Last news in Fakti

16 Май, 2023 07:34 2 269 7

Хаос в инфраструктурата на Варна: Варненци ще протестират срещу липсата на информация за ремонтите по ВиК

  • варна-
  • вик повреда

Преди няколко дни пропадна улица при строеж на ВиК. Мястото е ул. "Патриарх Максим". В момента там е разкопано, липсва яснота за жителите какво предстои оттук насетне

Хаос в инфраструктурата на Варна: Варненци ще протестират срещу липсата на информация за ремонтите по ВиК - 1

Жители на местността Пчелина във Варна, където се реализира част от мащабния инфраструктурен проект на ВиК, излизат на протест за три часа с намерение да затворят и пътя до там. Причините - липса на информация какви са етапите на прокопаванията и заради пропадания на пътната настилка, прекъсване на електрозахранването и други щети, съобщи БНР.

По този повод на място бяха представители на фирма "Трансстрой", която има още 32 метра до приключването на полагането на водопровода, и един от организаторите на протестните действия.

От 8 до 11 часа , на кръстовището на улиците "Патриарх Максим" и "Прилеп", хората ще изразят своето недоволство в утрешния ден. "Ще се съберем за момента около 150 човека, може и повече", съобщи Николай Йотов, жител на местността. За провеждането на протеста утре е пуснато писмо до Община Варна.

Жителите на Пчелина искат яснота и информация къде и какво ще бъде затворено в района, а ако всичко се прави отсечка по отсечка - какви са плановете.

Днес се проведе среща на хората от местността с фирмата изпълнител. Управителят на фирма "Трансстрой" Христин Христов обобщи какво ще бъде извършено: "Има график, но точно в момента има авария на ВиК. Поради тази причина ние не можем да кажем колко време има до приключването на строително-монтажните работи. Ние започваме да работим на две работни смени, за да може да започнем да наваксваме - в следващите осем дена да завършим водопровода. Каквото сме разрушили - всичко ще възстановим", подчерта Христов.

Преди няколко дни (в сряда, 10 май) в местността пропадна улица при строеж на ВиК. Мястото е ул. "Патриарх Максим".

В момента там е разкопано, липсва яснота за жителите какво предстои оттук насетне.

На ул. "Прилеп" ситуацията е подобна. Там хората си задават много въпроси, които търсят своите отговори. Добромира Томова споделя, че пътят в момента е отворен, но нищо не се е променило, а хората продължават да нямат информация.

Временната организация на движение по ул. "Прилеп" във Варна заради ремонтни дейности създава неудобства на живеещите в района. Въпреки че в момента пътят е още отворен, това не решава проблема на хората от местност Пчелина, много от които имат бизнес там. Те смятат, че предложените обходни маршрути са непригодни, а улиците - тесни.

"Нищо не се е променило. Ние продължаваме да сме без информация", каза още Томова.

След разговор на Радио Варна с ръководителя на фирма "ИНЖСТРОЙ", стана ясно, че ремонтът е разделен на три части. Там е напълно описана информацията за обходните маршрути, но тя не е стигнала до жителите на местността.

Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна, съобщи, че няма да бъдат допуснати да продължат строителните работи, докато бъдат подредени обектите.

"Лошо е да не се изпълни проектът. Лош е начинът, по който се изпълнява. Не може да седим без информация и да се питаме от ухо на ухо", посочиха живущи на ул. "Прилеп".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    У Варна май са най-солидните крадци! Там направо плячкосват де що могат
  • 2 хаберих

    3 0 Отговор
    Гърция ще поиска транш от 1,7 млрд. евро от Фонда за възстановяване.В следващите дни Министерството на финансите ще изпрати искане до Комисията за отпускане на 3-ти транш от 1,7 млрд. евро от средствата на Фонда за възстановяване.
    До момента в държавната хазна са постъпили над 11 милиарда евро от Фонда за възстановяване. В момента се провеждат или приключват около 300 търга. Освен това кредитният инструмент на фонда привлече интереса на различни държави, в резултат на което те поискаха експертиза от гръцките власти. Общият бюджет на 392-те инвестиционни проекта, които са постъпили към момента в заемната част на Националния план за възстановяване и устойчивост „Гърция 2.0“, възлиза на 12,33 млрд. евро.
  • 3 Хахо

    11 0 Отговор
    У Варна е кошмар. Липса на каквато и да е инфраструктура. Само мошеници и крадци в общината. И много селяне придойдоха.
  • 4 Цялото добрич и цилистра

    9 0 Отговор
    у Варна се домъкна, не се диша вече
  • 5 ТИМсити

    9 0 Отговор
    Инфраструктурата във Варна започва да прилича на Хаити след земетресението.
  • 6 Липов

    5 0 Отговор
    Уволнете всички директори на това присвоено в частен интерес държавно дружество . Най вече в общините на страдащите села в областта.Те се занимават единствено с поддържане на платените вотове по избори и разпределението на пари към ромския етнос. Вижте къде и колко съветници с ниско или никакво образование ,но служители на ВиК " съветват" кметовете по места. Да не се пропуска и пълна проверка на имот на цялата им рода назначена на общински служби. Ни вода ще имате чиста , нито пари в общинските каси. Плащате за отрова и ремонти.
  • 7 Анонимен

    2 0 Отговор
    От предната седмица няма вода в тази местност, а вчера спря водата и в "Младост". От вчера няма вода и в квартал "Младост".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове