10 Юни, 2023 07:04 2 070 31

Велислав Величков: Гешев обяви война на парламента с репликата за боклука и поисканите имунитети

  • велислав величков-
  • правосъдие за всеки-
  • иван гешев-
  • всс

ВСС приличаше на психиатрия, заяви адвокатът от „Правосъдие за всеки“.

Велислав Величков: Гешев обяви война на парламента с репликата за боклука и поисканите имунитети - 1
Снимка: Евронюз България

Това, което наблюдавахме вчера приличаше на психиатрия, а не на Висш съдебен съвет. Беше редно да извикат специалисти и ако е необходимо да назначат медицинска експертиза. Аз изобщо не виждам нужда от това да се изследва психо-емоционалното състояние на главния прокурор. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

Репликата, която Гешев употреби на онази пресконференция беше ясна и точна: „Време е да изметем политическия боклук от парламента“. Никой магистрат в България никога не си е позволявал да каже това и то е очевиден опит да обяви война на парламента. Впрочем той го прави с каскадата от внесени искания за имунитети.

По думите на адвокат Велислав Величков обаче ако Иван Гешев е бил под влияние на афект по време на изказването си пред медиите, то се е случило повече от 24 часа след получаване на писмото със заплаха, за което стана ясно по време на заседанието на ВСС. Това според Величков означава, че главният прокурор на България е психически лабилен човек, който не може да контролира действията си и при най-малкото напрежение е склонен на крайни изказвания или действия. Величков изрази мнение, че ако всичко това се окаже факт, главният прокурор не може да изпълнява трайно служебните си задължения.

Оттеглянето на искането за освобождаване на главния прокурор изглеждаше много невероятно, но след това си го обясних – двама от тези, който оттеглиха искането заявиха, че са били подлагани на натиск и никой не им е помогнал. И то какъв натиск – проверки, досъдебни производства и разпити във Върховна касационна прокуратура, не практика срещу тях е задействана наказателна тояга.
Според Величков тези производства са заведени именно във Върховна касационна прокуратура, защото актовете ѝ подлежат на обжалване само пред главния прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    48 0 Отговор
    Гешеф каза на глас това, което всички хора виждат -
    Политиката ни е пълна с
    ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ ‼️‼️‼️
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дядото

    35 1 Отговор
    не знам дали ще позволят на гешев да води и спечели тази война,но мнозинството от народа чака истината за тази скапана държава да започне да се появява.трябва,макар и да е болезнено,трябва да минем през чистилището,иначе всичко ще се скапе

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Геша

    23 3 Отговор
    Този отдавна явно се е продал изгодно.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шопо

    16 4 Отговор
    Абре баш им го рече право куме в очите.
  • 10 хъхъ

    17 0 Отговор
    Същият си ти боклук..
  • 11 Последният ескимос

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Да не тий клийент бре мучо
  • 12 Филибелийски

    25 2 Отговор
    Този човек от филибето, не разбира не само от право, но и от логика и политика. Оттеглили са си искането, защото така по-лесно ще махнат Гешев. Така са им наредили господарите.Гешев поне запази достойнство, за разлика от останалите.

    Коментиран от #25

  • 13 юрист

    17 1 Отговор
    Производството срещу Гешев се води по неясни правила. Нама норми, които да уреждат освобождаването на тримата "големи" в условията на дисциплинарно производство.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХАХАХА

    23 2 Отговор
    Да наричаш нещата с истинските имена ли е обявяване на война? Жалко ,че всичко ще бъде заметено под килима ,гешевтаров ще замълчи срещу оставането на поста още 2 или 3 години ,така че никаква война няма да има ,а колкото до "боклука " ,че 90%от българите мислят така.
  • 16 и какъв

    26 0 Отговор
    Е проблема, дал точна дефиниция за голяма част от парламента! Употребил е мека дума, по точната е измет!

    Коментиран от #18

  • 17 1253

    13 4 Отговор
    Гешев не е сам,има мощен гръб зад него, да му мислят тези които са корумпирани и смятат че могат да правят каквото си искат с Гешев
  • 18 Сган, паплач

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "и какъв":

    И много, много други бих добавил
  • 19 Сега

    17 4 Отговор
    С Гешев се отвлича вниманието от слугуването на посолството и държавната измяна на петков-василев и от обединяването на трите политически клана на посолството ППДБ ДПС ГЕРБ. Предателството започна още през 1990-те с предаването от доган на българските разузнавачи на посолството и субсидирането на сороските агенти по времето на Желев. Резултатът - от развита страна България се превърна в американска колония!
  • 20 Ама е много интересно

    7 5 Отговор
    Как гешата от грешник стана светец, без нищо съществено да се е случило. Приказки само....
  • 21 фен

    11 5 Отговор
    Винаги съм смятал Гешев, за по - скоро един от добрите. Самият факт, че им умнокрасивите го мразят, е показателен! А сега, полека лека, нещата стават по - ясни за все повече хора.
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 3 Отговор
    Не се радвайте! Въпрос на време е, Гешев да получи нова оферта, за да замълчи за "подвизите" на тиквата. След това ще запеят други песни, а народа ще се пали на чаша ракийка пред телевизора, както преди. Вместо да вземе нещата в свои ръце!
  • 23 Майора

    12 2 Отговор
    От адвокатите на Сорос акъл не искам! Крайно време беше да се видят нещата таква каквито са! Депутатите да не се мислят че са над сичко! А правосъдната реформа не е само за прокуратурата , тя е и за съдиите коитонпускат предсрочно убийци на сеобода или ги оневиняват и адвокати д тлъсти заплати оправдаващи олигарсите!
  • 24 Право на мнение!

    4 5 Отговор
    Докога Гешев ще води тази унизителна битка да запази прокурорския си стол вкопчил се в него! Това е потресаващо! Този човек няма ли достойнство да си подаде оставката. Той не е психически и морално пригоден за поста главен прокурор според мен.
  • 25 Мнение

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Филибелийски":

    Гешев и достойнство? Той ако имаше достойнство щеше да си подаде оставката като Цацаров.
  • 26 репликата за боклука

    10 1 Отговор
    Е достойна позиция, която никой не може да обори. Абсолютни боклуци са без морал и достойнство, гниди продажни и безродни

    Коментиран от #29

  • 27 ТрампЛин

    6 3 Отговор
    Не слагайте ПП/ДБ на един кантар с КешеФ! Ако не бяха К.Петков, Ас.Василев и Хр.Иванов да подпалят дирника на КешеФ, той нямаше да се разприказва и никога нямаше да се стигне до днешните събития. Как ще се развият нещата от тук нататък, е много интересно. Какво знае КешеФ, чии интереси ще настъпи, остава да видим. Всякакви варианти са възможни, от разплитане на чорапа, през бягство, та чак до Новичок, полоний, инфаркт, падане от висок балкон….Истеричното му поведение ми подсказва че е много уплашен и не знае как да действа, а това е много лош признак!!!
  • 28 ВСС приличали на психиатрия

    7 0 Отговор
    А в парламента са си психиатрия реално
  • 29 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "репликата за боклука":

    Репликата за боклука е едно към едно сравнима с онази-Всички са маскари! Когато знаеш че си потънал до ушите в тинята, първото което ти идва на ум е да окаляш всичко около себе си. Не ни минавай с тези общи приказки а политически боклук, защото съдебната ни система е затънала в корупция и далавери! Какви имунитети ще искаш, когато репутацията ти на Прокурор е вече Нулева! Започвай с фактите, за да чуем и ответната страна и да се слага край на тази Съдебна система и политическите И манипулатори! Докато има сводници, ще има и проститутки, и обратното!!! Макар че по Конституция всеки Магистрат е имал пълното право да откаже да служи на която и да е партия и да става ту бухалка, ту чадър!!!
  • 30 А има ли друга

    1 0 Отговор
    дума за БОКЛУК ?
  • 31 Патриот

    0 0 Отговор
    А нима не е прав Гешев за политическия боклук?С всяко свое действие политиците потвърждават правотата наГешев.Дано се намери някой,който да измете този боклук,защото на продажния български избирател му харесва да се индентифицира с тези боклуци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове