за Толупа да се върне на бял кон и да напъва за "ценностите", които за повечето от българите са меко казано съмнителни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове