Last news in Fakti

5 Май, 2023 18:24 1 941 52

Корнелия Нинова: В игри с квадратчета БСП няма да участва. Свидетели сме на бразилски сериал

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • игрички-
  • пп-дб

„След думите на Бойко Борисов трябва да поставяме запетайки. Този човек не знае какво иска. Едно говори – друго прави. Ако не ти се прави правителство – връщай мандата! Защо губиш време?“, пита се лидерът на социалистите 

Корнелия Нинова: В игри с квадратчета БСП няма да участва. Свидетели сме на бразилски сериал  - 1
Снимка: bTV

Тези игрички, които Борисов играе с ПП-ДБ, с БСП няма да му се получат, каза в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че Столетницата в игри с квадратчета няма да участва.

"Г-н Борисов си сменя мнението постоянно. Досега мълчахме, защото първия и втория водеха преговори. Сега ще говоря, след като и ние бяхме поканени. Свидетели сме на един бразилски сериал. Това, което се случва е пълен фарс", каза Нинова в предаването „Лице в лице“.

„Борисов първо хвърли въдичката на ПП-ДБ и им каза да направят законодателна програма. Закони обаче няма. След това хвърли втора въдичка за състав на кабинет. Те го обявиха, а той им каза, че няма да стане. Третата въдица бе за управленската програма. ПП-ДБ я направиха и той им се подигра. Борисов ги провокира по всички начини, а те като по-неопитни, му се хванаха. Сега, като започнаха преговорите с другите политически сили, те казаха, нека да седнем отново да преговаряме. И това един месец. Борисов е отговорен за хаоса, който наблюдаваме. Целта е да унищожи ПП. Явно без БСП няма да стане, категорична бе тя, цитирана от novini.bg.

„Ние разбираме сериозността на ситуацията в България вече втора година. Кризите, пред които сме изправени, могат да се решат, само ако се приеме бюджет на държавата. Нужно е работещо стабилно правителство. Ние сме 23-ма депутати, но може да дойде момент, когато от нас да зависи всичко. Решили сме да се допитаме до партията за евентуална подкрепа на експертно правителство“, разкри Нинова.
„Не можеш да ми пращаш програма на друга партия, за да се забавляваш. Ние сме сериозна партия. Парламентът не е детска градина, където това да става“, възмути се лидерът на БСП от действията на ГЕРБ.

„Ние искаме да има ред и правила и това може да стане поп следния начин: да се извадят 4-5 национални приоритета; Шенген; бюджет; законите по ПВУ. Втора стъпка – слагаме срок. На трето място – кои хора могат да го свършат, а ние стоим отзад и ги подкрепяме. Толкова е простичко“, обясни Корнелия Нинова.

Тя призова в ГЕРБ да седнат и да си изяснят какво точно искат. След това да седнат и да дадат срокове. Едва след това ние ще попитаме партията дали можем да дадем подкрепа. Ако ГЕРБ имат сериозни намерения, лидерите трябва да се съберем и да решим дали ще има кабинет или не. Моето лично мнение е, че това правителство трябва да е съставено от експерти. Ако искаме да свършим работа за България и народа, лидерите трябва да се отдръпнем“, подчерта лидерът на БСП.

„След думите на Бойко Борисов трябва да поставяме запетайки. Този човек не знае какво иска. Едно говори – друго прави. Ако не ти се прави правителство – връщай мандата! Защо губиш време?“, пита се тя.

Нинова съобщи добра новина на гражданите, а именно, че от другата седмица започва същинската работа на парламента.

Тя коментира и обратът в казуса с опита за покушение над главния прокурор, след като стана ясно, че семейството му не е било с него в колата, когато е избухнал взрива. „Не е допустимо на местопрестъпление да присъства лице, ако не е вещо, има право да прави експертизи. Случаен експерт не може да прави огледи. Толкова е противоречива информацията и то между официални органи, че това всява съмнения, неувереност към институциите. Не е добре това, което се случва. От фактите става ясно, че случаят не е такъв, какъвто бе обявено в първия ден. Много е тежко да злоупотребяваш със семейството си и то с каквато и да е цел“, подчерта Нинова от гледна точка на факта, че тя е бивш следовател.

„Трябва да стане ясна истината, не да се правят догадки“, добави лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агата Кристи

    27 9 Отговор
    Ееех, "другарко", "другарко",

    ЩО ДИРИ ТВОЯ СИН ПО-НА СЕВЕР ОТ БРАЗИЛИЯ ???

    Коментиран от #23

  • 2 Тото

    24 3 Отговор
    Всичките сте за Белене !!!!!!!!!
  • 3 Доротея

    12 5 Отговор
    Бъди осторожна, Нинджа, че тея ербапи срам нямат и съвест, както се оказаха и прокорорите! Все си мислим, че преувеличаваме, но както каза професор Илчев на по миналия 3 март - ,,Господи, какви нищожества се упражняват върху България!". Поздравления за Корнелия и БСП, че не са като ПП примерно и не се хванаха на номера, когато Герб им прати вместо своята, програмата на ПП! Само чакаха, да започнат да я оплюват и тогава да кажат, че е майтап и всъщност критикуват програмата на ПП и направят напълно невъзможно разбирателство мужду тях!

    Коментиран от #24, #29

  • 4 Нинов

    19 9 Отговор
    Явно свърши далаверата на Нинова с оръжието за украйна.
  • 5 браво

    19 12 Отговор
    Корни днес набута боко в мръсното блато !!!
  • 6 Бамбука

    18 8 Отговор
    Забрави ли, че и тя е в групата на Шаро с "хартиената" далавера ?
  • 7 Град Симитли

    13 15 Отговор
    Браво, како Кури!
    Единствения пич в НС измежду 240 куртки!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БОЙКО Е ГОЛЯМ ТЪПАК

    20 2 Отговор
    ЩОМ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖ ИЗЛЪГА С 200 !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нане

    5 8 Отговор
    тия отиват при марешки и царчето и Славчу
  • 12 ГЕРБ

    7 9 Отговор
    Тая па кой иска нещо от вас бе ви сте нищо

    Коментиран от #25

  • 13 Я НЕ СЕ НАДУВАЙ ТОЛКОВА!

    15 6 Отговор
    УСЕТИ, ЧЕ МОЖЕ ДА Й ИСКАТ ПОДКРЕПАТА И ЗАПОЧНА ДА СИ ВДИГА ЦЕНАТА? И КАКВО ПО-РАЗЛИЧНО ПРЕДЛОЖИ, ОТ ТОВА КОЕТО КАЗВА И БОЙКО? ИЛИ ВСИЧКИ - ИЛИ НИКОЙ И ПАК НА ИЗБОРИ! АМА ДАЛИ ТОГАВА ЩЕ Я ИМА БСП ИЛИ НИНОВА? КУКИ, ШАРАНИ, НАДЛЪГВАНЕ, НАКРАЯ НИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ.
  • 14 ТРАБАНТ, АМА АВТОМОБИЛ.

    13 5 Отговор
    МИСЛИ СЕ ЗА РЕЗЕРВНА ГУМА, А БСП Е ЛЕПЕНКАТА НА СПУКАНАТА РЕЗЕРВНА ГУМА, АКО ПАРЛАМЕНТА Е АВТОМОБИЛА.
  • 15 Нео

    6 7 Отговор
    Приватизапторката всячески се стреми да оневини БСП и да я задържи в обектива. Това разкрачено поведение не може да заблуди тези, които помнят, че те бяха в коалиция с ПП-ДБ!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 лек въпрос

    12 4 Отговор
    и кое от това което казва Нинова не е верно ?
  • 18 Борисов

    14 2 Отговор
    Сам ще падне в капана който залага за другите партии,вече всички разбраха че той ги разиграва той не изка правителство той изка избори две в едно местни и за парламент с две думи цялата власт.
  • 19 БСП С ПЛАН 00.

    6 3 Отговор
    А МА ООО, 5 ПЪТИ ПАДЕВ ВИ ДАВА ТРЕТИЯ МАНДАТ И КВО НАПРАВИ?
  • 20 гого

    8 3 Отговор
    Верно ли Корни иска да участва в турския сериал с ГЕРБ-ДПС в управление?!
  • 21 Катинара

    5 6 Отговор
    Корнела е голям играч, а дано ама надали.
  • 22 хммм

    6 5 Отговор
    Ти и твоята банда несретници сте главни герои в тази латино продукция!

    Коментиран от #47

  • 23 Анаконда

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Агата Кристи":

    Вас Какво Ви Интересува за Синът на Нинова Вие мразите Бсп а Преди89 Година Бяхте Член на Бкп

    Коментиран от #31, #34

  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Доротея":

    Отново Сте Права Госпожо Доротея
  • 25 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ":

    Камене Вашата Песен е Изпята Историята Ще Ве Съди и Осъди Всичко Се Връща
  • 26 БСП вече

    2 2 Отговор
    в нищо не участва, а само наблюдава. Публика!
  • 27 поглед от страни

    4 1 Отговор
    не знам какво и що , но герб са нагоре , а бсп надолу. и не само това.
  • 28 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 2 Отговор
    Eй, столетница е все пак. Има други нужди. Уреди децата и внуците и сега се наслаждава на охолни старини и от време на време напомня че все още я има от правилната страна на тревата. Е вече с бастунче, ченета и памперси, ама "многосме, млади сме" Поне стават за майтап на нормалните и понеже алцхаймера ги гази даже и не го проумяват. Богат социален / не биологически/ избор. Поняли гавази на наследниците?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ниночка

    2 1 Отговор
    Просто засилвате интереса на сметосъбирането целокупно .
  • 31 Агата Кристи

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анаконда":

    Змиите СА СИ змии.
    ХАПЯТ и тези, които не са ги настъпили, "другарю" 10 см.
    ана.кон.да.

    Коментиран от #33

  • 32 хмъ

    2 2 Отговор
    Нинова, какво мисли бесепето за новата наредба за етажната собственост, а за здравеопазването, за пенсионните правила и овъртолената им формула, за учебниците и възпитанието на децата в училище? За ДДС и за другите, ощетяващи масовия българин бизнес предложения? Кого ще ощастливят парите по плана за възстановяване, защото усвоените 25% само усложниха живота на много българи, оскъпиха го, за сметка на известни лапачи? Какви експерти ще подкрепяте, такива, които ще ликвидират маса българи ли? Хитрата сврака, с двата крака?
  • 33 Анаконда

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Агата Кристи":

    Вие Герб сте в Тази Ситуация ЗАЩОТО Имено Вие Герб Сте Змии а Змията Хапе най Лошо когато умира Вие Герб Колко Съдби Съсипахте рекет изнудвания манипулирания заплахи взривявания изнасилвания убийства Кой самоубиха с инфаркт Ваньо Танов и в Ю туб Има Клип Ало Ваньо на Вашия Лидер Борисов които е крадец лъжец нарцист двуличник сикаджия мутра престъпник Дали Помниш Срамните Есемеси на Борисов към малолетната тогава тенисиска СесилКаратанчева Има Инфо в Нета дори Борисов някога на Посещение в Сащ нарече Бг Пенсионери лош материял Помниме Дянковата постна пица

    Коментиран от #36

  • 34 Факт

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анаконда":

    В джунглите на архипелага "ГУЛАК" била забелязана ЧЕРВЕНА янаконда с петолъчка на челото....
  • 35 Каката участва само в игри с

    5 2 Отговор
    Финикийски знаци
  • 36 Агата Кристи

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Анаконда":

    "другарю",
    За деменцията има хапове !!!
    /Лукановата зима с КИЛОМЕТРИЧНИТЕ опашки и ПРАЗНИТЕ магазини, Жан Виденов и "корифея" Румен гечев, разграбването от комунягите като власт имащи на заводи, фабрики, ткзс-та, напоителни системи за скраб, ненужните мега заводи - Червена могила, Кремиковци, ЧЕРВЕНИТЕ КУФАРЧЕТА....
    - ОЩЕ ИСКАШ ЛИ ???

    Коментиран от #38, #43

  • 37 Васил

    4 3 Отговор
    Алоооооооо Нинова ти си главният виновник че Бойко си развява коня като върна хартиената бюлетина а сега се оправдаваш.
  • 38 Анаконда

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Агата Кристи":

    Вие Нали Бяхте Член На Бкп Сега Се Пребоядисахте по Интереси а не и пО иДЕАЛИ Каква Деменция Още Нямам Деменция а и Никои не е Застрахован Къде Ви е Елементарното Възпитание Моля Вие На Училище не сте ли Ходили На Възпитание не са ли Ви Научили Моля
  • 39 Гост

    4 2 Отговор
    Курни пее в хора, това е цената да си Преседател! Я Кака да си покаже фиша от БСП, май ще инненада досна поддръжници…!
  • 40 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    Какво правителство ще оглавява герб и лично боко,и ни обясняват ,че нямало друг начин?Толкова е просташко,водевил,отново с герб на авансцената,някак си не беше логична тяхната реинкарнация,но всичко е било предначертано.Толкова дългогодишно изчопляне на герберските кърлежи и отново плъпнаха.Даже искат да привлекат своите изчегъртвачи за съюзници,направо издевателстват над другите политически партии.Но всичко им се пише на сметката,тя набъбва,става непоносима и в един момент всичко ще се обърне окончателно срещу тях.

    Коментиран от #42

  • 41 Корни

    5 3 Отговор
    Тази партия БСП още ли съществува :)))

    Коментиран от #46

  • 42 Анаконда

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Матей преображенски":

    Прави Сте
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Добрева

    5 0 Отговор
    Нинова,и така да е лицемерието ти няма граници.Искаш власт и си готова на всичко.Ще се съберете с Баце и ще ни лъжете на воля,а за парите не ми се мисли.Облещената Цв.Ризова защо не те попита,как точно ще питаш останалите ти верни социалисти с кого да управляваш?Не те пита защоти й ти никой няма да питаш,а просто ще излъжеш за пореде път.Не те ли е срам пред самата себе си поне малко?Баце и Кури са едно и също!!!!!
  • 46 1111

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Корни":

    Да, съществува. Макар че плод-зеленчука се опита и тях да оплете в интригите си.
  • 47 нее

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "хммм":

    Главното място е за "Вечната Амбър".
  • 48 Младите хора ще ни спасят!!!

    3 1 Отговор
    В парламента да има млади и образовани хора, каквито са ПП има ги и в БСП! Каквото и да говорят, присъствието на младите, на новото поколение е ценно! "Те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни." - както казва Обама!

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Минева

    2 0 Отговор
    Тая търча като бясна да върне ББ във властта и сега е ясно защо. Подлото Н затова хорана не го припознават за " ляво". То ако му пукаше за хората отдавна щеше да си подаде оставка ама е лакумо за власт
  • 51 Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Младите хора ще ни спасят!!!":

    Те са децата на БКП и БСП възпитани в лукс и власт на родители и дядовци. Всичко е метастази на едни около 150 фамилии . В техни ръце е и всичкият прословут бизнес и икономика на страната вкл. и с подставени лица. Надменните и алчните за власт ,възпитаха алчни за пари постигнати чрез власт и участие в нароилите се партии. Живеем в партокрация и безмерна алчност на потомствени политици превърнали се в бизнес прослойка . Каста . Професия не произвеждаща и най-скъпо заплатена официално и не толкова. А това ,че Госпожата столетничка е била Следовател не учудва никого и е показателно за нейното развитие , но и за безпристрастната и надпартийна съдебна система . Не напразно в годините на прехода се набутаха в правните паралелки на институтите децата на мутрите и на политиците. Сега те Ви правосъдстват и раздават правдини. И най-вече щерките им в следствие и прокуратура. Пълно със силикон , ботокс и екстейшани. Вони като сутришен бардак на Пип шоу.
  • 52 Така така..

    1 0 Отговор
    Вие гледайте да не се коалирате с ГЕРБ, защото ще идваме с тоягите да ви изкарваме!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол