Last news in Fakti

15 Май, 2023 22:35 4 013 43

Емануил Йорданов: Гешев е до стената, хората, които го подкрепяха, се отказаха от него

  • емануил йорданов-
  • иван гешев-
  • прокуратура

Той очевидно държи да си изкара мандата. Не знам защо никой не се опитва да му обясни, че щом живее в условия, които не отговарят на възможностите му, когато му свърши мандатът, ще преживее огромен стрес от това, че се разделя с позиция, на която се е чувствал богоизбран

Емануил Йорданов: Гешев е до стената, хората, които го подкрепяха, се отказаха от него - 1

Достигнахме историческо дъно за ръководството на Прокуратурата. Толкова ниско едва ли някой е очаквал, че може да се падне. Така бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира в студиото на "Денят ON AIR" последните обвинение по върховете на Прокуратурата.

Той подчерта, че всеки от замесените има свое виждане за истината, но никой не вади конкретика, включително и по делото за къщата в Барселона.

"Гешев е притиснат до стената. Хората, които го подкрепяха, се отказаха от него. Не е тайна, че Иван Гешев е назначен от Бойко Методиев Борисов. Аз не съм наричал Борисов :"Шефе", Гешев го е наричал: "Шефе, много добре се правиш на луд" - имаше такъв запис. За ДПС е интересно, че Гешев не нарича някого лице. Може би има повече респект от ДПС, отколкото от Борисов", заяви Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър изрази предположение, че вероятно Гешев държи папка с името на Борисов, която обаче е празна.

"Ако някой се беше заровил да работи по казуса Мишо Бирата - отдавна да имаше присъда. Сега актуално е "Хемус", измислиха футболен съдия, който е единствен заподозрян, сигурно е взел 70 млн. да ги раздаде на феновете", иронично коментира Йорданов.

Юристът не очаква ВСС да вземе решение и да отстрани Гешев.

"Оставам с впечатлението, че лобито на Гешев е готово с всички възможности за шиканиране на процеса. Разпределението на силите в този Висш съдебен съвет беше "много срещу 2" - има две колежки, които си позволяват собствено мнение, всичко останало гласуваше дълго време това, което искаше Гешев. Не бих се изненадал, ако продължи в този дух и сега", предположи Йорданов.

Очакванията му са да се създаде все пак привидност, че се разглежда такова искане, но да се бави възможно най-дълго.

"Той очевидно държи да си изкара мандата. Не знам защо никой не се опитва да му обясни, че щом живее в условия, които не отговарят на възможностите му, когато му свърши мандатът, ще преживее огромен стрес от това, че се разделя с позиция, на която се е чувствал богоизбран. След края на мандата не виждам каква ще е професионалната му реализация", добави Емануил Йорданов.

Гостът е убеден, че Гешев се е насочил към политическа кариера.

"Гешев загуби опорите си, едно е да си човек с безгранична власт, зад който стои друг човек с безгранична власт. Той премина границата на търпението, всичко, което прави, уврежда не само престижа на съдебната власт, престижа на цялата държавата, но и всеки, който застане зад него носи пасиви", каза още Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бързайте

    29 9 Отговор
    С констатацийте!
  • 2 Мими Виткова

    34 7 Отговор
    И ти си върти опашка.
  • 3 Чесито

    29 13 Отговор
    Твърди се, че Гешев разполага със собствена банда от град Перник, банда за всякакви поръчки и обурадвана с най модерна техника!

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да попитам

    26 4 Отговор
    Това ВСС е с изтекъл мандат от Октомври 2022 година!
    Ново ВСС кога бе крайно корумпирани!?
  • 6 филанкиши

    15 6 Отговор
    МИМИ много знае!
  • 7 Абе

    29 6 Отговор
    като гледам как ви активираха всички калинки, май ще излезе всичко един цирк за пред стадото, да има на какво да блее и да се радва!
  • 8 Сталин

    25 26 Отговор
    Гешев се оказа единствения мъж с топки в България,за разлика от всичкия друг политически боклук и нищожества начело с Тулупа

    Коментиран от #20

  • 9 Потвърдено е

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "Чесито":

    Бандата е на Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило и Дончо близки да на Румен Николов-Пашата за работят и полицаи !
  • 10 Гутьо

    8 4 Отговор
    Ей това е с две думи и нищо да не кажеш а другите се впускат в анализи и нищо не казват .
  • 11 Ами не

    20 6 Отговор
    До края на седмицата Гешев ще бъде уволнен! ВСС са роби на партийните вождове от парламента! Каквото те им кажат, това правят! Гешев е свършен, затова трябва бързо да бъде заменен с подобен! Ако до тогава някой страхлив престъпник не го гръмне, след това е напълно безопасен!
  • 12 Венци

    30 7 Отговор
    Сега редовия гербопитек на коя страна ще застане? На Тиквата или на Каскета? Ясно се разбра, че правосъдието и институциите са завладени, не са независими. Мутрите се сбиха. Сега редовия гербопитек да си каже - с Каскета или с Тиквата сте?
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 17 Отговор
    ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ......... МАФИОТ ОТ ........ КОТИЛОТО НА ........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ФАКТ !
  • 14 А в Украйна

    18 11 Отговор
    Руснаците ги бият че и бягат като изтрезнели .
  • 15 този е бивш министър,

    7 3 Отговор
    настоящ депутат, но не може да прозре играта, в играта.......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мимето ще ме разплаче

    9 6 Отговор
    Не говори като юрист и бивш МВР министър, а като квартална клюкарка. Голям ще му е проблем на Гешеф, че няма да може да нарича Боко шефе.
  • 19 д3нго

    6 4 Отговор
    Този е като 20 копейки в главата. Сигурно е брат на Колобок
  • 20 Чекмеджан

    21 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Ами до сега топки не видяхме! Ала бала, ПР акции покрай някой дребен кокошкар и толкоз. Осъден политик няма. КТБ ограбена, без осъдени, къщата в Барселона, парите за магистралите, чекмеджето....ц!

    Коментиран от #21

  • 21 витко

    6 28 Отговор

    До коментар #20 от "Чекмеджан":

    Това с чекмеджето беше фотомонтаж а оставалите неща са измислени от опозицията с цел да опентят името на г-н Борисов.

    Коментиран от #24, #26, #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Доротея

    5 2 Отговор
    Всички замесени да бъдат принудително доведени в телевизията на Тошко Йорданов и там да дадат обяснения на обществото! Днес, най искрен изглеждаше Борисов с присъщата му убеденост за непогрешимост, след това Сарафов, който чинно изчете доклада си, прилично написан доклад, а Гешев бе като ученик, който е счупил прозореца с топката и сега казва какви пакости са направили другите деца - бийте ги и тях, тоест! Но! Не може да твърдят противоположни неща и факти, и всички да са прави! Някой лъже за едно, друг за друго и накрая всички лъжат! Само Бог може да съди, защото само Той владее Истината! Вие нищо не знаете!
  • 24 Чекмеджан

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "витко":

    Приказки под шипковия храст! Затова няма път който да не се е разпаднал веднага след завършването си. София прилича на Бейрут, бе з да е бомбардирана и т. н.
  • 25 Баш софиянец

    12 0 Отговор
    Някак е много фрапиращо че аверчетата се отказаха от него по чужда поръчка. Той мислеше ме наистина играят заедно а те го продадоха. Това може да им струва много скъпо.
  • 26 1020

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "витко":

    То името само си се е опетнило.
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 7 Отговор
    ГЕШЕВ ДА ПОКАЖЕ ........ СЕКРЕТНИТЕ ДОКУМЕНТИ , КОИТО ....... НАМЕРИ В ....... (П)РЕZИДЕНТСТВОТО ...... ДА ВИДИМ , КАК ЩЕ ....... СЕ ОПРАВДАВА ФИГУРАНТА .......
  • 28 Сираков

    6 3 Отговор
    Тоя Емануил е снимал филмът Емануела на младини...

    Коментиран от #34

  • 29 Име

    3 2 Отговор
    Стига са ставали политици, напълнихме се с куцо и саката - сега партия - Гешев - това е смешно, ще ходи да преподава някъде - има популярност.
  • 30 Хохо Бохо

    2 0 Отговор
    Гешеф е радост!
    Да подкрепим местния шериф!
    Гешеф ще вкара мафиотите в затвора!
    Нали се сещате кои са Главните мафиоти?
  • 31 Анонимен

    2 7 Отговор
    Бойко ги пое сега го плюят, а ние чакаме да се оправят нещата с Шенген и еврото, комуняги се съюзиха всички срещу Бойко Борисов, хаирсъзи
  • 32 чавдар

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "витко":

    Прав си, всичко е нагласено и постановка, за да очернят човека. Това е единствения човек, който направи много за България и българите. Обаче явно е засегнал нечии интереси и изфабрикуваха нещата. Колко пъти е казвал, че няма къща в Барселона и тн. Ако е имало нещо реално, досега да са го разследвали. Явно няма нищо. Така че, това е скалъпен компромат правен на компютър със специални техники, както и записите нищо автентично няма всичко е техника от свръх високо ниво - капан за наивници
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Естествен Интелект

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Сираков":

    Макрон е Емануелата.... Бъркаш с Мистър Биин нещата....
  • 35 Я,брей,е не сте ли доволни сега

    3 8 Отговор
    Адвоката на мутрите се обади.Съратника на кукуто Рашков милиционера милионер,събирал от закуски за 22 имота..Ей заради такива боклуци сме на този хал." Промените "същата сган,фалираха държавата.
  • 36 Така е,32

    2 4 Отговор
    Къщата в Барселона е продадена преди повече от година от реалния собственик който живее в Испания повече от 20г.Защото испански власти не откриха нищо,въпреки двете увъртяни молби на Йончева Милиончева и Гошо Тъпото " Боеца" на сръбския богаташ.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Е точно

    4 2 Отговор
    пък Е.Йорданов ще се изказва. Този беше най-големия нещастник като шеф на МВР. Това мекотело ще дава оценки и ще прави анализи.Ха,ха!
  • 39 СОФИЯ

    0 0 Отговор
    Гешев е сготвен
  • 40 Град Симитли

    0 0 Отговор
    Колтуклийката понякога е пич! :))

  • 41 Българин

    1 0 Отговор
    Мафията си има държава.
  • 42 Е сега

    1 0 Отговор
    е момента гешата да ги насоли добре!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове