Last news in Fakti

5 Май, 2023 21:17 1 358 17

Огнян Герджиков за работата на депутатите: Аматьорщина и самодейност. Разколебан е за редовен кабинет

  • огнян герджиков-
  • депутати-
  • аматьорщина-
  • самодейност-
  • редовен кабинет

Проф. Герджиков обобщи, че макар съдебната реформа да се е превърнала в "мантра" на кабинета, то тя всъщност не е най-належащата

Огнян Герджиков за работата на депутатите: Аматьорщина и самодейност. Разколебан е за редовен кабинет  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Идва ли краят на политическото безвремие? По темата своя коментар пред камерите на Bulgaria ON AIR направи бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. Според него преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се въртят в омагьосан кръг. "Първата политическа сила е ГЕРБ, следователно втората е тази, която е призвана да направи компромис", подчерта той, като допълни, че е несериозно депутатите да не могат да изберат председатели на постоянните парламентарни комисии. Герджиков определи действията им като "аматьорщина" и "самодейност".
Разколебан съм, че ще има редовно правителство. Не може тези хора да не съзнават, че не може да се мисли единствено партийно и егоистично, че в крайна сметка - цяла България гледа тях и ще ги намрази. Местните избори наистина са много важни. Който владее София, на практика владее и страната. Основните политически играчи са се вторачили в местните избори и затова се стремят да си постелят добре за вот, каза още експертът.
Според Герджиков най-опитният в политическите игри е Бойко Борисов.

"Той едва ли иска да ходим на избори. На никого не му се ходи на такива. Не можем да си играем на политика. Нека не бъдем аматьори и най-накрая да направят нещо хубаво за България - да седнат като мъже и да си стиснат ръцете, след което да направят кабинет", смята бившият председател на НС.

Проф. Герджиков коментира и идеята на Борисов за "правителство на личности".
"Това теоретично е възможно, но ме съмнява, че може да се реализира, защото водещ в главите на всички политици е местният вот. Всеки усеща, че ще загуби от коалиция, защото ще има разочаровани привърженици", отбеляза той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът представи и становището си във връзка с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.
"Хората имат развито въображение и във всичко виждат инсценировка или театър. Не мога да си представя, че главният прокурор би организирал подобно нещо, за да си укрепи властта. Това е опит за сплашване на главния прокурор", категоричен бе той.

Проф. Герджиков обобщи, че макар съдебната реформа да се е превърнала в "мантра" на кабинета, то тя всъщност не е най-належащата.

"Трябва да обърнем по-сериозно внимание на образователната реформа и здравеопазването", заключи гостът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 3 Отговор
    Не самодейност а самонадеяност, огняне
  • 2 НДСВ-УМРЕ

    12 1 Отговор
    НЯМА ДА ВИДИТЕ ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ
  • 3 Спецназ

    12 2 Отговор
    Нека професора даде формула за обединение на агитките на ЦСКА и Левски и веднага става Академик на науките!
    Който се е свързал с Баце винаги е изгорял- той ги поглъща като звезда плаетите около нея... и после нищо не личи.:)

    Коментиран от #13, #15

  • 4 Бегай бе

    14 0 Отговор
    и ти като Гаргамел, нагушихте се, одъртяхте и сега се обаждате за разнообразие, не ни липсваш.
  • 5 Наивник на средна възраст

    9 0 Отговор
    Създателите на ГЕРБ след 12 годишно мъдруване изпъплиха и зеха да ръсят мъдри мисли кой е призван,кой - не. Човекът с титли и никакъв принос за добруването на страната,но с такъв за собственото си и на Симеоновото такова,нещо е объркал бг народа с вакло и не мислещо стадо.Същото може да се каже и за воплите до небето,
    гарнирани с възхищение относно царуването на Чарлз.Не само защото сме републиканци,но по какви морални подбуди възхваляваме монархията на GB? Тя безспорно е необходима на островчето за да оправдава и съвременото си експлоатиране на колонии...Що за безграбначие.Същото беше га си отиде кралицата,човекът заповядал бомбардиривките над София и с не знам какъв принос за нашето добруване.Къде ви е морала журналисти.Дори и Дарвин не е споменал да слизат от дърветата кралски маймуни,а тук - Симеон - пазителят на царската.... Тс тс до вчеа Левски възхвалявахте - е он е бил за република.Докога с този материален слугинаж? Герджиков,всички знаем ко направи за времето на управление,айде се пробваите по-малко да целувате з.д.и.и.Егати републиканската демокрация дет сме.Хляб и зрелища...ай нещо ново а.
  • 6 пешо

    5 0 Отговор
    палячо
  • 7 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    кАК ГИ КАНДЪРДИСВАТ САМО,ЧИСТО СА ЗА кОМЕДИ фРАНСЕЗ,от всякъде ги насърчават,но всички се дърпат.Ако не са американците да натискат,надали и тоя път ще има ред.правителство.Ония си правят други сметки,имат си план,но всичките му части трябва да се одобрят от наше редовно правителство,да хване дикиш.Намислили са например да си направят морска база,а в нея техни бойни кораби под български флаг.Когато стане инцидент или провокация,тогава руснаците ще дирят сметка от нас,не от американците.
  • 8 така така

    7 0 Отговор
    Щом тоя царски цървул е разколебан значи ще има кабинет!
  • 9 Боруна Лом

    7 0 Отговор
    А, ЦАРО ДА ВЪРНЕ ЗАГРАБЕНИТЕ МИЛИОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ? ПОДЛИ ЛИСУГЕРИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гражданин

    2 0 Отговор
    Господин Герджиков, млади хора от ПП е прав за господин Бойко Борисов, че е вярно описаното за него. Ако им дърпат отвън конците, знае ли се. Един град, а той е на трите големи партии дпсгербсп. Всеки се пита. Строи се, жилища много, а купувачи няма. Какво ще става, ще идват ли от земетресението турски турци. Много са въпросите, София не е провинцията и тоя качамак както си го сготвиха трите партии да си го ядат. Те са млади ПП. Лена, Лорер, дали знаят как живеят хората тук, а и гн Борисов. Едва ли. Хубав град ок. Но много се строи, дайте инфо меди доктора де хидроинженера или сади чушки домати и картофи. Проблеми бол, а няма кой да каже, за строежите, да идват доктори, учители, строители имаме, защо не дават направления, защо безплатните лекарства ги няма, и ще отлагат отлагат, до кога, забавляваме се, тук са работохолици и глад няма
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спецназ":

    агитките ги обедини дубай-еца 2020 г.
  • 14 Име

    1 2 Отговор
    Човекът е много мъдър, аз съм чел негови един вид - работи.
  • 15 Пример

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спецназ":

    За нац.отбор през 1994 агитките бяха обединени, но политиците се интересуват само за своите агитки а не за нацията.
  • 16 не думай

    2 0 Отговор
    10 години беше същото, но не ви чухме.
  • 17 Демократ

    1 0 Отговор
    Досега нито един коментатор на трагедията в българската политика не е коментирал важно ли е положението на народа и държавата, имат ли някакво значение за политиците или важни са само мераците на политиците, най-важен от които е най-големия лъжец, крадец и бандит мутрата Бойко? За Герджиков сигурно е, защото по времето на симеончо, кгб го инсталира във властта преди 20 години и няма отърване, а цената плаща народ и държава. Затова сме на тоя хал, вместо в затвора, бандитите са в Парламента и са незаобиколими фактори. Има една книга "Бандитска Русия", автор руски свободомислещ писател, която е като ръководство за българските управляващи бандити, привърженици на кремъл. Това е истината за българската трагедия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол