Last news in Fakti

12 Май, 2023 20:52 1 785 22

Васил Василев за полицейската акция в пловдивска дискотека: Безкрайно лоша и неадекватна работа

  • полицейска акция-
  • дискотека

Трябва полицията да се срещне с хората, трябва официално да поднесе извинение, смята генералът

Васил Василев за полицейската акция в пловдивска дискотека: Безкрайно лоша и неадекватна работа - 1

Обискът в дискотеката в Пловдив е една безкрайно лоша и неадекватна полицейска работа. Това каза бившият директор на Национална служба "Полиция“ ген. Васил Василев пред Агенция "Фокус“.

"Да направиш такава щуротия, която да има такъв негативен отзвук и да продължаваш да нагнетяваш обстановката. Трябва полицията да се срещне с хората, трябва официално да поднесе извинение. Това са 400 души, които с нищо не са показали, че трябва да бъдат унизени. Аз не знам какъв е ефектът от цялата работа – една цигара и някакво бяло прахче, но питам – кой ще плати за тази акция? Данъкоплатецът, който плаща за една безкрайно лоша и неадекватна полицейска работа. И хората, които са на улицата, са прави“.

30 г. се говори за реформа в МВР, допълни Василев. "Това че си пренесъл една структура от една сграда в друга, не е реформа. Когато искаш да правиш реформа, първо, трябва да имаш идея, какво целиш. Второ, да имаш персонала, с който ще проведеш тази реформа. И третото нещо – да имаш пари. Край. Системата трябва да бъде финансирана повече. Реформа не се прави за 10 дни, не се прави за 4 г. Това е дълъг процес, внимателно опипан, нагласен към условията в страната, нагласен към икономиката на страната, към всичко онова, което тази полиция да служи на тази държава. Реформа на думи лесно се прави. Съкращавам 100 души и реформирам. Абсолютно нищо не си реформирал. Новата философия на заплащане, на обучение, на допълнителни стимули – всичко това нещо също е реформа. И когато се извърши, тя трябва да започне да дава резултати“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гепард

    9 2 Отговор
    Нарко Д илърите сводниците сутеньорите роми престъпници имат Як Гръб
  • 2 дедо Герчо

    6 2 Отговор
    ВАСЕТО Е ПИЧ ОТСЕКЪДЕ !
  • 3 Гепард

    12 1 Отговор
    Бойко тиквата сготви Гешев а Атентата срещу Гешев е инцениран от мафията за да дискредитирать Гешев а Мара Габриел е Кукла на Конци
  • 4 Гепард

    3 3 Отговор
    Президентът прави Партия
  • 5 инж Химик

    7 3 Отговор
    Уважаеми съграждани, вие не знаете какво искате. Изборът е много прост. Ляво или дясно. Консервативно или либерално. Равенство или свобода. Да преведа - трите избора са общо взето едно и съшо. Ако искате всички да сме равни - да няма богати, бедни - тогава ви трябва ляво , но при равенството изчезва свободата. Ако искате да има свобода и всеки да може да прави това , което може най-добре - тогава ви трябва дясно , но при свободата -изчезва равенството. Ако до сега не сте проумели , че не е възможно да сте и равни и свободни - значи сте безнадеждно тъпи. Избирайте. Не бъдете тъпи.
  • 6 Пепи

    11 0 Отговор
    Този като шеф на полицията бе една кукла на конци. Носеше костюми по скъпи от заплатата му. Един празнослъвец
  • 7 Миризлив пор

    11 1 Отговор
    Вижте, някой съвсем неадекватно нареди какво да се прави. Сега събират всички участвали и питат кой е човека с нареждането, устно или писмено. После този човек работа в системата на МВР няма!!! Помня едни времена, когато конкуренцията плащаше на определени хора да правят "акции за наркотици" в компютърните зали на дадена верига. Просто влизаха крещяха "акция за наркотици " и джобеха децата. По документи са си вършели работата, на практика родителите като чуха че 3-4 пъти е имало акции значи е имало наркотици и децата спряха да ходят там. Истината беше, че за 6 проверки нищо не намериха, само сринаха бизнеса.

    Коментиран от #17

  • 8 Пепи

    4 2 Отговор
    Този ми е много МАЗЕН
  • 9 Спецназ

    7 4 Отговор
    КОЙ предупреди дилърите да скрият бЕлото преди акцията,
    въпроса е риторичен!

    Коментиран от #12

  • 10 Молба

    6 1 Отговор
    Господин министър на вътрешните работи!
    Моля да бъда назначен за фотограф на коли във вашето министерство!
    Обещавам съвестно да дремя в служебния автомобил паркиран на сянка!
    И да очаквам пенсия!
  • 11 1111

    4 1 Отговор
    Само могат да мечтаят за старите ченгета, сега даваш и ставаш полицай. Тати поправя им колите, на другият строител, на третият БкпДс. Имаше заводи, а сега всеки иска да е полицай и пожарникар. И днес са по на 40 г с деца 20 годишни, жилища на село, в провинции и Пловдив. Как е ги стигнете селяните от селата. Всичко е на Държавна служба и в НС
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    6 1 Отговор
    Добре казано, но нека обобщим: МВР - безкрайно лоша и неадекватна работа. За тази работа не бих платил и 5 лева, а държавата изсипва над милиард и половина лева от бюджета всяка година. По тези нещастници, които само се чудят с кого да се гаврят и какво престъпление да извършат (или прикрият), трябва яко да играе сопата и преди всичко - да започнат да завършват 8 клас.
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Трябва Кауня шофьор на самолет, съветника му Узунов, комбината им Демерджиев и протежетата им във Филибето моментално да си подадат оставките!
  • 15 Нашите полицай

    5 1 Отговор
    Гледат много филми с ченгета и са се вживяли повече от колкото трябва ! Но действителността е друга и трябва да се контролират при такива акции!
  • 16 Безразличен

    1 0 Отговор
    Нито лявото е ляво, те са капиталисти бкп ляво, дясното на бойко имаше много бедни. Нищо лично аз не искам. Искам чистота във входа и да спрат фекалиите от горните етажи. Богат бизбеснен си премести тоалетната в коридора, но и при моите родитеки същото направиха. Ред и рахат искам аз. Парите за мен не са номер едно. За мен, не отговарям за човека до мен, за децата ни, те напуснаха дома ни на 19 г. И нищо не знаем какво правят, как я карат. Важно е вашите деца, внуци, оравнуци да са Ок.
  • 17 Шопо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На КАТ също.
  • 18 Хахаха

    5 0 Отговор
    Едно време имаше респект към милицията, а сега млади надули тия шкебета, и жените дебели, както казва моя, кой и как тая са я приели, как са и дали физическото в симеоново, 1 към 1
  • 19 анонимен

    4 0 Отговор
    И какво като ги смените, другите дали ще отговарят. Едно време копаеха на шефовете градините, караха ги, и там общи частни работи, а сега гледат изгода от тати, кой лекар, автомонтьор. Корупцията е повсеместно. Преди нямаше интернет и им бе ок, но мнозинството не мълчи. Интереса клати феса.
  • 20 безпартиен

    7 0 Отговор
    Само се чудя ЗАЩО нито един не каза,че такава операция на МВР винаги е утвърдена от наблюдаващ прокурор и разрешена от СЪДИЯ!!!!!Та КОИ са тези прокурор и съдия?От друга страна така в годините след 1994-2000 с такива проверки се отнемаше бизнес от някой който си го е "харесал" и с връзки в изпълнителна и съдебна власти!Нищо ново не е станало сега-просто всичко се повтаря!И каквото и да Ви говорят,знайте,че става дума за пари!Иначе т.нар. "оперативна информация" може и да е получена от секретен сътрудник,може и да не е,но е записана надлежно в оперативното дело!Няма как някой знаещ и можещ да е пропуснал това!На бас,че всичко е точно документално!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пенко

    1 0 Отговор
    ИМАМЕ СИ И БУЛГАРИКУС--- ТАПАНАРИКУС !!!!!!!!!! ВСЕКИ МЛАДЕЖ БГ - БИ НАПРАВИЛ ---ВЕСЕЛ СТРИПТИИЗ НА СОБСТВЕННАТА СИ ПОЛИЦИЯ --- СЪС СМЯХ И ТАНЦИ !!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове