Last news in Fakti

3 Юни, 2023 04:36 4 163 32

Бойко Станкушев: У нас всичко беше прекарано през сталинистко ренде

  • бойко станкушев-
  • антикорупционен фонд

При нашия анализ се виждат ясно всички задължителни съставки на пране на пари и на корупция, заяви директорът на Антикорупционния фонд

Бойко Станкушев: У нас всичко беше прекарано през сталинистко ренде - 1
Снимка: БНР

При нашия анализ се виждат ясно всички задължителни съставки на пране на пари и на корупция. Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в предаването "България, Европа и светът на фокус“ по радио "Фокус" относно годишния мониторингов доклад на Антикорупционния фонд (АКФ) върху дейността на държавните институции срещу корупцията по високите етажи на властта.

"Не забравяйте, това е тъжното, че културната традиция на румънските елити е романска, тя е инспирирана от френската култура, френското право, италианската култура, латино културата. Там реално никога не е имало и 20% от това сляпо русофилство, с уважение към Русия и руския народ и култура, каквото е имало тук. Това е много голяма разлика и се отразява на всичко. Децата се възпитават по друг начин, студентите имат други вярвания, идеали, нагласи. Тук всичко беше под едно такова сталинистко ренде прекарано, когато аз бях млад, после вече някакви други деривати на болшевизма и затова ние сме много окепазени интелектуално. И това трябва да се реновира, но не знам дали ще намери сили българският народ да го направи", изтъкна той относно множеството осъдителни присъди в Румъния.

"Важна е причината, защо сега някак си излиза на бял свят, най-големият симптом е, че медиите всеки ден вече говорят за това нещо. Искам да кажа съвсем отговорно, че в почти всички медии съвсем доскоро имаше забрана, имаше омерта да не се говори за тези работи. Никакви магистрати, хеле пък Гешев, никакви Пеевски, и никакъв Бойко Борисов - нищо. През това време, обаче кое е хубавото? Трупат се, трупат се едни файлове, да речем откъде да започнем - “Барселонагейт". Ние имаме, да не кажа голяма дума, но поне от 3-4 години напълно ясна представа, че в този казус се съдържат, при нашия анализ се виждат абсолютно ясно, дори няма нужда да си юрист, всички задължителни съставки на пране на пари, на корупция и т.н. Ние знаем кои са главните действащи лица. Там има една топ фигура от миналото, която е в българската енергетика, има двама известни, много известни български спортисти", поясни Станкушев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г-н Станкушев,

    27 26 Отговор
    Ние 33 години не намерихме сили да бутнем поне една МОЧА от всичките 3900 тотема на руският окупатор в България, как този народ ще се излекува?

    Коментиран от #5

  • 2 Димитър Талев- писател

    27 20 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ... "!
  • 3 Вярно

    23 20 Отговор
    Вярно е ние не сме в състояние да се освободим от руската зависимост. Само рухването на Мордор ще ни освободи и ще ни даде перспектива за нормално развитие. Една от основните причини е зверското изтребване на елита ни след злокобната дата 9 септември. Никъде другаде в Европа извън бившия СССР не е имало такива мащаби на унищожение на цвета на нацията.
  • 4 Само не разбрах

    29 17 Отговор
    Каква връзка има русофилството с огромната корупция, тип западен капитализъм? Корелация на двете е нула.

    Коментиран от #6, #21

  • 5 Май бързо забравяте?

    26 17 Отговор

    До коментар #1 от "Г-н Станкушев,":

    България загуби втората световна война заедно с Германия и Япония. Били сте "окупирани"???
    А какви да сте, след като сте били на страната на фашистите, а? И да загубиш световна война не е шега работа. Ако победителите са искали, са могли даже напълно да ни унищожат! Това ясно ли ви е?
    Били фашисти но и с претенции днес? Я по-скромно!

    Коментиран от #7

  • 6 Ха ха ха

    24 13 Отговор

    До коментар #4 от "Само не разбрах":

    Искаш да кажеш че познаваш по големи крадци от Путин и бандата му от кооператив "Озеро" измъкнали на Запад трилиони от собственият си народ.
    Ми погледни ги нашичките... те са като близнаци на Путин. Над 80% от икономиката е в ръцете на комунистическата номенклатура и нейните наследници. А силовите органи и правосъднната система в ръцете на обслужващият ги персонал от Симеоновската школа на ДС...А корупцията в след сталинския СССР беше направо невероятна но беше голяма и при Сталин. Можеш сам да намериш и да прочетеш за члена на Политбюро а КПСС Шараф Рашидов. Човека е емблематичен за цялата им корумпирана система

    Коментиран от #9

  • 7 Ццц

    11 18 Отговор

    До коментар #5 от "Май бързо забравяте?":

    Бяхме на нашта си страна и само си искахме нашето. Ако бяхме на страната на фашистите трябваше да сме изпратили 10 дивизии пре декември 1941 край Масква. Вероятно и днес щяхме да ходим на Българско Беломорие, а над Охрид щеше да се вее нашето знаме

    Коментиран от #10

  • 8 плюс минус

    26 6 Отговор
    Този Бойко, Станкушев де, явно е забравил какви ги плещеше по времето на соца.
    Доста хора от онова време обърнаха палачинката си.

    Коментиран от #30

  • 9 Хихикай колкото искаш

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    Урсула също задигна милиарди и нищо. Русия също е тип капитализъм- власт на капитала. Куче влачи рейс. Какво искате бе хора? Това Е тази система! Който може, прецаква другите. Богатите така "въртят законите", че да им стане по-лесно да ограбват всички. Да, ама и комунизма не ви харесва. Еми седете в калта и се радвайте на живота. Това Е тази система. Прецакай всички и гледай ти да си добре.

    Коментиран от #11

  • 10 А защо САЩ и британия

    23 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ццц":

    Са бомбардирали България много пъти? БЕЗ причина? Щом обавяваш война на САЩ, СИ във война вече. Воюваш или не, е без значение. Да си воювал. Защо обявяваш, пък не воюваш? Идиотизъм, нали?

    Коментиран от #12, #29

  • 11 Бъркаш

    11 19 Отговор

    До коментар #9 от "Хихикай колкото искаш":

    Путинизмът е висш и последен стадий на Бандитизма. А това за Урсула го знаеш само ти. Вероятно е прибрала нещо ....но миларди. Тия хора са умни за разлика от Путин и нашите. Щото поговорката гласи че умния човек краде колкото му трябва А глупакът колкото може

    Коментиран от #13

  • 12 Да....

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "А защо САЩ и британия":

    Глупости не отменя справедливостта . Може да сме постъпили глупаво но не несправедливо . Искахме исконни български земи и население да се присъединят към Майка България. Ако бяхме пратили 10 дивизии край Масква 1941 щяхме да сме постъпили несправедливо но Умно

    Коментиран от #14

  • 13 Бъркаш И "путинизмът"

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бъркаш":

    Е форма на либералния капитализъм.
    Разликата е, че западният капитализъм вече е легализирал корупцията и кражбите, като ги е направил "законни"! Докато Русия и ние сме още назад с материала. Още се учим.

    Коментиран от #15

  • 14 Ама ако си искал

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "Да....":

    Да си върнеш наши земи, воювай сам и си ги вземи, АКО можеш? Защо ти е Хитлер и техният фашизъм? Могли сме и БЕЗ да сме "съюзници" в чужда война, да си търсим своето! Но сме се включили към едни фашисти и айде, национална катастрофа!

    Коментиран от #16

  • 15 Въх

    14 10 Отговор

    До коментар #13 от "Бъркаш И "путинизмът"":

    Либерален друг път когато в район Долно Калище синът на прокурора или на местния бос на Единния Русия може да ти отмъкне фирмата и бизнеса че и да те прати в затвора или пък направо да поръча да те укрепят ....това не е либерален а Бандитски капитализъм. В Швеция , Дания, Португалия, Германия или САЩ това неможе да се получи.
  • 16 Въх

    9 11 Отговор

    До коментар #14 от "Ама ако си искал":

    Страшно много обичам послезнайковците, любимци са ми. Когато през март 1941 Вермахта е на Дунава Хитлер вече е прегазил почти цяла Европа в това число и Франция за разлика от Първата световна и е сключил договор за любов с другия сатрап, така че пак за разлика от Първата световна по онова време не е воювал на два фронта. Това първо . И Второ към ония момент Хитлер е убил , вкарал в затвори и концлагери в десетки и стотици пъти ПО-МАЛКО от другите ВАРВАРИ от изток....да не говорим че не е морил милиони от глад. Така че в ония момент е изглеждал за предпочитане. Но ние сме народ от Ванги предсказване и познаваме много ама след събитието.
  • 17 Така така

    6 5 Отговор
    Фашист

    Коментиран от #19

  • 18 Мине се не мине

    13 3 Отговор
    Откъде изпълзявате непрекъснато. Покриват ви на топло НПО местенце задълго и изведнъж ви активират. Да не те помня червей, че да ме баламосваш

    Коментиран от #20

  • 19 Ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Така така":

    Ха ха ха....страшен аргумент....епитетите не заместват фактите....особенно когато са неверни
  • 20 Е...

    6 8 Отговор

    До коментар #18 от "Мине се не мине":

    Неудобни сме....така е....щото сме чели повечко ....расъждаваме логично....не е съвсем проста работа....не е като да веш червени знамена ...със сърп и чук ...или със свастика
  • 21 Изумително е

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Само не разбрах":

    Огромна връзка !Попиляваща връзка! В русия в момента върлува най мракобесния елит който има сттотици хиляди последователи в България! И тъй като тия хора не са от най умните те ни натрисат хора като Радев ,Копейкин и много други радикализирани последователи на Путин които ни теглят назад със страшна сила!Най стращното е че повечето хора които следват тия мошеници нямат капацитета да разберат че Русия и Сталиниско-Путинските режими са различни нещо!Милиони Руснаци също не желаят да живеят като първобитни!

    Коментиран от #24

  • 22 "Народ такъв...."

    15 1 Отговор
    Все някой ни е виновен. Ту капиталистите, ту Русия. Ту Хитлер, ту Сталин, а може и извънземните. Вината е в самите нас. Бъдете честни и признайте какви хора сами си избираме да ни управляват. Честни ли са, почтени ли са, патриоти ли са, големи умове, способни да водят държавата ни към просперитет ли са? А тя, горката, си има всичко- и история, и природа, и ресурси, че и злато на всичко отгоре! Та кой викате, че ни е виновен? Дядо Славейков го е казал преди много години!

    Коментиран от #23

  • 23 М да

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от ""Народ такъв...."":

    Има много истина в това което казваш но все пак ние не сме се развивали във вакум. Върху нас са писали ... кога с камшик кога със щик. Писа ли сме и ние... Върху другите... Не бива да преувеличаваме но и да омаловажаваме също
  • 24 Да-а-а

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Изумително е":

    Затова пък, тези хора, които са ни "натресени" сега, са изключително умни!
    Ще доживеем ли някога да спрем да се караме проруски или прозападни трябва да бъдем? Ние в тази държава, една от най-старите в Европа, трябва просто да сме
    пробългарски!
  • 25 Нов

    6 3 Отговор
    Я си изгледай записите ,какво ренде вьорнер беше,а сега на какво се правиш....
  • 26 Още един

    2 3 Отговор
    И ти ли, Бруте...?
  • 27 нда

    7 3 Отговор
    още един инджев! тогава славеше, сега плюе, типично!
  • 28 затова ли,

    7 3 Отговор
    не даваш път на младите, а на 69 още се натискаш на мека службица?!?
  • 29 ЗАЩОТО ЗАЩОТО ЗАЩОТО!!!!!!!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "А защо САЩ и британия":

    САЩ И БРИТАНИЯ СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ С РУСИЯ В ТАЗИ ВОЙНА. БЪЛГАРИЯ Е БИЛА В СЪЮЗ С ГЕРМАНИЯ. ТА ПОРАДИ ТАЗ ПРИЧИНА НЕЧЕТЯЩ ИСТОРИЯ! СТИГА С ТОЗ ВЪПРОС!!!!!!!!! ВЕЧЕ Е СТРАШНО ДОСАДНО!!!!!!!!
  • 30 Има помнещи

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "плюс минус":

    Помня , че Станкушев беше важен идеологически трегер в БНТ през 80- те години, особено в "Панорама". Гьон сурат.
  • 31 Николай Стоименов

    5 0 Отговор
    Гнус ме е от такива отрепки като този ,който хвалеха соца изучиха се в Русия и сега изведнъж станаха демократи .Старите хора казват "не плюй в кладенеца където си пил вода ",че нищо не се знае
  • 32 обиден

    1 0 Отговор
    Бойко Станкушев си е жив комунист ????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове