Last news in Fakti

30 Май, 2023 06:50 2 726 33

Доц. Мария Пиргова: Думите на Радев са справедливи, но прекалено силни

  • мария пиргова-
  • политолог-
  • румен радев-
  • мандат-
  • правителство-
  • продължаваме промяната

Партиите ще решат дали този мандат ще се оползотвори, подчерта политологът

Доц. Мария Пиргова: Думите на Радев са справедливи, но прекалено силни - 1
Снимка: БГНЕС

"Това се случва за първи път в практиката. Думите на президента са справедливи, но прекалено силни, защото партиите ще решат дали този мандат ще се оползотвори. Не бива да се предпоставят някакви решения. Разбира се, нашето общество е доста потресено от излезлите записи, ние сме в нашенски "Уотъргейт", който продължава дълго, постоянно има скандали. Трябва да оставим партиите да си вършат работата", каза политологът доц. Мария Пиргова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя смята, че Кирил Петков и Асен Василев се опитват да пренебрегнат институциите и да се поставят над всички.

"Те дори продължават да не знаят къде живеят. Ние българите сме равни, опиташ ли се да се поставиш над някого, че всичко знаеш и всичко можеш - ти не успяваш. Интересно е какво ще стане в ПГ на "Продължаваме промяната". Възможно е да се разчита повече на "Демократична България", защото разговорът на "момчетата" беше по детски, казвайки стотици пъти "Никога". Това е детска фраза, в политиката тя не върви", допълни доц. Пиргова.

Доц. Пиргова смята, че Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен не са се чували веднъж и че ние много емоционално приемаме нещата.

"Политиците от такъв ранг са се нагледали на какво ли не. Кирил Петков и Асен Василев трябва да знаят къде живеят и да знаят, че тук така се пропада - по начина, по който те го правят. Претенцията "Продължаваме промяната" да управлява след всичко това, е несъстоятелна. Президентът е прав, съгласна съм, че при връчването на мандата това не трябваше да се казва, въпреки че той е прав и като силно легитимна институция - може да си го позволи, но не бива", добави тя.

Политологът е на мнение, че съгласуването с посолствата се прави от 90-та година насам.

"Ако ще се съставя правителство - трябва да се каже какво ще се прави с инфлацията, какво ще се прави с трудовия пазар, със здравето, със социалните помощи и пенсиите. Не смятам, че нещата с третия мандат са загубени, защото Бойко Борисов допусна една тактическа грешка - тръгна срещу ДПС. Това е политическа формация и силен играч, тресе нещата, когато се тръгне срещу тях", категорична е тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    36 5 Отговор
    ИСТИНАТА БОЛИ !

    Коментиран от #8

  • 2 Чекмеджан ефенди

    29 6 Отговор
    Истината боли !!!
  • 3 Калиостро

    41 8 Отговор
    Радев каза две прави думи и грантаджиите ги хвана щръклицата.Усещат финалната права..
  • 4 Иванчко+Марийка

    28 12 Отговор
    Време е за нови избори. Хора разберете БОРИСОФФ и ГЕБ са зло. Мафиотизираха държавата.

    Коментиран от #29

  • 5 хаберих

    8 5 Отговор
    Германският канцлер Щолц покани турския президент Ерголям да посети Германия.
  • 6 плюс минус

    22 4 Отговор
    Ех, Пиргова!
    Нима не знаеш, че истината боли тези, които я пренебрегват!
  • 7 иди ми дойди ми

    7 14 Отговор
    БОРИСОФФ и ГЕп са пачки и кюлчета. Не го ли възприехте в съзнанието си вече? Това,което стана в Южната страна на Африка,ще се завърне с нова сила и у нас. На границата сме. И трябва да е разбираемо,а България не трябва да е пак разбиваема от такива,като крадеца Лостофф.
  • 8 Верно

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    за това рипат !
  • 9 Нищо

    22 4 Отговор
    подобно ! Пропити със злоба , нулев морал и достойнство , с неуважение към България и българите граждани !
  • 10 Макс

    16 26 Отговор
    Радев бил прав, но не трябвало да го казва . Ами ПП също са прави, но не е трябвало да го казват по този начин.Радев се врътна като обидена свекърва , след като е нахокала младите. Недопустимо , недържавническо и нагло поведение на Радев. Това ли е ролята на обединител ? Радев така и не се научи да бъде държавник , макар че това е втория му мандат /слава Богу / .

    Коментиран от #12, #13, #31

  • 11 Кокошка

    15 3 Отговор
    Ха, га яди кюфтетата беше добре, а сега били мноо гадно. Аре пътувай.
  • 12 ХАХАХА

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Макс":

    Прав си ! ХАХАХА, "Радев не се научи да бъде държавник" ,я що "държанки" се изредиха на българите, затова още такива "държанки" ни трябват
  • 13 Радев отдавна

    15 10 Отговор

    До коментар #10 от "Макс":

    трябваше да изкара армията.

    Коментиран от #21, #28

  • 14 Тити

    12 25 Отговор
    Радев е боклук и думите му нямат стойност ако търсите предател погледнете президента за колко ли рубли ни е предал на Кремъл?

    Коментиран от #17

  • 15 Tутанкамон

    4 6 Отговор
    Президентски ,пирински говорител
  • 16 Това

    14 4 Отговор
    Че безгръбначните ни политици до сега са съгласували назначенията не го прави законно или приемливо !!! Що за оправдание е това...все едно тая да каже...Ами то корупцията я има от 90 години та дай за напред така да я караме
  • 17 Абе

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "Тити":

    Американските тециве,Ф16,ядрената ни енергетика ще се строи от Америка...надушвам аз едни проценти но платени от Америка а не русия
  • 18 Тъмен субект

    23 6 Отговор
    Хич даже не са прекалено силни. Даже са слаби, като се има предвид какво са направили ПП- тата. За вас измяната и предателството са ок, ама президента не е достатъчно любезен! Ег ати кухата лейка!
  • 19 Тодоров

    21 6 Отговор
    Видяхме, че държава с харвардски дипломи не се управлява. Време е да дойдат пак политици с европейски и разбира се с руски дипломи. Кирчо да си завре някъде дипломата от Харвард и да ходи да пече козунаци в Канада.

    Коментиран от #32

  • 20 Псевдоним

    16 4 Отговор
    С перце ли да ги гали?
  • 21 Макс

    9 10 Отговор

    До коментар #13 от "Радев отдавна":

    Армията ни е част, от тази на НАТО. А Радев е част от путинизма ./справка Нинова, Решетников ,Митрофанова/
  • 22 ДеПеСарско библиотекарската мафия

    7 12 Отговор
    Радев, много съжалява, че допусна до власта Промяната. Защото тези млади хора им разтуриха седянката и спряха мръсните схеми на мафията и олигархията
  • 23 !!!?

    18 11 Отговор
    Р. Радев се държи като "вожда" Г. Димитров при пристигането си от Москва !!!?

  • 24 Не са

    15 10 Отговор
    Държи се като рашистки башибозук
  • 25 Алоу

    10 11 Отговор
    На всички е ясно че румбата е руски агент. На всички е ясно и че всички партии без ПП-ДБ са финансирани от Русия. Бокича е евроатлантик колкото о-бама е бял. Щатите гарантираха живота на Гешев и семейството му. От него се иска да държи българския Меси на къс повод и да върви в правия път на Евро интересите. Политическата война в момента е между агентите на Русия и нормалните хора в БГ.
  • 26 Киро с коня

    7 4 Отговор
    За алабалата помага Радев
  • 27 факуса

    10 3 Отговор
    ама що тогаз хвърляме толкоз пари за избори ма пиргова щом ще се съгласува с посолства,а то е само едно на козяк,ами да назначават направо те,и парламент не ни трябва,пак излишни разходи,президенска институция също,козяшкия посланник ще е губернатор и толкоз,йес сър,така всичко ще е ясно и без лицемерие,като цивилизационен избор и ес ценности
  • 28 факуса

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Радев отдавна":

    да я изкара ама тя е 30 000 а полиция жандари към 80 000,шъ чакаме пак русия
  • 29 Има

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Иванчко+Марийка":

    По-зло и това са Израждане.
  • 30 Гай Турий

    14 3 Отговор
    Радев се държа перфектно. Тия некадърници и шарлатани трябваше да ги изгони, а не да им дава мандат за предателство на страната. Била парламентарна република?! Ами колко избора и НС-я трябваше да минат и в нито едно вие в НС да не се справите със задачата да съставите правителство?! Като не ставата за нищо, като се калпави и смотаняци, точно така трябва да ви подритва президентът!!! Малко ви е!
  • 31 Бакс

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Макс":

    Радев не е длъжен да бъде обрдинител на предателите, безродниците и престъпниците. Денков, Атанасов и останалия политически планктон от срещата трябва да са доволни че все пак им даде мандата, а не ги изгони.
  • 32 Гай Турий

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тодоров":

    Това не му е диплома, а сертификат за преминат курс от 1-2 месеца в някой факултет в границите на тоя университет. Тоя самозванец е пълен смотаняк, и ако беше ходил в казарма щяха да му викат простокирливак. Ляв крак и лява ръка напред, ходом марш??! Просто е смешен, карикатурен . Едно изречение не може да артикулира правилно, същото левашко състояние.
  • 33 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор
    "ДОЦЕНТ"КАТА МАРА ПИРГОВА Е ........ ПОДЛОГА НА ....... МРЪСНИЯ ЧОРАП ........ ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове