Last news in Fakti

30 Май, 2023 22:21 1 618 30

Цветан Цветанов: Ръководители на институции прокарват пропаганда с руско значение, каквото е "Турски поток"

  • служби-
  • парламент-
  • правителство

Възмутен съм от дебата, който се водеше в парламента. Нивото и съдържанието на разговора не трябва да го има в политическия живот, каза бившият втори човек в ГЕРБ

Цветан Цветанов: Ръководители на институции прокарват пропаганда с руско значение, каквото е "Турски поток" - 1

Възмутен съм от дебата, който се водеше в парламента. Нивото и съдържанието на разговора не трябва да го има в политическия живот. Видяхме, че от един запис говореха как се гласуват шефове на спецслужби, те не са запознати с нормативната уредба в България.

Така лидерът на "Републиканци за България" и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" хвърлените бомби в службите.

"Днес чухме в българския парламент за изтичане на информация от определени лица, които са били съветници на министър-председателя. Когато службите предоставят информация на определените ръководители на институциите - явно споделят с лица, които нямат право на достъп до такава информация", коментира Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него отговорност трябва да се търси от човека, който е боравил с информацията - министър-председателя. Той коментира и темата с "Турски поток".

"Ръководители на институции прокарват пропаганда с руско значение, каквото е "Турски поток". Компетентните органи са разследващите. Ние боравим само с частична информация, която ни се предостави от изказването днес на председателя на ДАНС. При тази политическа криза в страната, ако трябва еднолично да се взема решение за кадровите смени в сектора за сигурност само от изпълнителната власт, ние ще направим още по-голям проблем за националната ни сигурност", посочи бившия вътрешен министър.

В България за две години има само едно редовно правителство, припомни гостът.

"Когато министър-председател беше Кирил Петков - лично излезе и каза за 70-те дипломати, които бяха изгонени от страната ни. А в коментара преди два дни за смяната на шефове на служби говорят, че те са в услуга на руските интереси. Къде е истината?", попита Цветанов.

Лидерът на "Републиканци за България" заяви, че след записите е водил разговори с колеги от страната и по думите му става все по-трудно да се мотивират хората да упражнят правото си на глас за друго, различно от ГЕРБ и ДПС по места.

"Виждаме посредствеността в политическия живот. Не чух да се говори за законодателен пакет, за бюджет. Затъваме с всеки изминал ден. Важно е да се види в решенията на "Промяната" къде е ДБ. ДБ има повече политически опит. В момента Борисов се стреми само към своето оцеляване. Готов е да жертва всичко и затова предложи Мария Габриел", смята Цветанов.

"Президентът е изпълнил своите конституционни правомощия, но не е трябвало да влиза в думите за опорочен мандат и че не трябва да се изпълни, защото това не е негово задължение. Беше ясно, че той е хладен и обиден от нанесеното като изказ от хората, които е създал. Цялата си кампания направиха на гърба на президента. В момента двете формации са до ъгъла. Ако Асен Василев и Кирил Петков дадат заден - ще олекнат сред техните избиратели. Няма да има кабинет с втория мандат. Възможности са третият мандат и действащ служебен кабинет с отлагане на конституционната възможност за съставяне на кабинет с третия мандат", на мнение е бившият вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    40 2 Отговор
    Ако имахме съд и прокуратура ,тоз и боко отдавна трябваше да са в една килия!!

    Коментиран от #22

  • 2 Абе

    35 1 Отговор
    Цветанов нали всичко е от твое време .не обвинявай,
  • 3 Анонимен

    34 1 Отговор
    Асансьора пак го пуснаха да весели Форума.
  • 4 Другият жалък

    32 2 Отговор
    продажник и лъжец за грантове!
  • 5 Макс

    24 1 Отговор
    Хайде , бе ? Нивото е не по-ниско от твоето. Помним как от трибуната на НС раздаваше присъди . Помниш ли лекарите, които изкара убийци, защото ние не сме забравили .
  • 6 Още има ли

    23 0 Отговор
    Мдааа, явно всички под строй продажници ще се изявят.и Цв. Не е изключение, неосъществен проект си е той

    Коментиран от #23

  • 7 А50

    17 7 Отговор
    А с какво значение е предателството на съветничката на Кирчо Весела Чернева. ще ти подскажа, то е с антибългарско значение в интерес на господарите ви в колонията. Не ви ли е срам , еа.аь маааа.му
  • 8 А50

    18 6 Отговор
    Предателството на В Чернева като е предавала информация от кухнята на България дет се вика на Македония е долно, мерзко, гнусно мероприятие от кабинета на Кирчо. Това е много по-скандално и от записа на простото, трябва да последват незабавни арести, нерзабирам тази държава наща или пък не е наша
  • 9 плъйнх

    20 6 Отговор
    Тоя запъртък с особената форма на главата, не спира да се подиграва на българите. Едвам завършил помощното училише за бавноразвиващи се, ходи да закусва в кравария всяка година и за да го забележат зад океана правеше като Люински на всеки които и защото е кравар. Точно тоя осребри участието си в бандата на крадците от ГЕРБ, с 8 апартамента, като венеца беше апартамент с асансьор в хола. Та точно тоя опърпан цър вул, ни обяснява нещо за Руско влияние??? Ами то от краварски шпиони, руснаците не могат да се доближат до България бре цър вул.
  • 10 Спецназ

    19 1 Отговор
    На снимката е пред едно Основно училище.

    Не е зле да го завършиш, изтривалка на Баце такава.
  • 11 Хан Аспарух

    10 11 Отговор
    Не подкрепяйте злите и тъмни сили, които искат да няма редовно правителство и работещ парламент. Задкулисието се оглавява от президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейския екип, матрошките на Путин от ментето Възраждане и най старата и кагабейска партия Бсп, ДС. Вижда се, че някой по простовати и невежи българи им кълвят на тъпите и елементарни номера. Без значение, че ползват едни и същи думи и изрази и стари грамофонни плочи

    Коментиран от #14

  • 12 Кирил Маричков - Щуреца

    17 0 Отговор
    Хе хе руско значение, каквото е "Турски поток".

    А Северен поток 2 с какво значение германско или америанско или балтийско?
  • 13 Ами сега?

    2 7 Отговор
    Е нали тоно това е целта? Щом не стана с първия мандат да се отиде на третия, който е "резервния вариант" на първия, а не да се състави при втория. Третия трябва да е някой от останлите, които са ДПС, Възраждане, БСП или ИТН, което е все едно ГЕРБ с тяхната подкрепа.
  • 14 икйом

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хан Аспарух":

    Ти на първо време да вземеш да се научиш на кое как му се казва. Кое е тъмно и кое е светло. После чак давай акъл на другите. В момента си с оскъден умствен капацитет. Виж какво е писано в Новия Завет за теб и такива като теб. Почни дето се вика от някъде, а там е написано даже и за сегашно време какво има да става.
  • 15 Съдията Дред

    10 1 Отговор
    Акъл на физкултурник, Турски поток е корупция, не е пропаганда
  • 16 да питам

    12 0 Отговор
    все ни пробутвате ЦВ.ЦВ. и особено зайка байка...

    Нема ли да питате Цецка Цачева за мнение...

    Неприятно ви е,

    но тя беше по добър председател на НС от баджо ...
  • 17 хамрун Вадуцки

    11 0 Отговор
    Вай, Цвъки, изстина ти молитвената закуска, и няма стопляне
  • 18 Още един жаден за власт

    16 2 Отговор
    Защо не му се търси отговорност за делата срещу държавата по неговя вина. Дя плати само сумите.
    Тоя е като ПП - нагъл и алчен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КурНик

    9 0 Отговор
    Айде и цвако изпълзя от дупката да нищоговори
  • 21 Естествен Интелект

    5 0 Отговор
    Враг на враг не ми е приятел- не-нужник си. Къде са договорените ф-ки?
  • 22 Естествен Интелект

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    Отвертката се изметна...сори
  • 23 епъ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Още има ли":

    Без ленче-кремче и пастирка синоПтИЧКА списъкът е непълен.
  • 24 тука много бе гнусно

    4 0 Отговор
    Няма да се цапам
  • 25 бай Иван

    4 2 Отговор
    Турски Поток добре.Руски интереси . А как Кирил Петков в последният си ден като министър председател отиде в атомната да ги заплаши веднага да подписват с Уестингхаус договор . Това в чии интерес е? В последният си ден. Него не го и заплашват, той така си тичка пред вятъра.
  • 26 Редник

    4 0 Отговор
    Айде и тоя, да се изтропа на метеното... Крадльо безподобен.
  • 27 Хихихи..

    1 0 Отговор
    Оди да се разправяш с Ердо за "Турски поток",да видим с ква баклава ще те гощава..
  • 28 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    БАЙ СТАВРИ ПРОКАРВА ПЪТЕЧКА ЗА ТЕБЕ
  • 29 реалист

    0 0 Отговор
    Цветанов да се готви за затвора. От ПЕТ апартамента взети чрез корупция, ще живее в килия два на три, докато пъпешът узрее, а това е малко вероятно за празната му от към вещество глава.
  • 30 дядото

    0 0 Отговор
    движенията на махалото са затихващи.на нашите продажни и подчинени политици-обратно.то бива,но не толкова-от медии,екрани,от етикети на стоки,от всякъде брутален натиск на англииски език.вече не знам къде живея,в коя държава.нещо много бързате дами и господа.защо ли.това чудо го нямаше с руския език дори преди 10.11.1989 г. в страната
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове