Last news in Fakti

10 Юни, 2023 07:14 6 516 16

Николай Стайков: Съдебната система гори, ВСС иска да се продължи по стария начин

  • николай стайков-
  • антикорупционен фонд-
  • осемте джуджета-
  • съдебна система-
  • всс

"Осемте джуджета" не е просто спор, а престъпна мрежа, заяви педставителят на Антикорупционния фонд

Николай Стайков: Съдебната система гори, ВСС иска да се продължи по стария начин - 1
Снимка: Евроком

Гори върха на съдебната система. Ще изгорят големи хора. Въпросът е колко от тях ще изгорят и кои ще останат. Желанието на статуквото и това, което виждаме във ВСС е да се продължи напред по стария начин, който изгорял, изгорял. Това заяви в предаването ЕвроДиков Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

"Със сигурност има връзка с това, което става в Съдебната система. Интервютата с Любена Петрова потвърдиха, че "Осемте джуджета" не е просто един спор, а това е една престъпна мрежа, която стига до върховете на Прокуратурата и Следствието. Въпросът е не дали я има а докъде стига. Любена Петрова нарича Кристиян Христов, момчето за всичко на Петьо Еврото. Той пък я нарича "шефката". Иван Гешев и Борислав Сарафов се обвиняваха миналата седмица кой е ходил по малко в "Осемте джуджета". Това е верификация, че такава схема съществува и да видим институциите какво ще направят",отбеляза Стайков.

Той разказа, че в момента, в който са направили анонса, че на следващия ден ще публикуват интервюто, се появи, като контра реакция намарението на Кристиан Христво да даде пресконференция с обратните твърдения.

"Когато разбрах, че ще има такава пресконференция веднага звъннах на Кристиян. Говорихме. Обеща да дойде, но както виждаме беше задържана и след това на телефона няма никакъв отговор. Ние сме само една организация. Ако го извика ВСС, Парламентарната комисияили Прокуратурата там няма не искам", допълни Стайков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фен

    27 3 Отговор
    Интересното е, че "осемте джуджета" се оказа схема, не на Гешев, а на опонентите му!?🤔

    Коментиран от #7

  • 3 хаберих

    11 1 Отговор
    - Вече никога няма да пусна жена ми зад волана.
    - Защо?
    - Ух, така кара, че GPS-ът вместо маршрута, казва “Отче наш!”.
  • 4 Морал и основни ценности

    19 2 Отговор
    Навсякъде в законите е написано, че хора без морални качества, осъждани (морално осъдени) и тн.,
    не могат да заемат висши държавни постове. Когато е нарушено това правило се стига до аномалии.
    По какъв начин и с какви очи тези висши магистрати, ще защитават, основните принципи за разделение на власите и независимоста на съдебната система.Тези хора са морално деградирали, никой не им вярва и какво се вижда тябва да се стигне до промяна на конституцията, което може да бъде за добро , но по някога може и да е за лошо.
  • 5 обективен

    35 0 Отговор
    Целият ВСС трябва да се разследва до девето коляно от къде им са хотелите и милионите , и конфискация на всичко ,и затвор са поне по 10 години.

    Коментиран от #11

  • 6 Брокер на имоти

    24 0 Отговор
    Всяка година си купуват подарък по два-три имота, нямат засищане, какви са тези заплати не знам
  • 7 А той всъщност чий продукт е... ?!

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "фен":

    Думата опонент не е точна... по -скоро "рожба" или издаден тонер !
  • 8 Вий

    6 0 Отговор
    Яко заможни, се оказаха тези магистрати. Заплата 12.500лв.нещо аритметиката не излиза, значи 2+2=4 не Е ВЯРНА.Интересно, как си пазаруват толкова ап. в София и в чужбина.??Шерлок Холмс ще каже може би, а ма на да ли.???

    Коментиран от #13

  • 9 оня с коня

    2 3 Отговор
    Стайков, и ти само плещиш и нищо не правиш!!!! констататор!!! аман от такива!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Войводата

    6 0 Отговор
    Естествено че искат старата система. Там е лапачката. Се едно да си гласуваш да получаваш по малка заплата хахахх . Текава корупция е там че трябва да се направи масово почистване на съдебната и изпълнителната власт прокуратура. От най малката провинция до софийски градски съд и прокуратура всичките са в системата на законната мафия, . Предлагам всенароден бунт срещу мазнините лъжливи политици съдий прокурори.
  • 13 Чудя се

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вий":

    Дали не вземат рушвети , ама , не знам, сякаш не ми се вярва, те честни едни такива, с такива големи очи
  • 14 Гордий

    3 0 Отговор
    Този ВСС е с изтекъл мандат! Не може да взима решения. Освен това, ВСС е едно порочно котило, загубило доверие и уважение на обществото.
    ВСС и главен прокурор са излишни структури. Може са се помисли съдебната система да се ръководи от действащи съдии, а в прокуратурата всеки да се контролира от всеки и да се ръководи единствено от Закона.
    Да се създадат механизми за ефективен контрол и оценка на работата на магистратите. Всички магистрати да минат на полиграф за лоялност и конкурс за функционална пригодност, като преди това се създадат механизми изключващи субективната оценка. Всичко да се случва при абсолютна прозрачност. Тестовете да се правят под обективите на камери в реално време.
    В момента, като цяло, най- сериозният плоблем в съдебната система са кадрите. Голям процент са протежета на влиятелни кръгове и те работят за своите благодетели. Решава се по целесъобразност, не по законосъобразност. Все по- често, защото недосегаемите магистрати ги мързи да четат и да мислят. За някои правният анализ е непосилно упражнение.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КОРЕКТИВ

    0 0 Отговор
    С безразличието си народа продължава живота на кожодерит - " ...търпи народе наш, ти имаш пет вековен стаж !"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове