Last news in Fakti

10 Юни, 2023 06:36 1 255 26

Асен Агов: Участието на Пеевски в комисията е провокация, но трябва да се пренебрегне - твърде се драматизира

  • асен гов-
  • делян пеевски-
  • комисия-
  • конституция

Президентът минава в строг режим на изолация, заяви журналистът и бивш народен представител

Асен Агов: Участието на Пеевски в комисията е провокация, но трябва да се пренебрегне - твърде се драматизира - 1
Снимка: Евронюз България

Въпросът за участието на Делян Пеевски в комисията, която ще изготвя конституционната реформа се свръх драматизира. Неговото членство там трябва да се пренебрегне, но разбира се, това че Пеевски е там е провокация. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria журналистът и бивш народен представител Асен Агов. Според него подкрепата, която Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски оказаха за съставяне на правителство ще бъдат в посока „пазарлък“.

Предпазливостта ми като политик и като редактор е, когато видя толкова шумотевица, винаги да си задавам въпроса: „Кому е полезно това?“. Не е полезно за Конституционната реформа нито едното, нито другото. Най-вероятно самият Пеевски се надява на изпиране и това го мотивира, но изпирането минава през съда, то не минава през Комисията за конституционна реформа.
Според Асен Агов удари срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще има, защото то е дошло изневиделица за онези, които не са искали да има правителство, включително, по думите му, и президентът Румен Радев.

Първо, аз смятам, че президентът минава в строг режим на изолация. Второ – хората, които не искат да има правителство и се бъркат в международните отношения на България и нейните задължения към нейните договори, са категорично малцинство. Общо взето обществото иска спокойствие.
По отношение на войната в Украйна Асен Агов заяви, че страната ни трябва да окаже пълна военна помощ на Украйна и такава ще бъде оказана. Агов провидя цинизъм в случващото се в съдебната система, защото членовете на ВСС, които се подкрепяли главния прокурор Иван Гешев, после се изправят срещу него. Бившият депутат изрази съмнения към морала на техните решения.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъхъ

    41 2 Отговор
    Така е бай Асене, като да ти вкарат "само главичката"! Хахахаха, нищо работа!
  • 2 Избирател

    38 3 Отговор
    Асанчо,ето така,ни накарахте целия народ да ви гледаме пренебрежително и с отвращение,вас семплите нещастници,които се правите на политици и анализатори.Даже вече не искаме да гласуваме.
  • 3 Азим

    40 4 Отговор
    Агов да вземе и да се засрами заради побелелите си коси за неистините, които плещи ! Но, едва ли, продажниците срам нямат!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майстора

    30 3 Отговор
    Асане станахте ортаци с Делянчо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не заобикаляй

    23 3 Отговор
    Слугуването на посолството е държавна измяна.

    Коментиран от #19

  • 10 фен

    18 2 Отговор
    Това, с чуждестранните агенти, е готино! Тоя, веднага щеше да светне!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гертруд

    18 1 Отговор
    Провокация е роболепието на герп и по/дб. Катарзиса и смирението на първите и внезапната сила и дарено лидерство от вън за вторите. Въпроса е Кой ги накара и какво те му обещаха да следват безпрекословно. И ще следва ли нов ремонт на жълтия друм поради липса на павета!
  • 13 Лицемери и двуличници

    21 2 Отговор
    Когато не бяхте на власт, надасохте вой и протестирахте срещу Пеевски. През 2013. Когато сте на власт, не обръщате внимание на Пеевски, пренебрегвате го. Значи цялата ви умна ,красива, благородна и безкомпромисна демокрацияе да сте вие на власт!

    Коментиран от #18

  • 14 Делакроа и Нане Вуте

    16 2 Отговор
    А защо през 2013 не пренебрегнахте Пеевски? Защо протестирахте, лежахте, свирихте, рисувахте а някои чак картината на Делакроа чак пресъздадоха по жълтите павета! Свободата води народа! Делакроа и Нане Вуге...
  • 15 Мисля

    9 2 Отговор
    Агов,кажи го на завалиите,които лежаха в жегата на жълтите павета и Похода срещу Пеевски пеша от София до Бургас по магистралата.Кой?Кажи им -"Излъгали сме се,Пеевски е бил точния човек и щастие е,че Орешарски го предложи за шеф на ДАНС."Че не ви е срам,бе!

    Коментиран от #17

  • 16 много шум за нищо

    2 9 Отговор
    Разбира сече Пеевски е законно избран депутат и като такъв има всички права да участва в комисии и всякакви други органи на парламента - а и както се вижда, е доста по-добър юрист от много други безлични депутати, на които не се чува думата през целия им мандат! ДПС представлява съвсем равноправна част от населението ни и не бива да се превръщаме в задръстен балкански субект, каквито виждаме в околни страни и се възмущаваме
  • 17 ами

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мисля":

    като повечето от тях изобщо не знаеха защо са там? нали го виждахме предостатъчно, забравихте ли поведението на голяма част от тях?
  • 18 глупаво поведение

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Лицемери и двуличници":

    и изказвания! не може да пренебрегвате законно избрани политици само защото не ви харесват, но не можете нищо да докажете по надлежния ред срещу тях! щото в един момент и вие можете да се окажете в подобна ситуация, дай боже да не се случва! малко повече разум и спокойствие са необходими, а не първосигнални реакции и заклеймявания в стил „Киро„
  • 19 “слугуването„

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не заобикаляй":

    на посолства на силните държави е типично за малките и зависими народи и партиите в тях - едни гравитират на запад и отвъд океана, други на изток - но независими НЯМА колкото и някои да се кълнат бият в гърдите! и ние не сме единствените в това положение - огледайте се в Европа например и особено при бившите соц-републики - няма независими, и при тях е като при нас, разликата е в количеството гравитиращи на изток
  • 20 плюс минус

    2 0 Отговор
    Въпросният господин когато беше генерален директор на БНТ
    призоваваше медиите да вървят след победителите.
  • 21 Агов, куха лейко

    4 0 Отговор
    Кой да се пренебрегне бре, като ти казаха че конституционната реформа Пеевски е написал.....

    Коментиран от #24

  • 22 Щатният

    6 0 Отговор
    Подлога. Винаги хух и неадекватен.
  • 23 Каква саможертва начи!

    3 0 Отговор
    Какъв компромис! И всичко това в името на чашката , агов. Тоя вече само с едри пиксели го фотят. Защо ли? Ама и той акъль дава щот е от наЩе.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ганев

    2 0 Отговор
    ООО ДОБРЕ ДОБРЕ КОЛКО СЕ Е СГЪБЯСАЛО ....КРАДЦИТЕ ОТ 1990 СИ МИСЛЕХА ЧЕ СА БЕСМЪРТННИ И ЧЕ С ТЕЗИ КЪРВАВИ ПАРИ ЩЕ СИ КУПЯТ ВЕЧНОСТ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове