Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юни, 2023 16:56 3 928 160

Георги Първанов: Излизам на площада, ако пратим български войници в Украйна

  • георги първанов-
  • украйна-
  • руска агресия-
  • политика

Румен Радев като президент може да прави политически изказвания

Георги Първанов: Излизам на площада, ако пратим български войници в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако се стигне до изпращане жива сила в Украйна, аз ще съм един от първите първият, който ще излязат, както 1999-а година, на площада. Това е война между съседи, близки по кръв с нас. Ние нямаме място там!"

Това заяви в интервю за БНР Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012 г.)

Още новини от Украйна

"Не бих искал това да се случва. Не пожелавам на никой български държавник да посреща загинали български войски.". Това каза Първанов, припомняйки че е посрещнал загинали в Ирак наши военни.

"Ще си позволя да припомня, макар и без ентусиазъм, че съм един от онези, които подписаха договорите за членството на България в ЕС и указа за членството в НАТО. Не знам дали като Стамболийски няма да се наложи да счупя, макар и с по-късна дата, писалката. Винаги съм бил против това да се опитваме да връщаме лентата на историята назад. Но не са по-големи европейци от нас. Ние просто разбираме нашето партньорство, съюзническите отношения по различен начин – не на всяка цена", каза Първанов.

Не можем да бъдем непрекъснато във всеки строй, категоричен е той.

"Ние не можем да бъдем членове на всяка коалиция на желаещите. В момента, в който се тропне, в който се свири сбор някъде далеч на запад, ние да се нареждаме в строя. Не, благодаря! Има случаи, в които България трябва да запази своята дистанция. Има случаи, в които сме били ангажирани, хвърляли сме даже и жива сила. Да не си помислят да го правят сега! Присъствието на тази личност като министър на войната (Тодор Тагарев – бел. ред.), не е грешка на езика, ме изпълва с подозрения. Чух изявления на ястреби отдясно, които казват точно това."

Запитан какво свързва бъдещите управляващи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и колко принципна е тяхната коалиция, Георги Първанов изтъкна:

"Без съмнение, това е нещо, което се случва заради общия интерес, който не е политически, не национален. Той е тесен, личностен и може би тяснопартиен, на двете формации. Вероятно има, както те самите признават, и осезателен външен натиск. Това направи възможно събирането на две непримирими до скоро формации. Ние даже не може да допускаме, да се досещаме колко може да е силен този външен натиск. Това, че си го признават мимоходом пред такъв широк форум като този на ПП, е достатъчно показателно."

"Когато се формираше коалицията (тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС – бел. ред.), пак имаше барикади пред трибуната на парламента, пак имаше сблъсъци, даже и физически. Но лидерството – и царят, и Доган бяха хора, с които може да се разбереш. Твърдя, че това беше най-добрата коалиция във времето на прехода", подчерта Георги Първанов и декларира, че по негово време не е имало никакъв опит за натиск "нито от президент, нито от министър-председател, още по-малко от посолство".

"Това просто беше недопустимо. Не само за службите. Дори когато грешахме, ние си носехме отговорност."

Президентът е в правото си да изразява своята политическа позиция, смята Първанов. Той припомни, че има и решение на Конституционния съд по тази тема.

"Президентът Радев даде мандата, не наруши Конституцията. На тях им трябва враг, който да спои тези рехави редици. Който да ги мотивира. Враг външен и този враг трябва да е достатъчно силен. Не може да е БСП. Затова най-добре е да посочат Радев като такъв", коментира още Георги Първанов в предаването "Политически НЕкоректно".

Той изрази своето мнение и за евентуална процедура за импийчмънт на настоящия президент:

"С подобно искане те наистина ще героизират президента Радев. Излизайки от институцията, той може да им стане много сериозен бъдещ опонент."

Георги Първанов открива сред приоритетите на новата коалиция смущаващи по думите му неща, например заявките за отстраняване на ръководители на служби.

"Нещо повече – те казаха, че имат внесени проектозакони, с които да отнемат от президента службите, правото президентът да е съпричастен към назначението на ръководителите на службите. Категорично възразявам срещу такава идея. Не бива цялата власт да се концентрира в Министерския съвет, защото тогава вече ще се пристъпи към нещо повече от лов на вещици. Те имат някакви странни, да не кажа чудовищни идеи, които преминават обаче през дълбока промяна в Конституцията. Но ако искат да бръкнат толкова надълбоко в държавното устройство, ще трябва да свикат Велико народно събрание. Това би било фатално за съвременната българска политика", предупреди държавният глава от 2002-ра до 2012 г.

Първанов прогнозира, че първият рубеж на новата коалиция ще бъде "на местните избори, където битката между двете управляващи сили ще бъде много свирепа".

"ДПС извървя своя път, мина през чистилището, както всяка партия. Но така изведнъж, както стана вчера, за мен това е изненада и не може да е само свързано с идеята за конституционни промени. ДПС ще бъде нещо като подкрепа в тила. Не казвам "златния пръст". Допускам, че някой може да ги търси и заради гласуването на имунитетите и негласуването, респективно", отчита Георги Първанов.

"Беше време, когато една загуба на БСП доведе до това Лилов да си хвърли оставката и да потърси ново перспективно решение за партията. Сега може да се загубят 10-11 избора. Не само че няма идея за отстъпление на ръководството, но и се набива идеята, че е някакъв успех. Апелирам към лидерите на БСП и на "Левицата!" да намерят общ език. Защото имаме обединяващо се дясно, което няма перспективата да бъде добре управляващо. Ако насреща има силна лява алтернатива, това може да върне подкрепата за левицата", отбеляза още Първанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тагаренко

    65 18 Отговор
    На първо време на укрите ще им дам самолет !

    Коментиран от #128

  • 2 Мда

    92 30 Отговор
    И аз излизам, ако пратим войници в Русия!

    Коментиран от #36, #59

  • 3 Естествен Интелект

    43 11 Отговор
    Оръжието не е проблем, а?
  • 4 Сталин

    94 51 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика

    Коментиран от #26, #67, #156

  • 5 Радо

    101 35 Отговор
    Цар Борис Трети не е пратил през Втората световна български войник на източния фронт, въпреки многократните настоявания на Хитлер, а сега нашите евроатлантически политици ще пратят бг аскер да се бие за кефа на американците.

    Коментиран от #17

  • 6 Крадеца

    64 29 Отговор
    Щом и Гоце активираха...
  • 7 Оффф ,

    59 19 Отговор
    И другаря Седефчов и той се появи .
  • 8 Да ще

    53 15 Отговор
    Ще те пратим само тебе, що за идиотизъм.
  • 9 Госあ

    51 38 Отговор
    Най вероятно ще се стигне дотам. Все пак козяк управляват територията.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПСР

    50 21 Отговор
    Не,няма да пратим.И никой не е казвал,че ще изпращаме.

    Коментиран от #53, #129

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петър

    42 23 Отговор
    Обективно е интервюто на Първанов.

    Коментиран от #22

  • 14 Ганчо

    41 38 Отговор
    Дълга лакърдия за един комундрел .А бе ало какви воиски сънуваш в Украйна бе ,то пълно тука с рушляци бре,по добре кажи ,че няма да допуснеш български войски в Расия бе по ще ти повярвам
  • 15 НАТО

    40 46 Отговор
    комунистчето се загрижило за умрялата русия 🤣

    Коментиран от #29

  • 16 Абсурдистан

    38 27 Отговор
    И Гоце изпълзя!

    Коментиран от #58

  • 17 А бе

    27 31 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Като няма кой да избере Копейкин! Той ще ви прати да се биете за кефа на руснаците!
  • 18 Петър

    33 10 Отговор
    Първанов :
    "Ще си позволя да припомня, макар и без ентусиазъм, че съм един от онези, които подписаха договорите за членството на България в ЕС и указа за членството в НАТО. Не знам дали като Стамболийски няма да се наложи да счупя, макар и с по-късна дата, писалката.
  • 19 ТрампЛин

    39 30 Отговор
    Гоце, а когато изпратихме български войници да смажат Пражката Пролет, къде беше бе другарю?

    Коментиран от #124

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сталин

    24 34 Отговор
    Българина е най тъпото п@рче на света ,подиграва се и присмива на другите народи които се борят за свободата си,а той тъне до шията в американски л@ йна и дреме полупиян на масата с ракия и после има големи уста и претенции и се чуди защо живее като скот

    Коментиран от #143, #148

  • 22 Ама

    12 11 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    Ти си мазохист ако си го прочел цялото ауууу
  • 23 Българка

    35 32 Отговор
    Аман от кремълски мекерета, тутинисти и копейки, които неистово да лъжат, рИват. Като им е толкова свидна Русия: Чемодан, вокзал, Русия
    Няма да липсват

    Коментиран от #57

  • 24 Софиянски

    31 27 Отговор
    А ако изгоним мутрофанова ще се запалиш в знак на протест. Руска въшлива пАдлога, не вярвах че ще имаме по тъп президент от теб ама не познах за съжаление. Рундьо рандев фърчилков бие всичко, направо ви удря в земята ;)
  • 25 😆....

    30 24 Отговор
    Още едно руско ме...ке..ре което ще излиза на площада 😆.
  • 26 Българин

    26 24 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Айде пак опорки от Пасьолството! От началото на блицкрига на Рассия говорите за мобилизация и пращане на български войници в Украйна! Мина година и половина и нищо!
    Един съвет - не дращи тука, а отивай на Дунав мост да чакаш ватенките! Марш!

    Коментиран от #32, #133

  • 27 Българка

    18 4 Отговор
    Чистилище за крадци, престъпници, рекетьори може да бъде само единствено дългогодишен затвор. и НЕКА ПЪРВО ИМА ПРАВОСЪДНА РЕФОРМА, А СЛЕД ТОВА И ЧИСТИЛИЩЕ.
  • 28 Копейкин Костя

    16 11 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Хапчетата товарищ, 💊! 😂
  • 29 защо

    17 18 Отговор

    До коментар #15 от "НАТО":

    такива като тебе да ги пратят веднага - краварско соросоидни подлоги

    Коментиран от #50

  • 30 един

    21 11 Отговор
    На кой площад ще излиза тоз шемет, в Сирищник ли?
  • 31 През

    24 9 Отговор
    Първанката уж добре беше...изкуфял. Кви войници, ние войска нямаме той е пил пет ракии.
  • 32 БГ светлина

    23 17 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Русенци не са съгласни и няма да посрещат ватенки на Дунав мост. Русе е от малкото градов, в които ПП-ДБ са спечелоло изборите. И Русе е град с европейски граждани, копейките са малцинство
  • 33 Митрофанова

    16 13 Отговор
    Е активирала всичко което може да изпълзи от руската клоака, и това зловоние започна да се разнася на всякъде след като излезе новината че ще има проевропейско и антипутинстко правителство, абе Гоце най добре ще е в знак на протест ти и тебеподбните ти, червеи и хлебарки да си съберете багажа и да отидете да излизате на красная площадь.
  • 34 обичам новите западни ценности

    10 5 Отговор
    Десетки хиляди израелци участваха в гей парад в Йерусалим !

    Участниците в малка контрадемонстрация, които бяха отделени от участниците в гей-парада с полицейски кордон, носеха плакати като ""Не" на шествието на извращението".

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Онзи

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    Излезте , излезте....от кога ви чакаме да излезете?

    Коментиран от #159

  • 37 Цървул съдран

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Изчезни!
  • 38 Реалист

    24 8 Отговор
    Тошо Тагарев е директно назначение на посолството

    Коментиран от #108

  • 39 ТрампЛин

    10 15 Отговор
    Не им ли омръзна на червените бабички да бабуват и пророкуват? Стана за смях, стопиха се под екзистенц минимума и още кряскат.
  • 40 О....

    16 13 Отговор
    И тоя руски крадец го изкараха да плаши. В боя са хвърлени всички масковски сили. Ако не беше СССР щеше ле да е мултимилионер. Хотели...
    Синовете му фирми. А с генерал Кирчо и милионите от разузнаването какво стана. Така че има за какво да риве
  • 41 хммм

    14 0 Отговор
    Ами то така или иначе ще трябва да излезеш, защото сега пращаме оръжия!
  • 42 Живков

    9 11 Отговор
    Жорко понапълнял си вземай си хубавата пенсиика и не се напъвай . Като бяхте на власт оправихте държавата
  • 43 най глупавия

    13 8 Отговор
    политик на Б-я:
    Гошко баби ще се не запишеш в "Вагнер" кат си толкова куражлия.
    Ама не ти стиска-там се стреля,не се пука по сръндац на гюме.
  • 44 незнайко

    18 2 Отговор
    (Това е война между съседи, близки по кръв с нас.) Тези думи казват всичко . Ние нямаме право да се месим !
  • 45 Име

    6 1 Отговор
    Едва ли ще направят това, а и който отиде на война - ще се върне доста уплашен - все паке реално.

    Коментиран от #104

  • 46 ТрампЛин

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "обичам новите западни ценности":

    Е па ето, обичай си ги и бъди щастлив под дъгата. За това е тази Демокрация, за да може всеки червен и русофилски педал да се чувства свободен.
  • 47 куция кон

    15 4 Отговор
    Дедо Джо пак се спъна и падна, след като връчи последната диплома на церемония на военна академия в Колорадо !

    Коментиран от #61

  • 48 А ти защо

    13 6 Отговор
    Не си в затвора агент Гоце
  • 49 Гоце Големия шлем

    10 8 Отговор
    След протестиращия Румен Петков нищо не ме изненадва.
  • 50 А бре

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "защо":

    Вие сте на първа линия. Направете нещо за "братска" Русия, стига сте дигали само лозунги от дивана. .За вас така ще е по добре, тук ще ви стане твърде тясно и горещо.
  • 51 Ван дер Любе

    10 16 Отговор
    Румен Радев може и да прави политически изказвания, Но не сме го чували да казва нищо за жестокостта на руските войски към цивилното население на Украйна (включващо и българи). Сме го чували да казва нищо за заплахите на Копейкин, че ще организира преврат. Може би има договорка между Радев и Копейкин, че Радев ще организира президентска република и ще назначи Копейкин за дуче. Просто не сме чули нищо по въпроса. А Копейкин го е казал десетки пъти. Що се отнася до записа, напрактика записан със знанието на Радев, няма нищо реално за пращане на войници в Украйна.
  • 52 Не ставай смешен Първанов

    13 10 Отговор
    Абе руский человек каква армия имаш ти че ще я пращаш в Украйна бе
    Хората ти казаха че НАТО е извън границите на Украйна при всички положения..тоя видиш ли щял да посреща и да изпраща
  • 53 Някой

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Грантаджиите определено няма да ги пратят.
  • 54 Бам Бам

    15 4 Отговор
    Гоце ви вкара в НАТО и ЕС но сега го плюете, жалки розови понита :) НЕ можете и дупето сами да си избършите а война искате, или майдан по възможност :)
  • 55 Уса

    13 8 Отговор
    Официално няма натовски войници в Украйна с изключение на негеройски загиналите такива.Русия ще спечели тая битка,което е логично.Какво правим след това,пак ли ще си играем на кризи инфлации...?То няма край на изток олигарсите а на запад корпорациите
  • 56 ГоУемия шУем

    7 5 Отговор
    Излизай бе, торба с л...а. Излизай, да ти смачкам противната жълтозъба мутра.
  • 57 Госあ

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Бегай да агитираш на прайда, мъжки !
  • 58 По БНР

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Абсурдистан":

    Беше гост по БНР, и не при кого да е, при Волгин.
  • 59 Яяяяяя

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    Като ги изпратят вече е късно да излизате на улицата.
  • 60 О, нее... Гоцев избухна!

    9 7 Отговор
    И тоя ли продава страхове на дблите балкански...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Я комундето

    3 7 Отговор
    е прав... Ти да видиш.
  • 63 бай Иван

    26 5 Отговор
    Всичките усилия на посолството са си заслужавали, само и само да ни сложат за военен министър Тагарев. Първанов, ако искат войници за Украйна не трябва да се ходи на площада, а трябва да се отиде в домовете им и с остен да се изкарат облекат и изпратят на фронта хората които го гласуват. Искате да участвате - участвайте! Ние няма да ви ходим да мрем за господарите Ви от посолството.

    Коментиран от #71

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хомосапиенс

    9 9 Отговор
    Айде изпълзя още едно червена под лога.
  • 66 ха ха

    4 2 Отговор
    вземи си и калашника , иначе няма да стане
  • 67 Любопитен

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Споко бай късокотьо, като сядаш лепне ли ти?
  • 68 И тоя се подготвя за мегдана

    8 5 Отговор
    Хубавото е че България отдавна няма редовна и задължителна военна служба с наборна армия , за да се издават и изпълняват заповеди и да се изпращат войски където и да е...!!!
    А доброволци винаги е имало и никой политик не може да ги спре да заминават и да се бият за който си искат..!!!!
  • 69 Русия враг №1 на България

    11 11 Отговор
    Ехеее, чак до Гоце ли опряха московските бандити ?! Къде е вувузелата му - Р. пиш.шадраван. , сигурно пак се е напил с микрофоновна.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 А бе

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "бай Иван":

    Бай Иване, пий си лекарствата редовно и на време!

    Коментиран от #80

  • 72 Само незнам

    4 2 Отговор
    Насила ли ще връзват за изпращане и кого?
  • 73 Гост

    9 5 Отговор
    И аз излизам нямаме .работа в тази война.
  • 74 бай Иван

    10 6 Отговор
    Виждам ,че има доста поддръжници на идеята да се бият на фронта в коментарите. Еми правете списъци , обозначавайте се , събирайте се и на фронта ,като Ви връщат в ковчези ще проелеем по някоя сълзица от куртуазия и толкова. Кой Ви спира да направите доброволнически отряди от "евроатлантици" ?Ама Вие да гласувате ,а друг да ходи, ша ме фанете за к.ра! Хората които най-дълго сме носили оръжие явно сме най-големите противници на войната, защато знаем,че това не са електронни военни игри на нива за оцеляване.

    Коментиран от #79, #82

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Професора

    10 9 Отговор
    Тодор Тагарев е дошъл със задача от посолството да вкара Република България във война с Русия.

    Коментиран от #88

  • 77 Фанфан

    7 5 Отговор
    Тоя беше стрелял из Русия някакви защитени едри животни. Тоя не може да бъде еталон за политик... И кой го е поканил в предаването си...онове недоносено педи с руската фамилия. И то това не му е фамилята, а някакъв прекор, свързан с някаква руска река...Защо не българска, а руска река? Замислете се! Тия и двамата ще насочват ракетите когато орките започнат да ги изстрелват срещу нас...ТАКИВА СА ТЕЗИ ХОРА...
  • 78 Окраин4ев

    5 1 Отговор
    Тошо Тагарев скоро ще се види със Залужни
  • 79 ТрампЛин

    7 5 Отговор

    До коментар #74 от "бай Иван":

    Аз пак да попитам, къде бяхте когато изпращаха без право на отказ български войници за да смажат Пражката Пролет?? Бай Иване?? Нещо да кажеш?

    Коментиран от #86, #90

  • 80 бай Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "А бе":

    Че що , на лекарства ли ще ме пращате на фронта? Да съм като ошематен да не ви виждам простотиите ли бе младо? Трийсет години все съм бил на работа доста по тежък от нормалното, ако ме разбираш за какво говоря и лекарства ми не требват да различа боклука и предателя!
  • 81 Га ядохте чеверме в

    6 3 Отговор
    Чевермето и подарихте на Путин не стадо офце а каракачанка да сте мислили руснаците ни даваха индустриални стоки срещу храни сега чакайте евро от запада

    Коментиран от #103

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 скъсаняк

    7 1 Отговор

    До коментар #75 от "Онзи":

    Август месец ще го разберете жендьо. Още малко остана .
  • 85 скъсаняк

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Онзи":

    Първа пушка ще си да фронта в Украйна . Лично аз ще те издиря .
  • 86 бай Иван

    11 4 Отговор

    До коментар #79 от "ТрампЛин":

    Бил съм много малък и имам бегли спомени . Но помня къде пращахме българи в по новата ни история да смазваме едни други хорица заради едни чужди интереси също! Да разказвам ли? Ма той и Първанов си го писа. Имахме да си взимаме от Ирак по комунистическо време около 4 милиарда долара дълг. Американците ни обещаха като се включим ,че след това наши фирми ще възстановяват Ирак и ще ни върнат дълга. Питай дали взехме нещо или нещо възстановихме. Ей тия неща ги помня много добре, ако питаш.

    Коментиран от #94, #113

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 А бре

    10 3 Отговор

    До коментар #76 от "Професора":

    Ти си професор колкото Ванга беше ескимос! НАТО няма да воюва с Русия!! Путин също не еднократно заяви, че не желае сблъсък с НАТО! Докога ще ръсите само глупости?
  • 89 Агент Гоце

    9 1 Отговор
    вкарва ажиотаж в синхрон с агент Иван и Възраждане.
  • 90 Само питам

    6 9 Отговор

    До коментар #79 от "ТрампЛин":

    А краварите не смазаха ли Афганистан ,Сирия ,Либия ,Йемен ....Ама никога сами а все в коалиция с едни пудели !
  • 91 Умен по цялата глава

    8 2 Отговор
    След като се напрезидентства 10 години,агент Гоце на ДС на БКП и руските тайни служби,Георги Първанов учредява партия АБВ( Алтернатива за
    Българско Възраждане).Там е и бившия министър на вътрешните работи,хванат да си чурулика с Мутри - Румен Петков - шадравана и все отбор комунисти.Та партия АБВ веднага заминават за Русия сключвайки договорни отношения с партията на Путин - Нова Русия за съвместни чествания на квото се сетиш , обмен на Културни и други събития и задълбочаване на Братските прегръдки между двете Братски Партии..Това е партията с чието решение до днес загинаха Половин милион Украинци и Рускоговорящи Окупатори...Що така бе,Гоце??Ти Българин ли си,бе Георги??
  • 92 Ето го човека

    13 5 Отговор
    Поредната бг орка която бърка българския флаг с руския
    Интересното е че си вярва че има някаква обществена подкрепа и щял да излиза на бунт едва ли не
    Това дами и господа е поредното доказателство че от руското посолство са в открити военни действия на наша територия и трябват мерки за неутрализирането им

    Коментиран от #127

  • 93 ще ходим

    2 6 Отговор
    но само, ако ма гарев, кирчо, кокорчо, бойкич и тем подобни водят парада, да са отпред на предни линии, иначе не.

    Коментиран от #96

  • 94 Добре запознат

    7 1 Отговор

    До коментар #86 от "бай Иван":

    Всичко е изплатено бай Иване, само че тези на които вярваш, ги откраднаха! Беше им много удобно да кажат че не са дадени!!

    Коментиран от #139

  • 95 Гост

    10 2 Отговор
    Абе ,костя получи ли повиквателна,че през три месеца ги пущат тея повиквателни ,хахахахахаха.Кви сте овце.

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 НЯМА ДА ИЗЛИЗАШ НА ПРОЩАДА

    11 1 Отговор
    А ОТИВАШ ТИ БЕ ПАРАЗИТ В УКРИЯ ЩО НЕ ЗЛЕЗЕШ НА ЕВКСИНОГРАД ДА СЕ НАПЕЧЕШ И НАПЛЮСКАШ ? Я КАЖИ КАК НАПРАВИ БОЙКО ГЕНЕРАЛ И КОЛКО ПАРИ ГУШНА МРЪСНИКО ?
  • 98 Наблюдател

    8 4 Отговор
    Агент Гоце беше президент когато изпратихме войници в Ирак. Тогава защо не излезе на площада, наша война ли беше? Или днес руските зависимости в, които се е овъртолил го карат да прави хипотези е да всява напрежетие и раздор в българското общество?

    Коментиран от #121

  • 99 селянин

    6 1 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    А бре той ги получава всяка седмица, ама сам си ги пише.
  • 100 ДРЪВЕН ФИЛОСОВ (с В)

    3 1 Отговор
    Аз ще съм от първите които ще почерпят, когато изпратиме бг космонавт на Марс.
  • 101 голяма

    6 4 Отговор
    част от българите над 40 години сме с високо кръвно, наднормено тегло, на хапчета за кръвно, къде ша пращате бе, ние неможем да одим в пътя...

    Коментиран от #112

  • 102 каквото сам си направиш

    7 0 Отговор
    Левицата саботираше БСП, защото се мислеше за по-добра лява алтернатива. Видяхме колко по-добра - 2% подкрепа.
  • 103 До Коментар до #81

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Га ядохте чеверме в":

    Ами като нямаше крави и овцете си останаха без каракачанка...!
  • 104 просто

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Име":

    няма да се върне, поне не жив...
  • 105 С пешу сумиста ,ли ще излезеш,бе?

    7 0 Отговор
    Или с Мутреската Лечева,дето мъжът ѝ ти беше шев.И Цветана Гълъбова?
  • 106 Седи

    7 2 Отговор
    Си в хотелчета си на сянка милионерче и не се дърво ,че агенти не понасяме.
  • 107 Никой никого няма да изпраща.

    8 4 Отговор
    Даже и Костята още не е получил призовката!
  • 108 ми то

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Реалист":

    и предния път, като беше в служебното правителство, пак беше назначен по заръка на посолството.
  • 109 Първан

    10 5 Отговор
    Тоз труп кой го изрови . Всички приятели на РуZкото пасолствосе включват. Добре е че скоро ще измрът повечето и лобито ще отслабва все повече и повече , а квите от израждане е последват съдбата на Волен ,Магарешки и онези дето биеше баби на турската граница :D
  • 110 Къде

    3 4 Отговор
    Са 7-те милиона ,дето с Кирчо ги усвоихте без обяснения,тайни много криеш и шубето и теб те гони.Къде ще излезеш бе лъжец.?
  • 111 Още един лъжец изпълзя от дупката !

    10 6 Отговор
    Стига сте лъгали и настройвали хората, слуги на руските терористи! Няма никакви българи да ходят в Украйна, тя не е член на НАТО !
  • 112 Мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "голяма":

    Ама за чалга си пръв на опашката да въртиш кючеци нали?
  • 113 ТрампЛин

    7 3 Отговор

    До коментар #86 от "бай Иван":

    Не е нужно да си бил съвременник на нещо за да си информиран. Ти и на партизанското движение не си бил съвременник, но си “много добре” осведомен! А за иракския дълг не се притеснявай! Който е трябвало си го е получил! Отговорните червени другари не останаха с празни ръце.
  • 114 Тъпа комуняга

    7 2 Отговор
    А аз отивам на луната, за същото!
  • 115 Така правят комунистите

    6 4 Отговор
    Когато не са на власт разпространяват слухове и плашат хората. А тези конкретно още поне 10 години няма да помиришат Министерски съвет.

    Коментиран от #123

  • 116 Хаха

    8 2 Отговор
    Краденено в съотношевие 3-5-8 било най-хубавото нещо според Гоце, голямият шлем.
  • 117 Дрън дрън та пляс

    6 1 Отговор
    който е на зор ,да грабва мешката и да пътува
  • 118 Пасъмас

    7 7 Отговор
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!
    Да се кланяш на Диктаторче което
    Ти натрапва своето приятелство проклето!
    Той не иска твоето съгласие.
    Ти си негов роб и т’ва си е!
    Просто казва “Здравствуй дарагой.
    И в дома ти свойски се нанася той.
    Туй за русофила наш не е проблем
    Той е умствено обременен!
    Той забрави че за “Свободата”
    Ний платихме с наш’то злато.
    Че за Съединението на страната
    Заплатихме със кръвта пролята!
    Че за Българската Независимост
    С Турски дълг Русия ни “курдиса”.
    Той забравил е съветите на Стамболова.
    Че Дружбата ни със Русия е отровна!
    Този “братски” нам народ славянски
    Инфилтрира банди партизански.
    И накрая за капак на всичко.
    Спретна ни преврат комунистически!
    И за всички тез неискани услуги.
    Днес ще трябва раболепно да слугуваме?
    Туй за русофила наш не е проблем.
    Той е умствено обременен!
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!
  • 119 гоце пр@длето

    5 2 Отговор
    да излиза на магистралата
  • 120 Бивша колежка

    2 3 Отговор
    Ех, Жорко, какво момченце беше - русо, синеоко, мило и възпитано! А сега си остарял и надебелял. И аз.
  • 121 Гоце

    2 4 Отговор

    До коментар #98 от "Наблюдател":

    Ние другарите така си говори и по друг начин действаме.Да живее другаря Утин ,че без него на къде сме
  • 122 Тия Ушанки

    6 9 Отговор
    Ме накараха да стана върл Укра.Те щели да ми диктуват начина на живот,ай купувайте си Масквичите ,аз ще си карам аудито

    Коментиран от #131

  • 123 както

    2 3 Отговор

    До коментар #115 от "Така правят комунистите":

    ДБ не помириса, докато не пристана на ГЕРБ.
    По-добре 10 години без власт, но с доблест и високо вдигната глава, отколкото навел се в определена поза. Историята помни паденията, най-вече моралните
  • 124 Баба Кина

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТрампЛин":

    Какво сме изпратили и каквао сме "смазали" бе фасул!? Не си гледате в краката, разказвате туртите на домашните си любимци!

    Коментиран от #130

  • 125 Баба Кина

    2 2 Отговор
    Какво сме изпратили и каквао сме "смазали" бе фасул!? Не си гледате в краката, размазвате туртите на домашните си любимци!
  • 126 Ванката

    6 3 Отговор
    Агент на мръсните тайни служби на ДС Гоце пак се раз бърбори.Бре много глупости ,много нещо избликна.
  • 127 Първанов

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "Ето го човека":

    не може да бъде доброволно мобилизиран, поради възрастта си.
    Но, ако се стигне до подобно мероприятие (а то е възможно, ако украинците продължават с големите си загуби в жива сила) ще ми бъде интересно да ви чета коментарите. Обещавам да ви стискам палци за късмет.
    Не мисля, че "миротворчески сили" на НАТО ще заблудат някой за какво ще иде реч
  • 128 На второ време...

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тагаренко":

    ...Тагаренко ще даде на Укрите единствените ни системи С-300,които охраняват АЕЦ-Козлодуй...!
  • 129 Да бе да...?!

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    А пита ли новият военен министър-Тагарев,дали не мисли точно обратното...!
  • 130 ТрампЛин

    5 5 Отговор

    До коментар #124 от "Баба Кина":

    Бабо, чети!

    Първите прояви на радикализъм на Тодор Живков относно промените в чехословашкото общество са от 6 – 7 март 1968 г. Тогава се провежда заседание на Политическия консултативен комитет на Варшавския договор. Живков провежда разговор с Леонид Брежнев и Алексей Косигин, пред които изразява тревога от положението в Чехословакия. Българският лидер предлага най-радикалния подход спрямо случващото се, а именно военна намеса. Чехословашката тематика присъства и на срещата от 23 – 24.март в Дрезден. Българската страна е представлявана от Станко Тодоров, Живко Живков и Апостол Пашев. Тук изказването на Станко Тодоров е сравнително сдържано. Към края на март обаче докладите на българския посланик в Прага започват да акцентират на „пълзящата контрареволюция“ в чехословашкото общество.

    На проведената през април българо-чехословашка среща в Прага се утвърждава отрицателното отношение на българското партийно и държавно ръководство към Пражката пролет. Тодор Живков прави изявления в смисъл, че Дубчек няма нито опита, нито интелекта да поведе ЧКП.

    Още през май същата година Главното политическо управление на БНА започва пропагандна кампания по разясняване в армията на събитията в ЧССР. Непосредствената военна подготовка започва в началото на юли, като до края на същия месец тя се извършва в България под контрола на съветски офицери. След това определените два полка са прехвърлени на съветска територия, където минават под съветско командване. Военната и и
  • 131 Не съм чел...

    1 2 Отговор

    До коментар #122 от "Тия Ушанки":

    ...по тъпо изказване от твоето-горд водачо на 20 годишно Ауди......!
  • 132 ТрампЛин

    5 5 Отговор
    Чети бабо!
    Непосредствената военна подготовка започва в началото на юли, като до края на същия месец тя се извършва в България под контрола на съветски офицери. След това определените два полка са прехвърлени на съветска територия, където минават под съветско командване. Военната и идеологическата подготовка привършва на 20 август, когато с постановление 39 на МС на НРБ е решено страната да участва в интервенцията в Чехословакия.2

    От началото на юли започва военна подготовка на български военни части. По заповед на Министерството на народната отбрана 2 полка заминават за Чехословакия под общосъюзно (съветско) командване – дванадесети мотострелкови полк под командването на полковник Александър Генчев и двадесет и втори мотострелкови полк под командването на полковник Иван Чавдаров3. Личният състав на двадесет и втори мотострелкови полк се състои от 962 офицери и войници. От края на юли се извършват последните военни подготовки под наблюдението на съветски офицери. Двадесет и втори мотострелкови полк, разквартируван в Харманли, заминава за Ивано-Франковск (УССР). Там престоява до обявяването на тревогата. Дванадесети мотострелкови полк, разквартируван в Елхово, е прекаран с кораби до село Жнатино в УССР, близо до границата с Чехословакия. Личният състав на полка включва 1206 офицери и войника.
  • 133 Много бързаш за фронта...!

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Имай търпение!Почакай да се скрепи коалицията ГЕРБ-ПП и ще си на първа линия...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ТрампЛин

    5 5 Отговор
    Аха, Ал.Матросов застъпи на смяна и геройски се хвърли на амбразурата.
  • 137 Глупости

    6 6 Отговор
    Хайдееее и този започна с руската пропаганда
  • 138 ТТТ

    4 5 Отговор
    България не случи на резиденти. Опа президенти.
  • 139 бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "Добре запознат":

    Кой, американците ли ти казаха че са ги дали? Къде ги дадоха? Откраднали са ги преди да ги дадат
  • 140 дядото

    4 5 Отговор
    и стотици хиляди ще те подкрепим.не на участието на българия в такава война
  • 141 Коментар

    4 7 Отговор
    Всички ще излезнат да протестират ако има мобилизация,а други ще си хванат веднага багажа.
    По принцип има вероятност да се разрастне войната
    .Укрите напират да палят световна война чрез Молдова и въвличането на Румъния.Не знам какво ви пречи да ае заяви,че ще сме настрани от такъв конфликт както заявиха Унгария и Турция?!Завирате ни между шамарите като се кланяте на разни посолства и дразните народа!
    Ние сме мирен народ.Оставете ни на мира!Не ви искаме войните!

    Коментиран от #142

  • 142 Иван

    5 6 Отговор

    До коментар #141 от "Коментар":

    Знам, че националните предатели ще се разбягат като пилци, когато руснаците наближат Дунава.
    Но има достойни българи, които ще защитят родината си и няма да допуснат втори път руски ботуш да стъпи на българска територия !

    Коментиран от #146

  • 143 тема за маса

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    КВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АМЕРИКАНСКИТЕ И РУСКИТЕ ЛАЙ А? МОЖЕ БИ В ЦВЕТА И КОЛИЧЕСТВОТО В ПОЛЗА НА РУСКИТЕ!!!!!!
  • 144 Макс

    3 6 Отговор
    По-добре да обяви гладна стачка , че като гледам много място ще му трябва на площада . Комунисти , много думи , пошли дела.
  • 145 Почти ми дреме

    3 3 Отговор
    Нато пращат турски войски в Косово и Сърбия които не са в Нато ... напълно логично е да пратят български войски за Украинския фронт ...защо ..Еми защото губят от Русия ...ще им трябват войски и амуниции ...Нато не може да си позволи да губи от една единствена държава и ще вкара всички сили когато му дойде времето ...съответно труда ви и военния ресурс ще заминава Натам ... жалка картинка сте като продължавате да се самозалъгвате в обратното ...
  • 146 Коментар

    12 0 Отговор

    До коментар #142 от "Иван":

    Националните предатели сте вие,които ни тикате към чужда война!Ти първи ще си вземеш самолета!
    Не ви искаме войната!Ние сме мирен народ и ни оставете на мира!
  • 147 Екс Кремент

    15 1 Отговор
    то само няма да се стигне първанка, посолството ще нареди на местните колаборационисти - държавните изменници пп и дб. Но ако се опитат да го направят, тогава ще хвърчи козя вълна
  • 148 А ти....

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    В руски л@..й.н@ ли си затънал до уши?
  • 149 Както САЩ до Либерия

    3 14 Отговор
    Аз имам идея да направят 5 курса с товарен кораб с най- мафиозните комунисти и русофили предатели и да се депортират до Русия без право да се връщат в България завинаги . Няма смисъл да държим толкова предатели да мътят водата в страната и да крадът народа .
  • 150 бай Иван

    18 3 Отговор
    Не мога да разбера нещо
    1.Искаш да живееш в суверенна държава със собствена външна и вътрешна политика - било руска пропаганда
    2.Искаш да няма Гей паради ,да не гледаш реклами в градският транспорт на манифестации на пед.али и ле.сбийки,кърмене на деца от мъже, статуи на мъже с п.шки и бюст, европески първенства по секс в Швеция- руска пропаганда
    3.Искаш да няма джендър обучения в училище и да се запази традиционната ни християнска религия и обичай- руска пропаганда
    4.Искаш да не ни заливат западни фалшификати на храни боклуци и насекоми за храна-руска пропаганда
    5.Не искаш чужди интереси да съсипват икономиката на страната ни -руска пропаганда
    6.Не искаш България да се замесва във война между два съседни айде да не казваме братски народа-руска пропаганда
    7.Не искаш шарлатани и крадци да правят управление -айде пак руснаците ни виновни.
    8.Не искаш хора като Борисов , Гешев и Пеевски да ти определят отново бъдещето - руска пропаганда
    9.Не искаш спъващ се постоянно старец и губещ се на публични места Бай Дън,не искаш пияница като Юнкер с две различни обувки или Урсулата овъртяна в далавери /председатели на ЕК/да са ментори на страната ти -руска пропаганда.
    10.Подкрепяш политика като на Орбан за унгарски суверенитет и политика целяща интересите на Унгария - руска подлога.
    Ако всичко това го разбирате като руска пропаганда, то аз съм русофил. Мислех си,че съм патриот ,че обичам страната си,че искам да живея в нормална страна,която има нор

    Коментиран от #153

  • 151 бай Иван

    18 3 Отговор
    в нормална страна,която има нормални връзки със всички страни, че не искам да ме управляват крадци и измамници,че не искам отявлени пе.д.али като Кокорчо и онова недоразумение Наско дето беше министър на културата да ни управляват,че не искам хора като Борисов, Пеевски да ми определят бъдещето,че съм за опазване на българският бит и култура,че искам на тази земя да има българи които обичат и тачат страната си,че не искам война. Явно в училище са ме научили на такива ценности без да разбирам ,че всичко това било руска пропаганда и Путинофилия. За съжаление нито имам толкова години напред, нито желание да си променям възгледите. Считайте ме за русофил!

    Коментиран от #152

  • 152 Татко Барва

    17 0 Отговор

    До коментар #151 от "бай Иван":

    Бачо, не се отчайвай, мнозинството сме като тебе. Просто така работи пропагандата - в овладените медии се дава гласност само на малка група предатели и това създава впечатление, че общественото мнение е такова. Критичното мислене и отказът от съдействие по примера на Ганди са най-силните оръжия срещу пропагандата
  • 153 Баш си чугунен Иван

    1 16 Отговор

    До коментар #150 от "бай Иван":

    Това което го искаш, някога го искаха и най правоверните чугунени комунисти, но засега го няма напълно и в Русия, така че като доброволен ислямо роб, веднага заминавай за средновековен Иран, който Подкрепя анти европейската политика на Путин и Русия и където не само няма да видиш открити Гей паради и западни реклами с антиамерикански фалшификати , ами всяка жена която се е обула в мъжки панталон и иска да има равни права с мъжете и да си показва лицето навън по улиците по съвременен, цивилизован и европейски начин , веднага се обявява от властите за западен третополов джендър и се наказва със затвор .....за да се запазят традиционната религия и обичай !

    Коментиран от #160

  • 154 бг-натю военен

    1 0 Отговор
    мерим радиацията в окраина що не си на площада?
  • 155 ...

    1 1 Отговор
    С лимузинара или с Бентлито ще излезе на площада това комуне?
  • 156 Троцки

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Само че първият български контингент от 30 000 души родоотстъпници вече се подготвя за прехвърляне в украйна по заповед на сащ.
  • 157 Пошлопорно

    0 0 Отговор
    дано следващия облак от обеднен английски уран духа към нас. Той папата, католик, но нашите "политици", излезнаха повече от католици от него.
    Дано историята ни ги запомни.
  • 158 Червен родоотстъпник

    0 0 Отговор
    Ние с рузките престъпници нямаме обща кръв, другарю агент Гоце.
  • 159 Обикновен

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Онзи":

    Защо,какво ще стане като излезем, та чакаш?
    Да не ни нападнат хората със цветни знамена и евроатлантическа ориентация?
  • 160 Обикновен

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "Баш си чугунен Иван":

    Много краен отговор на един смислен коментар.....преди да пишеш трябваше да вникнеш в текста!
    Препратката към Иран няма нищо общо с това, което е написал човекът.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове