Last news in Fakti

15 Май, 2023 09:44 951 20

Стойчо Стойчев: Доверие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трудно може да чакаме. Това не значи, че няма да са в общо управление

  • стойчо стойчев-
  • герб–сдс-
  • пп-дб-
  • доверие-
  • общо управление

"Акционерите в дружеството „главен прокурор” стоят на първия ред в Народното събрание. Не ми се иска ГЕРБ-СДС да са се разбрали с ПП-ДБ, но изглежда така”, коментира и Арман Бабикян 

Стойчо Стойчев: Доверие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трудно може да чакаме. Това не значи, че няма да са в общо управление - 1
Снимка: Нова телевизия

„Доверие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трудно можем да очакваме. Това обаче не означава, че те няма да се съберат в едно общо управление. От самото начало на тази сага подозирам, че решението за общо управление е взето. В момента ни се пакетира по начин, по който да бъде преглътнато от гласуващите за ПП”. Това каза в студиото на "Здравей, България" политологът Стойчо Стойчев. Той, заедно с журналистите Ружа Райчева (OFFNews) и Калина Влайкова (euronewsbulgaria.com), политологът Димитър Ганев (Trend) и Арман Бабикян от „Ние идваме!”, коментираха ще има ли правителство "Габриел" и с чия подкрепа ще стане това.

„Ние очевидно не си говорим за чиста политика. Тъкмо започнем да обсъждаме ще има ли правителство и започва „да се търкаля” една глава, което измества разговора и прави нещата непредвидими. Виждаме повърхностен разговор, който изглежда политически, и следващия момент започват да се навързват събития, разклащащи основите”, смята Калина Влайкова.

„Не виждам грандиозен проблем в заявката на Габриел за отзоваване на главния прокурор. Това е политически разговор от много години. Проблемът произтече след това. Когато се задействаха прокурорите във ВСС - поразително съвпадение. Това са хора, до онзи ден пели песни в прослава на Гешев. Завъртането на 180 градуса не изглежда хигиенично”, добави тя.

Според Димитър Ганев все още не се намираме във финала на сюжета за главния прокурор. Вероятно развръзката ще дойде тази седмица. „Не изглежда красиво институция, която събираше обществено напрежение в продължение на две години, изведнъж някаква свръх динамика, промяна на позиции, разкол в прокуратурата, Това ни оставя с горчив привкус - че не всичко е в публичното пространство”, уточни той.

Политологът обаче не е сигурен дали прокуратурата е факторът, който ще „слепи” някаква коалиция. „Може да има въздействие, но няма да е основно. Това, което може да „слепи” коалицията са отделните политически интереси. Според мен всички опции са на масата. Но най-вероятният сценарий е за някакво правителство с партиите, които днес се срещат с ГЕРБ-СДС”, каза Ганев.

Ружа Райчева е на мнение, че най-вероятно ще има правителство. „Това, което ще го скрепи, не е Гешев, а са договорките за министерски постове, за общинска власт. Нинова всячески се опитва да оправдае това, което за нея е вид самоубийство - но явно е преценила, че нови предсрочни избори ще потопят партията ѝ”, коментира журналистът.

„Създателите на това, което се случва, са на първия ред в Народното събрание. Дава знак „ще правим всичко, което трябва, само и само да бъдете добър сапун за съвестта на ГЕРБ и ДПС. Създателите са на първия ред в парламента - единият е Д.П., а другият - Б.Б. Акционерите в дружеството „главен прокурор” стоят на първия ред в Народното събрание. Не ми се иска ГЕРБ-СДС да са се разбрали с ПП-ДБ, но изглежда така”, заяви Бабикян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    4 1 Отговор
    Така е !!! Виждали сте по филмите - бандитите , които се събират , за да ограбят банка , обикновено се мразят !!!
  • 2 тикви продажни

    4 1 Отговор
    Кражбата ще ги обедени, идват доста евра за крадене!
  • 3 Факт

    6 0 Отговор
    При нас едни и същи 4-5 герберски подлоги, самонаричащи се политолози ни обясняват как няма пари за пенсии и заплати, ама финансовата министърка, бившата заместничка на Влади Корумпето Горанов ще задели нови 10 милиарда лева за строителните фирми на ПлейБойко Борисов. Позорище!
  • 4 Каква е тази държава народила

    6 1 Отговор
    толкова много безумия които фи е нарекла ПОЛИТОЛОЗИ ? Този какво коментира ? Какво заявиха ПП/ДБ какво говори този боклук ? Мътят ви главите разни платени празноглавци ? Медиите и те манипулатори, не ги интересува България, който им даде повече пускат негови платени манипулатори ! България е държава на безумието и опростачването !
  • 5 Какво доверие

    4 2 Отговор
    между двата кръга на мафията на доган и прокопиев? Има само интереси за усвояване на тази клета страна. А стадото глупаво блее и гласува за проектите на мафиите ПП, ДБ, ГЕРБ.
  • 6 Пийпинг ТОМ

    2 0 Отговор
    А кой нормален човек би имал вяра на индивид като Борисов , който сутрин мисли едно , на обед казва друго , вечер прави трето , а после си ляга с четвърто ? Човек с хамелеонски характер , нагаждащ се според ситуацията , според това , което му е угодно. Типичен хамелеон и селски хитрец ! КОЙ БИ МУ ПОВЯРВАЛ / освен личните му слуги и мис Бикини / ?

    Коментиран от #8

  • 7 Само

    3 0 Отговор
    мошениците имат доверие на гербавите. !
  • 8 Ами много се чудиш кой

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пийпинг ТОМ":

    би повярвал на Борисов ? Не си ли разбрал по депутатите му в НС ? В България се вярва на този който говори това което иска да чува народа, не е важно какво върши след това, важното е какво говори, най-пресният пример е Копейкин, този селяндурски музеен тарикат сега говори неща които никога не може да направи, дори не може да започне, но ги говори и малоумието иска точно това да чува без да помисли, че не могат никога да се случат ! Беднотията навсякъде идва от простотията !
  • 9 мутрафон

    1 0 Отговор
    стойчо - ПШП /асоцирай с ПКП/.
  • 10 СЗО

    1 0 Отговор
    Както се казва: Но комент!

  • 11 Българин

    1 0 Отговор
    След изказването на каскета на лицето Боеко Методиев Борисов резко му се стъжни
  • 12 Минева

    1 0 Отговор
    Няма да стане, Стоьо!
  • 13 байгън

    0 0 Отговор
    Сикаджииското гербераска подложка доцентчето смо---о
  • 14 Георги Петров

    0 0 Отговор
    ДБ нямат доверие в себе си, камо ли друг да има доверие на тях
  • 15 Ваньо

    0 0 Отговор
    Ако са в общо управление, ще стане мазало. ПП-ДБ ще търсят само скандали и няма да стане работата, ще се разбишкат.
  • 16 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 17 Рали

    0 0 Отговор
    Всичките са продажници, но ще се обединят в името на далаверата
  • 18 Васко

    0 0 Отговор
    На ДБ и ПП не може да се вярва по начало…
  • 19 Галина

    0 0 Отговор
    ПП-ДБ показаха, че на тях не може да се разчита. За тях основен приоритет си остава да се докопат до властта и парите на държавата.
  • 20 Живка

    0 0 Отговор
    Както са тръгнали нещата, който се съглаши с Кирчо и Христо Иванов, накрая го отнася. Те само говорят, нищо не правят и после обвиняват всички други, а те издокарват целите в бяло. Не виждам изобщо защо Борисов се навива да прави коалиция с тях, а и да им се моли за някакви елементарни неща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол