Last news in Fakti

10 Юни, 2023 12:24 1 900 31

Елена Йончева: Ако г-н Борисов се чувства невинен, нека даде имунитета си

  • елена йончева-
  • имунитет-
  • бойко борисов-
  • барселонагейт

Ние обсъждаме някакви скандали и нищо позитивно не се появява след това. Не води до нищо положително това. Нека видим какви промени в Закона за съдебната власт ще се случат, за промените в Конституцията. Да видим каква посока ще тръгне правителството

Елена Йончева: Ако г-н Борисов се чувства невинен, нека даде имунитета си - 1

„Ние сме отправили покани към Министерството на правосъдието и главния прокурор. Ще има и представител на Комисията "GRECO" към Съвета на Европа, която се занимава с практиките по разкриване на корупционните сделки по високите етажи на властта. Ние очакваме отговори и това го очакваме от няколко години.“

Това каза за Euronews Bulgaria Елена Йончева, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП. Във вторник главният прокурор Иван Гешев ще бъде в Страсбург, за да бъде изслушан от евродепутатите във връзка със ситуацията в страната и казуса „Барселонагейт“.

„Г-н Гешев е бил в Комисията веднъж. Също така сме отправили покана към г-н Кирил Петков. И двамата са били тук, така че в момента очакваме отговори по конкретните казуси. Докъде е напреднало разследването и защо до този момент нямаше съществен напредък по това дело“, уточни Йончева.

Ето какво още каза тя:

Става въпрос за мониторинговата група по върховенството на закона. Ние наблюдаваме държавите, които имат проблеми с това. Аз съм член от 2020 г. на тази група и от тогава България е под наблюдение. Ние искаме конкретни отговори по конкретни казуси – от министри, от министър-председатели... Г-н Бойко Борисов беше канен два пъти, докато той беше такъв, но не дойде.

Работата на групата има изключително важно значение. Многократните разкрития за корупция по високите етажи на властта у нас като "Барселонагейт", кюлчетата, тези неща ги следят и евродепутатите тук в Европейския парламент, затова искаме да знаем подробности.

Комисията излиза с конкретни заключения и доклади, които се обсъждат в голямата комисия "LIBE". Те проследяват законите във всяка страна членка и прилагането им. Ако в България продължаваме да буксуваме по всички тези знакови дела, тогава какво се случва? Дали други прокуратури ще вземат отношение, в случая испанската или пък GRECO, ще задам такъв въпрос. Тук става въпрос за ЕС. Вие знаете, че испанската прокуратура започна това разследване. Аз съм давала интервюта и за много световни медии по темата. Те са информирани също.

Най-важното за всички нас, гражданите, журналистите, е да имаме информация какво се случва в тези дела, не да бъдат заметени под килима. Ако г-н Борисов се чувства невинен, нека даде имунитета си и да се види дали има вина или не, смятам, че това е в негов интерес, ако той се чувства невинен.

В интерес на България е да има стабилно правителство, но мисля, че е рано да се дава прогноза дали това ще бъде така.

Ние обсъждаме някакви скандали и нищо позитивно не се появява след това. Не води до нищо положително това. Нека видим какви промени в Закона за съдебната власт ще се случат, за промените в Конституцията. Да видим каква посока ще тръгне правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрий се под масата

    21 9 Отговор
    Тебе кой те такова та да даваш не поискани съвети?!
  • 2 Не е невинен, а е невменяем

    15 11 Отговор
    Преди се чувстваше недосегаем, но след "фалшивите" (според прокуратурата) снимки с чекмеджета, пачки и кюлчета се побърка сериозно и досега е така.
  • 3 Той

    16 10 Отговор
    Мутрьо е толкова заплетен с всевъзможни криминални мизерии , че даже не знае на кой свят е , а ако го питат познава ли Борисов ще каже "не" .
  • 4 оня с коня

    15 13 Отговор
    Йончева НАСТОЯВА съвсем сериозно Борисов да си дадял Имунитета ако наистина се чувствал Невинен,но не уточнява най-важното:НА КОГО да го даде?Може би на ДЪЛБОКО КОМПРОМЕТИРАНИЯТ Гл.Прокурор Гешев,КОГОТО ВСИЧКИ ПАРТИИ ИСКАТ ДА ОТСТРАНЯТ от поста му,но той упорито не си подава Оставката?А може ли Йончева да гарантира Безпристрастен Процес срещу Борисов и това изобщо във Възможностите Й ли е?А знае ли Йончева че с едно такова НАГЛАСЕНО Дело ако бъде обвинен ББ има вероятност да се разпадне и цялата Партия ГЕРБ защото е Лидерска партия?Знае го Йончева това прекрасно и ТОЧНО ТОВА Й е целта,ама не е намерила Точната Църква в която да се моли.
  • 5 ИВАНЧО

    10 6 Отговор
    Инсулт или инфаркт, и няма да лежи в пандиза
  • 6 а бе и Елена

    21 7 Отговор
    с офшорките седнала да иска имунитети,сичките сте от едно котило-бкп
  • 7 Тиквето 🎃

    3 12 Отговор
    Никой не може да ме бара ! Аз съм Бог !
  • 8 Българин

    16 9 Отговор
    Руската болонка Йончева много бързо забрави Елена Йончева че през юли 2019 година главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще бъде поискан имунитетът на Елена Йончева и като евродепутат. Тя бе обвиняема за пране на пари, дадени й от банкера беглец Цветан Василев. Но те се отказа от имунитета си!

    Коментиран от #9

  • 9 верно е

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Така де .Ама за това сме болшинството овце,защото не помним ! Така и турците са ни мачкали близо 500г.,по същата причина.
  • 10 Хи хи хи . Голям майтап !

    10 6 Отговор
    Ленчето питала ли е ортака си Радан за имунитета на Бойко ...... тая и оная парапетната.....нямат думата !!!!!!
  • 11 Тая скумрия

    17 3 Отговор
    Пак ли изплува ?
  • 12 Ник

    15 3 Отговор
    А защо тя не си го даде сама, когато й беше поискан?
  • 13 Чума

    7 4 Отговор
    Млъквай, ма! На твоя фон дори Десиславите изглеждат мако по симпатични! Дори Бенатова не се е възползвала като теп от връзките си с актуалния управляващ субект, за да прави репортажи! Другите журналисти си изпратят искането по факс или ел поща, уговорят се, отделят им 15 минути беседа с някой чиновник трети ранг, а теб няколко смени персонал те обслужват денонощия да си направиш репортажите! И чинно докладват на по висшето ръководство - ,,Госпожа Йончева изпълни с наше съдействие всичко което бе предвидила, на 100%! Дори над 100%....!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Стършел

    4 1 Отговор
    Др.кончева дали ще поиска разследване за раздадените милиони, или милиарди дни пред да свърши премиерството на станиШЕФ (както гълъбчето на чорапов направи тия дни)? И многото други далаверки…?! Аааа..,бе то май минала давност, бех забравИл!
  • 16 Да попитам

    10 2 Отговор
    А ти, Ленче, защо не си даде имунитета, когато ти го поискаха, а се скри чак в Брюксел?!?!?!
  • 17 бомбето

    6 1 Отговор
    С характерната перфидност за руския свят , в който са влюбени и част от местните боклуци
  • 18 Ели

    8 2 Отговор
    Милата боркиня!ЦВ. ВАСИЛЕВ ПРЕВЕЛ 800 ХИЛЯДИ ЛЕВА ПО СМЕТКАТА НА ЙОНЧЕВА ОТ ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ И ТОВА НЕ Е КРЕДИТ А ДАРЕНИЕ!СЪЩАТА ОБЯСНЯВА НА ЕДНА ЖУРНАЛИСТКА, ЧЕ Е ОЧРЕДИЛА ФИРМАТА КАТО ОФШФОРНА ЗА ДА Я КОНТРОЛИРАТ/моята фирма се контролира от НАП,като на всички/И ДРУГАТА КЛАТИ МНОГОЗНАЧИТЕЛНО ГЛАВА И МИГА С 1КИЛО МИГЛИ!
  • 19 Тошко

    9 1 Отговор
    Йончева и Нинова се правят на застаряващи холивудски държанки, които изнудват за пари предишните си обожатели.
  • 20 това се отнася и до теб

    6 2 Отговор
    след него и твоят ред идва
  • 21 мисирка

    4 4 Отговор
    Боко Рапона от Банкя е непробиваем за българската съдебна система!
  • 22 таяощелиепитат

    1 1 Отговор
    Момиче към лекар:
    - Докторе, имам проблем, по цял ден си правя селфита... Селфи тук, селфи там... не мога да спра!
    Погледнал я лекарят и казал:
    - Ами вижте си селфитата и ще се
    откажете!
  • 23 дядото

    2 0 Отговор
    българския парламент отдавна е убежище на не един и двама заподозрени в престъпления.а вие ,там в еп нищо не правите.ти йончева си българка.като такава ти и другите ни евро депутати нима не виждате какво става скапаната ни държава.въпроса е какво правите в полза на хората,освен да говорите и правите декларации.добре е да забележите ,че на все повече хора така им е дотегнало,че в един момент може да стане страшно
  • 24 Пенсионер 200+50 изборни

    2 2 Отговор
    Ленчеее! Бочко е от старата школа: "Кръв повръща - имунитет не връща"! 🎃💰😠💰🙊🙉🙈
  • 25 Ге Шеф

    2 0 Отговор
    Поиска и йончевския имунитет, но тя понеже не се чувства невиновна, не си го даде доброволно, а пък в ЕП го сметнаха за маловажно.
  • 26 пенко

    2 0 Отговор
    САМОЗАДИМЕНАТА ЖУРНОВАМПИРКА ---И В "МАЙДАНА " И В ИСТАМБУЛ !!! --- БеСиПи - БеСи Пи - КПСС - С --УУУРРРААА !!!!!!!!!! СБРЪЧКАНА ПОЛУУКРАИНКА !!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Натопорчен Батко

    1 0 Отговор
    Бахтиискумрията , подобредаопънагаргамелката ...
  • 31 Бацо Гацов

    1 0 Отговор
    Я..и милиончевата се показа..а ти ма, скубло, що не си даде имунитета , когато те хванаха да переш парите на Мустака ма. Защо глоасува за Истанбулската..защо гласува сума ти докклади срещу България..ти и тия , дето сме ви пратили в ЕП да защитавата България, а вие не минава ден да не я оплюете.?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове