Last news in Fakti

21 Май, 2023 12:08 2 232 14

Владислав Панев: Не знам дали Борисов действа наивно, като се обяви срещу Гешев, или няма козове в ръкава

  • владислав панев-
  • бойко борисов-
  • наивно-
  • иван гешев-
  • козове

Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има. Акад. Денков ще остане номинацията за премиер, но ще бъдат сменени някои кандидат-министри като тенденцията е да се привличат повече експерти, коментира депутатът от ПП-ДБ

Владислав Панев: Не знам дали Борисов действа наивно, като се обяви срещу Гешев, или няма козове в ръкава - 1
Снимка: БНТ

"Не знам дали Борисов действа наивно, като се обяви срещу Гешев, или няма козове в ръкава. Тази война е интересна и тя може да бъде за доброто на България. Защото знаете, че от случайни събития нещата могат да тръгнат в едната посока, могат да тръгнат и в другата посока. Нашата работа е да се тръгне към просперитет на България и това не са просто празни приказки. Това наистина е време разделно в момента в българската политика и в българския обществен живот". Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" съпредседателят на "Демократична България" Владислав Панев. Според него Борисов може да влезе в затвора, да кажем, защото като няма парламент, няма и имунитет - така че дилемата е много сериозна. Специалитет на Гешев беше да събира папки с дела в чекмеджета, така че да може да рекетира политици и те да му слугуват. Вижда се, че това вече не работи в такава степен, допълни политикът.

Вероятно Гешев има по няколко папки за Борисов, той и допреди няколко месеца каза, че до седмици делото за пачките ще види бял свят. За къщата в Барселона може би е същият случай. Това са публично известни дела, за които няма обяснения.
"Войната между Гешев и Борисов много прилича на тази на Пеевски срещу Цветан Василев. Историята много си прилича и това е черен лебед - събитие, неочаквано за всички, което обаче може да доведе до много промени не само в Конституцията, но и в обществения живот, може да доведе и до съставянето на правителство с втория мандат", коментира Панев.

Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, потвърди Владислав Панев пред БНТ. От думите му стана ясно, че акад. Денков ще остане номинацията за премиер, но ще бъдат сменени някои кандидат-министри като тенденцията е да се привличат повече експерти.

При всички случаи, обаче, от ПП-ДБ не биха приели фигури от ГЕРБ да са част в правителство с втория мандат, уточни Панев. Според него първият мандат има нулев шанс да излъчи правителство, докато при втория вероятността е около 50%.

Има логика ГЕРБ да ни подкрепят, защото обстоятелствата са коренно променени. Това, което беше преди 10 дни, вече не е същото. Затова има нужда от правителство с втория мандат и е логично ГЕРБ да ни подкрепи за втория мандат. Защото имаме вече много по-големи цели от просто отстраняване на Гешев, да кажем. Имаме нужда от цялостна реформа на обществения живот, допълни Панев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От де

    17 3 Отговор
    повече козове ? Цял живот на лъжи , кражби , далавери и всичка извън закона !
  • 2 Цветан

    15 1 Отговор
    По-голям коз от Геша не знам да има?! Сега Боко ще направи всичко възможно за кабинет и после ще се бори за победа на местните избори наесен.
  • 3 г-н

    14 6 Отговор
    Панев намали кебапчетата и кюфтетата ще се пукнеш голям тулуп стана за 2год.
  • 4 Българка

    13 7 Отговор
    Очаквам зрелищна, кална, дори варварска битка между двата клана на една и съща ОПГ. Явно трябва хубаво да се окаляме, че най сетне тази мътилка се отече. Хората искаме в пакет Пеевски-Борисов-Гешев след присъди за дълго в затвор. И най-вече пълна конфискация до размера на ограбените от тях милиони/милиарди!
  • 5 Последния Софиянец

    9 3 Отговор
    Гешев пръв предаде Тиквата.
  • 6 Хи хи

    12 2 Отговор
    "Факти " , защо анонса на Панев е в 12:8 часа , като той говори преди Захариева. Е не сте ли манипулатори ?Много глупости изрече това мамче , но сте ги пропуснали. Панев рече, че в ГЕРБ няма нито един достоен , но трябва да подкрепят ПП-ДБ. Явно в ПП-ДБ не са гнусливи стига само да се докопат до властта.
  • 7 Има

    2 4 Отговор
    пари за да се измъкне от всяка ситуация.
  • 8 Красимир Петров

    7 1 Отговор
    Зеленият милионер Панев
  • 9 Истината е:

    9 1 Отговор
    Панев,панев,за нищо не ставаш!
    Вие заедно с парапетите си отивате и то от глупост и политическа немощ!
    Последно сбогом на вас!
  • 10 1020

    5 1 Отговор
    Щатите поискаха съдебна реформа и махане на Гешев. На ТЯХ им е нужен друг прокурор за други цели, техни си цели, които нямат нищо общо нито с българските интереси, нито ги вълнува на кого какво причиняват. Хванали са ББ в мъртва хватка да изпълнява тяхната политика, а той се е самозабравил. За жалост работата май е дори доста по-гн усна, отколкото изглежда.
  • 11 Според мен

    3 0 Отговор
    Борисов , подведен от изнасяната информация, прибързано реши, че Гешев е скалъпил историята с атентата, и веднага побърза да се разграничи от него. После, дори да е разбрал, че това е било неправилен ход, вече беше късно да се отмята !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 панев не е зелен

    1 0 Отговор
    той е розовобузуст
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол