Last news in Fakti

8 Юни, 2023 05:35 1 167 22

Милен Велчев: Еврото няма да закръгли цените нагоре

  • милен велчев-
  • бюджет-
  • евро

Държавата не може втора година да кара на джанти, заяви бившият финансов министър

Милен Велчев: Еврото няма да закръгли цените нагоре - 1
Снимка: БГНЕС

"От икономическите политики за държава в преход най-трудни са на трето място приватизация, на второ - структурна реформа на публична администрация и най-сложна е бюджетната консолидация, намаляване на бюджетния дефицит". Това помни финансистът Милен Велчев от срещата си с Лешек Балцерович, въвел плана за икономическия напредък на Полша.

В предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS бившият финансов министър в кабинета „Сакскобургготски” разказа своето виждане за финансите на държавата.

За намаляването на дефицита, той каза, че „държавата не може втора година да кара на джанти. Приходната данъчна политика трябва да бъде разгледана”.

Относно изравняването на ставката на ДДС, Велчев прогнозира, че както не спадна цената на хляба заради намаленото ДДС, така няма и да се вдигне. „Пазарът си е пазар”, обясни той.

„Минималната работна заплата трябва да расте изпреварващо”, каза Велчев по повод отхвърлянето на предложението за увеличение на минимална работна заплата по-рано днес в парламента. „Ако Асен Василев и Делян Добрев са на едно мнение, значи не са далеч от истината”, каза Велчев.

По думите му в предварителния период на преминаване към еврото няма как да се получи "закръгляне нагоре" на цените. „Според мен ще носи временен характер и в крайна сметка пазарът ще изчисти това”, обясни Велчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червен

    45 0 Отговор
    крадлив мошеник ! Че и по яхти купонясва с видни мутри .
  • 2 Така е

    23 2 Отговор
    ще ги за кръгли надолу !
  • 3 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    32 0 Отговор
    Ей на,още един po s eрко се изказа.
  • 4 ууу

    36 0 Отговор
    ЛЪЖЕШ !!! ПИШЛЕМЕ !!!
  • 5 Така така

    41 0 Отговор
    Не ме интересува как ще ги закръгля, но ще унищожи българският Лев, а това е достатъчна причина , за да не го приемем. Държавата ни трябва да се бори за Независимост стига толкова Западно робство

    Коментиран от #12

  • 6 Готин американец или просто Киро

    38 0 Отговор
    Кой го каза ...човекът с най големия хотел в Равда ;)

    Коментиран от #15

  • 7 Асен Посолството

    25 0 Отговор
    Га краде от нас не рива ..сега ми ревеш ...
  • 8 Велчев

    26 0 Отговор
    Кога ще го разследват?
    Или първо требе да го изключат от Партията.
  • 9 Ирена

    26 0 Отговор
    За толкова години защо никой не разследва по какъв начин Велчев продоци огромния хотел на първа линия на морето в с.Равда???
  • 10 Да де,

    27 0 Отговор
    Дали ще ги закръгли,дали-не,не знам! Но че ще ви изпере милионите в левчета,който в момента са на тъмно и тихо в банките,е на 100% сигурно.Сега всичките вие- далавер Импекс,сте все още в положението на милионера Корейко от " Златният телец Има куфар с милиони,но не смее да си купи една пирожка.Да не възбуди любопитство! Трупнали сте над 30 милиарда,само в наши банки( данни на БНБ) ,но пусто,опустяло са в левове.Не може да ги преведеш навън,опасно ако ги превалутираш.Утре влиза еврото,и без да похарчиш цент за превалутиране, за един миг ставаш щастлив,чист мултимилионер,но в Евро.Пара приемана в цял свят без проблеми и въпроси.Директно през компа,или телефона може да купиш и остров,а тук никой дори няма да се досети.Затова искате еврото.Отвън също го искат.Да ни приберат над 50 милиарда валутен и златен резерв.В пълен синхрон сте.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шопо

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Така така":

    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 13 Добре, бе

    18 0 Отговор
    Сигурно ще ги закръгли надолу. Този със снимките от яхтите да мълчи!
  • 14 факуса

    13 0 Отговор
    пазарът спря да е пазар паразит царски,откак е демокрация,щот много нещо се напечата безразсъдно от алчни кат теб
  • 15 факуса

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Готин американец или просто Киро":

    най ми е любопитно,що го вдигна кат го поставиха министър,а не го вдигна кога беше велик финансист в ситито,и къде изчезна другият велик,катев,умно се покри и не се показва
  • 16 никаквецо

    7 0 Отговор
    Ти кажи как с транформацията на външния ни дълг го оскъпи с един милиард , не ръси нови простотии . Това с цените на краставиците е най-малкия проблем , големият е с решения на ЦЕБ от рода на цифровите пари и други подобни , да не ги изброявам , които автоматично стават задължителни при подобни обстоятелства и тогава едно , че трудът ни ще се ограбва срещу единици и нули и второ тоталният контрол върху личния ни живот ще получи мощен импулс , а аз смятам , че нямате право на контрол върху личен живот и да ми плещите за демокрации , айде .....................
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нафталин.бенет

    1 0 Отговор
    Миленчо да врътнем по един външен дълг и да си купим по едно хотелче на СЛЪНЧАКА А ...КО ША КАЙШ... ХА-ХА ХА-ХА
  • 19 засрамих се

    3 0 Отговор
    Вчера го гледах по тв. Много неща изговори. Не вярвах, че един богат човек, за който дневните са вероятно колкото една МРЗ, ще отиде в някоя телевизия и ще каже, че пенсиите са увеличени много и трябва да не се увеличават от 1 юли, за да се спестят пари. Такава наглост, Боже. Всеки ден си отиват стотици пенсионери, поради това, че не се лекуват адекватно. Защо богатите, нямат милост към възрастните? Как така в някои сектори държавните заплати са повече от 30 минимални пенсии, а това не се счита за огромен разход.
  • 20 боко

    2 0 Отговор
    MОШЕМНИК!
  • 21 Наблюдателен

    1 0 Отговор
    Естествено, че еврото няма да закръгли цените нагоре. Ще ги удвои.
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    Каза човекът изрекъл

    " Аз нямам нищо общо с брат си !"

    🤔🤔🤔🤔

    И човекът увеличил външния дълг на България за един ден с ...

    ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА

    ‼️‼️‼️‼️‼️
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове