3 Юни, 2023 10:09 4 350 47

Доц. Петър Чолаков: Ще отстранят Иван Гешев до седмица

  • петър чолаков-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Присъствието на Пеевски на преговорите за Конституционни промени чисто медийно е негативен

Доц. Петър Чолаков: Ще отстранят Иван Гешев до седмица - 1
Снимка: БГНЕС

„Toва правителство ще се опита да изкара до местните избори. Бъдещото управляващо мнозинство ще отстрани главния прокурор тази седмица, която идва. ВСС няма да го забави това гласуване.“ Това прогнозира доц. Петър Чолаков от Института по философия и социология в БАН.

Ето какво още каза той за зрителите на Euronews Bulgaria: Възможно е да се направи запис и със специални-разузнавателни средства, но аз намирам пукнатина в това, което казва ген. Атанасов, защото излиза, че президентът е инспирирал всичко това, защото службите са под негова власт, какъв е обаче плюсът за президента от това? В записа се казва, че изборите, когато спечелиха ПП, са имали този резултат от ала-бала с президента. Той няма изгода от това да се разпространява този запис, той не е добре представен от записа. Никой не излиза герой от него.

Вие представяте ли си каква голяма реклама за Путин и Кремъл е натовски генерал и президент на една държава да е техен агент? Това е най-голямата реклама за тях. Така че трябва човек да внимава като говори, да не каже някоя голяма глупост.

Гневен беше президентът, защото той не е представен добре на записа. Там става въпрос, че чужди посланици одобряват агенциите. А президентът доведе тези хора в изпълнителната власт. Но не трябваше да реагира така остро, защото това даде възможност на тези формации да вземат инициативата. Те сега имат възможност да изместят дискурса от тяхната вина към президента, да се обединят срещу общия враг.

Темата за предателството ще бъде дискутирана още дълго време. Президентът Радев се опитва да удовлетвори недоволството от това сближаване на ПП-ДБ и ГЕРБ. До преди отричаха тези неща за коалицията, а сега не е така. Да си го кажем директно това си е коалиция. Предстои да видим колко избиратели на партиите на промяната ще отблъсне това.

В политиката много по-важно е как изглеждат нещата от това, което се казва. Присъствието на Пеевски на преговорите за Конституционни промени чисто медийно е негативен, но, ако се налага, те трябва да говорят с дявола, ако искат да прокарат тези промени. Друг е въпросът колко ПП-ДБ могат да разчитат за тях на тези, които преди година обвиняваха за всички грехове. Преди година те казаха, че са свалени от власт от Митрофанова - Пеевски, Трифонов и Борисов. Сега с Борисов ще управляват заедно. Този хаос може да доведе до повече отвратени от политиката в България, но може да доведе и до хора, които да се мобилизират и да изразят негативното си мнение.

Да има правителство с втория мандат беше най-рационалното решение. Най-големият капитал на ПП-ДБ беше, че те са различни, че никога не биха направили нищо с ГЕРБ, сега вече не е така. Въпросът е струва ли си? Те сега ще оправдаят това, че ще спасяват държавата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    24 1 Отговор
    1923 - 2023
    .... ДЕТО ВИКАТ ПРАЗНАТА ПУШКА ГЪРМИ
    ВЕДНЪЖ НА 100 ГОДИНИ

    Коментиран от #32

  • 2 Пич

    39 4 Отговор
    Ехаа...... много ви се ще , на крадливите национални предатели , от жълтите павета !!! Но , да не стане , до седмица , Гешев да ви вкара в мазето , на ГМ- то !!!
  • 3 Баце

    34 2 Отговор
    Най-вероятно ДА, но това е защото всички са минали под шлифера на Толупа, а и в крайна сметка Посолството така е разпоредило и не само ГешеФ, а всички шефове на служби защото трябва си сменим статута от колония на полигон, сещате ли се защо?

    Коментиран от #15

  • 4 Хари

    29 9 Отговор
    Абе цирк голям. Срамна ситуация за България. Всичко дойде от тия калпазани ПП-то. Ама то като няма за кой да гласуваш и се лъжеш, нали уж пак новото....

    Коментиран от #10, #33

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    12 7 Отговор
    ГЕШЕВ ДА БЯГА С ПАПКИТЕ ДА СЕ ИЗПОВЯДА
    НА ПОП ВАСКО ЧЕРЕПА
    ....
    ЩЕ НАПРАВО БИВШИТЕ МУ ПРИЯТЕЛИ ЩЕ ГО ДАДАТ КУРБАН
  • 6 Мафията се събра

    30 9 Отговор
    Национални предатели, лъжци и крадци, ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Жалко за блеещите които изкарват като стадо пред Президенството! До вчера ГЕРБ и ДПС беше мафията, а Президента от добрите, днес те са с мафията, а Президента враг! Звучи тъпо! Нали?

    Коментиран от #27, #39

  • 7 не го слушайте

    12 8 Отговор
    това първосигнално човече дето някой го е излъгал ,че разбира от политика, до преди 2 седмици възхваляваше израждане

    Коментиран от #12

  • 8 Българка

    14 8 Отговор
    ПП-ДБ в момента са в неизгодна, тежка позиция. Опитват се да преборят Хидрата Пеевски-Доган-Борисов- Митрофанова със законни действия. Трябва не всеки ден, а всяка минута да анализират и неутрализират всички уйдурми на ГЕРБ-ДПС , които ще саботират всяка истинска реформа и промяна в конституцията. И мястото на Гешев винаги е било не само вън от прокуратурата, но незабавно разследване на корупционните му споразумения с престъпници, адвокатстването му в полза на мафията и унищожаване на доказателства по делото КТБ. И да не забравяме, че обществеността още през 2020 г. поиска справедливост и Пеевски-Борисов-Гешев в затвора.
  • 9 Хах

    4 9 Отговор
    А ти каво искаш, всеки да се кара вечно с всеки и никога да няма правителство.
  • 10 Е как се лъжеш

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хари":

    Не проверявате ли това което ви казват? Не го ли прехвърляте през факти и логично следствени връзки? Ако го правехте, лъжите на кирето от самото начало се виждаха! От самото начало се виждаха манипулациите по медиите на разни дичевци, смиловци и другите на хранилка на америка за България! Защо не търсете истината? Изхвърлихте Слави, заради лъжите им, а сега се оказа, че всичко което е казвал, е било така! Всичко беше ясно от самото начало! Просто мафията в България, си води 34 години стадото с лъжи! И то само защото не търси истината! И сега продължава! Чуват национални предатели на записи, но им казват не е вярно, Президента и Русия са виновни! Супер дебилно! Направо се чудая какво се случи с хората, че спряха да мислят!

    Коментиран от #38

  • 11 БАНски старец

    10 3 Отговор
    Този всезнайко пък бил от института по "философия" към БАН, а БАН е съветска организация, която трябва да бъде закрита.И как така управляващото мнозинство ще отстрани гл.прокурор? Това може да стори ВСС и то при спазване на закона. А приетите изменения могат да се атакуват пред Конст. съд. Този говори врели-некипели. Дават думата на такива празноглавци и хора, които не разбират от право.
  • 12 Иван Голаков

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "не го слушайте":

    Правилно, този е голям натрапник и досадник. Нищо не работи, те в БАН всички са само на заплата.
  • 13 Гост

    18 1 Отговор
    Идва борислаф боби борисоф, делян пеюфски прави нова конституция, абе тая държава е страшна кочина бе, ще си сменя паспорта.
  • 14 не го слушайте този

    18 2 Отговор
    Гешев не може да бъде сменен, не може със закон да се намалява броя на грасуващите за освобождаването от 17 на 13. Това е въпрос за Конституционния съд. Дотогава бай Иван ще им види сметката на всички мошеници политици и техните помагачи, послушковци, обслужващи казионни хора.
  • 15 Хах

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Баце":

    На много им се не вярва ама те така носиха и маски без да разберат как и защо

    Коментиран от #29

  • 16 Кокорчо Кирев

    12 6 Отговор
    Този плешатия, щом е от БАН, не ми го хвали. Докога ще я търпят тази създадена от Гошо Тарабата псевдонаучна паразитна структура? Докога? Само харчат бадева пари на данъкоплатеца.

    Коментиран от #18

  • 17 Влади Пича

    16 1 Отговор
    Всеки, който е работил досега с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Доброволка

    14 1 Отговор
    ПП-ДБ и ГЕРБ СЕ ОКАЗАХА СЕРТИФИЦИРАНИ К..ВИ! ГЕШЕВ, ТРЯБВАТ ЗРЕЛИЩНИ АРЕСТИ ЗА ПРЕДАТЕЛСКАТА КОАЛИЦИЯ-КАТО ТОЗИ НА ТОДОР ЧАКЪРА!
  • 20 дон

    14 0 Отговор
    И не медийно Пееф е неприемлив.

    За Христо Иванов това е последният валс със съдебната реформа.
  • 21 Леля Гошо

    16 1 Отговор
    Гешев се е прицелил в лицето Бойко Методиев и неговите авери. За ППДБ е добре Гешев да не бъде отстраняван, защото по този начин ще държат банкянския маймун на къса каишка. Всъщност те си го обсъдиха и планът е ясен от записа. Гешев иска имунитета, Тулупа не си го дава, Гешев го иска от парламента, Ристю бави гласуването с процедурни хватки, крепостните от ГЕРБ мълчат, ококорения си е разпасал пояса и почва чистките, първо службите, после шефовете на агенциите които разпределят парите и кметовете.

    Коментиран от #37

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КонтраБАН

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ленче кремче":

    Това е друга БАН, т.нар. Българско книгжовно другжество. Впоследствие се оглавява като БАН от проф. Богдан Филов, която е разтурена от Г. димитров. А сегашната БАН е създадена непосредствено след преврата от комунистите. Не ги разбираш тия работи, отивай да доиш овцете и да риеш обора!
  • 24 Стоев

    13 1 Отговор
    Докато Борисов не бъде вкаран в затвора, Промяна няма да има!
  • 25 Чолак Иванов

    8 1 Отговор
    Чолаков, занимавай се с наука, пиши книги, чети лекции-ако можеш- стига си досаждал по сайтовете.
  • 26 Ала бала

    5 1 Отговор
    Естествено че не си струва. БАН.
  • 27 сами сте си виновни

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мафията се събра":

    БСП искаха да управляват, но ги игнорирахте. Ревете сега!

    Коментиран от #30

  • 28 Любомир

    1 3 Отговор
    ПП и ДБ трябва да опознаят дявол / ГЕРБ и ДПС/ отвътре, да му намерят слабите места и после обвинение за всички престъпления съд и в ЦСЗ. Такива неграмотници и страхливци като "Възраждане" сме виждали: АТАКА, шкемби войводите ВМРО не трябва да им обръщаме внимание.
  • 29 Точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хах":

    То да беха само маските, просто влязоха в ролята на опитни мишки с едни експериментални течности и пак без да знаят защо, но 4-5 години ще го разберат, но за кратко.
  • 30 Виновно е стадото

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "сами сте си виновни":

    Че си продаде страната на мафията и националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #34

  • 31 да, ама не,

    8 2 Отговор
    сметката е без кръчмаря - Гешев и българския народ срещу няколко дузини предатели. Това, е мълчим години наред, не значи, че сме залупени.
    В момента, в който обявят официално това правителство започва обратното броене за това НС и за партиите ГЕРБ, ПППП и ДБ.
  • 32 Един от всички

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Това с пушката, не ми било пушка ,а най -ми било атентат в СВ "Неделя " срещу властта и генерали и офицери герой през войните от комунисти...1923г
  • 33 Един от всички

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хари":

    От 200 регигистрирани партии и от 15 кандидата за управление , някой решава за същите който връщат на власт тези който след 200 дена протести ги свалих ме за трети път да настъпи за пореден път една и съща мотика щото няма за кого .....това е бягство от отговорност...
  • 34 Любомир

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Виновно е стадото":

    Явно се чувстваш овца, безименна и нищо в главата. Е такъв е електората на Възраждане, ДПС. Безмозъчно стадо лесно за маниполиране. Бъди убеден ние не сме от Вашата порода.

    Коментиран от #35

  • 35 Ако се чувствах овца

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Любомир":

    Щях да съм част от стадото дето изкараха пред Президенството! Видно не блях там, щото овчаря ми казал, че Марс е виноовен! И пази боже, някога да съм толкова неумен и да не знам, шъ мъ ранят ли, шъ мъ колят ли! :))
  • 36 бай Банов

    3 1 Отговор
    Този да не е магистрат или член на ВСС , че да знае кога ще отстранят Гешев.Някой го пуска по медиите да прави пропаганда в угода на олигархията. Тези от т. нар. "Философски институт" към БАН са "големи експерти", "мислители", "стратези". Гащите си не могат да вържат, цял живот нищо не правят, акъл дават.
  • 37 Белев

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Леля Гошо":

    Точно затова искат да отстранят Гешев, защото иска имунитета на Борисов. Ясно е като бял ден.Но този на снимката с голата глава, внушава друго, така са му казали.
  • 38 горски

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е как се лъжеш":

    Какво се случи с хората ,че спряха да мислят..
    -Това е индивидуално решение ,да спреш да мислиш .Това са хората които не носят отговорност за делата си.Хората които чакат някой да им обърне внимание и да им каже-вие сте много готини ,ние ще ви приемем в клуба .Ще има ядене пиене,кекс и охолен живот....
    Тези думи да ви приличат на някои от Фауст...
  • 39 Един от всички

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мафията се събра":

    Итн що не са сред пп дпс и герб ? Щото никога не са били , а само и единствено неудобни...

    Коментиран от #40

  • 40 Факт

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Един от всички":

    Но за мислещите, не за блеещите дето си продадоха страната на националните предатели Пп, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 41 Пловдив

    6 0 Отговор
    До Любомир:За това си пред президентството, защото си умнокрасив и,не те манипОлират.пише се с"У". Сигурно си завършил в Харвард,или си IT.
  • 42 Анонимен

    1 0 Отговор
    Не знам кой е за затвора, но Гешев е плюнка. Защо мълча до сега. Защото и той е като тези които сега преследва.
  • 43 Йеронимус БОШ

    3 0 Отговор
    Ако отстранят ГЕШЕВ , кой тогава ще гони до дупка простака-лицемер Борисов ?
  • 44 Мистър БИКИНИ

    3 0 Отговор
    А бате БОЙКО кой ще го отстрани ? Защо го реанимират , реабилитират , изпират и измиват ? Всички злини в България идват от него !
  • 45 чУвал или чувАл

    2 0 Отговор
    Бойко пак ли излиза сух от водата ? Вместо да бъде разследван и съден , те го връщат начело на властта , че и с имунитет !
  • 46 Алфонс Муха

    3 0 Отговор
    Да обявят Борисов за несменяемо българско БОЖЕСТВО и да се свършва ! Аман от недосегаемостта на ПРОСТАКА от БАНКЯ !
  • 47 име на ВИМЕ

    3 0 Отговор
    На фона на сблъсъка на Борисов с Гешев , не мога да кажа , че мизерника Гешев ми е по-симпатичен от отвратителния Бойко ! До там я докарахме.................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове