10 Юни, 2023 06:23 1 752 12

Андрей Новаков: Борисов не се крие

  • андрей новаков-
  • евродепутат-
  • еврозона-
  • дефицит-
  • бойко борисов

Нямаме алтернатива на 3% дефицит, ако искаме в Еврозоната, заяви евродепутатът

Андрей Новаков: Борисов не се крие - 1
Снимка: ПП ГЕРБ

"Аз нямам покана за изслушването, нямам представа за какво отива - знам от медиите, че Гешев ще е във вторник там, по това време в ЕП ще се гласува моят доклад за големите инфраструктурни проекти", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него вероятно някой български евродепутат е поканил главния прокурор.

"От тук насетне Гешев е свободен каквото намери за справедливо да направи по едно или друго дело, нетрадиционен подход е да бъде изслушван в Европейския парламент, не е част от дневния ред на пленарното заседание, може би е нещо, което е успоредно на официалната програма на ЕП", предположи Новаков.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че Борисов не се крие като отказва да даде имунитета си доброволно заради разследването по "Барселонагейт".

"Борисов не се крие и не е човек, който може да бъде скрит. Но след като Нинова активно се е заела със съдебната реформа и раздаването на справедливост, всички могат да си отдъхнат. Тя е човек, доказал се назад в прехода, че разбира от тази работа. Считам, че Борисов и всеки от ПГ на ГЕРБ може да е спокоен, защото знам, че са застанали с името и лицето си за това, което правят за България. Очевидно е, че г-жа Нинова е претърпяла катарзис през последните 2 седмици", коментира евродепутатът.

Новаков добави, че въпросът с имунитета в ЕП се решава в Правната комисия и няма практика да се създават специални комисии, каквото се прави в България. Гостът коментира и дебатите за съдебната реформа. По думите му няма разминаване в мнението на партиите, че има нужда от промени.

"България е на дневен ред в ЕП, доскоро не с добро. Ясно е, че това е компромис за двете страни, плаща се цена, но това решение е без алтернатива. С първия мандат не стана, отиват с втория, не гласуваш и отиваме пак на избори", заяви Новаков.

Във връзка с връщането на Румен Спецов като шеф на НАП той изрази доверието си към решението на Асен Василев.

"Сигурен съм, че Василев носи пълна и лична отговорност за това назначение и че ще му се търси един ден сметка за резултатите на НАП. Мария Габриел е мъжко момиче и ще върши работа като за повече от един човек", убеден е Андрей Новаков.

Във връзка с подготовката на бюджет 2023 евродепутатът подчерта, че България няма алтернатива на 3% дефицит, ако иска да бъде част от Еврозоната.

"С много работа и нормализация може да се случи - ако тръгне ПВУ, ако спрат безконтролните харчове. Знам колко е трудно, защото знам и какво е състоянието на бюджета, колко време се управляваме на автопилот. Целта е да се свърши работа, хората искат да спрем да ги занимаваме да ходят на избори през 3 месеца, да спрат да се редят на бариери, за да влязат в други държави", посочи Андрей Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 3 Отговор
    Верно ли бе?
    Ама наистина?!
    Тц, тц, тц......
  • 2 Пълен бълвоч!!!

    11 2 Отговор
    Едни али бали приказваш и ти ,заучени фрази.Ами,като не се крие шефа ти,кво го стиска този имунитет? Да го даде ида се разбере,кой прав ,кой крив.Ама, шопето голям страх,той най-добре си знае.
  • 3 Той

    14 2 Отговор
    вече дори и от себе си се крие , не се бил криел ? Още малко ще каже , че не се познава !
  • 4 Тото

    14 2 Отговор
    Борисов е дърт лицемерен тюфлек!!!! А ти няма какво да кажеш защото той те сложи там във Европарламента!!!!
  • 5 НегъРалбинос

    12 1 Отговор
    Разбира се , че тиквата Борисов се крие и то зад ИМУНИТЕТА си ! Той си е страхливец и нагаждач. Как по-друг начин да наречем човек , който е бил даже КОМУНИСТ и МУТРА и при това напълно осъзнато и доброволно , защото така му е било изгодно !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 макдоналдс тръмп

    10 1 Отговор
    верно ли бе....този ,та кой беше ти от коневръза лапачи на маломерката на лицето я в киреча макаче малко
  • 8 обективен

    11 1 Отговор
    Престъпника БМБ ,трябва да е осъден на хиляда години затвор ,а придворните му лакеи на по 20 !!

    Коментиран от #12

  • 9 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Не се крие , не се. Той е смел и бабаит, но просто сега временно се е превърнал в лалугер.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДЕНКОВ Е ПО - УМЕН И ЗАТОВА Е И

    0 0 Отговор
    ПО - ХИТЪР ОТ БОКО , ЩЕ ГО ХЪРЗУЛНЕ СКОРО ПО ПЪРЗАЛКАТА ! ИНАЧЕ И ДВАМАТА СА ПОДЛОГИ И БОКЛУЦИ !
  • 12 ШАЙКА .......................

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "обективен":

    Престъпника БМБ ,трябва да е осъден на хиляда години затвор ,а придворните му лакеи на по 200 !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове