Last news in Fakti

21 Май, 2023 11:25 2 477 43

ДСБ потвърди позицията на ПП-ДБ за кабинета "Габриел"

  • дсб-
  • позиция-
  • пп-дб-
  • кабинет габриел

Според ръководството на ДСБ решението на политическата криза минава през експертна управленска формула с втори мандат в това Народно събрание

ДСБ потвърди позицията на ПП-ДБ за кабинета "Габриел" - 1
Снимка: БГНЕС

Да не се дава подкрепа за предложения проекто-кабинет "Габриел". Тази позиция потвърди ИС на "Демократи за силна България", част от "Демократична България". Позиция, казвана много пъти преди това и от ръководството и ПГ на формацията ПП-ДБ. Според ръководството на ДСБ решението на политическата криза минава през експертна управленска формула с втори мандат в това Народно събрание, съобщават от БНТ.

Предложението на ДСБ е да се създаде национална коалиционна формула за общо участие на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" в местните избори през есента на 2023 г.

Ето и пълния текст на резолюцията на Изпълнителния съвет на ДСБ:

1.Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12 годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.
2.Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.
3.Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.
4.Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.
5.ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зипо

    20 14 Отговор
    От кого ще искате подкрепа за втори мандат от Възраждане, ДПС или БСП ли?!

    Коментиран от #4

  • 2 Соцпрокуратура

    10 7 Отговор
    Ето този демократ много ме кефи
  • 3 Българка

    22 17 Отговор
    Никаква под каквато и да е форма колаборация на ПП-ДБ с ГЕРБ ,докато мнооого от върхушката на тази ОПГ след присъди не влезе в затвор, начело с еднокнижния си вожд. Нека ГЕРБ-ДПС-ИТН си направят правителство и поемат отговорност. Техните мутренски действия ще довбесят мноооого българи

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Киро Бригадиро

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Зипо":

    Амбасадата и машинките, по-точно IT отдела.
  • 5 Стига бе верно ли

    22 20 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Няма по-големи бутафорни плямпала от ПП-ДБ. Обединиха се 7 партии, 77 NGO-та, 777 не знам още какво и...пак загубиха изборите. Преди им се привиждаше електорална вълна, а сега, моля ви се, конституционно мнозинство сънуват. Говорят така, все едно са погълнали всичкия райски газ на света. Само в държава, която е решила окончателно да се самоизтрие от лицето на земята, подобни екземпляри могат да управляват. Ако България има някакъв, макар и съвсем остатъчен инстинкт за самосъхранение, трябва да изпрати час по-скоро тези самозабравили се бездарници, барабар с всичките им съпруги, любовници и шуранайки, в политическото небитие.

    Коментиран от #10

  • 6 Правилно

    19 13 Отговор
    За да се поизмие малко ББ е наложително да подкрепи ПП ДБ! И разбила се за така необходимия Имунитет!
  • 7 Дааа

    13 7 Отговор
    Правилно, чудно ми е какво мислят бившите патрЕоти от нфсб, болен лидеров, била торбичка за коалицията на кражбата дпс-хербави-чалгар. Знаели ли са преди 2020 год. за връзките на гербавите с дпс и защо са си траели, патрЕоти - крадци... тоя от иЗраждане къде се скри. Или и той като чалгаря, чака да стане голям за да прави правителство... докато му наредят господарите от дпс.
  • 8 гост

    13 15 Отговор
    Тия нещастници маи меса разбрали че са втори не първа политическа ААА втора
  • 9 Европейца

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Анадолска поклоннице, шизофреничните ти схващания са опасни за здравето. Хубавото е, че ти и останалите сериозно заблудени намалявате всеки ден
  • 10 Европейца

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стига бе верно ли":

    ++++++++++++++, обаче стадото ти бъца минуси и продължава да блее
  • 11 Днес от 14:00 ч.

    5 14 Отговор
    ПОХОД ЗА НЕУТРАЛИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ, ЗА МИР И ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ГРАЖДАНСКАТА В УКРАЙНА.

    ЗА НЕВЪРЛИЧАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В КЪРВАВАТА МЕСОМЕЛАЧКА НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА, КОЯТО БЕШЕ ПРОВОКИРАНА ОТ ФАШИСТКИЯ ПРЕВРАТ В КИЕВ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2014 Г. И ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА НАТО СРЕЩУ СИГУРНОСТТА НА РУСИЯ.

    Всички, които искат МИР за децата и внуците си да подкрепят Похода за МИР!

    Сборен пункт пред НДК.

    Коментиран от #12, #13, #15, #23, #27

  • 12 Айде сега

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Днес от 14:00 ч.":

    Айде влизай вече в психото бе
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Васил

    2 5 Отговор
    Най прав е един титан на мисълта от ГЕРБ - правителство на споделената отговорност!
  • 15 Р у с к и - К а н а л е н - П л ъ х

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Днес от 14:00 ч.":

    Търси се пушечно месо за фронта. Нашите русофили да не се ослушват ами Чемодан - Вакзал - Масква и после на фронта.

    Коментиран от #17

  • 16 Борисов

    11 7 Отговор
    Изобщо не знаех за Гешев, разбрах на конференцията....Мария Габриел нищо не ми беше казала....дори и за нейната кандидатура научих малко преди пресконференцията.
    Къща в Барселона нямам, там целия квартал е мой
    И чекмедже с пари нямам, вече е гардероб

    Коментиран от #18

  • 17 O-краiнец

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Р у с к и - К а н а л е н - П л ъ х":

    Бандеровска кайма за прасетата! Хаххахах
  • 18 Я па тоА

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов":

    Какви "чекмеджетa с пари" бленуваш? Вие пари нямате, каквото имахте, изхарчихте за ракия и цигари.
  • 19 666

    7 8 Отговор
    Както се очакваше негодниците от шайката на Радев ще провалят и този парламент. По добре нови избори в които голяма част от ДС ще отпаднат от парламента.Борисов не трябва никога да подава ръка на тези боклуци ПП ДБ ИТН БКП. Те закопаха държавата.
  • 20 Гражданска позиция

    7 13 Отговор
    Лена Бориславова по неделя 150 по бнр е над Десислава. Не трябва герб да се обиждате. Много е млада Лена и много знаеща. Освен да се учат герб от младите по интелект и възпитание от ППДБ.

    Коментиран от #22, #34, #39

  • 21 Минева

    3 1 Отговор
    То не беше разпитване не беше чудо
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иванушка🇺🇲

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "Днес от 14:00 ч.":

    Не искаме мир с фашистка Русия. Искаме трета световна.

    Коментиран от #30

  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 3 Отговор
    Брей,.......много копейкаджии в тази "държава", много нещо!
  • 25 Сложна е тя

    8 6 Отговор
    С прост материал зъболекарски кабинет не става. Конкуренцията Деси от герб е убийствена и от хора неуки сме чували, като им пуснем телевизора. Тая, коя е, Тя нищо не каза.идва ново поколение, със свежа кръв, вие в герб сте амортизирани. Разбрете се взаимно, но ППДБ не ви искат.
  • 26 123456

    5 3 Отговор
    ТОЗ ИЗМАМНИК / ДА НЕ СЕ МЯРКА ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕВИЗОРА / ДА СИ СТОЙ У ТЯХ .
  • 27 военолюбци

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Днес от 14:00 ч.":

    Всички които искат война на похода.!
  • 28 123456

    8 0 Отговор
    ДОЛО КОМУНИСТТЕ - СТАЧКИ И НЕДОВОЛСТВО - НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ - АУТ .
  • 29 123456

    5 4 Отговор
    Лена е много начетена и не ми се вярва да остане в България. Както казваше един съдия по живково безпартиен еродиран начетен идвайки при нас. Има някои знаят 100 думи и когато не знаят друга вмъкват една и съща И бе уволнен умният и почина много млад от притеснение, та на негово место бе назначен Господинов за съдия в районен съд И преди 10 г, съшият тоя изверг от хсела бе от герб издигнат за почетен гражданин на град Х. Лена е млада и не е обременена, както много други млади и възпитани, но вие бкп дс не им дадохте да се развиват и днес състоянието в някои региони и плачевно. Доган усети нещата и след изборите мисли да ги подменя старите хора от дпс и правилно. Ако си кадърен напускаш, както го направи Дамянов младши, но юристи за него, не гледай, че говори на диалект, но е много умен, докато Дамян Бисеров, баща му бе спец като адвокат репресиран от комунистите и говореше на литературен български език. В герб са събрани от кол и въже. Който е проплакал са му дали парче от тяхното
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ген. Гурко

    6 3 Отговор
    Тулупа не успя и да се готви за килия с кофа.
  • 32 хихи

    5 6 Отговор
    Хардвардските Измамници вън от България

    Коментиран от #33

  • 33 Хихи

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "хихи":

    Гербави с ортаци дпс-чалгар вътре в затвора!
  • 34 хихи

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданска позиция":

    А пък аз си мислех че върху Киро...
  • 35 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 2 Отговор
    ЕДИН "ДЕМОКРАТ" БЕЛЯZAН ОТ ......... ПРИРОДАТА.......ФАКТ !
  • 36 Да знаем кой-кой е

    5 1 Отговор
    Днешният „велик борец“ с ченгетата и комунистите е бил в края на 80-те години номенклатура на Областния и Общинския комитети на БКП в Разград – първо като младши прокурор в Окръжна прокуратура-Разград, а след това като единствен районен прокурор в Районната прокуратура на града. За да бъдеш удостоен с тази чест и да заслужиш похвалите, които откриваме в отчетните доклади от онова време, се е искало да си много ангажиран с партийната политика в този извънредно специфичен район на България, свързан с провеждания „Възродителен процес“. Атанасов е бил толкова доверено лице на висшите партийни функционери от областен и общински мащаб, че му е поверено лично да се занимава с обвинения срещу комунистически номенклатурчици. Някой има ли съмнения за статута му в онази комунистическа номенклатура и специфичната му роля там!
    Да не кажете после, че не сте знаели кой-кой е и какви ги е вършил.
  • 37 ганев

    5 2 Отговор
    ООО ТУЙ ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА МУМИЯ ..БОГ ДА ГО ПРОСТИ ЩОТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ МУ ЖИВОТ САМО МЪРСОТИЙ
  • 38 Тошко

    4 2 Отговор
    Танасеее, всички знаят, че си бил "разградски прокурор" по време на прекръстваНето на турско- говорещото население на България, а сега се преструваш на "Демократична България" Такива като теб са срам за българите!
  • 39 Тошко

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданска позиция":

    На какво да се учим от Лена? На краварлък ли?
  • 40 Тошко

    2 4 Отговор
    Втори мандат няма да има! Дори случайно да има отивате всичките 8 партии и 77 НПО-та в небитието при Мая Манолова! Честито. Амин.
  • 41 винкел

    2 1 Отговор
    гном тиси срам за демокрациата,,,,
  • 42 ДАЙ СПИСЪКА НЕКАДЪРНИКО

    1 1 Отговор
    НИЕ ЩЕ КАЖЕМ КАКВИ СА БЕ МОШЕНИК !
  • 43 Омерзен

    0 0 Отговор
    ДБ са бкп, лошо няма за някои или мнозина, но герб нали са против комунистите, сдс64 наш комшия тъмночервен ченге, върнете си член 1,върнете бай Живков.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол