10 Юни, 2023 05:12 1 493 37

Вигенин: Защо Борисов не си даде имунитета, щом няма къща в Барселона?!

  • кристиан вигенин-
  • бойко борисов-
  • имунитет-
  • парламент

ГЕРБ и ПП-ДБ целят да прикрият далаверите от последните години и да спасят бившия премиер, смята депутатът от БСП

Вигенин: Защо Борисов не си даде имунитета, щом няма къща в Барселона?! - 1
Снимка: БНТ

"При положение, че имаме пълна информация, която е изпратена от главния прокурор и мина достатъчно време Борисов сам да се откаже от имунитета си, какво ни остава да направим освен да искаме имунитета му? Според нас целенасочено се бави процесът, за да може през това време да бъде отстранен главният прокурор, да се предприемат други действия и накрая отново всичко да потъне".

Това каза в "Панорама" Кристиан Вигенин от БСП.

"Не разбираме защо след като толкова пъти г-н Борисов обясняваше, че няма къща в Барселона и това е измислен случай, защо не си даде имунитета и да освободи от тази тежест новосформираната коалиция", коментира той.

Вигенин заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ целят да прикрият далаверите от последните години и да се спаси Бойко Борисов.

"През тази седмица с новосформираното правителство бяха предадени стотици хиляди хора, които през 2020 година бяха по площадите. Те поискаха промяна и тази промяна стъпка по стъпка беше унищожена. Цялата енергия първо през ИТН, после през ПП и ДБ беше ликвидирана. БСП остана като единствената партия, която години наред се бореше с този модел и тя подготви почвата за протестите и промяната", посочи той.

Според него БСП е единствената партия в парламента, която продължава да носи духа на промяната. Той добави, че това е основата, върху която БСП ще стъпи като опозиция.

"Това разочарование, което ражда този парламент и това правителство, ще отврати хората и накрая ще върнем Радев и служебните кабинети", смята Вигенин.

Източник: БНТ


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вигейнин

    17 21 Отговор
    Защо Копейкин и Нинова ходят в руското посолство, а на другия ден се редуват да искат имунитета на Баце ?

    Коментиран от #27, #30

  • 2 ЧОЧО

    26 6 Отговор
    БСП е партията единствена на милионерите.Защо само Борисов, ами другите дето живеят по палати имат имоти по чужбина.Тях кога!

    Коментиран от #17

  • 3 Артилерист

    14 10 Отговор
    Вегенин сега е прав, но това е закъсняла, популистка правота. Специално той е нравствено нечистоплътен нагаждач. Той първи изтича до Киев навремето, за да легитимира майданската бандеровска хунта, инсталирана от американците след кървавия преврат. Той и другите лакеи около Нинова съсипват БСП. ВЕГЕНИН се прави на ударен и за протеста. Младите хора близо година протестираха срещу мутрата Борисов и избрания от него каскет Гешев, но БСП, като цяло и партия не ги подкрепи. Вегенин не е прав и за президента Радев. Нинова и послушните хрантутници около нея, са срещу президента, защото той във прав текст им каза, че водят БСП в грешна посока. И наистина аз не съм чул Нинова да каже открито една добра дума за Русия и с нещо да укори американците...
  • 4 Гертруд

    9 4 Отговор
    Защото едно "ремаркенце" го радва и издава за смисъла и мотива да има къщичка за щастливи гълъбчета!

    Коментиран от #11

  • 5 Обективно погледнато

    12 8 Отговор
    Имунитетът затова е измислен, когато има опасност от политически репресии да пази избранниците на народа. Затова не си дават имунитета, като се реформира съдебната система и се повиши доверието е друго нещо. Целта на Нинова е да трупа точки за местните избори нищо друго не я интересува. Ако спечели някой друг кмет да може да точи обществени поръчки.

    Коментиран от #12

  • 6 🐘🐘🐘

    17 5 Отговор
    БСП носи духът на промяната - това някакъв виц ли е ?

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Уса

    9 4 Отговор
    Защото целия свят разбра за къщата в Барселона.Знаете ли,колко дронове самоубиици могат да се купят за 3 милиона евра?С тях можем да ударим всички партии в парламента
  • 9 ЛегнаЛангеЛ

    8 4 Отговор
    Борисов е истински юнак и тотален смелчага ! На 100 % ще се откаже от имунитета си.......АМА НЕ МУ СТИСКА ! Пък и Гешев вече не му е приятел. Явно ни чака голям сеир около него. Дано и Гешев продължи да го човърка и дразни. ....и да вади още компромати за Тиквата !
  • 10 1253

    11 1 Отговор
    Защо само в България има политически репресии и депутатски имунитети и привилегии а в другите държави политиците криминални престъпници са в затвора. самов България политиците могат да крадът и лъжат и да са на свобода защото били политически репресирани когато им се търси отговорност за кражбите?

    Коментиран от #13

  • 11 леле , КАКО !

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гертруд":

    Това ремарке си има име - ЕМА Бориславова Йовчева! И се питам как след време отрочето ще дели наследството на Тиквата ББ с останалите му наследници ? Ще има ли претенции и война за чекмеджетата с кюлчета и пачки ? А ?

    Коментиран от #16

  • 12 НаБАБАфърчилото

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Обективно погледнато":

    А какъв е ИМУНИТЕТА на хората , срещу това един ПРОСТАК от Банкя да ги нарича ТУЛУПи , да им го набива с 200 ? Като го изритат от властта и поискат честен съд и затвор ли ?

    Коментиран от #31

  • 13 ЧЕКМЕДЖЕ

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "1253":

    Да видим ТИКВА в затвор , на топло , за дълго време......БЕЗЦЕННО !
  • 14 бял Х ляб

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "🐘🐘🐘":

    Още по-голям виц е ББ да е на свобода , че даже и да управлява !
  • 15 Ялова волЯ

    6 2 Отговор
    Ванчо Гешев отива в ЕВРОПАРЛАМЕНТА във вторник ! Какво ли ще каже ? Ще има веселба и то на бойков гръб ! Охаааа.......
  • 16 Гертруд

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "леле , КАКО !":

    Нямай съмнение. Бъдещето й е постлано отдавна с цветя и рози но този път по- умно. Родителя разбра, че не е цар и ще го играе тихо, леко- от далеко този път.

    Коментиран от #20

  • 17 свиреп ОХЛЮВ

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЧОЧО":

    Именно де , нали Бойко също е бил член на тази партия !? При това още 18 годишиен и напълно озъзнато и доброволно. А злите езици говорят , че още не си е хвърлил партийния билет !
  • 18 Стига с тая къща

    4 6 Отговор
    Защото досега е бил без имунитет и никой не е искал нищо от него, а сега се разиграват сценки. Все името на Бойко се върти. Ама по негово време нямаше хаос и разруха!

    Коментиран от #21, #22, #32

  • 19 патриот

    6 2 Отговор
    Иронията е в това, че за Нинова, къщата на Борисов в Барселона, е по голямо престъпление, от колкото нейното външнотърговско дружество, "Техноимпекс", в което преди това, всеки един от нас имаше някакъв дял! Облягайки се на удобните за такива случаи принципи, като: "най добрата отбрана е нападението", и " многократното повторение на една неистина, я превръща в истина", тя прави опит да отклони общественото неодобрение от себе си, но крайният резултат си остава пак същият: "присмял се Хърбел на Щърбел"!
  • 20 Баба Меца

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гертруд":

    Това е ясно ! Борисов може да е ПРОСТАК , но е хитрец и се нагажда според ситуацията , като един истински хамелеон ! 100 % е взел нужните мерки - едни хора да ги скрие , други да замлъкнат , а трети......./вижте Мишо Бирата и Ваньо Танов - лека им пръст ! /
  • 21 фАНТОМасс

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Стига с тая къща":

    Никой досега не го е закачал , защото тогава ГЕШЕВ му беше ПРИЯТЕЛ и Тиквата не го жертва и прати на заколение ! Наистина ли не виждаш разликата или БОЙКОВЩИНАТА тотално те е заслепила ?
  • 22 Смях и Сеир

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стига с тая къща":

    По негово време имаше - чекмеджета , кюлчета , пачки , къщи за манекенки , Мата Хари , ало Ваньо , Мишо Бирата , нови магистрали с кръпки , невзети данъци за милиони , рекет за да може да работи бизнеса ти , използване на авиоотряд 28 за мачове на Тигрите , имаше набиване с 200 , имаше тулупи и маТРиял.......Дълъг е списъка на тиквените приоритети !

    Коментиран от #24

  • 23 Дядо Пройко

    3 2 Отговор
    Само това оставаше.Боко да се обяснява на комундрелите. Смех.С, кого си ляга и на ,кой купува къща си е лично НЕГОВА работа. А не на Сульо и Пульо.

    Коментиран от #33

  • 24 Сега ,какво

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смях и Сеир":

    Имаш?Цъфтиш и връзваш ли!?
  • 25 4679

    2 1 Отговор
    Щото ще го атакувате с сруги компромати и подмолни действия. Къща в Барселона-това ли е всичко, което имате? Смях
  • 26 Их какви сте принципни бе Вегиненчо бре

    4 0 Отговор
    За морала ще говорим, братя! Моралът, туй си е морал . . . Казахте, че няма да пращате оръжие за ОсРайна, но тайничко го правехте с Вашия подпис, на мазната стрина курньелка. Както се казва: Едно дума, друго шета.
    Сега на опозиция го играете. Айде разкарай гарата, същите като останалите сте.
  • 27 Минувач

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вигейнин":

    Отишли са, защото е имало официален празник. Няколко дена преди това Костадинов ходи така по покана и в полското посолство, преди това и в алжирското. Това са официални събирания и прием. Прави се обща снимка и до там. Не е, като ПП, ДБ и ГЕРБ да ходят по 3 пъти на седмица до Козяк и ТАЙНО да обсъждат задкулисните си завери, служби, поставени лица и политики. За Костадинов няма вражески държави и няма изгорени мостове, ако може един ден да са от полза за България. Към момента такава вражеска за него държава е само САЩ, докато не си променят колониалната политика спрямо нас, докато не спрат да ни управляват, чрез поставени лица и да ни се месят на всички нива.
  • 28 Българин

    2 1 Отговор
    Вигенин нечистоплътен си....
    Толкова години дрямахте, но сега скочихте на Борисов. По време на стачките срещу статуквото къде бяхте ? Ти лично къде беше. Нагаждач нещастен
  • 29 Сабрутев

    2 1 Отговор
    Вигенин като няма къща в Барселона защо не си дава имунитета? По подобни измислени обвинения всички депутати ще станат зависими от задкулисието
  • 30 А Киркокорите, бойкикевци, кратунковци

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вигейнин":

    и останалите мушмороци какъв го търсят по няколко пъти на ден в п0с0лств0Т0? Па после през глава се втурват да ни 0бясняват как е жизнен0 важн0 да п0дпишем джендарийската к0ненция, да се натресем с евр0т0, да си п0дарим цялото останало въоръжение на 0сРайна, да изпратим хора на фронта, да подпишем договора със Световната Злодейска Организация, ТЯ да определя кое е пландемия, колко време да продължи, как да я "борим", с какво да я борим и много други жизнено полезни самоубийства. Ъ?!
    Едно е да посетиш светско събитие и да проявиш нужното уважение, друго е да изпълняваш чужди заповеди, зловредни за народа и държавата. Първото се нарича ДИПЛОМАЦИЯ, а второто се нарича ПРЕДАТЕЛСТВО и ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. Те за това "защо".
  • 31 Никой

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "НаБАБАфърчилото":

    политик и общественик не трябва да има имунитет. Това е нарочно измислено, за да осигури недосегаемост и ненаказуемост. С цел да се даде възможност на престъпниците да заметат следите на престъпленията си. Който е добронамерен и честен не му трябва имунитет.
  • 32 Стига ,бе, ама, ти, сериозно ли?

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Стига с тая къща":

    Само де то ни съкрати с 1 милион за тези 12г. И как стана олицетворение на деспотизъм и корупция? Отсвирвай се с 200. Не се взимай на толкова хитър, никак не си.
  • 33 А с чии пари

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Дядо Пройко":

    я купува тази къща на кого е работа?

    Коментиран от #35

  • 34 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Само за къщата в Барселона ли ще го търсите този виден лъжец,измамник и крадец?
  • 35 Дядо Пройко

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "А с чии пари":

    Във всички случаи, не с твои.
  • 36 Ген. Гурко

    2 0 Отговор
    Не си го подава защото е патологичен лъжец и страхливец, който се представя за велик смелчага и се обгражда с жени.
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Вигуенин, проследи гаврата на Гешев с Иванчева и ще разбереш защо....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове